Ikea

Simon som har varit ledig under veckan och har under förmodan uppfattat fel angående när vi börjar. Vi fick en lapp om när vi började och Simon uppfattade det som programstart. Sedan trodde han att det var introduktion om skolan idag klockan 09.00. Vi klev upp imorse och gjorde oss iordning haha. Jag ville se i vilken sal vi skulle befinna oss i men när jag tittade närmre så förstod vi att vi inte skulle dit idag, utan imorgon. Vi skrattade och tyckte det var härligt att komma upp tidigt på morgonen men ändå vara helt ledig idag. Det var längesedan vi hade en dag ledig tillsammans nu. Jag har trots allt jobbat varje dag förra veckan och veckan innan flyttade vi - stressade, omysiga och bara inne i flytten då. Men nu, ja nu är vi lediga och det blir en liten tripp till ikea. vi behöver en hel del boxar, och så lite annat pyssel till lägenheten :) Sedan skall vi hälsa på min familj en sväng. Ebba får vara där nu när vi börjar skolan. Snällingar! Så nu ger vi oss av till Göteborg - Bäckebol istället :) Kul dag!

Tjingeling. Hoppas även ni får en trevlig måndag! :)

Skolstart.

Nu har jag jobbat klart för veckan. Känns skönt! :) Och imorgon skall vi till skolan. Nervöst men kul! Är precis kommen tillbaka till Trollhättan efter helgen hemma hos mina föräldrar. Eller ja pappa, Jessica och Rickard för mamma, mormor, Eva och Anette är fortfarande i Bulgarien och gottar sig hihi. Jag och Simon tog en sväng ut till coop vid Överby och handlade inför veckan. Ja nu kan man ju säga att iallafall jag börjar bo här. Har inte hunnit spendera många nätter i nya lägenheten ännu men nu när skolan börjar så kan man nästan säga på heltid!

Nu skall vi ta fram gott och se på tv/film. Sedan läggdags. Ja imorgon piper klockan 06 och 09.00 skall vi vara på plats i skolan :) Ser fram emot att börja! spännande.

Cykeltur

Klockan går mot att jag skall åka till Ödeborg. Vi ställde klockan på 07.45 för att hinna med lite grejer innan jag åker. Har hunnit duscha, käka frukost och resten av tiden har gått åt till att plocka iordning i lägenheten. Ännu finns det en hel del att göra här :) Längtar till vi får upp både klocka och massa tavlor och hyllor på väggen! Var tydligen gipsväggar här och det betyder speciella krokar eller vad man skall säga. Det var också längesedan jag bodde i en hyresrätt men visst måste man väl få smälla upp tavlor (så många man vill?) upp på väggen? Eller skall man ringa bostadsvärden först? Skall nog göra det för att vara riktigt säker på vad vi får och inte får göra. Intressant! Nu så fort jag bloggat färdigt och fönat håret så skall jag och Simon ta en dykeltur i Trollhättan. Upptäcka och se oss omkring i vår nya hemstad, ja som det nu kommer vara några år.

Så, ha en trevlig torsdag! :) jobbar 14.00-21.12 idag. Fredag samma, lördag 12.00-21.12 och söndag 09.48-15.00. Så nu blir det mycket jobb och lite blogg. Får även önska en trevlig helg :) Sedan börjar skolan. Sååå spännande!

Cykel hittad! :)

Oj vad mycket jag har att skriva om nu men det tänker jag inte göra! Det skulle bli ett tok förlångt inlägg och så skall jag och Simon snart sätta på en film. "Män som hatar kvinnor". Dagen idag har bestått av ett besök hos polisen (de hade hittat min cykel :)), helt otroligt att min cykel var lika fin och hel som när den blev snodd! De berättade att en dam hade sett när några ungdomar (12-13 årsåldern) stod vid cykelstället här utanför med bultsax och klippt av lås (varav en var min cykel) och tog kort på dem! Hon ringde även polis som tillkallades. Fotona som damen tog skickades till kuratorn på en av Trollhättans skolor och kunde pekas ut. Föräldrarna fick tillkallas och så åkte polisen till en av killarnas garage där MIN cykel stod! Hihi. Har man inte tur att denna underbara dam gick där just då och gjorde en sådan god gärning? Det finns verkligen underbara människor och några (dessa ungdomar bl.a.) helt jävla sjuka människor! Jag är iallafall otroligt superglad att få se min älskade cykel igen, som jag förövrigt köpte nu i maj!

Är som sagt tillbaka i Trollhättan nu en sväng. Men imorgon på dan åker jag hem till Ödeborg igen och stannar där till på Söndag. Jobb, jobb och åter jobb :). Sedan är det dags för skolan hihi. Nu film! Godnatt och ha en trevlig kväll.

Stulen cykel!


Nu var det verkligen längesedan man bloggade sist men det har en förklaring. Nu har vi nämligen flyttat klart och håller på att få upp allt i lägenheten :) Börjar nu se lite hemtrevligt ut t.o.m. hihi. De mesta av alla flyttkartonger är borta.  Dock jobbar jag hela veckan (alla 7 av veckans dagar) och hinner tyvärr inte vara i lägeheten så mycket jag skulle vilja vara nu. Är hemma hos mina förlädrar till imorgon och åker då till Trollhättan en sväng. Lånar alltså mammas dator just nu :) Men lånade den av en orsak.. Usch säger jag! Min cykel har hunnit vara i Trollhättan i 1 ½ dygn och nu är den redan snodd!!!! Jag fattar inte. Vad är det för jävla snorungar eller vilka/ vem det nu är som klippt upp låset och stulit den. Vad är det för roligt att ta andras saker? Vilket liv. Åh vad arg jag blir på sådant. Skall köpa mig den mest skabbiga cykeln nästa gång så kanske den får vara ifred. Men hallå, man skall väl kunna få ha vilken cykel man vill och dessutom ha den ifred? Vad är det för samhälle vi bor i. Skall vi inte ens få ha vår simpla cykel utomhus utan att den blir snodd? Måste vi spärra in den inom dörrar och lås för att de skall låta den vara? Det är skrämmande! Nu skall jag iallafall inte gräva ner mig mer í det men man blir arg när ens saker man behöver försvinner. Och hur kul är det att sno andras saker? Patetiskt och skrämmande.

Det var Simon som upptäckte det  när han skulle cykla iväg. Han såg även en cykel i stan som han sa var lik min och som stod olåst. Har lite hopp om att det kan vara den. Hoppas! Han skulle cykla och titta så fort han klippt sig.
Nu skall jag ut till mor och prata :) Idag åker nämligen hon, hennes arbetskamrat, mormor och hennes syster utomlands. Ja till Bulgarien, Sunny beach. Åhhh vad härligt :) Hoppas de får en helt underbar vecka! Så tjingeling på er.

Packdag

Oj ser nu att klockan redan är över tio. Tiden springer iväg!! Har inget speciellt att berätta mer än att vi packar, packar och åter packar, samt planerar inför flytten :) Det är roligt ,spännande, förväntansfullt och man både längtar men ändå kommer sakna byn. Jag, Simon och hans bror tog även en långpromenad runt Beck på eftermiddagen med Ebba så hon skulle få lite harmoni och frisk luft bland allt kaos i lägenheten just nu. Men hon är duktig och är mest nyfiken på vad vi håller på med :).

Imorgon skall jag klippa mig! På en salong här i byn jag aldrig klippt mig på förrut. Spännande. Vet inte riktigt heller hur jag vill klippas. Vet iallafall att topparna bara skall klippas på håret då jag vill ha långt men det där med luggen.. Hm. Tur jag har lite till att fundera :) skall det vara en lång snelugg eller en kort och bred? Det är frågan och ack så roligt att fundera på. Kul att klippa sig. Bort med slitna hårtoppar och in med nytt!  Imorgon kommer även både datorn och tvn att packas ner. Alla lampor är nere så här är inte mycket ljus mer än från datorn och tvn. Har även en liten bordslampa som är tänd med sådan där mysbelysning. Haha! På något sätt är det lite charmigt att leva i detta flyttkaos. Men det skall bli skönt att få packa upp allt snart i den nya lägenheten i Trollhättan :) Både jag och Simon fick brev från högskolan väst idag om att vi skall registrera oss på hemsidan, så det har vi gjort nu hihi. Åhhhhh vad jag älskar att vi skall börja plugga i höst!

Nej nu lite tv, sedan kvällspromenad med Ebba och efter det, ja då blir det läggdags och se fram emot en ny dag (packdag) :).

Hoppas ni får en fortsatt trevlig onsdagkväll och godnatt!


en kopp med kaffe

Sitter med en kopp kaffe här bredvid och avnjuter den. Om en liten stund, eller när jag druckit upp skall jag och Simon ta en förmiddagspromenad med Ebba :). Härligt med promenader. Frisk luft och man piggnar verkligen till. Sedan står dagen framför oss och bjuder på tvättande (även idag) och så skall det naturligtvis packas! Vi hoppas att allt i köket blir nedpackat, att vi får rent i ett av förråden och sedan andra småsaker i vardagsrum, toa osv. Det är verkligen mer saker än vad man tror! Men vad roligt det är.

Har också fått en ny tanke med bloggen. Den är rätt enformig men sedan när man blir student läre jag försöka berätta om mina uppleveler om det, hur det är att plugga och leva studentlivet. Måste man leva på nudlar och havregrynsgröt? En sak är iallafall säker. Jag skall försöka baka frukostbröd så gott det går :) Det är ju så himelskt gott! Men hur är det att vara student? Hm..Förhoppningsvis kan man inspirera andra och informera lite hur det är.

Nu är koppen uppdrucken, Simon sitter i soffan och ser på tv och vill att vi skall gå nu så jag får allt pallra mig. Ha en trevlig dag. Nu skall det fås frisk luft här :)


Flyttning pågår!

Idag har det varit en väldigt planerad dag hittils med massa packande, tvättande och liknande. Vi har dessutom tagit två långa promenader med Ebba och byn är verkligen fin! Lugn och fin natur men ändå lagom stor. Kommer sakna det :) Men samtidigt är det spännande att flytta till en ny stad och dessutom få chansen att flytta in i en helt ny studentlägenhet väldigt centralt. Super! Sitter just nu och tar det lite lungt fram till 15.30. Då skall vi nämligen ner till tvättstugan för att ta upp all tvätt och kvällen ser ut att ja.. Det kommer att packas även då. En hel del kartonger är redan fulla och ännu fler kommer det bli. Även om man bor i en etta på 44 kvm är det väldigt mycket grejer när man just skall flytta. Haha!

På långpromenaden vi tog nyss så gick vi förbi en hårsalong där jag beställde tid (torsdag), sedan gick vi till granngården och köpte ben till Ebba och varsin glass och sist ett besök på konsum för att inhandla frukostgrejer och middagsmat som kommer att bli någon form av pasta carbonara.

Nej nu åter till lägenheten och alla flyttkartonger runt omkring oss :)

Bloggtorka? Nej, icke, ej

Tro inte att jag har haft bloggtorka för det har jag verkligen inte haft kan jag lova :) Hänt mycket den senaste veckan och dessutom åkte jag upp till byn idag för att börja flytta och packa ihop våra saker. På lördag nästa vecka skall vi nämligen flytta ner till Trollhättan så nu denna veckan blir det inte jobb på konsum utan jobb med flytten! Väldigt spännande.

Jo till varför jag inte bloggat på ett tag. Ganska förutsägbart när jag kommer att skriva det. Oväder kom över västkusten med massa åska. Behöver jag berätta mer? Haha! Typsikt. Tur Simon har internet i byn :)Dagen har varit väldigt härlig och det 'r verkligen härligt att köra långt. Åkte först till Trollhättan och släppte av lite grejer i lägenheten. Åkte vidare till Karlstad där mamma och pappa har varit över helgen (sovit på hotell och haft en barnfri helg hihi). Mötte upp dem vid Bergviks köpcentrum och bytte bil. Får låna pappas volvo 850 som är mycket bättre att packa i. Snällingar! Hade inte fått plats med hälften i 440:n. Fick även en inflyttningspresent av mamma och pappa. Ni vet den där klockan jag har lagt upp lite tidigare på bloggen med "bollar" ute i kanterna i olika färger. DEN!! Blev så glad att tårarna satt väldigt nära att komma. Ja väldigt sant. Så glad. Så fin/cool väggklocka. 

Nej nu blir det lite tv innan läggdags så godnatt på er alla och hoppas ni haft en riktigt trevlig helg!

Inryckning

Då var klockan snart sju denna lördag. Den har varit en alldeles härlig lördag. Skulle varit ledig idag men klockan 07 ringde en från jobbet och undrade om inte jag kunde ta hennes pass då hon hade spytt under natten och kände sig inte frisk nog att jobba. Självklart tackade jag ja och gjorde mig snabbt iordning, åt frukost och cyklade iväg till jobbet och var där vid 08. Jobbade till 16.00 och tog sedan en 3 km härlig cykeltur hem igen :) Vädret gör en verkligen på ett sprudlande humör! Efter jobbet bytte jag bara om och gick raka vägen ut och satte mig i det underbara vädret och vid 18.00 tiden tog jag och hundarna en eftermiddagspromenad i samhället. Lillebror Rickard och hans kompis Indra hängde med med sina cyklar. Ja man kan ju inte annat än att njuta av augusti! Skall även jobba imorgon. Ett relativt kort pass mellan 15.00-21.12. Superbra inför höstens pluggande att ha lite extra pengar. Det behövs vill jag lova!

Nu blir det matlagning. Enkel mat idag. Kassler, pasta och örtcreméfraishe. Men ack så gott :)
Trevlig helg läsare och alla andra förresten!

Jag och Simon juni 2008 inför Sverige-Spanien matchen! Usch fööör spännande var den också förresten.

Sol!!

Åh vilket underbart väder det är! Skall snart cykla med lillebror Rickard upp till en kompis och sedan skall det solas, läsas och bara njuta av den underbart fina lediga dagen! :) Jobbade ett pass igår, kväll, och är nu ledig två dagar till. Heeeelt underbart då vädret är det hihi.

Nej nu blir det tandborstning och sedan följa Rickard till Theodor. Tjingeling. Och jag får ju även passa på att önska er alla en riktigt trevlig helg!

Ebbas första resa till Edsbyn bara cirka 11 veckor. Nu har damen redan hunnit bli 9 ½ månad :).

Födelsedagsfirande idag

Idag är det den 5 augusti och även mormors födelsedag! :) Så henne skall vi fira idag då hon blir hela 71 år gammal. Hennes syster är på besök och jag måste säga att jag tycker de är de skönaste syskonpar som finns. Mer ungdomliga än dem får man fasen leta efter! Dessutom skall de två, min mor och hennes kompis snart flyga utomlands till Bulgarien, ett gäng med galna människor :). Hihi. Nej inte riktigt, visst ni tänkte att de skulle röja ur både planet och landet men så är det inte riktigt utan det jag menar är att det är fyra människor som älskar livet och tar vara på det! :)

Har köpt en ny almenacka till skolan börjar. En sådan där som har vecko och månadsplanering. Och varje vecka finns en mening med ett citat skrivet nere i hörnet och som jag bara måste dela med mig av ibland. Denna tyckte jag var så klockren.
"ett leende kostar mindre än elektriskt ljus och ändå lyser det upp mer i ett hem". Detta är ju helt sant. En härlig mening jag kommer att plocka med mig i min "ryggsäck" under livets gång. Ni vet den ryggsäck man plockar i erfarenheter, tankar, minnen osv i under livet.

Vaknade vid 9 idag och gick upp direkt då solen lös in så fint i rummet imorse. Gick ut med hundarna och åt en stadig frukost. Drack en kopp med kaffe och gick sedan ut för att sola och har solat fram till nu. Snart är det dags att baka bröd (Eva, mormors syster hade ett gott recept på bröd), och som sagt när man blir student är inte ekonomin den bästa och ett bra sätt att spara pengar på är att baka eget bröd + att det är så mycket godare! :) Shohooo! nu blir det bakning och så viskade någon till mig att mormor höll på att göra blåbärspaj. Nam nam. Bäst att gå nu :)

Hoppas ni också har en alldeles bra onsdag!

Inköpslista/ vill ha lista :)

Det finns som sagt så mycket roligt och inredning är verkligen en grej man brinner för. Vem vill inte ha ett fint hem? Även om jag nu kommer bli student med en begränsad ekonomi skall jag skrapa ihop från semesterlönen och spara och såklart önska sig till julklapp, just heminredningsgrejer. Är som en ett litet barn vad gäller det :)

Här är några av de grejer jag föllit för och som troligtvis om det finns plats kommer att hamna i vår nya lägenhet. Självklart läre jag prata med Simon också först för vi är ju trots allt två som tycker och tänker :) Lite väl olika ibland men också lika om saker och ting hihi.

Åhlens city:
Papperskorg, 79 kr.
Väggtavla, 149 kr.
Tidskriftssamlare, 49 kr.
Rund musmatta ,39 kr.
Pappersförvaring 2pack, 100 kr.
Karamellskål, 89 kr.
Hjärta att dekorera vårat fat med ljus på, 15 kr.
(Tvättkorg 169 kr.)
(Tidningsställ, 350 kr.)
(kaffekopp med fat, 79 kr x 4.)




IKEA:
Skrivbord, 399 kr.
Bordslampa, 349 kr.



Summa: 1268 kr, (2103 kr).

Detta är inget inköp just nu eller inte säkert ett skall men definitivt en Vill ha! lista :-). Men nästan säkert redan är skrivbordet, bordslampan, papperskorgen, väggklockan och en del kontorsgrejer till pluggandet. Gillar att ha ordning och struktur på alla papper i fina dekorativa mappar, tidskriftssamlare och papperssamlare :) Åh vad jag vill börja flytta nu!


Funderingar och inredningsabstinens

Är ledig idag, och vädret är mulet men kvavt och cirka 20 grader. Härligt med andra ord och en riktigt mysdag inomhus! Imorgon på min andra lediga dag hoppas jag på solsken så att man kan vara ute hela dagen och även sola! :) Om en stund blir det matlagning här. Kalkon med potatis sås och gelé. Älskar den rätten! Så gott. Namnam.

Sitter och surfar och kan inte annat än att titta på inredningsgrejer..Haha! Men det är så roligt med inredning och självklart vill man ha hemtrevligt :) La upp ett förslag till Simon att ha ett edsbyinspirerat sovrum, låter inte det bra? Då får man lite edsbyfeeling även om man bor i Trollhättan. Sitter och tittar på en arbetslampa att ha på skrivbordet och så tipsade morbror Micke om snygga tavlor i Göteborg. Chilli hette affären så nästa vecka när jag ändå åker med pappa ner till Kungsbacka så skall jag och Micke till affären där jag får äran att vara smakråd då han skall köpa lite tavlor!! :) Hoppas man hittar massa snyggt där och kanske att man själv t.o.m. kommer hem med en tavla. Shohooo! Simon säger att vi redan har tavlor men jag anser att vi inte har nog många. Och så vill jag ha med stadsmotiv på. Svartvita med kanske en färgad detalj på. Tycker det är så fint och sådana har vi bara en utav..Så en till eller två skadar ju inte :) Micke sa även att det var bra pris där och det lät ju mer än bra. Längtar dit redan! Och en sådan morbror man har då. Helt underbar!!

Åh jag är helt inne i flytten så ni får ursäkta mig för dålig fantasi vad gäller blogginläggen haha! Nu skall jag titta vidare på inredningsdetaljer.. hm det finns ju så mycket fint man vill ha men det går ju inte förstås. Varken råd eller har en sådan stor lägenhet att inreda. Men senare i livet skall både lägenheten bli större och såklart inkomsten.. Haha! Hoppas jag. klart de skall!



Tjingeling.

"plöstligt" händer det

Eller så händer det man kanske har i bakhuvudet när man har en medelåldig bil. Haha! Iallafall så för att göra historien kort så skulle jag jobba igår som sagt. Chefen Carina undrade om jag kunde komma så snabbt som möjligt då det hade blivit ett missförstånd med jobbtider. Jag bytte om och tog såklart bilen in så som jag brukar göra. Speciellt nu när det regnar mycket ute. Haha. Åkte till Färgelanda som bara ligger cirka 4 km från där vi bor och när jag skall svänga in på konsumparkeringen lägger bilen plötsligt av och det går verkligen inte att få igång den igen. Som tur är så finns det gott om hjälpsamma människor (bl.a. busschauffören som kör 738 linjen) och en snäll herre till hjälpte mig att putta in mig så jag iallafall inte stod i vägen för några. Herregud tänkte jag. skall jag få gå hem i detta väder ikväll! Jobbade och kom på att Sofia jag jobbar kväll med har bil och frågade om jag inte kunde få skjuts av henne hem. Envis som man är när vi slutat och stängt affären provar jag att starta min bil för att se om jag iallfall kommer hem. Blir jättelycklig när den startar och Sofia åker hem.. Men jag skulle inte varit så dum som startar bilen.. Jag kommer inte längre än cirka 400-500 meter innan bilen lägger av igen!. Ringer mamma och pappa. Pappa sa och trodde att det var generatorn. Den som genererar ström till batteriet. Alltså hade jag ingen ström alls i bilen. Fick försökt putta den till ett ställe där jag inte stod i vägen igen. Och fick även hjälp av två tjejer varav den ena erbjöd mig skjuts hem! Tror ni jag blev lycklig?? Hihi. Så nu står min bil i Färgelanda och på något sätt skall vi bogsera hem den så den iallafall står här :) Trots allt så är den min lilla pärla!

Det var min lilla händelse igår. Nu skall jag dricka en kopp med kaffe och surfa. Ha en trevlig tisdag!


En helt vanlig måndag :)

Sitter här med, ja vad skall man kalla den, eftermiddagskoppen med kaffe. Det blev en extra lång sovmorgon och sedan blev det en dusch, föning av hår, extra lång frukost och extra lång promenad med hundarna som gjorde att morgonkoppen med kaffe blev en eftermiddagskopp idag. Nu är den efterlängtad och doftar gott bredvid mig. Väntar bara på att den skall svalna lite grann och ja sedan säger det bara slurp!

Skall jobba idag ett kort pass mellan 16.00-21.12 och sedan är jag ledig i två dagar till! :) Detta blir en lugn vecka på jobbfronten med andra ord. jobbar måndag, torsdag och söndag. Jag är ganska enformig nu vad gäller aktiviteter och tankar om dagarna. Sitter nämligen och funderar kring flytten som kommer börja på heltid 16 augusti. Det är flytt och skolan som tar upp näst intill alla mina tankar just nu och jag måste säga det. Det är underbart! Man är sprudlande glad, och är väldigt spänd inför detta. Simon är i byn nu igen och har börjat jobba idag efter 4 veckor semester. Han har även börjat småpacka och rensa ur förråden. Ja tänk att vi snart skall flytta? Det kändes inte längesedan vi inte ens visste om vi hade kommit in på skolaneller ej, och nu börjar det bli dags att flytta alla möbler 50 mil. Bara tanken får min mage att pirra. Sedan är det det extra att vi kommer flytta in i en tvåa och sedan att det också är helt nybyggt och vi kommer bli de första hyresgästerna i vår lägenhet.

Sitter och surfar inne på högskolan västs hemsida. Tittar på scheman, information och om inslussningen. Fy  vad det skall bli kul! :) Nej nu skall jag surfa lite till och sedan ha en lugn förmiddag innan jobbet. Det är grått och trist väder ute så det blir en eftermiddag inomhus innan jobbet. Så ett gråmulet väder hindrar inte mig för att vara sprudlande glad, dessutom är det mysigt att ta på sig en kofta och bara mysa inomhus!



Hoppas ni också har en alldeles bra måndag! :)