Nyår :)

Ja då var det redan nyår. Sitter här färdigsminkad, bara till att byta om. Sedan skall jag och Simon åka ner till Uddevalla där en gammal klasskamrat bor och fira med henne och massa fler :) Kul, kul, kul! Är chaufför så för min del blir det alkoholfritt rött vin jag köpte på systemet höromdagen. Lät gott! Lika kul utan alkohol anser jag iallafall :) Det är ju samma fest med som utan! Nu skall jag hoppa i klänningen och Simon sin kostym (Klädkod för att komma dit var kostym för herrarna och klänning från knäna och ner för damerna).

Nu måste jag klä om, om vi skall vara i tid! :)

GOTT NYTT ÅR ALLA! :) Shohoooo!

En riktigt rolig dag :)

Precis fönat håret efter en dusch. Sen upp idag också. Haha! tillåtet nu under ledigheten :) Skall slänga i mig lite frukost och sedan åka en sväng in till Färgelanda. Mormor ville göra lite ärenden och så slutar mamma 13.00 på konsum som vi skall hämta. Sedan blir det till att göra sig iordning för på eftermiddagen åker jag, pappa, syster jessica och hennes pojkvän Niklas ner till Uddevalla. Jag skall som sagt klippa mig, sedan hämtar vi Simon på stationen och efter det blir det shopping på Torp! Ja en riktigt rolig dag :).

Nu skall jag käka för 12.15 kommer mormor över (bor 20 meter bortanför hihi). 

Tuff tuff

Hjälp vad dåligt man uppdaterar. Får skylla på att jag är hemma och hälsar på och har lite julledigt. Händer även mycket här vilket är roligt :) Idag har jag och Jessica färgat håret på mamma och hennes arbetskamrat Anette hihi. Alltid lika kul att pyssla lite! Fint blev det också :) Brunt med ljusare slingor. Ja håret blir livligt!

Imorgon har jag klipptid 16.00 i stan, äntligen. Bort med klyvna hårtoppar!  Precis efter jag klippt mig ankommer Simon till Uddevalla C och sedan skall vi åka ut till torp en sväng. Skall leta nyårsklänning :) Kul, kul, kul!

Ikväll blir en umgåskväll med familjen och film, mysigt :)

Ha en trevlig kväll ni med!

Tjing

fredagen 26 december

Då var det redan annandag jul :) julen har varit helt underbar och mysig trots att ingen snö är inom räckhåll. I julklapp fick jag massa kul. Pengar (behövligt till en student), morgonrock, vit stickad klänning av Simon, vinterjacka som jag fick tidigare, rakset, bodyscrub, ansiktsmask och lipglos + en nagelfil av syrrran och massa handdukar. Behövliga och fina julklappar, tack för dem! :) hihi.

Idag har det varit en lugn dag med familjen, skönt :) Härligt att vara hemma och hälsa på!
Småtittat på körslaget ikväll, och är lite småtrött nu såhär på kvällskvisten. Kanske skall lägga mig snart. Låter skönt! Sängen ser alltid inbjudande ut. Skall surfa lite och umgås med familjen sedan blir det sängen.

Ha en trevlig kväll alla :)

Julafton

Vilken dag det har varit. Varje år lika mysig och rolig :) Ikväll har hela familjen suttit och byggt lego. Ja Rickard fick en hel stad som nu är ihopbyggd :) Kul! Han har även fått flera legobyggsatser. Blir säkerligen legobygg imorgon också haha!

Nu ska jag borsta tänderna för att sedan hoppa i säng. Trött efter en underbar dag :) Tack för allt!

Godnatt :)

Dan före dopparedan

Ja det är bara en dag kvar till julafton, och humöret är mer än på topp! Fy vad roligt och mysigt :) Idag väckte Ebba mig kl 8.30 och hon har varit så duktig inatt och alla de andra nätterna med! Jag förstår inte att hon redan vet att hon skall göra sina behov utomhus, jätteduktig verkligen. Inatt väckte hon mig en gång, vid 06. Vilken valp säger jag. Helt underbart duktig och lättlärd hittils. Det märks nu också att hon känner sig hemmastadd. Inte alls rädd för stora Bamse, t.o.m. knycker hans "små" grisöron som är lika stor som henne själv haha!

Idag händer inte så mycket vad jag vet. Mest att förbereda inför julafton. Mamma jobbar till 18.00 idag också men sedan ledig i tre dagar :) Det blir julafton här hemma med familjen, mormor och morbror Micke :) Och nu är jag dessutom klar med alla julklappar. Älskar att handla julklappar och tänker hur roligt det ska bli senare när man har jobb och är mindre beroende av det lilla studiemedel man får idag! men man skall vara jätteglad att man slipper betala för någon utbildning här i Sverige och ta vara på de möjligheter vi får :)

Efter massa lek, mat och ut och göra sina behov ligger nu Ebba och stensover i sin bädd :) hihi ja hon verkligen stensover! Nästan så att man kan släppa en bomb här bredvid utan att hon vaknar. 

Bufrö till tusen :)
 

Nu skall jag ringa lite ärenden, sedan hjälpa pappa att förbereda.

Hej sålänge! :)

Barnvakt

22 december, redan! Tyckte det nyss var första advent. Nu längtar man starkt till julafton med en riktig umgåsdag och god julmat, som förövrigt är middagen man främst ser fram emot varje år och längtar till :) Mums säger jag!

Ja som sagt har det hänt mycket hemma sedan jag kom. Nu börjar det lugna sig då förderedelserna inför julen snart är klara. Just nu är jag barnvakt åt lillebror och de två hundarna. Mamma jobbar och pappa, mormor, Jessica och Hampus är i Uddevalla en sväng. Jag borde klippa mig men gör det när jag ändå skall till stan i mellandagarna. Japp så får det bli!

Nu ligger Ebba och sover i mitt knä efter massa lek med Rickard och Bamse, haha hon är så rolig! Lika liten som ett marsvin med gud så framåt och oblyg! Kul att hon redan verkar känna sig hemmastadd och inte sörjer sina syskon och mamma/pappa som hon lämnade i lördags. Fy finns inget värre att se en hund sakna.. Är glad att hon är så framåt som hon är och ett riktigt litet busfrö :)

Saknar Simon nu, ja det är tomt utan honom! Kul att han kommer i mellandagarna hihi :) Tänkte ta och ringa honom nu, var ett tag sedan vi pratade. Har även hört rykten om att de har snö i byn fortfarande. Mysigt! Tur man hunnit få lite julkänslor för regn hör till vädret som inte bidrar till julkänslorna :P Haha! Ringa var det ja.

Bye


Inför julen

Nu är jag som sagt hemma i Ödeborg och har tyvärr inte hunnit skriva något ännu, men det kommer! Har hänt mycket grejer varje dag nu :) Väldigt roligt! Kom i tisdags, handlardag på onsdagen, skogen och umgåsdag på torsdag, julbakning på fredag och idag har jag, pappa och Rickard varit utanför Falköping och hämtat hem lilla Ebba som hon numera heter. Ja det har hänt en del hihi! Nu har Ebba vaknat, och nu blir det ut och göra behov.

Tjingeling


Jordskalv i Skåne

Fy såg på nyheterna nu imorse och hörde att skåne haft jordskalv så folk t.o.m. ramlat ur sängarna. Skalvet hade sitt centrum 6 mil öster om Malmö, och tror det låg 4-5 på rishterskalan. t.o.m Köpenhamn i Danmark hade känt skakningar och likaså Blekinge i öster. Lite läskigt!

Buss och tågresande

Nu är det tisdagmorgon. Simon har cyklat till jobbet och jag orkade inte upp då haha! Morgontrött som man är. Men jag höll mig vaken och vi pratade en stund :) Nu sitter jag har vid Simons dator (min är nerpackad) med såklart en kopp kaffe bredvid! God frukost i form av två lingonlimpor och ett stort glas mjölk satt fint i magen såhär dags innan starten på resan. Uppehåll ute och +1 grad, låter lagom.

Är nu klar med packandet och tror jag inte glömt något. hm.. Huvudsaken man inte glömt biljett, plånbok, mobi, lypsyl och julklapparna! :) Fort det går att resa ändå. Pappa ringde igår och undrade när jag skulle börja åka från byn och trodde jag skulle få börja vid 5 på morgonen. Ja han trodde det tog 12 timmar han :) Söta far! Tar bara 9 h denna gången och då skall jag ända ner till Kungsbacka idag. Lämpliga byten med lunchpaus i sthlm, skönt! Perfekt med 45 min i sthlm. Man hinner äta och ändå slipper vänta allt för länge. Fick ju dessutom boka om en biljett för hemresan och kan då passa på att hämta ut den där.

Kul att träffa alla :) Farmor, farfar och faster Madde var inte igår man träffade. Kommer också kännas underligt att åka från en halvmeter snö till ingenting, haha! Ja, jag är lite seg att vänja mig.

Nu skall jag ta och borsta tänderna och byta ut myströjan till klänning och stickad tröja. Skönt att resa i klänning och leggings och slippa tighta jeans en hel dag!

Ha en bra dag allihop! Skall då jag ha. Skall också vinka i flemmingsberg mot sjukhuset. Ja där ligger Maria idag och opereras. Lite nervös och längtar till man får ett sms senare i eftermiddag för att se hur det gått. Men hon är ju i väldigt goda händer :)

Boston Tea Party

Ikväll blir en ren tvkväll med Simon. Härligt :)  och 21.55 kommer Boston Tea Party med Filip och Fredrik, shoho! Efter det läggdags då båda skall upp tidigt imorgon. Funderar att gå upp samtidigt som Simon vid 5, får se. Bussen går ju inte förrän 8.10 men det kan vara skönt att vakna och göra allt riktigt klart.

Fick öppna en julklapp i förskott från Simons föräldrar. En jättefin vas! Tack Tack för den måste jag säga :) Nu fattas bara en fin blomma i och sedan kan den pryda fint här i lägenheten.

Nu blir det tv.
Godnatt :)


Packdag

Åh idag måste det sista packas inför morgondagen för 8.10 går bussen från Edsbyn. Åh nu ser man fram emot att få komma hem och hälsa på alla :) Längtar!

Ikväll blir en lugn kväll. Skall iväg till skolan en sväng och sedan packa det sista och umgås med Simon som man är utan ett tag sen. Men han kommer den 29 dec till oss, vilket skall bli jätteroligt då det var längesedan han var där.

Oj vad det börjar mörkna så fort nu, tur det inte är långt kvar till ljuset vänder :) Att ha varit hundvakt sedan igår har varit roligt och lärorikt. Det har gått jättebra och skall om en stund åka och lämna henne till Marias pappa där hon skall vara till Maria kommer hem, nu i mitten av vecka.

Ne nu skall jag tänka igenom om det är något viktigt som skall packas. Ja jo, skor! Tre par skor ska med hem, åh svårt att centrera sig nu när man nästan blivit van att ta med så mycket man vill eftersom man åkt bil :)

Tjingeling! Packa skor var det ja.

Utmanad

Så här fungerar utmaningen:
Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 5-7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. Utmana 5 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Jag blev utmanad av
Sanna

1. Jag har varit extremt blyg men mycket försvann under tiden man var judotränare med Eleonor :) Härlig tid att se tillbaka på idag förövrigt.
2. Jag har väldigt svårt för att bli arg men när jag blir det är jag skitarg i några minuter. Är som tur inte långsint :) Men det är få människor jag ens kan bli arg på. Är sällan arg! Mer småirriterad ibland.
3. Jag sätter upp mål i livet som jag steg för steg går emot. Mitt största mål nu är att komma in på handels i Göteborg.
4. Jag spelar tv-spel och tycker det är väldigt roligt! Har gjort det sedan jag var en liten knatte. Har även föräldrar som varit med och spelat :)
5. Jag är familjekär :)
6. Jag är optimist och försöker att se alla möjligheter här i livet. Hakar heller inte upp mig på saker (stolt :P). Är också tidsoptimist ibland, vilket kanske inte är jättebra i alla lägen. haha!
7. Ger jag mig fan på en sak kan jag knappt sluta förrän jag klarat det. Envis? Beror på vad!

Finns så mycket att berätta om en själv och svårt att peka ut vissa saker haha! Kommer dock inte på något knäppt.. Jo att jag är seg av mig på alla plan!

Jag utmanar alla som vill anta utmaningen :) Kul att göra som tidsfördriv om inte annat!

Söndag

Ja då var det söndagkväll, oj vad helgen rusat iväg! Idag för en gångs skull bjöd jag och Simon på lunch och 12.30 kom Simons föräldrar hit till vår lilla etta :)  Potatis, lax och sallad, mums!

Men dagen började inte lika bra. Imorse skulle jag åka iväg och hämta taxen Freja (hunvakt frivilligt :)), men till min häpnad så startade inte bilen.. Visseligen hade det ju varit -16 som kallast under natten men när jag gick upp imorse hade det sjunkt till -7. Japp, dörren fick nästan slitas upp och väl inne blinkade det och bilen hade helt enkelt sovmorgon om man kan kalla det för det. Jag ringde och pratade med pappa som trodde det var för dåligt kräm i batteriet och sa att jag skulle behöva starthjälp. Ja då ringde vi till simons föräldrar och frågade om de kunde ta bilen hit när de ändå skulle hit på lunch. Vi åt och sedan gick i ner för att försöka oss på att starta. Jag frågade Simons far om jag inte skulle prova att starta bilen en gång innan och vips den startade utan problem :) Ja lilla volvon var nog bara lite morgontrött! haha. Så på eftermiddagen kom Freja hem till oss och ligger nu bredvid mig och tittar. Hon saknar även matte Maria som nu är i sthlm. All lycka till till Maria som skall opereras på tisdag!

Nu skall det bli varm choklad och tvmys innan läggdags :) Choklad som man alltid drack till kvällsmat hos mormor och morfar när man var yngre :) Mums! och man somnade så gott med något varmt i magen!


Brrrrr

Oj, gick och tittade på termometern och nu står den på -15,9, brrr vad kallt! Men härligt för då ligger snön garanterat kvar :) Nu sitter jag och myser vid tvn med saffransmuffinsen med vit chkolad i som jag bakade tidigare idag (recept från Maria) :).

Lördag 13 december, Lucia

Nu är det lördag 13 december, med andra lucia :) Har inte sett någon form av luciatåg mer än lite sång på nyhetsmorgon imorse, annars inget annat tecken på lucia idag. Men julstämning det har man till max! :) Tror all snö är en stor del till julkänslorna.

Idag var det sovmorgon till max. Hade klockan på 9 men somnade om och vaknade vid 10.20 igen haha! Idag har det varit en härlig dag. Promenad i det soliga underbara vädret, handling, bakning, tvättning och plugg, ja en riktigt "nyttig dag" om man får säga det själv. Good :) Nu skall Simon iväg på förfest och sedan ska han äta julbord i Alfta med jobbet, trevligt :) För min del blir det till att packa, tvätta och plugga och en lugn tvkväll. Men andra ord en riktigt lugn och nyttig kväll också.

Alltså inte för att klaga men fy vad äckligt det är att städa efter andra i tvättrummet. Fick göra det nu när jag var ner. Både i torkrummet och torktumlaren. Det finns regler där som säger att man skall städa efter sig men ett antal gånger har man kommit ner och fått städa innan man börjat. Jag skulle inte ha samvete att lämna tvättstugan med min skit kvar! Vissa är bara för oansvarliga eller lata eller "glömmer" helt enkelt bort. Ja nog pratat om det. Det är bara en liten droppe i missippi som man kan säga, för det är ju trots allt bara en liten grej här i världen som man inte skall hänga upp sig på.

Trevligt var det dessutom igår med Maria och Lotta! :) God mat och trevligt umgänge med idolfinal! Har inte följt idol värstans men trevligt var det att titta. Iallafall på finalen. Imorgon skall jag kvista iväg till Viksjöfors och önska Maria en trevlig tid i sthlm och även önska varandra lite God Jul i förväg för på tisdag blir det tågfärd hem ett tag hihi. Medan Maria är i sthlm är jag frivillig hundvakt under söndag och måndag, skall bli kul!

Trevlig kväll alla folks, trevlig helg, trevlig tredje advent imorgon! :)

Freitag

Nu har Simon precis cyklat till jobbet, och det snöar ute. Roligt att det snöat så mycket som det gjort! Bilen är insnöad igen. Haha!

Ikväll blir det middag och idolfinal med Maria och hennes vän och f.d. skolkamrat Lotta :) Lasagne tror jag det skulle bli ikväll, nam nam! Skall bli kul och trevligt :) Annars idag händer inte mycket. Lagade mig lite lunch förut faktiskt. Potatis med falukorv och brunabönor som är smaskens hihi. Sitter och pluggar nu och emellan varven kommer jag på mig själv sitta och läsa på olika "skaffa hund" sidor och försöker ta in alla tips som finns för att man skall vara så förberedd som man kan när lilla Dora väl kommer hit :) Skall också anmäla till valpkurs vilket finns här i närheten. Dessutom har Maria hund och hon är perfekt att fråga och har många bra tips! Känns tryggt :)

Ja nu är nästan alla julklappar klara dessutom. Har frågat Simon länge vad han önskar sig och nu äntligen besvarade han och kom på något (ursäkta min dåliga fantasi) så jag gick och köpte det han sa :) Men egentligen, det kan inte bli bättre? Då är man säker på att det är något han vill ha.

Nu åter till pluggandet!


Torsdagkväll

Nu är det kvällen och sedan man blev bjuden på varm riktig choklad igår kunde jag inte hålla mig ikväll hihi. Nu blir det varm choklad med knäckebröd och skagen ost på och sedan blir det till att testa det som Maria åt för ett tag sedan, men som lät så gott. Nämligen pepparkakor med ädelost på, visst lät det gott? :) Tvn står också på schemat!

Ha en trevlig kväll hörru! Skall då jag ha :) Dessutom kommer Simon snart hem från jobbet, shoho!

Nyhet!

Oj oj nu är det torsdag och har inte börjat packa än, fast jag åker ju inte förrän på tisdag morgon, så det är ju ett tag men jag tycker om att ha tid på mig att packa så att man hinner gå igenom vad man packat förtioelva gånger för att vara säker på att man inte glömt något :) Dessa dagar behöver jag plugga som fasiken (vill plugga så lite som möjligt över jul) men ser ut att iallafall bli rätt klar med rapporten. Annars kan man ju fortsätta på tågresan hem om man inte har något annat för sig :) Just ja, en nyhet! En länge väl genomtänkt nyhet. Har fått ombokat plats på x2000 tåget på hemvägen 6 januari p.g.a. att valpen Dora kommer hem till mig och Simon då :) Får nämligen inte ha hund på just den platsen så nu fick jag omboka till en djurtillåten plats. Dora är en blandras med mycket tibetansk spaniel för er som undrar, 25 % Lahso apso och lite griffon. Djurmänniska som man är! Har ju liksom växt upp med djur. En mamma och mormor som hållt på med kattutställning och uppfödning sedan jag precis kunde gå. Hunden smulan kom när jag var ett, marsvin, kaniner och hamstrar. Ja en persiod hade vi nästan ett litet minizoo hemma haha! Nu därhemme finns 5 katter och hunden Bamse som fyllde 1 år igår :)

Igår kväll var jag en sväng till Maria och pratade om flytt och tittade på Bonde söker fru med varm choklad och saffran/vit choklad muffins, mums! Ja vi båda vill till Göteborg :)

Ikväll blir det rapporten som gäller. Är nu klar med faktan och skall nu göra passande överskrifter och börja skriva. Skall även börja strukturera fotnotssystemet som man nu skall lära sig. Spännande :)

Dora. Skall hämtas utanför Falköping 21 dec. Ja man kan inte annat än att längta :)

Utmaning

Är utmanad utav Maria.

Reglerna är:
· Skriv vem som har utmanat dig.
· Skriv ner 6 stycken saker som gör dig lycklig.
· Publicera reglerna och utmana 5 stycken.
· Lämna en kommentar till de som du har utmanat och låt de veta att de har blivit utmanade.


6 saker som gör mig lycklig:
1. Familj, pojkvän och vänner! Kommer såklart på första plats.
2. Djur, så roliga, mysiga och charmiga!
3. Utomlandssemester. Älskar att se världen och uppleva nya saker :)
4. Fika med kaffe, blir lycklig av bara tanken. Gör mig på så gott humör! Helst ett utefik. Trevligt.
5. Att njuta av livet! Tänker ofta på det och hur bra man har det.
6. Tanken på att få läsa på universitet/högskola! Mitt mål nu som jag starkt vill och blir glad av :) Tänk vilka möjligheter vi har här i Sverige också!

Känner ni att ni vill anta utmaningen, gör det! :)

Vietnam vs Elfenbenskusten

Tisdag eftermiddag och plugg står på schemat! Satt en stund ute i köket nyss och blev precis klar med faktan om Elfenbenskusten. Efter en paus vid datorn blir det till att sätta igång och läsa om Vietnam. Skall bli intressant eftersom jag länge varit intresserad av att åka dit någon gång :)

Trevligt var det att ha lite sällskap här av Maria och Freja. Dessutom provade vi att ha Freja här utan matte ett tag för att se om hon inte blev alltför orolig, men det gick jättebra! Mellan söndag och måndag får man vara lite taxvakt då Maria åker till vår huvudstad :) Skall bli så roligt då man är så djurkär!

Gosh snart måste man börja packa också. Alltid roligt att packa ner men inte lika roligt att packa upp dock. haha! Och nu måste jag centrera mig till ett bärbart antal väskor. En stor resväska, dataväska och en handväska, mer kan jag ju inte bära med mig själv. Måste se till att välja kläder noggrant nu och inte ta med massa onödigt. Ja det är man expert på :) "den kan ju vara bra att ta med sig ifall man gör det och den till det", och så vidare ni vet...

Nu är min paus slut, åter till pluggandet och Vietnam!


Tisdag

Ja nu är det tisdag och om en liten stund kommer Maria och taxen Freja hit på besök hihi :) Skall bli trevligt! Och nu är det äntligen minusgrader ute, shohooo! Bara snön håller sig och att det inte är glashalt ute eftersom det töade igår t.o.m.

Nu skall jag kvista iväg och handla lite! Mjölken var nästan slut och inget bröd hade vi då heller, framme iallafall. Skall kolla i frysen först. haha ja!

Bye so long

Mitt Motto

Mitto motto går såhär: Lev livet!
Kort och konsict.

Det får mig att starkt tänka på att göra sådana saker man tycker är roligt och ta vara på dessa! Ta vara på nuet och njuta av minsta lilla :) Ex en liten sak som att man är frisk. Det är stort och man blir glad av det. Jag tänker på detta ganska ofta och det gör mig verkligen på glatt humör :) Dock önskar jag att jag vågade chansa mer här i livet! Är lite av en fegis som måste vara säker på sin sak innan hon gör det, men ibland skulle jag vilja göra saker när man står på en fot för att se om det blev bra eller dåligt. Jag beundrar starkt Charlotta (som jag gick i gymnasiet med). Hon är det inget stop på :) Hon gör det som faller henne i smaken sedan om det är möjligt det märker hon och ser på vägen! Nu pluggar hon i Hallsberg, kommer inte ihåg vad linjen hette tyvärr, men en kyuutbildning på ett år är det iallafall om jag minns rätt.

Ja tillsist vill jag säga att man skall leva livet! :) Våga chansa och njuta av varje ögonblick och ta till sig dessa verkligen. Komplimanger, ett leende från någon, att man har ett fint hem, vänner m.m.

Nu är det slutdiskuterat på mig, blir en lugn kväll framför tvn efter några timmar med plugg :)

Andra advent

Ja idag är det just andra advent och andra ljuset på staken får tändas :) Är hemkommen från en god lunch hos Simons mor. Kyckling, ris, currysås och sallad. Mums!

Söndagar är ju också vår städdag så idag har det städats! Toan har skurats, Simon har dammusgit och skurat golven, sängen är nybäddad och bilen, ja den fick bli avborstad från all snö som tillkommit i helgen. Tänk om man hade kameran hemma, ja då hade man tagit massa kort på den fina snön! men tyvärr så glömde jag den hemma i Ödeborg.

Nu skall det skrivas rapport! håller på att läsa in fakta till faktadelen. So have a nice day!


På glatt humör

Jag har märkt att varje gång jag vaknar så är jag på ett jättebra humör :) Alltså precis vid vaknandet, och senare såklart också. På senaste tiden har jag också märkt att jag drömt mycket och kommer dessutom ihåg drömmarna, och kanske är det därför man blir så glad? att det bara var en dröm.

Nu blir det frukost och mitt på dagen blir det en söndagspromenad hem till simons mor. Simons far är i Dalarna. Härligt att ut och gå bland all snö och alla vallar! Jag älskar när det ligger snö på träd och buskar, blir så fint (: och det gör det nu. Måste skotta fram bilen också. Nu är den begravd igen haha!

Ha en trevlig söndag allihop :)


jaadu :)

Haha jag bara måste berätta. Simon är grym på att se likheter mellan kändisar och personer man vet om. Två bra exempel bara idag är att Basse är lik Måns Herngren och Jens på mitt förra jobb (allmoge) är lik Bingo Rimér och jag håller med :) Lite grann iallafall!

Mango

Ja finns det någon godare frukt?

Blev glad då jag kvistade ut i köket och kom på att jag köpte hem en mango igår, sitter och käkar den nu (:


Juletider

Då var man hemma igen efter en dag i Gävle :) Ingen snö var det där heller! Bara det som förut varit snövallar som plogats upp. Ja förutom att det inte fanns snö i Gävle så var huvudsyftet att julhandla! Jag är nu nästan klar med de julklappar som skall köpas och Simon med. Till lunch blev det kinamat, nam nam säger jag :) Och igår var det inte heller! Tre små rätter är ett måste när man käkar kina för mig.

Nu har det packats upp och julklapparna ligger i en särskild påse. Åh vad mysigt med juletider nu :) Och bara en vecka kvar till lucia! Sedan tisdagen därpå luffar jag hem till familjen :) och tio dagar efter kommer även Simon ner och firar nyår i Ödeborg :)

Är lite hungrig, skall käka något enkelt sedan måste jag börja med rapporten. Men kanske skippar den en lördagkväll och tar lite extra tid till den imorgon? Det är ju trots allt lördagkväll nu.

Sedan får man inte glömma att Svensson Svensson kommer ikväll. Då blir det pepparkakor till såklart!



Bye so long!

Gävle, gävle nästa!

Jag minns inte när jag ställde klockan såhär tidigt. 05.45 pep den första gången. Andra gången kl 06 och sedan knäppte vi på taklampan vilket vi nästan aldrig gjort men det var ett bra hjälpmedel till att komma upp iallfall :) Jag får helt enkelt inse att min kropp inte tycker om mornar fast att mitt inre gör det. Det är lungt och skönt :) Men kroppen tycker om kväll den istället. Haha! Har precis käkat frukost i form av två smörgåsar med kyckling och gurka på och så mjölk! Sedan en kopp kaffe såklart som står här bredvid :) Inte är det nyhetsmorgon heller på tv nu, typsikt :P

Toksnöar ute nu också :) Kul, kul, kul! Ännu mer snö. Det är redan 3-4 dm på backen nu, men lite mer skadar absolut inte. Bara termometern visar kallgrader så inte snön töar bort igen. skottade ju fram bilen igår från massa snö men nu är den begravd igen :) haha! Fast inte lika mycket som förut förstås. Igår var så mycket snö på bilen att jag fick skotta bort på sidorna där jag sopat av för att ens skulle kunna komma ut med bilen där jag står parkerad.

Nu blir det till att göra sig iordning för nu har vi t.o.m en tid och passa. Innan har det j varit så bekvämt att vi tagit bilen och kunnat åka när vi är klara men nu läre man gå så man inte missar bussen. Låter lite som old school time´s det där :)

Ne nu skall jag pallra mig iväg, vill inte vara en sista-minuten människa och lite tidsoptimist som jag redan är. Tur Simon håller reda på mig! haha.

Fredag

Ja då var det fredag och helgen har inletts med en dag med plugg och tvätt. Har även skottat fram bilen som låg under ett ca 2-3 dm djupt snötäcke haha! Ja nu ser man faktiskt att den är röd igen :) Och det snöar ute nu, så mysigt!!

Nu håller vi på att laga mat. Potatisgratäng och lövbiff, mums! Och ikväll blir det lite rapportskrivning fram till postkodmiljonären för när den börjar så blir det tv. Ja postkodmiljonären och på spåret står på schemat ikväll :)

Imorgon blir det julhandling i gävle och åker buss och tåg dit. Trevligt :) Var ett tag sedan man gjorde det nu! Skall ladda in musik på mobilen, men annars finns radio och P3, för morgonpasset med Patti Hansén, Malin och Lovisa är kul :)

Ja nu åter till maten!

Vinter, ljuva vinter

Kolla in Marias blogg om ni vill se hur vintern kommit till Edsbyn :)

Nu har jag och Simon varit iväg och simmat och härligt trött är man nu :) Det var en superhärlig simtur! Efter simningen vart det risgrynsgröt till middag och nu ikväll står tvn på listan. Japp, nu blir det en lugn myskväll framför tvn med te och pepparkakor :)

Ha en bra kväll! :)
Lotta

Pluggsnack

Ja då var man hemma igen efter en lektion på skolan. Engelska. Ja, varför skall jag ha så svårt för engelska? Jag blir galen! Man kan ju inte vara duktig på allt men varför skall man ha så svårt för att lära sig ett språk som man hör dagligen? Filmer, tv m.m. Jag vill verkligen in i Göteborg så jag får kämpa som attan för att få ett VG, haha ja mvg är bara att glömma! Vad tycker lotta förövrigt om språk? svårt! Men kul faktiskt fast jag inte är så duktig på det.. Nog pratat om engelskan. Blir inte klar nu till jul dock då jag inte gjorde tillräckligt ifrån mig på nationella proven. Komplettering blir det till våren. Läraren berättade att jag låg på ett g+ i skalan på g så han tyckte jag skulle komplettera till våren och läsa bok. Klart man tar den chansen och försöker :)

fick även tillbaka mitt historiaarbete igår om nationalismen, imperialismen, första och andra världskriget + mellankrigstiden och skulle göra lite tillägg sedan var man klar. Skönt :) Är snart klar med det nu. Skall leta upp Nazismen och Fascismen utifrån ett ekonomiskt perspektiv, lite knivigare dock.. Det är vad jag skall sätta mig ner och göra nu, sedan så fort jag gjort alla tillägg blir det rapportskrivningen som gäller!

Haha riktigt plugginlägg men det är det jag håller på med nu! Bara plugg innan jul. 
Men har en sak till att göra idag faktiskt. bestämde med simon idag att vi skall åka och simma ikväll :) Härligt!


Promenad

På kvällskvisten efter maten tog jag och simon en promenad runt byn typ och pulsade i den 1-2 dm djupa snön :) Härlig promenad! Kan inte få annat än julkänslor nu och hjälp vad fint det är när det ligger snö på träden och buskarna och alla dessa stjärnor och adventsstakar man ser i alla fönster då? hihi åhhh!

Nu blir det en kopp te och såklart pepparkakor som hör till julen, och xbox innan läggdags! ja så blir det :)

Tjing!

Snöyra!

Måste tala om den snöyra som förekommer här i byn och i resterande Norrland! Haha guuud så härligt! Nu fattas bara längdskidorna sedan kan man åka! Skitroligt att det kommit så mycket snö som det faktiskt gjort de kommande dagarna i början av december :) Kul säger jag!

Håller på förfullt med rapporten som handlar om att skriva och jämföra två u-länder med varandra + att jämföra med ett industriland som Sverige nu är. Papper överallt haha! Extra intresserad är man då man fick höra att högskolor/universitet lägger upp sina arbeten i ungefär rapportskrivning och nu man får lära sig från grund och botten. Fotnot hade jag aldrig hört talas om innan.. men nu så :)

På lördag blir det julhandling i Gävle. Jag och Simon gör ett sista försök att köpa de sista klapparna inför julen som faktsikt är om bara tre veckor. Oj vad tiden går! Blir troligen tåg men kanske bil om vädret skulle vara pålitligt. Smidigt med tåg men samtidigt vill vi kunna gå på ikea som ligger en bit utanför själva stan. Kanske går det en smidig statsbuss direkt dit? Det måste det väl ändå göra. Får se på lördag, orkar inte planera nå mer om det. Gävle blir det iallafall :)

Ne nu blir det läsning, om Vietnam och Elfenbenskusten!
Ha en trevlig onsdag måste man väl ändå säga :)

Varför inte svara på denna lista :)

En lista med frågor som jag hittade inne hos Marias blogg :)

1. Är du nöjd med ditt namn eller önskar du dig ett annat?
Ja jo jag är nöjd med mitt namn, tycker om att det är relativt långt! Och så vet jag inte många som heter som jag :)
2. Saknar du något i ditt liv?
Ja jo skall man peka på en sak så är det ju en hund, men får se på den saken! Skall iallafall ha hund under livet :)
3. Sommar eller vinter?
Förr skulle jag absolut utan tvekan säga sommaren men vintern har sin charm och jag tycker det är mysigt med snö och lite mer kyla! Jag säger både och men sommaren ligger lite varmare om hjärtat :)
4. Vad var det första du la märke till hos din partner , som du föll för?
Eftersom det var över internet så var det hans stiliga presentationsbild som gjorde att man tog upp kontakten. haha!
5. Vilken är den bästa julklapp du fått?
Har fått väldigt många fina julklappar och familjen är den bästa "julklappen" att få fira med. Kalla mig familjekär :)
6. Påverkas du av media, och alla sk ideal?
Ja inte minst när man var tonåring, nu gör man det mera omedvetet. Inte av ideal längre men av reklamen påverkas man absolut! Det gör nog alla fast vi inte tänker på det.
7. Vart i världen skulle du helst vilja leva?
Göteborg som ungdom och ett lugnare ställe i hus som äldre (i Sverige) :) Men sedan vill jag resa runt mycket och se världen!
8. Finns det något du ångrar att du gjort?
Tja det har nog alla gjort.
9. Hur många barn vill du ha?
2 är lagom för mig men när man väl är där kanske situationen ändras. Men två räcker gott tycker jag :) Vill inte ha ett, för vill ha ett syskon till.
10. Har du återkommande drömmar?
Hm. Har haft återkommande drömmar om några stycken drömmar ett par gånger men nu var det längesedan.
11. Om du fick äta en maträtt resten av detta år, vad skulle du välja då?
Hasselbackspotatis med någon köttgryta och god sås till! Nam nam! :)
12. Märkes kläder eller inte?
Spelar absolut ingen roll, har både och! Handlar mest från mq.
13. Vart ska du/ni fira jul?
Åker hem till familjen på västkusten över jul och stannar mellan 16 dec - 6 jan. Firar med mamma,pappa, syster (18år), bror (6 år), mormor och morbror Micke :)
14. Har du ett nyårslöfte?
Har aldrig haft ett nyårslöfte och kan inte komma på vad heller..
15. Vad har du för planer för dagen?
Idag har jag pluggat mestadels och skall fortsätta så fort jag gått från datorn! Papper här överallt nu och böcker haha! Och skall börja lära mig att källhänvisa med fotnotar nu inför universitet/högskoletiden :) Lääääängtar så att få plugga på universitet/högskola så det pirrar i magen hihi. Har ni känt så? Jag gillar att lära mig nya saker, det är bara att konstatera! Har inga planer inför kvällen mer än en lugn kväll med tv och såklart plugg. Mycket nu innan julen.

Komvux

Vilken härlig morgon! att sakta vakna upp och dra sig till nyhetsmorgon är ett måste, och väldigt härligt + att man får massa nyheter att ta till sig :)

Nu sitter jag som vanligt med en kopp kaffe bredvid mig och bloggar och skall snart bege mig till skolan. Har först matte där jag endast har en liten inlämningsuppgift kvar, sedan är A kursen färdig vilket känns jättebra! Efter matten blir det en introduktion i en rapportskrivning jag och några fler skall göra i SV B och SH A. Intressant arbete då vi skall skriva och analysera två U-länder och sedan skall vi även jämföra dessa med varandra och med Sverige som är ett industriland. Ja kul skall det bli! Även historian är intressant nu då vi läser om kalla kriget. Cubakrisen och Berlinmuren är de ämnen som jag kommer fördjupa mig i.

Nu blir det till att kvista iväg och borsta tänderna och sedan klä på sig vinterjackan för nu är det lite kallare igen och snö ligger på backen :)

Uppdatering från lördagen

Ja som sagt var det utgång som gällde i lördags och här kommer lite bilder från förfesten hemma hos mig och Simon. Maria, Lotta och Erik var här och trevligt hade vi! :) Senare på kvällen drog jag, Maria och Lotta till tranan medan killarna drog till röda bonden.

       



Nu blir det tv resten av kvällen, Boston Tea Party om drygt en timma :)

Måndag

Då var det måndag och har för en liten stund sedan stigit upp. Simon var uppe tidigt, tidigt och började redan 05.48 imorse. Puha jag är glad att man har sovmorgon och kan forma sina arbetstider som man vill :)

Igår var en mysig slappardag. Vid 13 tiden var vi bjudna på lunch hos simons föräldrar där det bjöds på fläskfilégryta med god sås och hasselbackspotatis + sallad. Så himla gott!
På eftermiddagen drog vi en sväng till julskyltningen i byn, mysig julstämning stämning fick man! Ja och så var det det där med första advent igår och det första ljuset i staken fick tändas :)

Idag blir det pluggdag. Har två lektioner även idag, en kl 13.55 och en ikväll 17.30, ja typ så ser dagen ut idag :)
Nu blir det frukosttime!