Köpenhamn

Nu är vi hemma igen efter en helg i Danmarks underbara huvudstad. Vi har haft jättetrevlig och roligt! På Torsdagen kom vi som sagt dit vid 11 på förmiddagen och kunde checka in direkt på hotellet (vi bodde 100meter från centralstationen och 300m från Ströget och Tivolit). Efter att ha fått in våra väskor på rummet gick vi genast ut på stan. Vi gick längs Ströget och Nyhamn och via Hamnen tillbaka. Åt lunch på någon asiatisk restaurang. Vid 16 var vi tillbaka på hotellet för att vila en stund (varit uppe sedan 04.30). Simon tittade på hockey-VM (kvartsfinal Sverige-Danmark, haha), och efter den gick vi ut på stan en sväng igen. Dock var allt stängt så vi letade upp en restaurang att käka på och vi hittade en mysig mexikansk restaurang där vi satt ute och åt. Efter god mat gick vi hem till hotellet för att lägga oss.


Simon på Ströget.


Fina Nyhamn.


Nyhamn :)

På fredagen tog vi en heldag på Ströget och handlade lite. Simon fick köpt tre t-shirtar, en jacka m.m. Jag hittade en fin sommarklänning och ett par shorts :) Efter att ha gått genom Ströget åt vi lunch på KFC och gick sedan till hotellet för att lämna av våra grejer, men skyndade oss för att sedan ut och strosa igen. Nu hade vi sikte på en park vi sett på Köpenhamnskartan. När vi kom dit hade en hel del Köpenhamnsbor i alla åldrar redan börjat förfesta och umgås. I en annan del av parken (lekplats) fanns massa barnfamiljer med sina barn. Ja alla sorters människor fanns i parken samlade :) Jättemysig park! Vi satt där hela eftermiddagen. Åt tomater, drack lite öl och åt toffefe, mums! Vid 19 tiden gick vi för att leta upp en restaurang, vilken blev Jensen´s Bofhaus (jättegoda stekar!!).


Ströget


Påväg för en dag på stan


Mums!


Köpenhamns mysiga stora park.





På lördagen checkade vi ut från hotellet och gick bara och stroade runt lite på Ströget. Det var tydligen karneval (eller vad det nu var?) mitt på Ströget, och smockfullt med folk. Det tog oss lång tid att bara ta oss en meter fram, haha! Mysigt med folksamling ibland, en stund. Kul att få kika lite på det, men vi var glada att det var idag när vi skulle hem så vi slapp all trängsel igår. Var jättehärligt att gå lungt längs ströget utan att trängas! Vid 13 åt vi lunch (pizzabuffé), på ett ställe alldeles vid centralstationen. 14.59 gick tåget hem till Sverigen och Trollhättan igen och vi kom hem nu vid 21.20. Ahh härlig helg, jätterolig helg!

Nu blire snart läggdags. Imorgon ska vi till Ödeborg över dagen :)
Trevlig lördagkväll på er och fortsatt trevlig kväll!

Kommentarer
Postat av: Maria

Låter som ni haft en jättemysig och trevlig semester i Köpenhamn, och vilka fina bilder. Ser så fint ut. Härligt att sitta i parken och bara slappa och dricka lite gott och se på folk. Gu så härligt det måste varit att få komma iväg nåra dagar inför sommarens jobb.



Kram.

Postat av: Ida

Vilka härliga bilder! :) Nu blev jag också lite sugen på att åka till Köpenhamn :)

Hoppas ni får det trevligt i Ödeborg, men det verkar det ju alltid vara så! Kram

2010-05-23 @ 10:17:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback