Torsdag 29 April

Det är torsdag och solen visar sig framme lite blygt idag, men den visar sig och det är härligt :) Igår var det mulet och regn hela dagen, och det har sin charm det också.

Ebba kliar sig väldigt mycket och tussar med hår ligger här och där på golvet. Blev lite orolig över detta och sökte på nätet. Och det visade sig att jag kom in på ett forum där många hundar verkar ha likadant och att det är helt naturligt att de kliar sig extra mycket just nu. Det på grund av att de håller på att fälla av vinterpälsen, så det måste vara därför. Hon har inte röd hud eller kliat sig så mycket att hon gjort hål på huden utan det är bara päls som ramlar av (vinterpälsen). Det kändes skönt att det inte var något värre. För säkerhetsskull ska jag hålla utkik så att hon inte är allergisk mot något som ex pollen eller något annat.

Idag blir ännu en tentapluggdag. Kursens sista tentapluggdag dessutom. Imorgon 8.30 ska vi vara på plats och då gäller det. Är faktiskt ganska lugn nu, känns konstigt. För en vecka sedan var jag jätteorolig. Men vi har hunnit igenom en hel del och ska det idag också så jag är ovanligt lugn och det är skönt.

Nu blir det lite frukost, en kopp kaffe och göra sig iordning för att sedan promenera till högskolan och plugga med Sofia :)

Trevlig torsdag på er!

P.S. har glömt att berätta en sak kom jag på. 20 Maj åker jag och Simon till Köpenhamn för en weekend där :) Ska bli heeeeemskt roligt! Längtar som tusan. Borta torsdag-lördag. Den enda lediga helg jag har i maj så vi passade på hihi. Ska bli jätteroligt!

Tentavecka

Oj vad tiden går fort nu. Måste vara för tidspressen inför tentan har jag kommit på, haha. Tänkte plugga mycket i helgen men den bjöd på massa annat roligare att det knappt blev något. Tar igen det nu i veckan istället. I lördags var jag och Simon som sagt barnvakter åt min lillebror och det var en jätterolig dag :) Vi tog en tripp till Älvhögsborg och badade, promenerade till en park och gick sedan ner till stan och köpte lite godis och tittade på film/ spelade tv-spel till mamma och pappa kom vid 21.30 tiden :)

På söndagen skulle jag pluggat hela dagen men då blev det väldigt spontant att åka ner till Kungälv och titta på en bil som var till salu. En volvo 850 sedan, men den var inte alls så fin som de hade skrivit i annonsen. De hade t.o.m. ljugit eller skrivit fel om hur långt den hade gått... En rad fel och så skulle den in och besiktigas nu. Usch! Men nu tittar vi runt och har is i magen. Har inte bråttom och försöker leta efter en bra. Vi har kommit fram till en viss speciell bil som vi letar efter. Nämligen en Peugeot 206 och jag tycker bäst om den nyaste karossen. Har pratat med både pappa och morbror (som är mycket mer bilkunniga än mig och Simon och det lät som att det var en helt okej och väldigt rolig bil att köra). En pigg liten bil med andra ord :) Lagom stor och lagom i inköpspris för oss.

Har igår och idag suttit och pluggat hela dagen så det har blivit väldigt tunnt med blogginlägg. Kommer troligen bli det fram till fredag eftermiddag. Salstentan är nämligen på fredag och vi har fortfarande en del att gå igenom. Puh, har aldrig varit riktigt såhär orolig inför en tenta, men jag hoppas oroligheten kan vara lite bra och skärpa till mig ännu mer då vi inte haft lång tid att kunna repetera och gå igenom kursen igen.

Kom hem från skolan 19.20 ikväll, tog en cykeltur med Ebba och tog sedan en dusch. Ska äta lite nu (inte ätit sedan lunch = väldigt länge för mig haha) och dimpa ner i soffan och titta på tv innan läggdags.

Trevlig tisdagkväll på er!

Lillebror på besök hos oss idag! :)

Åh en lördag med strålande sol! :) Idag kommer min lillebror Rickard (8 år) hit då mina föräldrar tänkte åka till Nordby utanför Strömstad över dagen. Under dagen kommer det bli ett besök på Älvhögsborg för att bada och sedan får vi se vad dagen kommer att bjuda på. Det är ju strålande solsken så det kanske blir lite grann utonhus också. Kul att han kommer hit över dagen :)

Rickard Augusti 2008 :) Goa, underbara lillebror!

Hemmastudiedag

Det är fredag och hemmastudiedag. Vi hade klockan på halv 8 imorse och klev upp strax efter det. Härligt att komma upp i tid på morgonen en ledig dag :)

Nu sitter vi och surfar framför varsina datorer och dricker morgonkoppen med kaffe, som alltid haha!
vad händer idag? Jag tänkte cykla iväg till friskis och träna ett pass med gympa kl 12 och både innan och efter den blir det tentapluggande då det nu är en vecka kvar till salstentamen.

Måste visa en bild på vår orkidé :) Snart, snart börjar den blomma igen!


Och trötta Ebba efter morgonpromenaden :) Har spolat av grus under mage och tassar om ni skulle undra varför hon är lite blöt.


Nej nu är det dags att börja, voluntary export restrains (Non tariff barrier) blir det härnäst. Trevlig fredag på er!

Strålande studiedag

Klockan är 8.40 och jag dricker som vanligt min morgonkopp med kaffe. Simon också för den delen :) Jag ska snart promenera till högskolan då det är föreläsning mellan 09.15-12.00 idag också. Sedan ska vi fyra sitta kvar och plugga på gamla tentor, eller snarare en gammal tenta för det tar tid att gå igenom den första.

Det är strålande sol ute och det får en verkligen på piggare och gladare humör. Haha knäppt att vädret påverkar en så som den faktiskt gör. Men visst är det mysigt med även regnväder då man kan vara inne och pyssla och inte få dåligt samvete för att vara inne en solig dag?

Nej nu ska jag dricka upp, borsta tänder och promenera iväg.
Trevlig torsdag på er! :)

Här kommer veckans sista klädsel för en dag i skolan.

Full rulle idag

Nu är det skönt att vara hemma. Det har varit en dag med fullt upp.

Den började imorse med en föreläsning (09.15-12.00) och sedan satt jag och Josefin kvar på högskolan till 15.20 och började gå igenom en gammal tenta. När jag kom hem började vi med maten (potatis och purjolöksoppa) och efter den försökte vi pumpa däcken på våra cyklar och tog också en promenad med Ebba. När vi kom hem bytte jag snabbt om och mötte upp sofia 17.40 för att sedan cykla iväg till Friskis&Svettis och träna ett puls/medel pass. Handlade en snabbis efteråt och kom nyss ur duschen. Nu ska det bli skönt att hamna i soffan en stund, läsa och varva ner. En dag som kommer resultera i att jag kommer somna snällare än ett lamm ikväll :)

Här kommer onsdagens kläder. Mina favoritlewisjeans! Det ser visst ut som en fläck på jeansen men det är spegeln som visst fått sig en fläck.. Haha.


P.S. De ringde från MIO möbler idag innan jag skulle cykla iväg till träningen och undrade om jag kunde jobba i sommar. Nu har jag redan vikariat i sommar men sa att jag var väldigt intresserad av att jobba extra kvällar och helger till hösten. Skulle vara roligt :)

Ingen mer snö tack!

Haha i Trollhättan händer det grejer. Det kom ett väldigt mörkt moln och ner kom först regn och sedan såg vi snö! Nej tack ingen mer snö även om det bara är April ännu.

Kommer starkt ihåg när jag åkte med Simons familj till Dalarna 17 maj för snart två år sedan (2008). Exakt veckan innan hade jag också hängt med till Dalarna för att se när Simons kusin konfirmerade sig. Det var strålande sol och kan kunde ha t-shirt. Veckan efter alltså 17 maj började det snöa, mycket! Det kom så mycket att vi efter ett tag var tvungna att åka hem eftersom det hade kommit en del snö på vägen. Haha det tyckte jag var galet. 

Bild; 17 maj 2008



Nu har vi precis ätit och diskat och ska ta en promenad till stan med Ebba. Sedan blir det kvällsmys framför tvn.


Tisdag

Även idag var det en föreläsning mellan 09.15-12.00 och det blir det även både imorgon och på torsdag. Älskar den tiden på föreläsningarna. Hur bekvämt som helst! Jag älskar när man kan blanda genom att vara på högskolan några få timmar för att lyssna på föreläsningar och sedan själv bestämma hur man skall disponera sin pluggtid hur man vill och sitta vart man vill. Det är så roligt att studera!

Håller på att tvätta nu. Handdukar och kuddfodral. Ska också se till att börja plugga om en liten stund. Har även precis betalat räkningarna. Inga mer klädköp för min del på ett tag, haha. Ser att jag får hålla budgeten ett tag eftersom det bara kommer halva csn nu senare i veckan och i maj kommer bara lite över 1000 kr, alltså det räcker inte ens till halva hyran. Så nu får jag spara och i maj kommer även lite lön då jag jobbat 6 dagar i April. suveränt! Känns så skönt att även ha jobb över sommaren, perfekt! Och kul äre på konsum. Lagom stort/litet och man börjar känna igen kunderna där. Kul jobb :) 

Nej nu får jag dra mig till böckerna och sätta näsan i dem!
Trevlig tisdag på er

Bjuder på en ännu en bild av mitt klädval idag :) Jag säger bara skönt, skönt, skönt! 

Föreläsning

Det är tisdag morgon/förmiddag och jag sitter här med morgonkoppen med kaffe. Ska om en stund kila iväg till högskolan (2 min gångväg) och ha en föreläsning i international economics :) tullar, internationell handel effektivisering m.m. Faktiskt väldigt intressant. Ska nog sitta i böckerna idag. Behöver läsa!

Hoppas ni får en trevlig tisdag. Nu ska jag göra mig iordning.

nya gardiner

Sådär. Nu är vårgardinerna äntligen sydda, strukna och uppe! Det blev ljust och vårigt :)




Nu: Plugga en stund medan Simon ser på Hockey :)
Senare: Tv och efter det läggdags.

Föreläsningarna har kommit igång igen

Det är måndag och också en dag med en föreläsning på förmiddagen. Härlig tid (09.15-12.00 :)).

Såhär blev jag idag. Finns det något skönare än platta skor, leggings och ett längre linne och stickat till? :)




Efter föreläsningen tog jag och Ebba en 40 min promenad och nu har jag precis ätit lite lunch. "hemmagjord" french hotdog. Gott, gott!

Ska uträtta lite ärenden nu och senare ska jag försöka komma igång med att sy upp gardinerna som inte blivit av ännu. Det är ju redan mitten på April. Dags för vårgardinerna NU!

Senare: Ska laga spagetti och köttfärssås till middag och jag hoppas också hinna plugga lite ikväll om jag orkar. Annars blir det mer plugg imorgon :)

Hoppas ni får en fortsatt trevlig måndag. Hääääärliga väder! Shohoooo.


Tillbaka i Trollhättan

Nu är vi ganska precis hemkomna från en helg i Dalsland. Har precis duschat och packat upp. Helgen har varit jättebra! Vi åkte ju som sagt redan i onsdags då jag jobbade mellan 07-14 på torsdagen. Sedan fick jag även jobba både fredag och lördag då en på jobbet fortfarande är sjuk. 14-21.12 på fredagen och delad tur på lördag (08.00-12.00 och sedan 16.00-21.12). Var riktigt roligt att få hoppa in och jobba lite. Träffa de goa kunderna m.m. :) Idag tog jag och mamma en långpromenad med hundarna (man får ju sig sådana härliga skratt när de springer runt som tokar och leker hihi. Livet förlängs minst ett år efter varje promenad), och på eftermiddagen åkte hela familjen + Simon gånger 2 till Överby en sväng. Jag och mamma köpte bl.a. nytt foder till hundarna (det foder som innehåller mest kött, Eukanuba), och nya leggings på vila. Senare blev det veckohandling på Coop och till sist blev det ett stopp på max innan vi åkte till lägenheten. Eller snarare fick skjuts till lägenheten eftersom volvon är lvar i Ödeborg. Vänster framhjulslager tror vi är sönder så den får stå där till pappa lagat den. Tur pappa kan så man slipper lämna in den :) JÄTTESNÄLLT! Man har allt världens bästa föräldrar, det tycker iallafall jag!

Ikväll blir det film innan läggdags, What about the Morgans eller något sådant tror jag den hette. Ska innan bara föna håret och ta en kvällspromenad med Ebba. I veckan väntas mycket plugg då det nu börjar närma sig tentamen igen.

Nej nu fortsätta här.
Trevlig söndagkväll på er!

Soliga onsdag :)

Ännu en dag som bjuder oss med solsken. Just nu sitter vi vid varsin dator och surfar och dricker varsin kopp kaffe. Ur Simons dator hörs musik, just nu någon hårdare rock jag inte tycker om så värst. Men annars har vi båda snurrat in oss på owlcity. De är bara så jäkla bra! Haha.

Idag då. Just nu (10.00-13.00) har vi tvättid och har fyra maskiner med tvätt. Bl.a. sängkläder. Skönt att få bädda rent där, och det luktar ju så gott med nytvättat!
Senare tänkte vi gå till skolan och sätta oss på gräset. Ebba tycker om att vara ute och ja, jag tänkte plugga lite. Det går inte att vara inne i detta väder, då blir man ju knäpp :)

På eftermiddagen/kvällen ska vi åka till Ödeborg. Förut ringde Ann-Christin från jobbet och undrade om jag kunde hoppa in imorgon då en är sjuk. Så imorgon 07.00-14.00 blir det ett pass på konsum. Kul, kul :) 

Nej nu ska jag fixa lite här och strax ner till tvätten. Se om jag hinner med gardinerna idag?

vill även tacka Sofia och Sofia för igår, det var verkligen en jättetrevlig dag!


Sofia gånger 2

Åh just nu kom solen fram. Imorse var det mulet men molnen börjar nu försvinna och nu visas en klarblå himmel med sol igen. Underbart!

Vad händer denna tisdag? Kl 13 ska jag möta upp Sofia i stan och då ska vi ta en fika, mums! Har bara testat ett fik här i stan så det ska bli roligt att få testa ett till. Kl 17 ska jag till Uddevalla och träffa en gammal gymnasiekompis som också heter Sofia och som jag inte sett på nära 2 år. En ren umgås dag med andra ord och att vädret är på topp är ju bara hur härligt som helst :) Kul tisdag!

Ska strax ta tag i att städa toaletten och om jag hinner ska jag börja lägga upp vårgardinerna. dags för dem att komma upp nu.

Innan städningen blir det en kopp kaffe.
Trevlig tisdag på er!

Vårjacka

På överby hittade både jag och Simon en del. Jag hittade en vårjacka från Esprit och köpte även ett längre blått linne, en ljusrosa t-shirt med ficka och en grädvit stickad tröja med röda ränder på Gina Tricot :) Simon köpte ett par vita tygskor, datorväska till sin nya laptop och en tröja från pondus. Roligt med en liten tripp till Överby!

Här kommer vårjackan från Esprit. Har redan använt den när jag gick ut med Ebba på promenad. Hur skön som helst. Jättenöjd hihi!



Efter lite handlande satte vi oss på en restaurang i Siba huset och åt middag. Simon tog noisette med pommes frites och beasås och jag en pasta skaldjur. Skitgod mat! mums, mums.

Kom hem kl 19 till en jätteglad hund och sedan tog jag och Ebba en 20 min promenad.
Nu: Tv
Senare: Läggdags


Långpromenad i solsken

Nu är vi precis tillbaka från vår över 2 ½ timma utomhus som bestod av att sitta på parkbänkar och promenera runt spikön :) Hur underbart och härligt som helst! Nu har mina fräknar börjat komma upp, ett härligt tecken på att våren är här!

Här kommer lite bilder från vår lilla vistelese utomhus denna underbara Aprildag:

 














Sådär. Nu ska jag laga lite sen lunch (pasta, ostsås med bacon och champinjoner i och tomat till) och sedan ska jag och Simon till överby en sväng och kika. Både han och jag letar efter en vårjacka och sedan titta efter lite smått och gott. 

Trevlig fortsatt måndag på er!
 

Back in Trollhättan

Igår kom jag, Ebba och Simon hem från Ödeborg. Simon hade hängt på syster Jessica och hennes pojkvän i lördagskväll då de var i Trollhättan och i Uddevalla. Simon hade sedan hängt med dem tillbaka till Ödeborg och överaksade mig där mitt i natten haha. Rolig överaskning :)

Helgen bestod av jobb fredag och delad tur på lördag. Mycket promenader eftersom vädret varit underbart hela helgen och sedan har vi alla bara umgåtts och fixat lite med bilarna.

Idag är vädret strålande och jag sitter och dricker en kopp kaffe. Simon väntar på at jag ska bli klar för då ska vi ut och ta en långpromenad. Häääääärligt!

Är även ledig heeeela veckan. Inga föreläsningar. Jätteskönt och lite behövligt. Tänkte dock studera själv lite extra och läsa i böckerna och titta igenom lite gamla tentor. Tentan är ju trots allt om ca tre veckor (valborgsmässoafton 30 April).

Nej nu pladdrar jag på, nu ska vi uuuut!
P.S. loggade in på högskolans hemsida och skulle se om betyget på macroeconomics kommit in och det hade det. Mitt första VG ploppade upp till min glada syn :) Inte något jag alls väntade mig. Mer än superglad är jag :) Idag blir det en mjukglass i det fina vårvädret för att fira!

Trevlig måndag på er!

Mår bättre, shohooooooooo!

Sådär. Nu har jag packat och ska snart åka till Ödeborg även denna helg :) Har fortfarande feber och halont men känner mig nu på eftermiddagen mycket piggare. Shohoooooooo! hihi :) Jobb imorn och även på lördag. Kul, kul! Har inte tagit någon värktablett (anser att kroppen ska krya sig själv, om det inte är så att man måste ta tablett av någon anledning. Alltså jag är emot tabletter så länge det går) och ja, kroppen har verkligen repat sig sedan imorse :) En eller två tummar upp för detta!

Simon är och strosar i stan en sväng, tittar bl.a. efter en datorväska då han nu införskaffat sig en laptop :) En acer, Jättefin!

Nej nu ska jag fippla lite här innan det bär av till Dalsland igen.
Trevlig helg på er!


Trollhättan

Nu är jag i Trollhättan igen och Simon anlände också till Trollhättan igår efter en vecka i byn :) Mindre roligt är att jag blivit lite sjuk och har fått halsont och ont i kroppen/feber. Var trots det iväg till skolan för en föreläsning men det var bara ett kort pass mellan 9-12 vilket var skönt. Nu tvättar vi och efter det blir det en tripp till affären för att handla lite. Det nästan ekar i vårat kylskåp, haha. Tacos ikväll, mums mums mums.

En annan nyhet. P.g.a. lärarbrist har vi nu inga föreläsningar förrän måndag vecka 16, d.v.s. som är om 1 ½ vecka. Både på gott och ont. Nackdelar: Vi får lära oss mindre och får mindre förkunskaper innan tentan. Fördelar: ska jobba fredag och lördag på konsum och vi får dessutom lite ledighet.

Tror min trötthet tar över nu. Ska bege mig till soffan och se film. Perfekt en sådan här dag :) Vill vara frisk och orka mer! Ville tränat ikväll men vågar inte om jag ska jobba fredag och lördag.

Hoppas ni haft en alldeles trevlig onsdag! :)

Påsk i Dalsland

Är hemma i Dalsland och påsken har varit underbar! En lugn och familjär påsk med sin familj, mormor och morbror :)

Det är måndag och egentligen skulle jag till Trollhättan igen på eftermiddagen men igår kväll ringde chefen och frågade om jag kunde jobba tisdagkväll. Glad som jag blev tackade jag såklart ja! Kul att börja jobba lite och få jobba hela sommaren. Har dessutom få två till tider senare i veckan. Fredag och lördag. Kul, kul!

Nej nu retar pappa mig så nu ska jag gå och ge igen lite :) Mohaha.
Trevlig annandag påsk på er hihi.

Trevlig påsk!

Dricker en kopp kaffe och skall strax bege mig till skolan. Föreläsning 9.15-12.00 och sedan ett pass efter lunch 13.15-15.00 (båda i international economics). På eftermiddagen ska jag packa klart och sedan åker jag och Ebba till Dalsland över påskhelgen :) Då kommer bloggandet att bli glest så jag vill redan nu önska er en trevlig påskhelg!

Nej nu borsta tänderna och sedan promenera iväg.
Trevlig påsk på er alla goa läsare!