Tisdagmorgon :)

Gick upp 06.40 och har typ hunnit med att äta frukost och borsta tänderna :) Tycker om att ta det lungt och nu har jag på rix morgonzoo att lyssna på och plattången värmer på förfullt! Snart kommer hissa och dissa på radion haha, det är så roligt att lyssna på. Magnus Uggla är på besök, kul! Nu ska jag klä på mig och fixa håret och efter det kila iväg till bussen som går tjugo i åtta.
Det är så mysigt på morgonen, speciellt nu när alla går upp tidigt :) härlig familjestämning!
Slutar tidigt idag också, 12.05, skönt att ta en tidig buss hem!

Tågresa

Igår åkte jag hem från Edsbyn. Första bussen gick 11.50 och Simon hängde med till Gävle, och där tog vi sedan farväl. Det blev ett snabbt farväl så man hann inte tänka så mycket på att man skildes åt, det var bra! I gävle var det x2000 tåg till sthlm och i sthlm hade jag en timme till nästa x2000 tåg som gick till Uddevalla. Var framme i Uddevalla runt 20.30 och tur som man hade så timade man in pappa så bra att jag åkte med han hem och slapp då ta bussen. Hur bekvämt som helst var det! Slippa att konka på de där tunga väskorna ett byte till! Hade nämligen pappas efterskottspresent i väskan på 10 kg extra med hem haha och jag hade problem att komma in i tågen, så det var skönt att få ett byte mindre. Simon hjälpte mig med dem de två första byterna, den snälla! :)
Kom hem runt 21 tiden och pratade med familjen en stund och sedan ringde jag och pratade med Simon i telefon som man redan storsaknade! Efter telefonpratandet somnade jag som en stock och snart var det redan lördag.

Idag kom min morbror och hans sambo Linda upp för att fira mig och (pappa) lite grann :) Det blev pratande, fika och "hemmagjord" tårta. Fy vad gott! Det var så trevligt när dem var här, och humöret var på topp. Ååå Linda och micke, tack för presenten!!! :D perfekt!

Nu ska jag ner och se på TV! have a nice evning

Edsbyn, charmiga guldbyn

Idag är sista dagen i Edsbyn innan jag åker hem till lilla Ödeborg igen i södra Dalsland. De här 6 veckorna har gått satans fort, och hur roligt som helst har det varit! Vi har också hunnit med en hel del, GOOD!
Jag kommer att sakna guldbyn, den är så charmig och folket är så trevligt här uppe tycker jag :)
Jag kommer att sakna promenaderna och cykelturerna ner till byn, jag kommer att sakna vädret, huset och Simon och hans familj såklart. Men till Påsklovet åker jag tåg upp igen, och till dit är det inte mer än ett par veckor. Då blir det promenader och cykelturer så det står härliga till må ni tro!

Nu ska jag ta en sista cykeltur i Edsbyn innan hemfärden, Ha det bra! :)
Ne, det blev den näst sista cykelturen för nu ska det bli den sista turen! Hihi (19.35)

ätit semlor så min mage nästan sprack ;)

Imorse vaknade jag och Simon innan klockan hann ringa. Gick upp runt 9 och åt frukost. Jag tycker att frukosten är det godaste och det mest efterlängtade målet på hela dagen! Det är så gott och så härligt att sitta och äta frukost. Lungt och skönt på morgonen och man är seg. Bara tar det lungt, läser lite och njuter av att ha hela dagen framför sig. Mmmm härligt.
Vi slappade typ hela förmiddagen och tränade lite körkortsteori. Vi tog en liten promenad runt 10 också, den var kall men jätteskön :)
På eftermiddagen då Simon hade cyklat till jobbet hade jag blivit bjuden hem till någon på fika och pratstund. Det var trevligt och man blev bjuden på kaffe och semla. Fick träffa någon som var från Dalsland och det var lite kul nu när man är i Edsbyn att träffa någon som också är nerefrån. Kom hem runt fem tiden och klockan 18 var jag bjuden på middag hos Nina och Pär som var mina handledare under praktiken. Middagen var jättegod. Det var kycklinggryta med ris till och så hade Nina bakat bröd också. MUMS! inte nog med en god middag så blev det hembakad semla som efterrätt. Tror ni jag var mätt efteråt? :P Min mage var så nöjd och så full att jag inte skulle kunna få plats med en ynka pynka smula till. Vi tre satt och pratade och jag hälsade på de två katter de hade i huset. En hette Murre som var bondkatt och hur snäll som helst sedan en vit norsk skogkatt som var två år och verkade lite smart och lurig :) Stannade fram till 9 och sedan drog jag mig "hemåt" till blyssvägen igen. Det var en jättetrevlig kväll! Har haft en riktig "kafferepsdag" hela dagen vill jag kalla det.
Nu längtar jag efter att min pojkvän ska komma hemcyklandes från jobbet! Men får sitta här och längta en stund till, för han lär inte komma innan kvart över tio :)

Snö, snö, snö :)

Idag skulle det vara halv friluftsdag på celsiusskolan men imorse ringde idrottsläraren Pär med dåliga nyheter.. Det var otroligt många sjukanmälningar (kring 60 st) så de fick ställa in allt.  Nu blir det ingen längdskidåkning, lite synd tycker jag. Men det är sådant som kan hända ibland. Nu är alla och jobbar och jag har sportlov, jättehärligt med ledighet tycker jag!! Men man blir lätt långtråkad av att vara själv. Speciellt när man är långt hemifrån och knappt känner en kotte :)

Vad ska man göra idag då nu när friluftsdagen blev inställd? Hmm.. Nu kan jag ta sig tid att försöka göra klart hemtentan i psykosocialt arbete så att man äntligen kan få klart den! Det blir nog ingen promenad eller cykeltur just nu för det toksnöar ute!! haha. Kanske på eftermiddagen om det inte snöar lika mycket.
Detta blir en måndag där det finns gott om tid att göra klart skolarbeten utan att fördärva tid när man träffar simon.  När man har distansförhållande vill man helst inte sitta med skolarbete när man träffas.. Sådant vill man göra klart eller plugga på när ens pojkvän är och jobbar och man endå inte har något vettigt för sig eller innan man ens åker upp och träffas. Nu jobbar han eftermiddag (14.12-22.24) så han har precis cyklat iväg. Alltså är detta en perfekt dag att få klart sina skolarbeten. Tur att jag tog med hemtentan upp så jag slipper tokplugga när jag kommer hem. Nu ska jag sätta igång. Ha en bra dag!

Kygelvallen

Söndagens aktivitet bestod av 5 km längdskidåkning med Simon på kygelvallen utanför Knåda. Detta var andra gången någonsin jag har stått på ett par skidor och jag tycker det gick hyfsat bra! Vi åkte 2,5 km rundan två ggr och andra gången kände man igen banan mycket mer och visste hur svängarna skulle gå i nedförsbackarna. Vad svettigt det är att åka!! hihi kan tala om att duschen efteråt var helt underbar :P

Annars har söndagen bjudit på rester av tårta sedan igår, den smakade som igår också vilket var jättegott! Kaffe blev drickat till. MUMS!
Läst söndagstidningen idag också, och det brukar ta en halv timma, haha jag är inte något vidare snabb på att läsa. Simon och jag har också städat hans rum (Simon gjorde mest) och det var behövligt. Det dammar ner jättefort och hans rum är ganska litet också. Nu är det dammfritt och sängkläderna är avskakade från damm.

Imorgon ska jag till Harsa och åka längdskidor med Celsiusskolan. Min praktik har egentligen slutat men jag var så sugen att åka skidor att jag frågande om jag inte kunde få följa med och åka med skolan., och det var inga problem sa de. Högstadiet på celsiusskolan har en halv friluftsdag där de får välja mellan att åka längdskidor i Harsa, Slalom i backen eller att  åka skridskor/ spela hockey bockey på Dina Arena (Edsbyns Innearena för bandy). Det går buss till Harsa 12.00 och den går hem igen 15.15. Alla ska åka "lätta milen", och man får välja att åka med en av två grupper. En lite snabbare grupp och en nybörjargrupp. Vet inte vilken jag ska åka med än.

Nu blir det Tv-tittande för min del, ha det bra! På 3:an klockan nio kommer "Italian job" för den som vill se någon film ikväll :)

Födelsedag

Igår var det fredag och också min sista dag på celsiusskolan som praktikant.  Det är skönt med lov samtidigt som det är lite tråkigt att sluta just nu när man börjat komma in i allt. I början ville man bara gömma sig men ju mer dagarna gick desto mer lärde man sig rutinerna och träffade ungdomarna mer och mer. Det blev roligare för var dag om gick! De två sista veckorna höll jag egen/ egna lektion/lektioner varje dag och kände att jag blev säkrare och säkrare i mig själv att stå som ledare.
På fredagkvällen blev det bandy. Edsbyn mötte västerås och tyvärr blev  det en förlust till byn. Men en förlust kanske var bra? :) De ligger ju tvåa i elitserien och verkar inte hotade av att halka ner, så en förlust kanske behövdes.

Idag är det lördag och jag fyller 19 år. Hade redan fått min present i gävle för två veckor sedan och blev förvånad när han tog upp en chokladask ur en låda till mig på morgonen :) Inte nog med det så kom Simons mor med en present innan frukost. Jag fick två stycken helt underbart gottluktande ljus!
Blev god soppa till lunch och sedan tog jag och Simon en promenad till konsum och köpte dagens tidning med bilaga till. När vi kom hem blev det tårta :) hihi god prinsesstårta som jag måste säga är min favorit bland tårtor! Gott kaffe till, och det var en alldeles urhärlig fikastund! Vad man kände sig glad och avslappnad, precis som fikastunder ska va.
Lördagen har varit en härlig och lugn dag, en göra det man känner för dag. Inga måsten utan man kan bara vara och njuta av dagen (men det brukar man göra, och man har väldigt få måsten) för övrigt också hehe.

Nu blir det sängen, är jäkligt trött redan. Sov gott!

Röda rosor

Alla hjärtans dag idag och när jag kom hem från praktiken stod det 3 st rosor till mig på skrivbordet i Simons rum. Fyyyy det var så gulligt av honom! Fina mörkt röda rosor var det : ) Gav choklad och en trisslott till simon, men trisslotten var bara nit tyvärr. Kunde ju alltid hoppas på någon vinst, men men man kan inte alltid få allt :)

Det blir en riktig soffkväll kväll hihi. Först O.C klockan 8 på 5:an och kl:9 är det säsongstart av Top Model på 3:an. Efter det blir det läggdags. Ska upp 06.30 morgonen därpå och blir så oerhört trött om man inte för sova tillräckligt många timmar varje natt. Är ganska morgontrött och tycker det är SÅ skönt att dra mig långa stunder, och det gör inte saken bättre för då får man ställa klockan 20 min tidigare bara för att man vet att man drar sig, även om man egentligen hellre skulle vilja sova de 20 minutrarna.. Haha.
Att somna tidigt, ca halv tio är jättehärligt, för då har man sovit ut och vaknar pigg som en nötkärna redan runt 8-9 snåret. Det är perfekt, tycker jag :)

Tidiga mornar, i love it!

Nu sitter jag här ensam i huset då alla andra är och jobbar. Jag har studiedag eftersom lärarna har planeringsdag och de tyckte att jag inte behövde vara med. Skönt är det att vara ledig :)
Vaknade 9.30 och tog mig en lugn och härlig frukost med varm oboy, smörgås och tidning förstås hihi.
Fy vad jag älskar mornar! Det är så tyst, lungt och en otroligt mysig stämning.
Fint väder är det här i byn också. Några decimeter snö och ca -11 grader.

Jag Njuter av Måndagen! Inte nog med en mysig förmiddag så längtar jag till bandyn ikväll.
Nu ska jag se om jag inte kan hitta någon snygg frisyr som jag kan ha på balen, så ha det bra!

Weekend

I lördags blev det en hemmadag på lillbo i Edsbyn. Lördagen bjöd på bl.a TV-spelande och sällskapsspelande, en promenad till byn och på kvällen blev det pizza och schlager!

Idag vaknade vi 9 och hade hela söndagen framför oss. Ville ringa hem och prata en stund med de därhemma men väntade framåt förmiddagen med det. Ringde och fick prata med pappa. Alla därhemma hade åkt på en långvarig förkylning och jag säger:  Tur att man missade den! Saknar familjen lite men vill endå inte lämna Edsbyn.. Håller ju på att ta körkort och nu på fredag ska pappa äntligen besiktiga min bil som har stått avställd i över 1 år. Snart kan jag börja övningsköra igen. Jippi!
På eftermiddagen blev det en promenad in till byn och lagom till vi kom hem började bandyn på tv.
Hammarby - västerås som slutade lika. Och på tal om bandy så ska jag och Simon ner till ön och titta på match mellan Edsbyn - Sandviken som kommer att gå imorgon måndag.

Heja Byyyyn! Heja Byyyyn!

Heja Byn, heja Byn, Heja Byyyyn!

Heja Byyyyn! Heja Byyyyn!

Heja heja heja Byn!



Idrott

Onsdag idag och kom ganska nyss "hem" från praktikdagen på celsiusskolan (går med idrottslärare).
Fy vad trött man är! Brukar inte vara såhär trött efter man kommit hem men det kan ha attt göra med att man somnade så sent igår och gick upp tidigt imorse :) Dagen började lungt med mellanstadiet och efter den lektionen kom gulliga 6 åringar med FULLA av ENERGI! Vilka energiknippen :) i slutet gjorde de en lek som kallas skepp, land och hav där det går ut på att inte komma sist. Alla barn står på en linje i mitten av salen och när läraren ropar ex: Skepp så ska alla springa till ett speciellt ställe. Den som kommer sist åker ut. Säger läraren land ska de springa till ett annat ställe och säger man hav ska de sätta sig ner på rumpan så fort som möjligt. Den här leken var iaf jätterolig att se med 6-åringarna hehe. Många sprang åt fel håll men upptäckte snabbt att alla kompisarna sprang åt ett annat håll. De som sprang "fel" vände snabbt om och kuta iväg där de skulle vara. Fy vad gulliga!!
Har förstått nu att ungdomar inte är något för mig, antingen är det 1-7 åringar eller vuxna människor man vill arbeta med.

Den här praktiken har gett mig SÅ mycket! Ännu ett ? som blivit klart och jag kan nu begränsa högskoleutbildningar ännu mer. Jag trodde ett tag att idrottslärare för högstadiet var min grej men jag måste säga att jag inte är lämpad för det. Att arbeta i en förskoleklass eller vara personlig coach eller sjukgymnast är något som intresserar mig just nu, inte skolgrupper.
Jag hoppas att jag lagom till mitten av mars har bestämt mig för vad jag vill plugga vidare till, annars blir jag stressad. För att plugga vidare på ett universitet eller en högskola är någonting jag verkligen vill!

Nu tillbaka till onsdagen. När 6-åringarna hade gjort sitt lekpass var det dags för gymnasieklasser att ha lektion. NST1D först och BF1 precis innan lunch. BF1 klassen fick jag hålla i, och judo blev det. Det är så svårt att utöva judo utan dräkt och utan riktiga mattor men det fick gå endå, och vi fick använda oss av de typer av mattor som fanns. Hade lagt upp en lektion med fall och kasttekniker men insåg snabbt att det inte var någon bra idé. Fick köra lektionen som jag hade lagt upp med fall- och kasttekniker, men nästa lektion ska jag testa att ha ne-waza istället ( judobrottning sittandes). Att lära äldre människor att våga göra sin första kullebytta nu var ingen hitt. Kasttekniker bygger en del på kullebyttor vilket inte var jättebra för de som inte vågade. Eftersom att kullebyttorna var besvärliga visste jag inte om vissa var redo för att bli kastade. Sittande judobrottning är mycket "enklare" att lära ut på det sättet att man inte måste göra vissa saker för att brottningen ska funka. Där är i princip bara till att välta omkull den andra och lägga sig överst i en fasthållning. Inga höga fall eller någonting! Och de flesta har väl någon gång brottats? :)
Men lektionen gick bättre än vad man trodde med den starten och jag fick se några riktigt snygga nybörjarkast och säkra fall. Kul!
Efter Bf1 klassen var det lunch och 12.45 började nästa klass som då var 7a. De skulle ha skridsko egentligen men lyssna här. Lite kommunikationsfel hade uppstått då deras bildlärare hade gått och sagt att de skulle få välja mellan handboll/ skridsko på idrottslektionen. Haha halva klassen hade innekläder med sig och resten av halvan ville åka skridskor. Pär som skulle hålla idrottslektionen kunde ju inte dela på sig så han bad mig att hoppa in och ta gruppen som hade innekläder. En halv klass på 12 elever gick riktigt bra att ha kontroll över och jag var glad att de inte var fler än 12 stycken 7:or annars skulle jag inte ha någon röst kvar! Har iaf fått ett hjälpredskap. En visselpipa! :)
Nu ska jag ta en liten tupplur!

Härliga sommarminnen!

Härliga minnen från Bulgarien sommar 2006 :)


Gävle

I lördags var jag och Simon i Gävle. Vi tog 07.45 bussen från Edsbyn och senare i Bollnäs bytte vi till ett x-tåg. Då var vi framme i Gävle 09.57, perfekt! Affärerna öppnade 10 och vi strosade runt i någon timma. Sedan gick vi och åt lunch på mcdonalds och fick gratis efterrätt med kaffe och glass bara för att min hamburgare dröjde så länge, hihi. Vi gick och strosade lite till i affärer och sedan gick vi till biografen för att hämta ut våra biljetter. Det var en timma kvar innan filmen skulle börja så vi gick ut på stan en stund till.
Jag fick köpt mig en svart kort vårjacka ett par små strumpor och en omlottskjorta :) Sedan fick jag också välja ut en present till mig själv från simon den underbara. Jag har länge velat ha en lite större väska så vi gick in i några väskbutiker och inne på wedins hittade en jag blev upp över öronen förälskad i! Det var en svart fiorelli väska :) vilken förskottspresent! Simon fick köpt lite han med till sig själv, bl.a en grårandig piké. På bion såg vi på "natt på museet", en komedi med Ben Stiller. Den var skitbra och rätt rolig emellanåt. Defenetivt ett filmtips! Tog 16.16 tåget hem igen och var tillbaka i Edsbyn 18.25.
Dagen i Gävle var jättekul den!!
Nu ska jag gå till Simon som spelar Tv-spel, hej hej!


Klassresa i April, vad man längtar :)

Igår blev en riktig O.C dag! Var på praktik under dagen men slutade tidigt. Sedan satte jag och Simon på O.C och tittade på två avsnitt. De var de två sista avsnitten av säsong 3, och vi ville se klart de två lagom till fortsättningen av säsong 4 som går på TV.

Idag på praktiken blev det mycket skridskoåkning, och jag kan tala om att sist jag stod på ett par skridskor var för flera år sedan, haha! Det var svårt och gjorde ont i fötterna, men roligt var det! Men det hade varit ännu roligare om man inte hade fått så himla ont i fötterna..

Har imorse också beställt vår klassresa till Danmark, men den blev dyrare än förväntat. Ska ringa igen och försöka ändra med rummen. Det blev 9 dubbelrum nu som var rätt dyra. 4-rum fick man inte ta bara för att det max fick vara två vuxna i ett sådant.. typiskt när det var så mycket billigare. Spelar väl ingen roll hur gammal man är?? Vi är ju nästan som en familj :) Räcker inte det?
I danmark har vi bara råd med en natt på badhotellet, så det blir en tripp 4-5 April. Åker hem sent på tordagkvällen och sedan är det påsklov dagen efter. Hur bra som helst :) Undrar hur flummig den resan blir? hihi.
Nu ska jag gå och busa med Simon! Ha en bra dag / Lotta