fredag= helg! underbart

Guud så skönt med äntligen helg :) nu har jag öppnat en öl och käkar en twix. så gott att varva ner på fredagen och veta att man har hela helgen framför sig!

Fick reda på idag att vi ska jobba övertid på måleriet måndag, tisdag och lördag nästa vecka. tre timmar övertid på måndag och tisdag alltså 06.48-19.00 och på lördag blir det en 06-12 dag. ser väl direkt inte fram emot det jättemycket eftersom att Simon jobbar förmiddag och då träffar man honom ännu mindre. har redan varit så tomt utan honom nu när vi inprincip har gått om varandra. men lite extra pengar ser man fram emot så till jul och så trivs man så bra så det ska ju inte vara några problem. Men det ska man inte tänka på nu.. är jag inte riktigt klok?? tänka på jobbet nu när man nyss fått helg :) då ska man ju njuta till fullo av den!

Så vad har man för planer denna helg då? det kan ev bli gävle imorgon, ska prata med Simon om det för annars kan det inte bli förrens nästa söndag. Blir det inte Gävle imorgon blir det nog en lugn dag med en promenad tillsammans kanske och fika såklart! kanske kan promenera till café sommars? så himla mysigt där!
På söndag är det julskyltning på byn och det vill jag inte missa! :) Affärerna har öppet längre och har massa erbjudanden vad jag fattar det som och allmänt mysigt på långgatan. Just ja, på lördag är det julmarknad på norr också, kanske eventuellt går dit och tittar en sväng. får se.

Måste även tala om att nu är det helmysigt väder ute med ca 2 dm snö, kanske mer eller mindre? och plogat. det här tycker jag kan hålla i sig nu under vintern. inte snöa så mycket mer utan den snö som ligger på backen nu kan hålla sig fram till mars och några få minusgrader utomhus. eller hur? :)
Lyckades skotta fram min RÖDA bil som var insnöad i två decimeter snö och tillslut fick man faktiskt se att bilen var röd hahaha. Tog en sväng och åkte med den. Pappa säger att jag kör för lite och en bil mår aldrig så dåligt som när den får stå, så jag satte mig framför ratten och tog en halvtimmestur runt om byn åt alla möjliga håll :)
härligt, för då får man även lära känna hur bilen reagerar på snö som underlag och detta är min första vinter så jag behöver lära mig!

Nu blir det tv:n som gäller en stund. zappar nog runt utan att hitta nå intressant att titta på men man kan ju dötitta och bara mysa i soffan och tänka att det är helg :)
Undrar om Simon kommer tidigare hem idag? det var inte säkert att han kunde för det var redan så lite folk där. men får se. Han vill ju inte missa "på spåret" som har premiär på svt1 20.00 idag :) kanske han dyker upp!

Ha en bra helg allihop :) /Lotta

Julstädning :)

Det är lördag och idag har både jag och Simon julstädat :)
Vi båda vaknade runt 8 tiden imorse men halvsov fram till kl 09, sedan gick vi upp och käkade frukost och efter det var det dags att sätta igång med städningen. Toaletten, köket, vardagsrummet och hallen. Kl 11-16 hade vi även tvätttid och idag fick vi ihop till två stycken maskiner. Härligt med bara två maskiner, det går så smidigt och fort då! Vi tvättar ju varenda vecka så vi hinner inte få ihop något mer som tur är :)
Idag har vi även tagit en liten promenix och handlat tidning och oboy, för den höll på att ta slut imorse :P. Simon desperat : TA INTE ALLT! så det var dags att inhandla det till skafferiet.

Idag har jag även pratat med mamma, pappa och lillasyster Jessica i telefon. det var mycket trevligt :) tre veckor sedan jag varit borta från dem nu och jag saknar dem så! Kul att fira jul tillsammans! jag åker troligen hem runt den 21 dec hihi, och vet inte riktigt hur länge jag ska stanna hemma. Beror på om jag får jobb direkt eller inte. Idag pratade vi om att åka till lisebergs julmarknad och de kan vänta till lördagen 22 dec så att jag kan hänga med, snällt va? :) Har aldrig varit där och är väldigt nyfiken! jag kan inte tro något annat än att det måste vara helmysigt att gå där och strosa! vill dit!!

Nu är det bara en vecka kvar till advent men jag är redan sugen på att ta fram "alla" våra julsaker, som inte hunnit bli så mänga än :P men det kommer det med såsmåningom! Får smyga upp lite under veckan kanske :) det är väl inte fusk?

Nu är jag jättetrött. kanske vilar middag en liten stund eller så försöker jag hålla mig vaken till kvällen, för klockan är ju redan 18 endå. hm, vet inte än. Kanske piggnar på om tio minuter :)

Nu ska jag sätta mig bredvid Simon i soffan som spelar xbox360. Ha det bra alla prickar :)

Snöigt och fint ute :)

Nu har det hänt en hel del sedan sist jag skrev! det var över en månad sedan. oh my god!
Har iallfall tagit en snabbtripp med bilen hem till ödeborg under halloweenhelgen :) Det var riktigt riktigt kul! både att vara där och att köra :P Körde efter jobbet klockan 16 och var framme 23.30, så det vart en hel del mörkerkörning den dagen haha! på fredagen hemma var det lungt. körde mamma till jobbet, handlade lite med mormor och tog det piano :)
På lördagen var det samma typ. Pappa var även hemma :) Just ja, passade på att baka hemma också ju! daimtårta, haha!  På söndagen stack jag och mamma till Torp och handlade lite. det var jättetrevligt! hon hittade ett par jeans och ett par finbyxor (jättsnygga!!) och jag hittade mig en bh på Eva Nette :) På måndagen var det dags att åka till Edsbyn igen då jobb väntar. Åkte 08.30 hemifrån och hade med mig syrran Jessica och hennes pojkvän i bilen. De började nämligen 9.00 i skolan så jag körde ner dem till Uddevalla. Hade ju endå vägarna förbi där när jag skulle åka till Edsnyn. När jag släppt av dem stack jag direkt mot trollhättan, Lidköping och sedan ut på motorvägen via mariestad och örebro. Där bytte jag väg till 50 och körde mot borlänge, falun och sedan över till Edsbyn. Framme 15.30. Härligt att köra bil tycker jag med :) åka sådär genom Sverige hihi.

Nu i helgen var det som de flesta vet, Farsdag. Det firades i Edsbyn genom att vi cyklade hem till simons föräldrar och åt god lunch och Simons far fick en paradisask av Simon :) Sedan cyklade vi vidare till ämnebo där Simons mammas föräldrar bor, och drack kaffe och fikade med tårta och kakor. Även morfarn/pappan fick present :) Det var egentligen den första farsdag jag har varit med att fira. Hemma säger vi som mest grattis på farsdag men inget mer. en fika kan komma också :) så detta var väldigt trevligt!

I Lördags vart det även jobb då det är mycket att göra. Blir även till att jobba denna lördagen 6 timmar. men lördagar är mysiga att jobba :) Melodikrysset sätter vi på och lyssnar till klockan 10.03 :) den timmen går skitfort och man kan förena nytta med nöje :P hihi.

Ne nu blir det soffan som gäller!