Studiespurt!

På söndag kväll avslutas kursen (Tillämpad statistik - att samla och sammanfatta data) och sedan förra veckan har jag och Josefin skrivit på vår enkätrapport :) Imorgon hinner vi säkerligen nästan göra klart allt, och sedan ska vi bara läsa igenom den och ändra lite i utseendet om så behövs. Idag är vi inte i skolan. Jag ska jobba på konsum, inventering idag :) Spännande, eftersom jag inte varit på en sådan ännu. Jobbar 12-21.12 och åker tillbaka till Trollhättan senare ikväll igen.

Jag hoppas ni får en superbra torsdag, det ska jag ha på konsum :) Träffa alla sköna kunder igen!


Högskolan

Åh jag trivs så bra med att studera. Jag älskar att gå till skolan för att lära mig nytt och jobba med arbeten!
Om 10 min ska jag bege mig till högskolan för en dag innehållande två föreläsningar i statistik. Nästa vecka slutar kursen och det innebär att rapporten ska in under nästa vecka och nästa onsdag är det munta (32 frågor som vi ska kunna och sitter muntligt med läraren och berättar - en muntlig tenta). Efter denna statistikkursen ska vi ha en ytterligare statistikkurs. Fortsättning på den kurs vi har nu.

Nej nu ska jag packa matlåda och bege mig till skolan. Trevlig onsdag på er!

Kofta köpt på forever 21 i New York, svart tröja från Gina tricot, jeans från lewis, skärp från lindex, tygskor från adidas, klocka och halsband.

Låt på hjärnan

Har fått en reklamlåt på hjärnan och den är så jäkla bra! Den går på Lindexreklamen och jag är helt såld i låten!

marina and the diamonds - i am not a robot heter den. Så jävla bra!


Tisdag

En riktig pluggtisdag kan man kalla det! vid 9 mötte jag upp Josefin på högskolan och vi satte igång med Enkätrapporten som ska vara inne nästa vecka. Vi började väldigt trögt men kom sedan in och hann med att göra en hel del tabeller och diagram som rapporten skall innehålla. Vi satt med rapporten till kl 16 och sedan var det dags att gå hem. Jag och Simon tog en härlig promenad med Ebba i det supersköna Septembervädret (varmt och soligt) :). När vi kom hem vid 17 började vi direkt med maten. Idag blev det min favorit Nyförälskade kräftstjärtar.

Här kommer receptet igen. P.S. Jag har ändrat grundreceptet lite grann eftersom jag älskar att ha sås och tillbehör så det räcker! 

Till 4 pers:
Skiva ca 350-400g färska champinjoner.
  

Fräs champinjonerna i smör i en stekpanna några minuter. Rör ner 4 dl creme fraishe, ca 1 msk vitvinsvinäger, en liten hackad gul lök, två pressade vitlöksklyfor, ca 1 dl persilja och 1 tsk dragon (2 tsk om man ska fälja receptet till fullo, men jag vill inte att det ska bli för mycket dragon). Koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar och ev. 2 msk cognac.

(Glömde dragon på bilden nedan)



Rör ner ca 350-400g kräftstjärtar och låt allt bli varmt.


Här är resultatet :) Suuuupergott!


Servera med pasta och sallad.


Lycka till!

Ikväll blir en lugn kväll med TV. Om en halvtimma kommer "halv åtta hos mig" som man inte får missa hihi.
Fortsatt trevlig tisdag på er!

Måndag

Nu är det måndag och ny vecka igen. Ny vecka nya tag som man säger! Denna vecka finns det en hel del att göra i skolan. Jag och Josefin skulle börjat med Enkätrapporten idag efter föreläsningen men hon var sjuk idag. Stackare. Men hon mår bättre och imorgon ska vi ses i skolan vid 9 och plugga hela dagen med enkätrapporten. Vi har två veckor på oss och rapporten ska vara mellan 15-20 sidor. Ska bli spännande att sätta igång imorgon!

Idag kom jag hem från skolan vid 12 och har sedan dess tagit en promenad med Ebba, käkat lunch och tagit en fika med Simon. Senare idag blir det till att laga mat och ikväll tänkte jag cykla till Friskis och gå på ett medelgympa pass. Ska bli härligt även om jag just nu inte är speciellt träningssugen! Som en kompis far sa till mig när jag inte hade någon lust till att träna (när jag tränade judo): Det är när du har som minst lust du speciellt ska gå till träningen. Det är då du får ut mest, och han har en poäng i det! Efteråt är det just sådana träningar som varit dem bästa, tycker jag. Så det känns extra bra inför gympapasset ikväll :)

Nej nu ska jag vila lite innan det är dags för lite matlagning här på Mjölnaregatan. Trevlig måndag på er!


Valdag

Idag är det dags. Idag är det den stora avgörande dagen. Jag och Simon har valt att inte förtidsrösta för det är något speciellt med att gå och rösta på valdagen. Om en stund ska vi promenera dit och båda är absolut klara i vad vi ska rösta.

Jag kan avslöja att jag kommer rösta röd-grönt. Det står mig närmast. 

Åh så spännande. Snart avgörs det. Blir det Mona Sahlin eller blir det Reinfeldt?

Badrummet

Här kommer bilder på mina föräldrars färdiga badrum







Pappa la in värmeslingor i badrumsgolvet. Skönt! :)



Trevlig lördag på er!

Mysiga Höst

Åh denna årstid är verkligen mysig. Det är lite kallare ute, det är mörkare och det är mer regn. Även om jag inte tycker om regn, så är det på någotvis ett måste på hösten. Något som verkligen höjer mysfaktorn några hack på kvällarna när man sitter inne framför tvn eller läser en bra bok, och har halva lägenheten full med tända ljus. Att bara höra det smattra på utsidan när man sitter på insidan varm och torr. Det är mysigt. Hösten är mysig!

Nog om hösten. I Torsdags tog jag och Simon en tripp till Göteborg. Vi åkte tidigt och var där lagom till allt öppnade. Strosade i nordstan/arkaden till ungefär vid 15 tiden. Vi fick hittat en hel del. Vi båda hittade lewisjeans, Simon köpte höstskor och 2 stickade tröjor, jag hittade en stickad långtröja i ljusbeight, lite underkläder och annat smått och gott. Efter några timmar inne i stan åkte vi ut till Bäckebol där IKEA ligger. Ett måste att åka till om man är i Göteborg, och som alltid kom vi ut med lite grejer. Bl.a. köpte vi en "TV bänk" eftersom vi vill ha en TV i sovrummet också. Eftersom vi nu hittade den perfekta TV bänken gick vi till Elgiganten och hittade en lagom 32 tum till vårat sovrum. När vi var klara mötte vi upp min morbror på IKEA igen och åt mat/fikade och pratade. Också ett måste när man är i Göteborg :) Vi hade verkligen en jättetrevlig dag i Göteborg!

Igår var det mina föräldrar som åkte till Göteborg istället. De har ju som sagt köpt huset nu i somras och håller på och renoverar förfullt. Nu är badrummet klart (ska snart lägga upp bilder på resultatet - det blev jättefint!) och snart ska de börja med köket. Igår åkte de till IKEA och beställde ett kök där. Åhh vad spännande det ska bli när det också blir nyrenoverat. Kul :) Eftersom mina föräldrar åkte till Göteborg åkte jag till Ödeborg och var med Rickard (lillebror) och hundarna.

Idag bjuder lördagen på en lugn dag. Vi ska även ta oss an städningen av lägenheten idag! Ett måste nu. Disken full. Damm överallt. Det ska bort bort bort!!


Pluggdag

Nu är det väldigt mycket att göra i kursen och igår undrade jag om jag och Josefin kommer hinna klart. Idag har jag lugnat mig och ser fram emot att skriva rapporten :) Ska läsa en del teori idag och i helgen, och har även kikat på upplägget av hur rapporten ska se ut. Det ska verkligen bli spännande att skriva en rapport eftersom vi i tidigare kurser inte haft något sådant upplägg.

Nu dricker jag en kopp kaffe och ser på nyhetsmorgon. Ska promenera till högskolan med Simon vid 9 och plugga en stund innan dagens två föreläsningar! Hihi.

Här kommer en dagens "outfit". T-shirt från MQ, blå stickad från H&M, svarta jeans från Gina Tricot, brunt skärp från Zara, skor från bianco och klocka.


Pluggtisdag

Om bara några minuter ska jag och Simon promenera till skolan. Han ska möta upp några i sin klass för att studera grundläggande redovisning medan jag ska möta upp Sofia, Josefin och Anders för att jobba med våran labb i statistik.

Det är strålande solsken ute och en underbar tisdag! Jag hoppas ni får en alldeles bra dag :)

3-5 september

Helgen var jättebra! Det blev en helg här i Trollhättan med lite av varje. Lite plugg, långpromenad, bakning, städning och en sväng ner till älven för att se förstaårsstudenterna paddla med egengjorda båtar och tävla. Hahaha det är så roligt att se. De får 3 timmar på sig att bygga en båt med en del material (samma för alla) och sedan ska de tävla mot varandra i olika heat.

Här är lite bilder från helgen

Bästa Simon!


En trött Ebba efter flottracet i lördags :)


Bakade Hallongrottor i lördags. Så enkla och så goda!



Nej om en stund ska jag bege mig till högskolan för en föreläsning i statistik. Sedan ska jag, Sofia, Josefin och Anders jobba på vårat grupparbete (laboration 1).

Dagens kläder: T-shirt från Åhlens, Svarta Jeans från Gina Tricot, skor från bianco, örhängen från bästa syster (mina favoriter just nu) och klocka.


Ebbas nya..

..Edsbytröja! :) Ja nu har hon fått sin alldeles egna edsbytröja och kan vara med och heja på när Edsbyn spelar bandy!  



Långhelg

Sådär. Då var redan veckans två föreläsningar gjorda och nu är det långhelg. Självklart får vi ansvara för självstudierna själva, och jag tänker försöka få läst en hel del under resten av denna vecka.

Maten vi lagade igår var helt okej tyckte jag. Oftast måste jag äta "nya" rätter flera gånger för att tycka det är riktigt gott. Första gången brukar vara sådär om jag inte är van vid ingredienserna (jag vet, jag är knäpp haha!), så detta var ett gott betyg för att inte ha ätit något liknande innan. För er som är nyfikna och vill prova så lägger jag ut en länk (där jag tog receptet ifrån) och klicka in er 
Här! så kommer ni förhoppningsvis dit om jag gjort rätt (inte alltid jag lyckas).

Här bjuder jag på en bild :)


Jag har även blivit ombedd att lägga ut mer "dagens outfit", så roligt som det heter och här kommer just en dagens :) Vit t-shirt från Fred Perry, Chinos från Gina Tricot, brunt skärp från Zara, klocka från Gant och mina favorittygskor från adidas.