Radio

Ja imorgon skall jag beställa hem denna färggranna lilla radio för 149 kr. Härligt med färger så varför inte också ha en färgrann radio att poppa med? Den blåaktiga blir det iallafall :)

härligt!

Vilken underbar förmiddag! Sitter med förmiddagskoppen innehållande kaffe och surfar en stund. Det är cirka 20 grader ute och tänkte jag och hundarna skulle ut och sätta oss en stund och även ta en längre promenad. Jobbar som sagt idag ett litet härligt pass mellan 16.00-21.12. Den tid som går rasande fort när man jobbar. Dessutom är det torsdag (mer folk) och så skall vi hinna sopa hela affären. Ja man kommer inte ens märka att man varit till jobbet idag med andra ord :)

Nej nu skall jag prata med min kära sambo som är i byn nu. tjingeling! Ha en bra dag :)

Simon i edsbymundering :) På SM-finalen i Uppsala iår.

Flytt, snart! :)

Har jag nämnt att jag är ledig idag? Isådanafall gör jag det en gång till :) Är seg idag! Är det för att man är ledig eller för att man jobbar mycket och behöver vila upp sig emellanåt? Iallfall så älskar jag jobbet och att jobba! Känner vilken tur man har som fick ett jobb i sommar. Av cirka 40 jobb jag sökte och ett svar. Jag säger det igen, är verkligen glad att jag har jobb i sommar! Och så börjar vi (jag och Simon) att plugga snart. Det är inte alls långt kvar. En månad ungefär precis till höstterminen startar! inte klokt :) om cirka 2 ½ vecka åker jag upp till byn och då blir det flytt på gång. Alla möbler skall in i ett släp (hoppas vi på) och så får jag låna pappas volvo, som är av model kombi, det vill säga mycket större packyta än min. Inte minst på höjden! Så vi är två bilar (tror jag) och ett släp från byn. Hoppas allt får plats och vad snälla våra föräldrar är som hjälper oss. Verkligen :) Ett stort tack till dem. Börjar bli lite pirrigt nu. Har suttit inne och kikat lite på ikea bl.a. annat. Vi behöver ett större skrivbord till våra datorer och en bra pluggyta, matchande sängbord och jag behöver en datorstol. Och ja jag har redan hittat alla tre nämnda saker men vi skall titta runt lite och det blir inte inköp förrän vi vet hur mycket yta vi har kvar då möblerna kommit tillrätta i lägenheten. Vi har ungefär samma yta på lägenheten nu som innan bara det är nu är kök och vardagsrum ett rum och sovrummet i ett eget rum istället för så som vi haft nu och haft eget kök och delat vardagsrum med "sovrum". Finemang.

Nej slutpratat om det. Jag är iallafall lite pirrig inför flytten :) För den är ju snart! Nu blir det tv ikväll. slapp och seg idag. jobbar ett kort pass imorgon mellan 16.00-21.12. Skön tid! På fredag 14.00-21.12 och på lördag delad tur d.v.s. 07.30-12.00 och 16.00-21.12. Ja så ser jobbandet ut denna resterande vecka. hoho. Hejdå på er alla och ha en riktigt trevlig fortsatt onsdagkväll!

Vårat kök i byn. Rymligt och fint! Härlig utsikt och ja till och med lite "sjöutsikt"  om man tittar noga ut. ;)

fika utomhus

Är ledig idag och jobbar sedan både torsdag, fredag och lördag. Så nu skall jag och mor se om vi kan ut och fika en stund innan hon cyklar till jobbet. Solen tittade precis fram och 20 grader är det ute! Så tjinglening nu skall jag ta med kaffekoppen och springa ut.

Ebba i våras, ca 5-6 mån.


Guitar hero

Nu har jag lärt mig spela det. Äntligen! Skall ut och fortsätta en stund innan läggdags. Ha en fortsatt trevlig kväll/natt :)

Lördag kväll

Oj nu är det redan lördag, kväll! Veckan har gått med superfart. Som jag tidigare skrev blev det Liseberg i onsdags på min lediga dag i veckan och det var skitkul! Vi hade tur med vädret då det var mulet mestadels under dagen. Kom bara några droppar men två timmar innan vi åkte hem kom en hel del! Vi blev blöta men lika glada var vi för det haha :) Vi åkte lite allt möjligt och spelade även på massa hjul och tror ni varken jag eller Simon vann någonting? NÄPP! Men både Jessica, Nicklas och Madde gjorde. Grrr. Nedå, kul var det med vinster iallafall trots att vi inte vann dem! Nicklas och Madde vann varsina stora stjärnvinster på tobleronehjulet. Snacka om gott!

Sedan har jag jobbat både på torsdag, fredag och idag. Är ledig imorn och på måndag så nu har min helg börjat. Shohooo! Fast det är så roligt att jobba är det skönt att vara ledig och vila upp sig också. Ikväll blir en lugn kväll. Jessica har köpt guitarhero i helgen så nu sitter både hon och Simon och spelar :) Vill börja lära mig jag med! Men har vilat en stund först.

Imorn har vi inget planerat, så det blir en vad- vi känner-för dag, en riktigt härlig dag med andra ord :) På måndag åker sedan Simon upp till byn igen då det är dags för oss att fixa med flytten som kommer ske ner till Trollhättan i augusti. Jag jobbar och kommer inte till byn förrän runt 16-17 augusti. Då blir det till att packa och städa ur lilla lägenheten som man bott i i två år :) Kommer sakna den! och byn. Härliga byyyn!

Nej nu skall jag ut till de andra som sitter och spelar :) Ta fram lite gott och ha skoj! Så tjingeling.

Tisdag kväll

Har jobbat ett pass ikväll (16.00-21.12). Härlig tid att jobba och superfort går den! Härlig och lugn kväll men ändå var det några ruschar med folk som kom vilket innebar att vi fick sitta i dubbla kassor lite då och då. Lite ovanligt på en tisdag men det är ju semestertider nu och det märks :) En del engelska blir det haha! Tyskar och holländare tror jag det är mest som är här och turistar. Mass norrmän har man också hört. Lär mig norska!

Imorn är jag ledig och då passar vi (jag, Simon, Jessica och Nicklas) på att ta en dag på liseberg :). En annan god nyhet är att jag och Simon har skrivit kontrakt på vår studentlägenhet på eidar. Så nu är den vår och får börja flytta in den 15 augusti om vi vill. Även första hyran är redan betald och klar. Känns så otroligt härligt och nu är det snart dags att flytta. Ja det är spännande det här! Mysig stad av det vi hittils fått uppfattningen av och sådär lagom stor. 6 km till Överby (köpcentrum) och bara några hundra meter in till stan. Högskolan precis bredvid lägenhetsområdet men ändå verkar det lugnt! Super :) Har fixat lite ärenden idag, så fler och fler avbockningar på "vad-som-måste-göras-inför-flytten" bockas av. Hihi.

Nej nu lite tv, tandborstning och sedan slänga sig till sängs. Klockan piper 05.30 imorgon! Godnatt.


Blåbärsplockning

Ja som sagt bakade vi idag. Både hönökakor (ett recept mormor hade fått ute på Hönö/Öckerö) och så bakade vi även två limpor grekiskt lantbröd och båda brödet var himmelskt goda! Efter bakningen sprack vädret upp och det hade torkat upp på asfalten. Vi fick ett ryck så jag, mormor, Jessica, Rickard och hundarna åkte ut till skogen och plockade lite blåbär som mormor skall göra sylt på :) Nam nam!

Nu är det läggdags för min del då det är jobb imorgon. Jobbar 07.00-14.00. Härligt pass. Bakning och kassa. Skall tydligen även fixa upp veckans extraprislappar. Spännande! Så godnatt på er alla :) 

P.S. Imorgon efter jobbet skall jag, Simon och mamma till Trollhättan sväng. Jag och Simon skall nämligen skriva kontrakt på lägenheten. Shohooooo! En tvåa på femte våningen. Studentlägenhet. Helt lagom och superdupernära högskolan :) Wiiiie.

På Time square när jag var med Simons familj till New York i April 2009.
 

Bakväder!

Tänkte blogga igår kväll efter jobbet men vad tror ni hände mitt i då? Jo strömmen gick! Haha. Datorn fungerade ju såklart då jag har laptop men inte internet. Strömmen var borta ungefär 1 ½ timma tror jag om inte lite mer. Så jag tänkte blogga om helgen senare istället. Den har bestått av jobb och ett besök till högskolan. dessutom var jag och Simon och kikade lite på fallens dagar i fredags efter högskolebesöket.

Nu skall jag klä om, åka in till Färgelanda och handla. Sedan skall det bakas i detta regnväder! Mormor kommer över och bröd skall det bakas idag. Vill hitta minst tre favoriter att kunna baka i lägenheten :) Låter det inte bra? Både ekonomiskt, godare och man vet vad för grejer man har i. Superbra med andra ord.

Nej nu klä om var det och sedan handla lite inför bakningen. Hoppas ni också får en riktigt trevlig söndag!

Grebbestad när vi var där för en vecka sedan.

Jobbet kallar

Nu skall jag byta om och åka till jobbet. Simon skjutsar mig eftersom han också vill ha bilen nu när han har körkort hihi :) Kul att få åka bredvid och se honom köra! Jobbar 14.00-21.12 idag och imorgon 08.00-12.00, sedan åker vi till Trollhättan igen för en besöksdag på högskolan. Kul kul kul! och spännande. Nu dags att dra. Tjingeling.

Visning

Skall ut och mysa med simon framför tvn nu men vill uppdatera bloggen lite grann först. Har jobbat både måndag, tisdag och idag och skall även jobba torsdag, fredag och lördag. Igår var jag, Simon, mor, Jessica och Rickard en sväng på torp och handlade lite grann. Mamma hittade kläder och även jag och Simon. Jag köpte en tunnt stickad korallfärgad klänning och en fin top med lite snirklar på pondus. Simon köpte boxer och en t-shirt! :) Idag var jag och Simon på visning i Trollhättan på studentlägenheterna och vi föll för allihop! Åh vad det stank nybyggt och vi kommer flytta in i en helt ny lägenhet där ingen annan tassat runt innan oss. Vi har bestämt oss för en tvåa på 43,5 kvm. Alldeles lagom. Vi kom fram till att det är superviktigt att kunna ha sitt space och kunna stänga in sig eller kunna ta hem kompisar om man vill utan att störa den andre. Hur fint som helst verkligen. En lägenhet som jag verkligen inte kunnat föreställa mig men som vi nu skall flytta in i. Bättre studentboende får vi nog leta efter. Och vi är så glada :)

Nu skall vi ut och se på tv. Tjingleing. Hoppas ni har en trevlig onsdagkväll!


Grebbestad

Som sagt var vi till Grebbestad igår och kvällen var verkligen jätterolig! :) Tur med vädret hade vi också då det hade regnat envetet i cirka tre dagar innan och det sprack upp lagom till vi skulle iväg. Underbart! Precis som förra året var vi samma gäng, vi hade samma chafför (jag), kanske ändras till nästa år då både Simon och snart Hampus tar körkort! Vi letade fram samma nötlåt som förra året och som Hampus uttryckte det så kändes det som julafton. Vi var uppklädda och gjorde samma som förra året precis som man gör vid julafton. Träffas med vänner och släkt, klockan 15.00 är det Kalle, man äter julmat och öppnar klappar. Vår tripp till Grebbestad kändes precis som så. Vi förfestade hemma hos oss, åkte bil och förfestade i den (hade även samma platser) och för traditionens skull istället för kalle så hade vi samma låt som förra året. Haha! Vi kom dit vid 20.30 och strosade runt längs gatorna. Gick in till en restaurang/pub där de tog varsin tequila och ölade lite för att sedan fortsätta promenera omrking längs bryggan. Vi träffade folk och hade väldigt allmänt roligt! Tiden sprang iväg och klockan 00.30 tog vi bilen hem igen för att säga godnatt för dagen.

P.S. Simon kastade tre basketbollar och träffade två. vann en strut med popcorn. hihi!

Här kommer bilder från igår :)






En härlig kväll i härliga Grebbestad!
Ikväll blir en lugn kväll med tv och ev. film. En lugn och härlig kväll med andra ord :) Så ha en trevlig söndagkväll allihopa!

Trollis

Eller Trollhättan som det heter. Vi har precis gjort oss iordning för att så snart bege oss dit en sväng bara för att... vi ville och hade lust att ut och göra någonting :) Jag, simon och så får Rickard hänga med på en liten tripp.

Igår åkte som sagt jag, Simon, Jessica, Nicklas och Hampus till Grebbestad. vi åkte vid 19 och kom fram 20.30. Jag hade jobbat hela dagen och det var sådant där envetet hällregn men när jag slutade klockan 16.00 hade även regnet börjat lägga av och solsken kom till och med fram emellan molnen och framme i Grebbestad var det sol! :) Perfekt väder hade vi trots att det såg regningt ut på morgonen hihi. Lägger upp bilder ikväll från igår för nu skall vi åka till Trollhättan.

Höres ikväll!

Några av alla bilder från igår.

Nicklas, jag och Hampus. Precis framme i Grebbestad :-)


Simon i bilen.


Hampus, Nicklas, Simon och Jesssssica!



Mer bilder kommer ikväll. Tjingeling

Antagningsbesked

Det är Fredag kväll och vi (jag och Simon) skall lägga oss om en liten stund. För mig är det jobb imorgon mellan 07.30-16.00 och runt 18.00 åker vi ettt gäng ut till Grebbestad (Jag, Simon, Jessica, Hampus och Nicklas). Kul kul kul! :) Vilken underbar dag! Vi alla håller tummarna för att det blir uppehåll och härlig temperatur ute för nu är det verkligen ruggigt ute. Det känns som att hösten är på intåg fast det bara är juli. Blä! Men hålla tummarna det gör vi och det blir Grebbestad i vilket väder det än är.

Igår kom Simon hit och åkte tåg under i stort sett hela torsdagen. Snälla, underbara Simon :) Kul att få vara med honom igen efter några veckor åtskilda. Jobbar dock mycket i juli (vilket jag tycker är skitroligt) men det är inte hela dagar varje dag så mycket tid blir det tillsammans iallafall. Dessutom behöver vi tid att planera till.....Hösten! Eller tja till augusti för idag fick vi båda nämligen reda på att vi kom in på våra respektive program i Trollhättan. Shooooohooooooooo! Den nyheten imorse fick mig att bli pigg på mindre än en sekund!! Fasen vad jävla roligt om jag får uttrycka mig så. Så snart blir han en datastudent inom systemvetenskap och jag en ekonomstudent. Fan vad kul! ursäkta språket i detta inlägg. Haha!

Nu har vi börjat och redan varit duktiga med att skriva en planeringslista som skall göras och planeras inför flytt m.m. och på onsdag nästa vecka skall vi på visning av studentlägenheter och förhoppningsvis får vi en redan då och massa information. Dessutom är dessa studentlägenheter nybyggda med första studentinflytt nu första januari 2009. Känns helt underbart att förhopnningsvis flytta in i en väldigt ny lägenhet! På listan står det bl.a:

1.  Adressändra.
2.  Säga upp/flytta telefoni, bredband.
3.  Byta elleverantör.
4.  Fixa parkeringsplats och se vad den kostar.
5.  Söka CSN bidrag/lån.
6.  Dotorbord till inköp?
Och en hel del punkter till och det lär tillkomma en del. Åh tänk att det skall bli så kul att börja plugga! På högskola. Ja verkligen!

Nu är det lite tv innan läggdags. Sa jag även att vi (jag, mormor, syster, lillebror och Simon) har bakat halva dagen idag? Två rulltårter och minst 150 kanelbullar blev det! Mums!


Körkort

Jag bara måste gratta Simon till körkortet idag!! :D Hurra, hurra för honom! Grymt :) Grattis älskling!

Jobbschemats härligaste dag!

Har nyss kommit hem från jobbet. Jobbade shemats härligaste tid, det vill säga mellan 8-11 :) Mamma började klockan 07 så vi samåkte dit. Gjorde ingenting att vara där en timme tidigare när man jobbade en sådan kort dag som man gjorde och dessutom bakar de bröd där på morgonen så härligare frukost kunde man ju inte få! varma vallmobräck och ostfralla. Namnam!

Hemma nu och fick en härlig nyhet från Maria förut :) De håller nämligen på med urval 1 nu till högskolan så snart börjar det dra ihop sig och vi får reda på svar. Läste att vi skulle få svar under vecka 29 och det är ju snart. Väldigt snart! hihi. Nej nu skall det skalas lite potatis. Blir mormors ragu idag med :)

Ha en trevlig dag!


Åskoväder!

Ja det var precis vad det var imorse. När mamma klev upp för att så småningom cykla till jobbet öste regnet ner och dessutom åskade det rätt rejält. Rickard som är 7 år är livrädd och fick komma in till mig och sova i extrasängen när mamma hade gått upp och jag erbjöd mig även att skjutsa in henne. Usch om hon hade cyklat in. Hade iblivit jätteblöt stackarn!

Nu är det över och Rickard är lugn :) Ingen av hundarna är åskrädda vilket är jättebra! Sitter nu med min kopp kaffe och surfar lite, tänker på högskolor och lägenheter och skall strax till och ringa Simon som förövrigt kommer hit om två dagar. Kul kul kul!

Nu tandborstning sedan ringa Simon! Tjingeling. Har jag sagt att jag älskar honom?


Studenlägenhetssökande

Sitter med Maria över msn och pratade även med henne igår över telefon och vi kan inte ungdå att prata om att vi ev. skall plugga till hösten om vi kommer in. Det är spännande, man är förväntansfull och kroppen bara sprudlar av glädje av tanken att snart få svar på om man skall börja plugga nu till hösten 2009. Vi sitter och pratar om lägenheter för vi vill ju bo på ställen vi kommer att trivas och hitta fina lägenheter. Maria har ännu ett dilemma. Hon har sökt skola i både Trollhättan och Ö-vik, det vill säga två helt skilda ställen och letar lägenhet på båda ställena eftersom hon inte vet vart hon kommer in om hon gör det. Vi har båda satt upp oss på Trollhättans studentlägenheter i centrum, bara ett stenkast från högskolan och jag ringde även Eidar AB för en stund sedan som har hand om dessa bostäder och bokade in en visning nästa onsdag. Tänk att vi nu snart kommer att börja en resa som studenter? Tanken är underbar och det börjar även närma sig svar på om vi kommer in eller inte och för Marias del, vart hon kommer in. Även min kära Sambo har sökt utbildning vilket känns jätteroligt att vi ev. kommer bli två stycken studenter som lever studentliv några år framöver. Hans utbildning är på tre år och min på fyra minst.

Nej nu skall jag se vad lillebror Rickard och hans kamrat Oskar har för sig i deras rum. Jag hör att de leker och skrattar hihi. Skall även jobba ikväll mellan 16.00-21.12. Så ha en trevlig dag!




söndag och blogginlägg

Det är söndag eftermiddag/kväll och dagen idag har spenderats i Uddevalla/Torp. Jag, mamma, Rickard och mormor tog en sväng dit idag och kikade lite grann. Jag hittade mig ett turkost linne på GinaTricot och hårsnoddar men när Simon kommer ner lär det blir mer shopping! Behöver lite linnen och andra överdelar. Härligt med sommar nu då man klär sig i klänningar, kjolar/shorts och tunna sandaler :) Är väldigt dålig på att blogga men det har varit alldeles för varmt och fint väder för det i veckan :) Dessutom är det mycket jobb om veckorna. Jobbade onsd-lörd denna vecka och nästa vecka blir månd, onsd, torsd och lörd. Veckan därpå jobbar jag månd-lörd så jobb det har jag och det är alldeles underbart :)

Ikväll blir en lugn dag, är trött efter en halv dag ute på torp. Träffade även på Bransta City Släckers där som spelade ute på parkeringen och vilka sköna brandmän må jag säga :) Haha humor har de också! Kul. Läre ringa vårdcentralen imorn. vill titta upp mitt järnvärde så att jag kan få någon typ av järntablett eller liknande så att det kommer på normal nivå. Jag hoppas på och inbillar mig att jag kan bli piggare! Hoppas hoppas. Enkelt om man bara behöver käka några järntabletter eller liknande.

På torsdag kommer även Simon ner och det hat man längtat till! :) Dessutom är det Grebbestadskarnevalen till helgen så det kan ju inte bli bättre!

Tjingeling. Ha en trevlig söndag. Vad är det med mig och söndagar och blogginlägg?

Simon och jag på Blyssfestivalen 2005.