Te är faktiskt gott!

Jag har inte varit en tedrickare förut men sedan jag flyttat hemifrån och blivit bjuden på te när man varit och hälsat på vänner så är te något som ALLTID finns hemma i skåpen. Det är gott att dricka på kvällen framför tvn med ett bra program! Dricker inte så mycket te på morgonen, då blir det kaffe men på kvällen är det gott, speciellt nu när det börjar bli mörkare och kallare ute. Köpte hem två nya teer från Coop av märket forsman nu i förrgår. Jättegoda! Fruktiga och goda, en med smak av grape/päron och en med smultron. Rättvisemärkta är dem också och jag vill just värna rättvisemärkta/fairtradevaror, ja vem vill inte att arbetare världen över skall få ha bra arbetsförhållanden? Jag hoppas utvecklingen går framåt där och att ALLA människor skall få ha bra arbetsförhållanden. Orättvis värld!

Idag har jag och Sofia suttit i skolan från 11-16.30 och pluggat redovisning. Det går framåt och det känns och jag har vant mig vid tanken att tentera nu på måndag. Sedan tog jag, Simon och Ebba en långpromenad runt spikön och sedan blev det en god middag med fläskfilé, potatisgratäng och vitlöksbaguette.

Nu blir det en kopp te, m.m:s och tv, ha en trevlig lördagkväll och halloween! :)

Här är teerna jag köpte häromdagen, jättegoda!



Plugg, plugg och bandy på tv ikväll! :)

Nu har jag kommit hem från skolan då jag och Sofia iallafall pluggade flitigt i ca 3 timmar. Vi gav upp när vi kommit in på bokslutsuppgifterna. De är verkligen SUPER svåra! Så dem blir det till att ta tag i imorgon igen. Igår satt vi i skolan från 12-19.15 och råpluggade redovisning och det börjar ge resultat. För varje uppgift vi gör lär vi oss mer och mer. Jättehärligt! Den löpande bokföringen går ganska bra men bokslutsuppgifterna vi hittils gjort (två stycken mäktade vi bara med) har varit så svåra att vi tillslut gav upp för dagen. Men imorgon, ja då skall vi ge oss på dem igen!

Om en stund skall vi diska, och sedan göra iordning marinerade morötter till kvällens middag. Efter det blir det en långpromenad med Ebba (blev inte det igår) och ikväll blir det dragonkyckling med potatis till middag och marinerade morötter och så bandy på tv :) Sandviken - Edsbyn! En riktigt härlig och mysig fredag eftermiddag och kväll. Åh vilken helgstämning man fått även om man skall plugga hela helgen. Fint väder är det också, underbart! :)


Ljuva morgon

Visst är det mysigt att vara uppe på morgonen? Jag älskar morgonen. Den är så mysig! Och så blev den inte sämre när vi vaknade upp till ett väder med solsken och frost på backen. Vilken morgon! :)

Om en stund blir det en morgonpromenad med Ebba och sedan frukost och kaffe med självklart nyhetsmorgon till och efter det, ja då blir det plugg! Det vet ni vid detta laget. Haha. Plugg, plugg plugg. Men det är istället för jobb, jobb, jobb för många andra, som dessutom redan sitter eller rör sig och jobbar nu. Jag har väldigt "måckliga" arbetstider nu tycker jag. Kan lägga upp dem som jag vill bara jag klarar tentorna. Det är super!

Hittade bilder från när jag, Simon och Ebba tog en långpromenad vid slussarna härom veckan. Blir troligen en långpromenad idag också, kanske vid slussarna?







Ödeborg- och veterinärbesök

Idag, eller rättare sagt igår kväll åkte jag och Simon till Ödeborg och hälsade på min familj till idag. Vi åkte dit p.g.a. att hundarna (Ebba och Gucci) skulle vaccineras idag i Högsäter och så passade jag och Simon på att hälsa på där en stund extra :). Nu är vi i Trollhättan igen och det kommer vara tentaplugg för hela slanten nu de nästkommande dagarna. På måndag och torsdag nästa vecka äger tentorna rum och det är en hel del som skall repeteras och sätta sig. Jag är ganska nervös! Sedan på Onsdag nästa vecka kommer Maria från Viksjöfors hit och hälsar på över helgen. Skall bli superroligt! Längtar till hon kommer, och ja vi har planerat en hel del och flyttat hit extrasängen redan. Haha!

Har även hunnit med att bada Ebba idag och jag måste säga att hon är jätteduktig att duscha. Hon älskar det inte men hon är så snäll och bara står. Vår goa lilla Ebba som nu redan är ett år :)







Nu är det kväll, snart läggdags! Ebba har redan lagt sig. Stensover i soffan :)

ny energi och solsken

Klev upp för en halvtimma sedan och fått ny energi idag. Soligt ute också ser jag, helt underbart! Igår gick vi och la oss ganska tidigt så man känner sig utvilad, vilket är jätteskönt! Om en stund blir det frukost och en kopp kaffe (såklart :)) och sedan tänkte jag bege mig till skolan en stund för att plugga där. Pluggar bättre och intensivare där, men på eftermiddagen/kvällen är det skönare att sitta hemma och plugga i soffan :) 

I eftermiddag skall jag äta lunch hos Sofia och så skall vi plugga lite redovisning! En riktig pluggdag med andra ord.

Hoppas ni får en trevlig tisdag! :)
Nu står det frukost på schemat här.

MUMS!


Varma mackor i ugn och en kopp te!

I helgen har vi som sagt varit i Dalsland. Jag jobbade ett kort pass mellan 15.30-21.12 på lördagkvällen och det gick väldigt bra. Som alltid brukar det vara just när två nya jobbar tillsammans en kväll så händer lite extra och det gjorde det såklart. Bl.a. började pantautomaten strula och vi fick tyvärr inte igång den. Som tur var, var det senare på kvällen så det kommer inga fler kunder in med tomburkar. Puh. Och sedan finns det en kartongpress på lagret som man måste byta när den är full och självklart blev den full igår när vi skulle platta till lite kartonger. Ingen av oss hade en aning om hur man byter så vi fick snällt låta det vara till dem som kom imorse, + en del kartonger som väntade på att bli plattade. Men det var inga panika "farliga" grejer som tur var och vi kunde gå hem nöjda efter kvällen :) Roliga kunder är det också på lördagkvällar. Mest lördagsgodisköp och god middagshandling. Sedan är det jättelungt efter 19 så vi hann även packa upp lite varor.

Idag är det början på vintertiden och vi vann en timma imorse. Härligt! Mitt på dagen tog jag och mamma tag i att gå en längre promenadrunda trots att vädret inte var det bästa. Vi trotsade det och gav oss ut i det blöta vädret. Skönt var det trots allt och utan hundarna hade vi inte gett oss ut. Där ser man vad en hund kan göra gott för både hälsa och själ och så är det en vän för livet! De är verkligen underbara små liv :)

Nu har jag och Simon kommit tillbaka till Trollhättan och jag har gjort iordning varma mackor i ugn och skall snart sätta på vattenkokaren och koka te. Gott gott en kväll som denna, och så en film blir det ikväll såklart!

Nej nu kallar mackorna. Ljusa rostbröd med baconost, skinka och ost på, mums!

Ruggigt väder

Idag är det verkligen ett ruggigt väder här i Trollhättan. Det är mulet, halvfuktigt ca 8 grader med kalla vindar. Men det är verkligen ett mysigt väder. När man nu sitter här inne nyduschad och har lyxat till det med en hårinpackning och ikväll skall det även lyxas till med en ansiktsmask så blir det ännu mer lyxigt nu i detta ruggiga väder än om det hade varit fint. Det hör liksom hösten till att lyxa till det mer inomhus med mer varmt te, tända ljus och mysiga varma kläder. Åhh hösten har verkligen sin fina charm. Dessutom tog jag, Simon och Ebba en timmas långpromenad runt spikön innan duschen. Efter en sådan promenad när näsan och kinderna blir lätt röda av de kyliga vindarna och allt hår har blåst omkring är en dusch efteråt det härligaste som finns.

Om en stund skall vi börja med maten. Tog upp korvstroganoff som vi hade i frysen så det är bara till att koka ris och så är maten klar. Skönt med sådana dagar när man har mat i frysen. Ikväll blir det en kopp te, godis och så tv, kanske film eller tvspel. En riktig fredagsmyskväll! :) Imorgon förmiddag bär det av till Dalsland då jag skall jobba lördagkväll på konsum. Vi stannar till söndag och åker sedan till Trollhättan igen.

Nej nu skall jag klä på mig en myströja och hoppa vidare till soffan där Simon och Ebba är. Och sedan blire matlagning!

torsdagen

Idag är det torsdag. Det är förmiddag och vi klev upp för lite över en timme sedan. Käkat frukost och tittar på nyhetsmorgon i bakgrunden. Det vill säga en helt underbart mysig torsdagförmiddag. Vädret är grått men det är uppehåll (skönt), vilket menas med mest inomhusväder.

Idag har vi planerat att ha en städdag och så har vi en tvättid för att tvätta mina arbetskläder och sängkläderna. Lagom mycket haha. Vi brukar vara expert på att samla ihop 4-5 maskiner innan vi tvättar och då springer man upp och ner som en gummiboll. Men nu har vi planerat lite bättre för att slippa spring och så mycket tvätt på en gång :). Sedan får jag inte glömma att plugga också. Har en hel del att ta itu med innan tentorna och jag börjar redan bli lite smått nervös. Detta är något mer speciellt från gymnasiet tycker jag. Här är det godkänt eller underkänt på engång, inget mitt emellan. Och skulle man vara 1 poäng ifrån G ja då tittar inte läraren tillbaka på det man gjort utan det blir såklart en omtenta på HELA PROVET. Något nytt och det gäller att vara väl förberedd. Dessutom är detta lärdomar för livet, att lära sig så mycket man kan och ta vara på tiden. Att verkligen ligga i och läsa! Skall man tillslut bli ekonom när man går ut gäller det att man har tagit vara på all tid och verkligen utnyttjat den väl till sina studier. Jag skall spara en del böcker jag anser jag har nytta av efteråt. Exempelvis litteraturen till dessa två kurser skall jag spara. Mycket bra står i dessa! Redovisningens grungbok och Hur moderna organisationer fungerar. Tummen upp för det.

Nu har jag lagt mycket krut på redovisningen och nästan "glömt av" organisationskursen. Har liksom lagt den lite åt sidan då redovisningen verkligen tar tid. Nu har vi repeterat fram till kapitel fem, som nu kommer handla om varutransaktioner, om moms och leverantörsskulder/kundfordringar, utländsk valuta m.m.

Nej nu skall jag dricka upp cappuccinon och sedan skall vi ut till stan en sväng och strosa, Ebba hänger såklart på! :) Härligt att promenera i stan bland massa folk.


Måndag

Sitter nu och har en liten paus från pluggandet. Har pluggat sedan 10 ungefär men har sprungit till tvättstugan emellanåt och har snart tvättat 5 maskiner. Simon har varit i skolan på förmiddagen och det är snart dags att fylla på med ny energi i form av lunch :) Jag skall äta mat som blev kvar från igår medan Simon går till skolans restaurang och skall äta lunch. Efter det skall vi ta en promenad till Friskis och Svettis för att se vart det ligger och ev. köper jag ett årskort idag t.o.m. Igår gick vi vid slussarna istället. När jag var ner till tvättstugan tvättade även en annan tjej (student) och hon berättade att hon tränade på friskis och svettis här i stan. Hon tipsade om det och tyckte det var jättebra. 5minuters cykelväg härifrån, låter helt perfekt! Tänk om det blir så att man börjar träna snart, äntligen säger jag då! Och jag har bara mig själv att skylla på att jag inte har tränat. Skall börja så fort förkylningen är borta. Som min lärare sa, man har bara en kropp och den skall man bo i hela livet, så ta hand om den! Jag vill alltså vara häslosam och träna men det innebär att låta kroppen vila också, speciellt när den inte är helt frisk. Det skall bli "skönt" att få känna på träningsverk igen, det var ett bra tag sedan, och få flåsa! Wiiiie säger jag.

Nu skall jag ta vara på dagens sista tvättmaskin som strax är klar. Sedan lunch och promenad. Hoppas ni också har en härlig måndag, trots att vädret inte är det bästa idag :)

Nytt kycklingrecept

Nu är både jag och Simon supermätta! Det var mer mättande än vad vi trodde. Idag, eller nyss, testade vi ett nytt recept som jag tänkte jag skulle dela med mig till er ifall ni skulle bli sugna att testa något nytt och enkelt. Ni vet ju vid detta laget att jag tycker om snabba och enkla recept :)

Receptet bläddrade jag förbi när jag satt och väntade hos tandläkaren i onsdags. Försökte memorera receptet så det är inte garanterat att det blev just precis som det stod i tidningen men gott blev det!

Kyckling med oregano och mellangrädde, till 4 pers.

Skär fyra kycklingfiléer i bitar/kuber och stek dem sedan i smör. Salta och peppra kycklingen och strö över ca 1 tsk oregano. Hacka två vitlökar och låt dem steka med när kycklingen har fått färg. Häll i 2 ½ dl mellangrädde och låt småkoka ca 5 minuter. Strimla sedan i ca 150 gram fetaost och låt den smälta. Servera sedan med tagliatelle eller annan pasta.

Ett tips är att öka såsen om man vill ha mer sås för det kan bli lite torrt.

Nu efter god mat, diskning och långpromenad tidigare idag så är det dags att sätta sig i soffan och plugga ett tag. Simon ser på transformers 2, så jag halvtittar lite men passar på att och plugga också. Känns nyttigt och det är så mysigt att sitta i soffan halvliggandes och plugga! Klockan 20.00 är det premiär för säsongens "vem kan slå Filip och Fredrik", och det får inte missas :)



strålande dag

Hej!
Idag är en strålande dag. Söndagen bjuder på sol och jag sitter här med en kopp kaffe och bara ler. Tog en dusch förrut och passade på att packa in håret denna gång. Det är så härligt att känna att det är bra för håret, och det blir så lent efteråt. Har nyhetsmorgon i bakgrunden och livet bara leker, så som det skall göra.

Om en stund blir det en längre promenad med Ebba. Tänkte ta en promenad till Friskis och svettis. Vill börja träna, det är ju så härligt :) Och så tittade jag på deras utbud av gympapass och det verkar skitbra!! Varierande och väldigt många olika pass. Tror det fanns 16 olika. Allt från spinning till skivstång, rygg, ki box m.m. Åh vad kul det skulle vara att börja träna. Det svåraste är att komma igång bara. Men jag skall ta mig i kragen! Kanske det t.o.m. slutar i att man köper ett årskort snart :) Skulle vara jättebra!

Jag vill önska er en trevlig söndag!

 


Mums!

Har precis gjort iordning två smörgåsar med ost på och en kopp te med både honung och lite mjölk i (Hampus fick mig att testa) och jag, Simon och Ebba skall mysa ner oss med kvällens andra film. Dock har vi inte riktigt bestämt oss ännu så vi tittar just nu på nyheterna :) Men Johan Falk - national target såg vi för en stund sedan och den var jättebra! Tredje Johan Falk filmen jag ser och de enda svenska kriminalfilmerna jag haft tålamod att se. Har tyvärr svårt för svenska kriminalfilmer men dessa har jag fastnat för!

Nej nu skall jag bege mig till soffan igen, där både Simon och Ebba är :)


Finbesök i Trollhättan

Nu var det några dagar sedan jag uppdaterade bloggen och det har hänt lite grann sedan dess. I onsdags kväll efter tandläkaren hängde syster Jessica och hennes vän Hampus med till Trollhättan och hade allmänt trevligt! På torsdagen var det lite skola och på kvällen tog vi en sväng om på lipz, och det var premiär för min del haha! Dock märktes det att det var 18års gräns och är man 21 (snart 22) som mig så skulle jag nog föredra att gå ut en lördag men trevligt sällskap var det iallafall och kul hade vi :) Sega på fredagen men vid 15 tiden drog vi hem till dalsland igen efter lite lunch/frukost på mcdonalds. Jag och Simon stannade där till 23 på kvällen och tog sedan en bilfärd hem till Trollhättan igen.

Nu har jag blivit dunderförkyld med ont i kroppen, men jag har lovat mig själv att plugga hela helgen och dessa två kommande veckor innan tentan så det har jag gjort idag. Har läst igenom bilagan vi får ha med oss på tentamen (redovisning), där det bara finns lagar att läsa. Inte jätterolig men behövlig :) Många lagar! Och jag är inte expert på svenska ord och formuleringar så det kräver uppmärksamhet att läsa den..Haha!

Nu skall jag fortsätta plugga en stund för ikväll har jag och Simon bestämt oss för en filmkväll :) Det är ju trots allt lördag idag!

Lite bilder från tidigare i veckan. Innan utgången i torsdags.







Solsken

Ha ganska nyss klivit upp, till solsken utanför! Det är verkligen fint och friskt ute nu :) Vi ville sova ut men inte fööör länge så vi hade väckarklocka ifall att. Väckarklockan är världens bästa uppfinning, eller en av dem enligt mig! utan den vet jag inte vad jag skulle göra. Har väckarklocka varje dag! Skulle jag inte ha det kan jag sova hur långe som helst, och jag blir trött och seg hela dagen. Nej tack, jag ju vill upp på morgonen. Älskar morgonen. Den är så mysig och lugn och så är nyhetsmorgon ett måste numera på fyran. 

Idag är det inga föreläsningar, men det är egentligen hemmastudier/tentaplugg nu. Men idag blir det inte så mycket plugg utan om en stund åker jag, Simon och Ebba hem till min familj och spenderar dagen där. Jag skall till tandläkaren på kvällen (kl 18.00), och åker till Trollhättan efter det igen. Då hänger syster Jessica och Gucci med hit till helgen. Kul :).

Nej nu blir det frukost (det nybakta pumpabrödet från igår), mjölk och en kopp cappuccino efteråt. Självklart är nyhetsmorgon på!

Bakning

Jag blev så himla inspirerad av både Maria och Sofia så nu bakar jag också! Pumpabröd. Degen skall snart in i ugnen. Mums med nybakat bröd :)

Och nu är det Desperate housewives så ha en trevlig kväll! Får inte missas. Enda gången på veckan som denna tid är så helig.

Etikseminarium

Nu har jag kommit hem från skolan. Har varit hemma en timma ungefär och vi skall snart till att börja laga mat. Eller ja, väldigt "enkel" mat på så sätt att vi fick köttfärslimpa av mormor som hon redan gjort hihi. Jättegod köttfärslimpa med bacon och våra egenplockade kantareller i, MUMS!! Det blir potatis och brunsås till.

Idag var det etikseminarium i skolan. Eftersom vår klass är så stor delades vi först in i tre olika grupper som skulle ses på tre olika tider. Indelade efter första bokstaven i efternamnet. Sedan i den uppdelade gruppen så delades vi in i små grupper på ca 5 personer per grupp. I den diskuterade vi om vårat arbete - Etik och moral. Vi gick igenom alla tre uppgifter var och en och berättade om vilka organisationer vi valt. Det var ett härligt moment som jag gärna gör om igen. Lagom stora/små grupper och mycket pratande och lyssnande. Nu väntar vi "bara" spänt på betyg från läraren på vår uppgift som även skall bedömas skriftligt. Bara vi blir godkända och kan fokusera på tentorna som är om tre veckor. Jag och Sofia satt och planerade in lite plugga-inför-tenta tid i skolan. Vi båda höll med varandra om att vi jobbar bäst i skolan och dessutom kan vi diskutera med varandra. Har skrivit ut 7 stycken gamla typtentor som vi snart skall ta oss an.

Nej nu ska vi börja med maten, ha en fortsatt trevlig tisdagkväll!

Ny vecka

Nu är det måndag igen. Inga föreläsingar så dagen började med en längre promenad med Ebba :) Sedan tog jag en dusch och käkade en låång frukost. Kokade sedan upp vatten och gjorde cappuccino och satte mig framför datorn började fila på vår gruppuppgift som skall in ikväll.

Mitt på dagen tog jag, Simon och Ebba en promenad längs stan och förbi resecentrum och sedan började vi storstäda lägenheten!! Skönt att ha rent :) Och nu är jag ganska nyvaken från att ha sovit lite middag haha! Jätteskön lugn dag. Skall till och börja laga lite mat nu. Makaroner med örtcreme fraishe och stekt kassler till. MUUUMS! annanas såg jag att vi även hade i skåpet. Annanas får det bli till, åh nu skall vi laga mat!

Ha en trevlig måndagkväll!

Familjehelg

Nu är jag hemkommen till Trollhättan. Har varit hemma hos mor, far och mina syskon. Det är så mysigt att komma hem under helgen och umgås allihopa! Har även hunnit med att jobba lite på fredagen och delad tur på lördagen. Så det har varit en jättebra helg :) Skall snart iväg. Simon har varit i Edsbyn under helgen och skall hämta honom i Vänersborg. Hans tåg ankommer vid 22 tiden, och jag fick mig en superdetaljerad vägbeskrivning av pappa tidigare hihi. Så nu skall jag väl inte köra fel hoppas jag! Men faktiskt så räcker det att titta på en karta för att man skall minnas ganska bra och hitta, och det har jag gjort + pappas beskrivning, så nu kan jag inte köra fel! :)

Imorgon är det hemmastudier och vi (jag, Sofia och Josefin) hoppas få klart vårat grupparbete som skall in IMORGON. Men det är inte mycket kvar. Lite nytt och mycket finslip. Jag hoppas det blir godkänt, så man kan fokusera på tentorna om tre veckor.

Nej nu blir det lite annat innan jag skall bege mig till Vänersborg. Självklart hänger Ebba på! :)

Simon under New York resan i April

Organisations- och vetenskapsteori

Japp det är just vad jag, Josefin och Sofia har kämpat med under veckan i skolan. från tisdag till torsdag har vi suttit innan och efter föreläsningarna och ja den är inte riktigt klar än, men snart så! När gruppuppgiften är klar och de har godkänt den (om de nu gör det vilket vi hoppas på såklart) så kan vi andas ut :) Då är det sedan dags att fokusera på tentorna som infaller i början av november, d.v.s. om ca tre veckor. Det är dags att börja jobba med gamla tentor och repetera kurserna. Det börjar bli mycket men det är även intressant! Är skönt att vi nu inte kommer få så mycket ny kunskap utan kan fokusera på att repetera all den information vi fått de senaste 7 veckorna. Det är ett stort hopp från gymnasiet, det är det verkligen, och de varnade oss innan vi började. Att det kommer bli tufft, vi kommer få lägga ner mycket tid och energi på studierna och det är ju det som är så roligt. Bara man har lite fritid också. Men om ni hänger med vad jag menar, att få kämpa och lära sig massa nya saker och när man väl klarar tentan efter slit så blir man otroligt motiverad och glad :) Superkänsla!

Nej nu blir det mat om en liten stund (korvstroganoff som vi hade i frysen) och sedan är det dags att gå ner till tvättstugan och hänga upp det sista på tork, eller tumla rättare sagt. Trevlig kväll! :)

Grundläggande redovisning

Nu är det väldigt mycket i skolan. Tycker jag. Iallafall vad gäller att förstå vad vi läser om egentligen. Det är rena rama grekiskan just nu känns det som.. Men envis som man är skall jag om en liten stund sätta mig och ta tag i boken och läsa om obeskattade reserver. Ja ni hör bara på namnet. Det är svårt! Men ack så intressant :) Haha! Obeskattade reserver. Hm. Det är tydligen vinster som ännu inte beskattats. Det uppkommer genom att företag får göra bokslutsdispositioner som påverkar det resultat som beskattas. Känner att jag verkligen behöver läsa för att förstå. Mycket och svårt, komplecerat. Men allt är inte lätt i början. Därför är det så roligt att lära sig nya saker. Man utvecklas, kämpar och lär sig massa nya saker och det höjer självförtroendet och motivationen. Läraren ville också helst att vi skulle göra en uppgift i övningsboken till imorgon så vi får mer grepp om vad vi just håller på med. Hon är en superbra lärare! Pedagogisk och förstående. Jätteduktig! Vi alla älskar henne :).

Nej nu skall jag sätta mig i soffan med tvn i bakgrunden och slå upp boken och börja plugga. Efter ikväll hoppas jag på att förstå det vi håller på med!


Morgon

Åh vad mysigt det är att vara uppe på morgonen. Dricker min morgonkopp med kaffe och skall snart klä om och bege mig till skolan. Idag är det föreläsning 09.15-12.00 och sedan 13.15-16.00. Organisations- och vetenskapsteori hela dagen :)

Changeling

Den filmen ser vi på nu. Jag gråter! Usch den är så sorglig. Filmen är baserad på en sann historia och jag gråter ännu mer! Usch vad jag hatar när barn, oskyldiga barn råkar illa ut. Fy inget positivt blogginlägg, men jag rekommenderar er att se filmen. Spännande, sorglig. Nu skall vi se hur slutet slutar. Jag hoppas det slutar bra.


Kanelbullens dag

Ja det är det idag och det märktes redan igår! Jag jobbade som sagt igår och på konusm bjöds kunderna på kaffe och kanelbulle. Det stank till kassan vill jag lova och kunderna var gladare, stod och hängde i butiken och pratade och ja det var SKITKUL att jobba igår! :) Det var även väldigt mycket billigare med potatis, lök, morötter och rödbetor så folk handlade som aldrig förr! Kul! Det är roligt när det är mycket folk i butiken. Dock är det inte så mycket kunder på kvällarna. Mest godis, chips, läsk handlandet till en myskväll hemma eller fest.

Idag är det städdag och så skall jag och Simon även en sväng till Överby. Strosa i affärer och handla. En härlig söndag med andra ord :) Nu är det tandborstning!

Trevlig söndag allihop!

Wai-King avklarad!

Nu har jag precis slurpat i mig en kopp med cappuccino och jag måste säga att jag blivit lite fast. Gevalias cappuccino. haha. Det är ju så gott! Även denna helg kommer jag spendera i Dalsland. Jag och Ebba åker dit ikväll och imorgon jobbar jag delad tur på konsum för Anette. 8.00-12.00 och sedan 16.00-21.12. Skall bli skönt att jobba faktiskt och tjäna några extra kronor. Det var två veckor sedan jag jobbade sist så jag hoppas att plu nr och annat bra att veta grejer finns med. Behöver även ta en sväng i butiken för att se om det är något speciellt under veckan som varit på extrapris osv. Vill inte att kunderna skall komma tillbaka med sina kvitton.. :)

Idag var det datordagen, med Wai-King! En uppgift/ett delmoment i kursen grundläggande redovisning där vi fick i uppdrag att bokföra företagets fakturer under november och december. Vi hade tre fel i slutändan, men tillslut fick vi till det och vid 14.40 tiden var vi klara och kunde gå hem :) Jättenyttig uppgift! många frågor blev besvarade och nu fick jag en bättre helhet av bokföringen som jag inte tidigare haft. Iallafall den löpande bokföringen. Haha!

Nej nu skall jag packa lite innan jag far hem till familjen. Hoppas ni får en trevlig helg!