Lördagsmys

Det är en alldeles härlig och mysig lördag idag. Både jag och Simon är sega och har inte orkat gjort sådär mycket. Vi har pendlat mellan att plugga lite och inte göra ett dugg. Men vi lyckades pallra oss ut och gå en timmas promenad med Ebba iallafall vilket var riktigt härligt! Mitt under promenaden började det också småregna. Det finns ju egentligen inget mysigare väder än regnväder om man är inomhus, tycker ni inte? Vi passade även på att boka en tvättid idag trots att vi tvättade i onsdags. Då hann vi inte med att tvätta sängkläderna (tvättpassen är bara 3 timmar), men nu är de inne i ena tvättmaskinen + en annan maskin med kläder. Ikväll blir det tacos till middag och en lugn kväll med tv, och plugg :)

Nej nu åter till statistiken och lite juridik. Trevlig lördagkväll på er!

Fredag

Godmorgon/förmiddag på er!

Idag hade Simon klockan på 06.30 (han har salstentamen idag) och jag är ledig, eller hemmastudiedag som man säger. Gick upp samtidigt som Simon och det är så himla mysigt att vara uppe tidigt på morgonen! Jag tog en härlig morgonpromenad med Ebba (bäcksvart ute) och åt sedan en lång frukost och drack kaffe länge. Och tänk, klockan är bara 9 än! Hur skönt som helst att ha hela dagen framför sig :) Och vad hade hon tänkt sig göra idag? Ja för det första ska hon plugga lite (studera muntafrågorna samt försöka läsa lite i en av juridikböckerna - behöver få in den juridiska känslan inför kursstarten haha) och för det andra måste vi nog handla, bl.a. ont om toalettpapper och utan det går ju inte! Sedan blir det några promenader, alltid härligt med frisk luft. Vad skulle man göra utan Ebba? Nej nu tänkte jag ringa mor en sväng, vet att hon är ledig idag hihi.

Hoppas ni får en alldeles bra fredag och helg.


JÖKEN

Har varit i skolan idag mellan 10-15 och haft de två sista föreläsningarna i kursen "Tillämpad statistik - Att dra slutsatser". Nästa vecka är kursens sista vecka och då har vi både en muntlig tentamen och ska börja med vår hemtentamen på max tre studenter i varje grupp. Eftersom vi är 4 som umgås, fick vi dela upp oss i två grupper. Hemtentan får vi på måndag och har en vecka på oss att lösa. Spännande!

Idag köpte jag även hem litteraturen som vi ska ha i nästa kurs, vilken är Juridisk översiktskurs eller JÖKEN som den också kallas. Vi börjar med den v.45. Nu är jag 1700 kr fattigare. Puuuuh!  Jag är helt nollad inom juridik så jag har redan räknat med att må illa, gråta, bli frustrerad m.m. innan jag kommer att förstå vad det är vi läser om :)


1) Civilrätt
2) Tentamensfrågor med lösningar
3) Köprättens grunder
4) Process- och straffrätt för juridisk översiktskurs
5) Juridiken: En introduktion till rättsvetenskapen
6) Sveriges Lagar

Bok nr 5 kommer nog bli min första vän, kanske något att läsa nästa helg?

Tisdag

Det är tisdag och dagen har bestått av plugg och en promenad till stan hittils. Jag och Josefin gjorde klart lab 2 i statistiken och har även nästan gjort klart alla muntafrågor till den muntliga tentamen som är nästa tisdag. Efter studerandet gick jag och Simon på stan en sväng. Jag letade efter en mössa och en halsduk. Hitade en mössa på åhlens. Äntligen! Men ingen halsduk.. Jag gick istället till garnaffären i Odenhuset och köpte hem 3 garnnystan och ett par stickor. Då får jag ju den halsduk jag vill ha (form, längd och färg) :).

Igår provade jag på ett zumbapass på friskis&svettis med Sofia men jag och dans är inte bästa vänner precis! 400 olika steg, det blir bara lite för mycket för mig tyvärr haha. Men svettig blev jag! Idag ska vi på ett aerobicpass istället, 10 olika steg och mycket "rakare" steg, d.v.s. lite mer åt Lottahållet! :) Ska bli skönt att få svettas och använda sin kropp lite fysiskt. Inte allt för ofta kroppen får jobba nu när man pluggar. Man blir ju så mycket piggare av att träna och man orkar mer!

Min halsduk jag precis har börjat sticka. Tre plommonfärgade nystan, 28x3 = 84 kr. Stickor nr7, 32 kr. Har 30st maskor och stickar varannan maska rät och varannan avig (tycker det är snyggast).

Helgen

Nu är vi precis hemkomna i Trollhättan igen. Alltså jag och Simon, utan Ebba.. Igår åkte vi nämligen hem till min familj och stannade till idag. Först mötte vi upp mina föräldrar och lillebror Rickard på Överby (Trollhättans köpcentrum) där de handlade lite. Bl.a. vinterskor till Rickard och lite annat. Vi åt lunch på max och efter det åkte jag, Simon och Rickard hem till lägenheten igen och hämtade upp Ebba och vår lilla packning och åkte hem till Ödeborg. Där har vi tagit två jättelångpromenader med hundarna, umgåtts hela familjen och ätit gott. Haft jättetrevligt! Nu är vi hemma igen men utan Ebba som jag nämnde. Både jag och Simon skall vara mycket i skolan till veckan och ville inte att Ebba skulle vara ensam sådär mycket. Tur hon kan vara i Ödeborg med Gucci och resten när vi är så mycket i skolan. Men vi saknar henne redan och vill ha hem henne! Det blir fort så tomt.

Nu ska vi snart börja laga mat, pasta med bacon och currysås. Det var längesedan och det är ju så gott :)
Trevlig söndagkväll på er!

Här kommer lite bilder på Ebba och Gucci!



















inköp

På förmiddagen tog jag och Simon en promenad in till stan och kikade lite. Jag köpte en tröja och ett par örhängen från Åhlens.

Jättehärlig mörkblå stickad tröja för 299 kr. Örhängen 29 kr (har ej bild).



Fredagmorgon

Sådär. Nu har jag och Ebba varit ute på en morgonpromenad och jag har dessutom precis ätit frukost i form av två dinkelsmörgåsar med kokt skinka och ett glas röd mjölk till :) Nu sitter jag här med en kopp kaffe och ska snart plugga lite grann. Både jag och Simon har hemmastudiedag idag, härligt!

När jag och Ebba gick ut möttes vi av detta väder:

Blötsnö som har fryst under natten.
Som den lilla vakthund hon är passade hon på att spana in bilen som skulle fickparkera några meter framför oss (gick alltså ej att få kontakt med henne under den stunden!).





Ebba blev busig av snövädret och racade på gräsmattan! Haha.

vår torsdag

Nu är klockan snart middagsdags. Men innan vi ska laga lite middag (potatis, köttbullar med brunsås och lingon till) blir det en liten kort runda med Ebba.

Idag har det blivit lite pluggande, städat lägenheten och när Simon kom hem från skolan tog vi och Ebba en timmas promenad runt spikön. Jättehärligt väder ute! Strålande sol och 6 +. På vägen hem stannade vi till och handlade lite grann. På eftermiddagen satte jag på en film; the bounty hunter (komedi). Ganska rolig faktiskt :) Lätt och härlig film. Jag och Simon har hemskt olik filmsmak så han orkade bara se ca 10 min vilket han oftast bara brukar göra om jag får välja film, haha!

Nu är det dags för en liten promenad. Trevlig torsdagkväll på er!



jag ser det snöar!

Nu, idag, den 21 oktober premiärsnöar det i Trollhättan för i höst. Jag hann precis ta kort på det men redan nu verkar det ha slutat snöa haha! Såklart lägger sig inte snön på marken vilket den aldrig brukar göra så här dags på året. Som vår statistiklärare hade uttryckt det: Sannolikheten för att snön här i Trollhättan skulle lägga sig på marken och ligga kvar är orimligt. Sannolikheten skulle kanske vara 1 på 100 vilket är hemskt osannolikt och vi kan förkasta vår nollhypotes som skulle lydigt: snön ligger kvar på marken, alternativhypotes: Snön ligger inte kvar på marken. Vi får alltså förkasta vår nollhypotes och tro på alternativhypotesen, snön lägger sig inte på marken. Har jag blivit lite statistikskadad? Men kul är det!

Ser ni de småå snöflingorna? :)


Nu åter till statistikens hypotesprövning och dess grunder. 
P.s. det har börjat snöa smått igen  

Härlig torsdagsmorgon

Hej på er!

Nu har jag ätit en lång frukost framför nyhetsmorgon och har precis bryggt en kopp kaffe och sitter just i detta nu framför datorn istället med nyhetsmorgon i bakgrunden. Innan frukosten var jag och Ebba på en strålande men kall morgonpromenad (-2 grader). Simon gick till högskolan vid 9 för att tentaplugga och göra klart deras etik och moraluppgift. Han är så duktig och pluggar! Tänkte tentaplugga lite med honom nu de kommande två veckorna eftersom jag har läst dessa kurser förra året och vill ha lite repetition :).

Det är en jättemysig morgon här och jag har ingenting planerat. Har dessutom fått långhelg redan sedan igår eftermiddag hihi. Men tänkte plugga lite nu på förmiddagen. Kika igenom några streamade föreläsningar via disco (inspelade föreläsningar som finns att se på datorn), och få lite repetition av det vi har gått igenom. Det behövs alltid. Tänkte även ta en långpromenad med Ebba och kanske veckostäda redan idag för att ha det gjort.

Nej nu ska jag plugga lite, ni får ha en alldeles bra torsdag! :)

                                         Vår kursbok. Trots att jag inte tycker boken är
                                           den allra bästa är kursen väldigt intressant!


Bakfredag

Det är inte särskilt ofta jag bakar, men idag bakade jag både hallongrottor och en sockerkaka med glasyr! Just nu luktar det gott i hela lägenheten och jag längtar efter att få mola i mig lite av varje haha. Dock måste sockerkakan svalna lite till först..

Efter fikan tänkte jag och Ebba ta en promenad i det strålande höstvädert som denna fredag bjuder på idag! Kanske får vi med oss Simon ut på promenad också?

I eftermiddag/kväll tänkte jag titta på de streamade föreläsningarna på internet för att försöka få bättre grepp om det vi håller på med i statistiken. Det är en svår kurs, vilket lärarna varnade oss för i början av kursen (kan inte annat än att hålla med). Det där med konfidensintervall, konfidensgrad, intervallskattning, punktskattning, tabellvärde på 1,96 som ger en 95 procentig sannolikhet etc. är svåra begrepp att ta itu med och ja jag ska verkligen kämpa för att försöka förstå mig på detta :) Sedan att avgöra om materialet är en bionomialfördelning, hypergeometrisk fördelning eller kanske en normalfördelning m.m. gör det ännu svårare eftersom fördelningarna kräver olika ekvationer och uträkningar när vi ska analysera ett material! Nej nog pratat om statistiken, ikväll ska jag ta tag i det och förhoppningsvis faller några poletter ner. Jag tycker statistik är intressant och det måste väl vara därför jag tänkte plugga en fredagkväll?

Jag och Simon har även planer på att äta libanesiskt ikväll. Varken jag eller Simon har provat det men vi båda är jättenyfikna. Simon ville ut och jag tackar inte nej :)

Hallongrottorna


Och sockerkakan med glasyr och kokos på.


Nu ska vi fika och sedan ut i det härliga höstvädret! Trevlig fredag och helg på er

Härliga Höst

Det är så fint på hösten med alla dess färger, och att det börjar mörkna så att man får tända ljus i lägenheten och mysa in sig i en filt framför tvn. Det är verkligen mysigt! Något mer jag älskar är att clementinerna är som godast nu! Halva fruktskålen är ny fylld med clementiner :)

Nej nu ska jag göra mig iordning för om en halvtimma ska jag och Simon befinna oss på högskolan. Simon har föreläsning medan jag ska möta upp Josefin och börja arbeta med Lab 0. Trevlig tisdag på er!

Mums med clementiner!


Helguppdatering

Då var det ny vecka igen och dags för ännu en vecka med statistikplugg :). Jag kan meddela er att det tyvärr inte blev någon tripp till Arlanda. Orsaken att vi skulle dit var p.g.a. att min familj ska få hem en ny hund. En hund från ett hundcenter i Spanien. En hund som hittades utanför hundcentret och som var hemlös. Det är en valp drygt 6 mån gammal och hon är en chihuahuablandning men vi tror även det är shetland sheepdog i henne men vi vet ej. I lördags skulle en volontär flyga hem några hundar men det som var osäkert var att det ena av de två flygbolagen var hårda med att hundarna skulle flygas i varsin bur och inte dela med någon annan. Nu hade föreningen chansat och lät några mindre hundar dela bur två och två vilket inte gick såklart, vilket vi förstår och tycker de kunde ha planerat bättre. Vi blev ombedda att stå klara kl 07 på lördagmorgonen och vänta på besked om vår hund hade checkats in eller inte. Vi tycker synd om hundarna och hoppas inte att de fick lugnande eftersom de skulle hem till hundcentret igen. Nu ska de höra av sig i början av veckan för att se när de kan flygas till Sverige nästa gång. Nu hoppas vi och kommer säga till dem att de inte får göra såhär mer. Mest för hundarnas skull som får onödig stress..

Eftersom vi inte åkte till Arlanda tog vi en tripp till Torp på lördagen, tog en långpromenad med hundarna och hade sedan en liten "kräftskiva" på kvällen och umgicks hela familjen :) På söndagen var det pysslardag. Vi städade bilen både ut- och invändigt, jag hjälpte mamma att måla tre sidor av andra stryket på fasaden, pappa gjorde ny vägg där altandörren i köket varit m.m. Det var en mysig familjehelg!

Idag är det eftermiddagsföreläsning mellan 13.15-15.00 och dagens kläder blir en nyinköpt skorjta från lindex, leggings från vila, klocka och vita converse till det sen. Ha en bra måndag på er!

Ödeborgshelg

Hej!

Idag, om en stund åker jag, Simon och Ebba till Ödeborg och spenderar helgen där hemma hos mina föräldrar. Men innan vi åker ska vi ta en promenad med Ebba och köpa hem lunch från Baggis (Trollhättans bästa baguetter!).

Vad händer i helgen? Idag blir en lugn dag och bara umgås. Mamma jobbar kväll och pappa kommer säkerligen jobba lite med renoveringen (just nu har de börjat lite smått med köket :)). Eventuellt imorgon ska jag, mamma och syster Jessica åka till Arlanda. MEN det beror på två saker om det kommer ske eller ej. Vi hoppas vi kommer få åka men det kanske inte blir av. Vi får se, och vi kan inget annat än att hoppas. I helgen skulle jag även bli glad om vi hann städa ur bilen både ut och invändigt. Väldigt behövligt just nu! Haha.

Förresten, igår när vi skulle åka iväg och lämna bilen för en framvagnsinställning fanns en fin lapp i framrutan.. Får första parkeringsbot. Usch, inte alls en trevlig syn! Mindre roligt eftersom det var ett klantigt sådant. Första onsdagen i månaden mellan 9-15 är det parkeringsförbud där och vi stod där hela onsdagen.. Utan ens en tanke på detta. Men nu vet vi och har lärt oss av misstaget hoppas jag. Haha nog pratat om detta.


Vi vill önska er en riktigt trevlig helg!


Jobbkväll med mor :)

Nu har vi gått in i vecka 40 och med det betyder det ny kursstart för vår del. Dock börjar inte kursens (Tillämpad statistik - att dra slutsatser från data) föreläsningar förrän imorgon och i Torsdags undrade chefen om jag ville jobba idag på kvällen. Blev jätteglad och tog naturligtvis passet! Visste inte att jag dessutom skulle få jobba kväll med min mor :) Så idag blir det en liten tripp till Dalsland igen över dagen. Simon ville hänga med denna gången också.

Nu ska jag äta upp frukosten, dricka en kopp kaffe och göra mig iordning (föna hår m.m.) för vid 11 tänkte vi åka. Trevlig måndag på er!

Sköna söndag

Sådär i fredags blev jag och Josefin klara med rapporten, men vi skickar in den idag. Skönt! Med det fick jag en ledig helg och det har varit jätteskönt. Jag och Simon passade på att tvätta både igår och idag och har städat hela lägenheten (Simon damsuger nu :)). Igår kom Sofia över en sväng och vi bakada kladdkaka, drack ett glas vin och bara tjötade. Kul, kul, kul!

Idag ska vi ta en långpromenad med Ebba och bara njuta av vad söndagen har att erbjuda :) Kanske hakar på Sofia till friskis senare på ett medel/styrka pass.

Hoppas ni får en härlig söndag! Nu ska jag titta till tvätten.