fika utomhus

Oj vad mätt man blev efter fikan ute i solen! Mormor hade nämligen bakat en hm, vad skall vi kalla den? En marängtårta med chokladmousse och mandelflan på och tror ni den var god? Åt så man nästan fick ont i magen :-). Mums var det! Och det var så härligt att sitta ute och fika. Älskar det!

Ikväll blir en lugn kväll med Robinson på TV. Pappa och Rickard är på Ullevi på speedway med pappas vän och barn. Ja de har nog inte annat än väldigt kul alla grabbar :)

Nej nu skall jag läsa lite i Bli en vinnare med kognitiv coaching av Eva Rösz och sedan blir det tjejkväll (jag, Jessica och mamma) Ha en trevlig kväll!


Vilken härlig dag!

Sedär jag, harregud! Imorse, eller ja (förmiddagen) runt 9.30 när jag gick ut med hundarna var första dagen jag riktigt möttes av sådan där högsommarvärme som man bara älskar! Otroligt :) Så förmiddagspromenaden var mer än ljuvlig. Dock har jag bränt mig på axlar och vid bröstet så ingen solning idag, förruom baksidan som är vit mohaha..

Igår var jag till konsum och hämtade det sista som man skulle ha innan vi började, d.v.s. ett av det viktigaste, kläderna. Blev även tillfrågad lite extra tider nästa vecka och självklart som student tackar man ju inte nej. Så på onsdag, torsdag och fredag skall jag jobba nästa vecka. kul kul kul! Det är ju studenten på torsdag och hon har bara satt in mig som extra den dagen, jag undrar om det är mycket folk som handlar på studentdagen? Det borde ju vara fler. De som vill ha de färska sista grejerna eller så har de redan ordnat de mesta till dagen innan? Hm.. Skall bli kul att se om det flockas folk den dagen i varje fall!

Idag blir en utedag definitivt. Sitter med förmiddagskoppen med kaffe men efter det skall jag, hundarna och en bok/tidning ut i fina vädret. Skall även ringa mormor om hon vill med ut. Bikinin ligger uppackad bara att hoppa i och  böckerna är inte längre studier utan böcker jag länge sett fram emot att fortsätta börja läsa! Bli en vinnare med kognitiv coaching av Eva Rösz, och 9½ månad av Annika Lantz (sista är boktips av
Maria hihi).

Vill även gratta Simons bror Johan som kom hem igår efter en cirka fyra månder lång jordenruntresa! Vilken resa! :)

Nej nu blir det tandborstning och sedan fösa ut lillebror och hans kompis Oskar i det fina vädret istället. Kan ju inte vara inne idag! :)

Simons bror Johan och Simon i Central park på NewYork-resan April 2009.


Tjingeling


Städning med lillebror!

ja det är precis vad jag och Rickard har haft för oss den senaste timmen om inte två. Jag har rensat ur och torkat rent ett skåp och Rickard har röjt i sitt rum. Duktig lillebror :) Han poppade musik på hans dator och det var en väldigt blandad kompot måste jag säga! Han hade massa bra städmusik, allt från Markoolio och Darin till ACDC och technomusik och en del rock + gamla goda hårdrocklåtar :) Ja jag kan inte annat än att säga att städning skall man göra till musik! Rickard är inte den som har låg volym heller, haha!

Om en stund kommer mormor hit då hon varit i stan idag och handlat med två vänner. Hon fyndade lite fika och sedan skall vi äta färskpotatis med färsk makrill och spenat! Herregud vad gott! Det var inte igår man åt det och oj så gott det skall bli hihi.

Klockan 17 är det möte för oss sommarvikarier på konsum, skall bli roligt. Förhoppningsvis får vi det vi behöver innan vi börjar som bl.a. arbetskläder och dylikt. Igår fick jag gå med på en kväll och stänga och det var sista provdagen. Nästa jobbdag enligt schema är på onsdag och då jobbar jag kväll med mamma :) Kul kul!

Nu snart kommer mormor och mamma kommer hem från jobbet. Fika står på schemat och sedan matlagning! Namnam.

Hoppas ni får en fortsatt trevlig torsdag :)

Lillebror Rickard på Danmarksresan 2008


Skönväder :)

Oj vilket väder det är idag! Helt underbart. Gick ut vid 10.30 tiden och var ute och solade och fikade fram till 13.30. Tror inte det finns något härligare! Även Jessica, mamma och mormor satt ute och såklart småhundarna. Det fläktade skönt emellan samtidigt som det var sådär lagom varmt. Vid 13.30 cyklade jag med mamma in till Färgelanda (hon skulle jobba och jag ville ta en cykeltur och passade även på att handla) och jag måste erkänna att jag varit väldigt dålig på att cykla. Varför gör man inte det oftare? Det är ju så fridfullt och kroppen tackar inte nej till lite motion.

På jobbfronten ser det bra ut. Har provjobbat tre gånger och fick hoppa in extra i lördags och får provjobba både imorgon och på onsdag också för att ännu mer saker skall sätta sig i mitt lilla huvud. Imorgon får jag vara med under en öppning och fram till 12 och på onsdag blir det en stängning. Fick ett bra tips från Anette som jobbar där att skriva ner en kom-ihåg-lapp och den har redan blivit använd :) smidigt och man blir lugn genom att titta på lappen så att man inte glömmer något såhär i början. Jag trivs verkligen jättebra redan och för varje gång jag är där lär jag mig massa nya saker vilket är jätteroligt. Som person tror jag man mår bäst genom att utöka sina erfarenheter och utvecklas som människa och lära sig nya saker. Och en sak, jag älskar arbetstiderna! Inga 07.00-16-00 här inte, utan varierande och det är ju så fruktansvärt skönt :)

På eftermiddagen skulle jag behöva plugga en del, lutar åt naturkunskap ikväll. Skall även hämta Rickard från skolan 17.00 då mamma jobbar kväll idag. Hm ja nu blir det plugg en stund, hoppas ni får en fortsatt trevlig måndag eftermiddag/kväll. Passa på att njuta av dagen! :) Det är då den blir som bäst och ta vara på den. Imorgon är den redan förbi.


Bild från när Simon, hans bror Johan, hans föräldrar och jag var i New York :).

Söndag

Ja nu är det faktiskt söndag igen, kanske är det en traditionell bloggdag? Dagen idag har varit relativt lugn, en typ umgås med mamma och Jessica dag :) På förmiddagen åkte pappa ner till Kungsbacka för att jobba i veckan och jag skjutsade ner Simon till busstationen då han tuffar upp till Edsbyn idag (börjar jobba igen imorgon efter sin lilla minisemester). Sedan var det tänkt att jag skulle plugga men mitt huvud är rätt tomt idag. Kanske för att Simon precis har åkt iväg. Suttit med svenskan en stund idag och skall göra det ikväll också. Måste bli klar med både svenskan och naturkunskapen under veckan så då blir det plugg!

I fredags var jag, Simon, Jessica och Hampus på Överby och strosade och var även och tittade på högskolan samt lite områden i Trollhättan. Ja, har vi båda tur (jag och Simon) så kommer vi in på skolan och kan plugga tillsammans, visst vore det väldigt kul! :) Att plugga samtidigt som sin sambo, vad roligt! Mysigt tyckte både jag och Simon att det var i Trollhättan också. Efter strosande och shoppande i Trollhättan och lite bus från Jessica och Hampus som skrek och galnade sig med nedvevad ruta åkte vi vidare till Uddevalla, Torp och strosade runt där. Jag kom hem med en laxrosa tunn t-shirt med ficka från Gina tricot och ett par sommarrandiga tygskor från adidas på Eurosko. Härliga sommarkap som definitivt kommer användas i sommar! Sommarkläder är något visst att handla :)

Nu skall jag ut till min kära moder och syster, för om en liten stund skall vi till och börja med maten. Pasta med bacon och currysås som är en väldigt enkel och snabb maträtt att göra och dessutom god! :) Koka pasta, steka bacon och koka upp currysås som sedan blandas ihop till en röra i en form. Klart! Så tjingeling och ha en fortsatt trevlig söndag!



Lite smått och blandat.

Jobb och roadtrip

Ja det har dagen bestått av idag :) Jobbade mellan 07.30-12.00 som sagt men chefen frågade om jag inte kunde jobba över till 14.00 och självklart tackade jag ja till det. Aldrig fel att lära sig ännu mer och komma in i kassavanan!

Efter jobb åkte jag hem en sväng och fikade med alla (mormor hade kommit med en slags stor weinerbulle hihi) och sedan var det dags för mamma istället att jobba kvällsskift. Då passade jag, Simon, Jessica, Rickard och lilla ebba på att ta en roadtrip. Först åkte vi till Bengtsfors där Simon ville titta lite (flera filmer har spelats in där och han ville se miljön), så visst självklart åkte vi dit! Vi stannade till vid godisfabriken och åt sedan mitt i Bengtsfors på en pizzeria. Det härligaste var att vi satt ute, ute i friska luften och det var så härligt! Tänk att det är sommar alldeles alldeles snart! :) Kan man bli gladare? Efter käk i magen åkte vi vidare in i Norge bara sådär och åkte till Halden. Självklart satte vi på låten Alexander Rybak med Fairytale när vi kommit över gränsen och fick gula mittsträck i körbanan istället för vita :) Vi stannade till i Norge en liten stund och åkte sedan hem igen. Kringelikrokväg uppför och neför dalar, alltså jättemysig väg!

Här kommer lite bilder från vår lilla roadtrip på kvällskvisten.
 



Hoppas ni också haft en alldeles bra onsdag! Nu blir det en lugn kväll med lite tv innan läggdags :)

Gröna sköna tisdag

Hej sköna tisdag som bjudit på en lugn dag!

Ja dagen har varit riktigt lugn och härlig. Tänkte plugga mycket idag men jag kom inte jättelångt. Får bli ännu mer i veckan så det blir klart någon gång! Har ju bara uppsatsen i genteknik i naturkunskapen och den argumenterande uppsatsen i svenskan kvar. Jag och Simon åkte även in till Färgelanda en sväng, fikat ute i det härliga vårvädret och ja sedan har det varit en lugn och mysig kväll med familjeumgänge och tv. En riktigt lugn och skön tisdag med andra ord.

Här kommer en liten söt bild på katten Frasse och Ebba (som förövrigt är ganska dryg på katterna hehe)


Imorgon skall jag provjobba på konsum mellan 07.30-12.00, Det skall bli väldigt roligt och jag längtar att få jobba i sommar! Kul, kul, kul skall det bli :) Schemat börjar 3 juni så nu skall det tränas kassa och plu-nummer!

Nu är det läggdags så godnatt på er allihopa!

Söndag

Idag är det söndag igen och inte vilken söndag som helst, utan våra grannars nationaldag i öster. Ännu ett grattis till Norge som vann igår, vad roligt!

Idag gick vi upp vid 09.30, tog en morgonpromenad med Ebba och sedan gick vi alla (jag, Simon, Jessica, mamma och hundarna) ut i solen en stund och satte oss till det blev lite väl kyligt av blåsten. Om en stund skall vi se reprisen av Eurovision då jag och och mamma inte kom hem förrän 21.30 och hade missat den första halvtimman eftersom mamma jobbade igårkväll och jag provade på. Det var jätteroligt att prova på igår och med lite träning så skall jag nog snart kunna klara mig ganska bra själv.

Nej nu ut till tvn en stund denna härliga, sköna söndag med många repriser! Vill ju även inte missa desperate housewives avsnittet från i tisdags haha! Mycket tv idag blir det nog..


Grattis Norge!

Åh vad roligt att Norge vann. Definitivt rätt bidrag. Länge nött den låten i lägenheten och gått och trallat på den och så går den och vinner. Just den som man tyckte var så fruktansvärt bra! Ja, vi måste säga grattis till Norge, som också firar 17:de maj idag :) Vilken fest! Vilken helg för våra goa grannar i väster. Tänk om man kunde lära sig lite norska.



Godnatt och sov gott nu alla, och ännu ett grattis till Norge!

Bilfärd

Igår hände en nästan historisk, eller i varje fall två mycket härliga och roliga nyheter :) Maria gjorde ett slutprov på hela matte B kursen och klarade det! Grymt bra och roligt, Grattis Maria! Även jag lämnade in den sista inlämningsuppgiften och är klar med matte kursen hihi. Har kvar ett arbete i nk B (genteknik) och en argumenterande uppgift i sv b.

Idag skall jag, Simon och Ebba åka ner till mina föräldrar i Ödeborg och hälsa på :) Simon är ledig från sitt jobb över en vecka och jag skall ner och jobba i färgelanda på konsum i sommar :) Är jätteroligt att få jobba i sommar! PAckar det sista idag och lägenheten är full av grejer, haha grejer överallt känns det som, men som snart gör bilen full med grejer! Man har mer grejer än vad man tror ändå har jag redan hunnit slänga fyra påsar med kläder till Erikshjälpen eller vad det går till.

Nej nu skall jag packa mer! Simon slutar 14.00 och så fort efter det brummar vi ner genom Falun, Borlänge, Ludvika, Grängesberg (dalporten), Örebro, Mariestad, Götene, Lidköping, Trollhättan, Uddevalla och sedan ÖDEBORG!! :)

Ha en trevlig torsdag allihopa! :)


Godkväll Viksjöfors!

Åhhh vad skönt, nu är jag precis hemkommen från naturkunskapens slutprov som handlade om hela kroppen. Satt i 1 timma och 50 minuter och tokskrev 16 sidor och nu är vänsterhanden alldeles slut haha! Tur den får vila upp sig nu några månader minst! :)

Nu skall jag och Ebba iväg till Maria och Freja i Viksjöfors och umgås och titta på första delfinalen i eurovision songcontest. Trevligt trevligt må jag säga hihi.





Ha en trevlig tisdagkväll! Och tänk, jag missar faktiskt ett avsnitt av desperate housewives idag, men har skrivit upp repristiden på söndag 16.10. Kan ju inte bara missas! Haha.. så insatt är jag av desperata hemmafruar ja.. Men bra är det :)

Söndag

Idag blir det en städdag, pluggdag och vid 13 är det lunch hemma hos simons föräldrar hihi :). En bra nyttodag med andra ord! Mulet men milt väder är det idag, och imorse gick jag ut i en ziptröja på morgonrundan med Ebba. Alltså brukar det vara sådär varmt på mornarna  runt 10 maj? Härligt är det verkligen.

Här kommer lite uppdatering på Ebba bebba som nu är över 6 månader gammal. Vårt lilla busfrö :)



Nu blir det toarengöring!


Ha en trevlig söndag alla!

Fredagkväll och naturkunskapsboken i högsta hugg!

Heej kära läsare! :)

Ännu en dag full med plugg. Sitter här i soffan med uppslängda fötter och datorn i knät med faktiskt ett glas rödvin (fredagkväll hihi) och skall till att göra klart mitt naturkunskapsarbete om kroppens signalsystem ikväll. Dock har jag idag suttit med en fråga, den första dessutom och har tre och en halv fråga kvar, det vill säga ganska mycket. Men skall inte utveckla allt för mycket utan lägger mig på en stadig vg nivå för att få slutfört detta så snart som möjligt. Tur det är hockey ikväll som Simon har bokat på tv så att mina ögon inte faller mot tvns håll :)

Nu åter till nervsystemet. Ha en trevlig fredagkväll!

Jag vill också passa på att önska er en trevlig helg! :)

grubbel bubbel

Jag kom just på och började fundera kring när jag skall hem någon dag nästa vecka. Alltså hem till södra Dalsland igen. Denna gång måste jag ta med mig så mycket packning jag bara får plats med eftersom jag och kanske Simon skall flytta i sommar. Det vore ju toppen om jag redan nu packade ner sådana grejer vi vill ha men inte måste använda just nu. Våffeljärn, mixer m.m. som bara tar plats när man väl flyttar.. Får se hur det här med packning blir tillslut när det väl blir aktuellt, men jag borde börja nu med tanke på att det vore smart att fylla bilen så mycket det går. Ja men nu har jag inte tid att tänka på detta. Måste plugga klart först. Skrev klart och lämnade in rörelseappratuppgiften idag och hade matteprov på derivata på kvällslektionen. Det gick finemang! Väntar bara på svar från nk b uppgiften nu. Elläran jag lämnade in för några dagar sedan gick också bra så nu kör jag bara på så det ryker och tittar inte bak. Har två skrivningar i nk b kvar till tisdag nästa vecka och en inlämningsuppgift i matten sedan kan jag brumma ner till västkusten. Har lite kvar efter det men resten gör jag hemma. Har till 30:de maj på mig så detta skall nog gå vägen trots allt, trots alla tårar om att man inte trodde att man skulle hinna. Men sitter man och arbetar så ger det resultat! Igår var rekord. Satt från 09 på mogronen till 00.15 på kvällen/natten. Självklart en del raster men jag satt till och med och pluggade när jag åt!

Nu skall jag lyssna lite på musik och sedan lägga mig så jag orkar upp imorn. 08.05 är det mattelektion och det betyder att klockan ringer 06.15, piiiiiip!

Har verkligen snurrat in mig på två låtar nu :) Fibes, oh fibes - Love child och Norges eurovisionlåt med Alexander Rybak - Fairytale. De är så fruktansvärt bra båda dessa låtar! I am happy!

tvätt/pluggdag!

Idag har vi tvättid mellan 11-16 och tänk så skönt och glad man kan bli av att ha tvättat rent allt i tvättkorgen :) 6 maskiner blev det, d.v.s. det var ett tag sedan vi tvättade sist haha. Eller ja en och en halv vecka sedan. Tydligen använt extra mycket kläder nu och så körde vi både sängkläder och en tvätt med handdukar idag också.

Idag blir även denna en ren pluggardag, därav väldigt ointressanta blogginlägg. Skall bättra på detta fram mot sommaren då jag har mer tid och har tid att ägna åt annat än plugg :) Fick av mamma igår reda på mitt junischema och fick sju tider uppskrivna hihi. Alldeles lagom. Mycket ledigt men också en del jobb. Jag blir faktiskt både jätteglad av att få jobba mycket i sommar eller lite, det spelar ingen roll och kul skall det bli att få jobba på konsum! Har aldrig provat på affärsyrket tidigare så det är väldigt spännande och något man ser fram emot.

Nej vet ni vad? Nu väntar tvätten på mig nere i tvättstugan. Skall slänga in underkläder i tumlaren. Tror tumlaren med strumpor är klar nu. Hoppas! Skall vara ute kl 16 och då hoppas jag allt har hunnit torka!
 
Sedan till rörelseapparen som innehåller bl.a. vårat skelett och muskulatur. Plugg plugg plugg!

Lista

Hur många gånger har du varit kär? Jag har sett det som tre men nu när jag verkligen är kär så av erfarenhet säger jag en. Det tar ett tag att bli riktigt kär!

Favoritgodis: Det mesta faktiskt. Både fikabröd, lösgodis och chips/ostbågar, glass. Har perioder.

Coolaste stad du har besökt: New York absolut!

Action eller Skräck? Action är ett självklart val. Usch för skräck! Har svårt för det..

Vill bli när du var liten: Veterinär

När fick du din första kyss: När jag gick i åttan, hade nog hunnit fyllt 15 år till och med.

Hur var du i mellanstadiet/högstadiet? Blyg, sportig och halvpluggis.

Vad är du beroende av? lypsyl och kaffe :)

Dagens roligaste händelse: Marias humor idag hahaha!

Dagens tråkigaste händelse: Kan faktiskt inte komma på något. Dagen har varit bra och jag är superglad.

Dagens humör: Glad och pluggsugen!

Vilka tv-program följer du? Desperate Housewives, Robinson, söndagsparty-med Filip och Fredrik, Färjan.

Vad gillar du mest med dig själv? Att jag mestadels är positiv och försöker se det möjliga i saker och ting.

Vad gillar du minst? Mitt minne och att jag är dålig på att ta kritik. Måste träna på!

Vad är det roligaste du vet? Oj det är så mycket här i livet som är roligt :) Men det roligaste jag vet är att göra saker jag tycker om! haha.

Har du något motto? Lev livet!

Hemlig hobby? Stickning? men inte så att jag håller det hemligt..

Något vi inte vet om dig? oj hm, jag är så öppen om mig själv och berättar gärna. Läre tänka..Att jag sover med strumpor ibland!

Vad ångrar du? Att jag slutade träna. Nu är det svårt att komma igång igen.

Vad önskar du? Att jag hade mycket bättre minne och var mer lättlärd vad gäller studier.

Vad klarar du inte dig utan? Lypsyl, mobilen, familjen, datorn, kläder m.m. Listan kan bli lång..:)
Vad gör du helst en vardag? Gör nytta blandat med saker jag tycker om!

Vad gör du helst en lördagskväll? Umgås med familj och vänner, äta gott, se film ut och ha roligt.

Vad har du mest av i din garderob? Underkläder!

Drömjobb? Det har jag inte riktigt kommit på ännu. Är en person som vill prova yrket innan jag uttalar mig men något inom ekonomi eller affärsyrket.


Ny vecka

Nu är det måndag igen, en lite regnigare måndag än vad vi blivit bortskämda med nu tidigare :). Skönt med lite regn faktiskt och jag tror naturen blev jätteglad över att det äntligen kom lite nederbörd. Idag blir en ren pluggardag. Lämnade äntligen in elläran igår, fick hjälp av pappa som hjälpte mig att förstå lite begrepp. Känns jätteskönt och jag hoppas det inte behövs läggas till några kompletteringar.

På eftermiddagen skall jag och Ebba till Viksjöfors och hälsa på Maria och Freja. vi skall plugga, plugga, plugga! Hon har ett sista prov i matte b och jag skall sitta med nk b, rörelseapparaten (skelett, muskelatur och leder) och eftersom Maria vill bli sjuksköterska finns det väl ingen bättre att fråga än henne? :) Japp det blir min dag detta! Simon har längre skift nu eftersom de jobbar in fredagarna på smedjan. Så runt 13.30 börjar han och går av 23.30. Långa pass men en ledig fredag tackar man ju inte nej till :).

Nu åter till kaffekoppen och pluggandet!

Ebba förra veckan, 6 månader :)


Ebba dagen vi tog hem henne, 8 veckor :)

Rättviksmarknad

Idag har varit en alldeles underbar dag :). Den började med att klockan ringde 07.00. Jag och Simon klev upp och gjorde oss iordning och tog en 30 minuters morgonpromenad med Ebba. 09.00 åkte vi och tankade och hämtade sedan upp simons pappa på lillbo som hängde med och hoppade av vid Norrboda där Simons farfar bor. Jag Simon och hans faster Linnea åkte sedan vidare till Rättvik till marknaden. Fick även för andra gången sedan mitt körkort blåsa för polisen. Haha, lite småkul då jag knappt haft mitt körkort i två år. Tummen upp för det.

Dagen bjöd på strålande väder och jag gick runt med en tunn t-shirt och kjol! :) Alltså det kändes som mitt i sommaren. Jättehärligt att värmen visar sig hihi. På marknaden fyndade vi båda en del. Vi köpte lite smått och gott, flexikoppel och hundben till Ebba, stolsdynor till köksstolarna, jag köpte tofflor till jobbet i sommar, hemgjorda fudge, fikabröd, en "skärare" och ja det var nog allt tror jag. vid 13.30 åkte vi igen och stannade på fika i norrboda hos Simons farfar :) Satt ute på altanen och verkligen njöt av det fina vädret.

Igår var vi som sagt till Simons föräldrar på eftermiddagen och umgicks käkade både lunch och middag (grillat) och njöt av den fina sommardagen utomhus! Vi satt i kortbyxor och stickad/fleecejacka på kvällen vid 22 tiden och vi huttrade inte ens. 1 maj, det känns lite konstigt. Det känns helt underbart :) Shohoooo!

Nu har vi tittat på Robinson och resterande kvällen blir lugn. Simon kanske skulle ut, han visste inte riktigt.
Jag hoppas ni alla haft en supertrevlig valborgshelg med massa kul!


1 maj

Ja det är det idag och jag, Simon och Ebba skall strax hem till simons föräldrar och vara där och umgås och grilla ikväll hihi. Kul kul kul skall det bli!

Har haft fullt upp dessa dagar, därav lite tunnt med blogginlägg. Igår var jag och Ebba och firade valborg i Viksjöfors med Maria och Freja :) Vi hade en jättetrevlig kväll med grillning och prat. Fyra tejer som firade valborg, kan inte bli mycket trevligare :)

Nej nu åter till hårföningen sedan skall vi diska och sedan åka iväg till lillbo, tjingeling på er och jag hoppas ni har en jättetrevlig helg i Sveriges strååååålande väder!

Denna bild är från midsommarafton 2008 i furudal, tagen hemma hos Simons faster Susie :). Fint va? Kan inte annat än längta efter att äta sill med färskpotatis och gräddfilsås! åhh nam nam.