Bra studieteknik är A och O

Är nu hemma en snabbis under lunch. Imorse var det en frilvillig föreläsning som handlade om bra studieteknik. Ingmar som föreläsaren hette hade humor och fick en verkligen att börja reflektera kring sin studieteknik. Det är faktiskt A och O att ha en bra studieteknik. Sparar tid och man lär sig mer och studierna blir mer effektiva om man har en bra studieteknik. Det enda tipset som jag faktiskt innan tyckte var bra och gjorde själv var att sätta in post-it lappar i litteraturen. Det blir lätt att titta tillbaka och man som han även sa kan tidsplanera genom att föra in små lappar med datum som påminner när man skall vara klar till den sidan osv. Sedan skall jag ta efter att översiktsläsa mer innan föreläsningar och säkerligen ta efter en hel del fler tips vi fick under den två timmar långa föreläsningen i förmiddags. Den var verkligen jättebra och för er som också går på högskola rekommenderar jag att gå en liknande kurs/föreläsning. Jag tror och hoppas att detta är ett bra hjälpmedel för de framtida studierna. Mycket av det han sa skall jag ta med mig och tänka på.

Nyss ätit, gårdagens middag som blev spagetti med ostsås och bacon i. Jättemums var det! 13.15-16.00 har vi föreläsning i redovisning (anläggningstillgångar idag). Jag har inte förberett mig något inför detta men efter Ingmars föreläsning kommer jag förhoppningsvis skumma igenom lite oftare innan en föreläsning.

Nu en kopp cappuccino, gevalias. Jättegod faktiskt! :)


Helgen som var

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, och ja vi har gjort mycket :) I lördags som sagt åkte jag och Simon hem till min familj. Morbror Micke kom och hälsade på en sväng och vi hade en allmänt trevlig dag! Fikade, och tog en långpromenad med hundarna. På söndagen fick vi alla ett ryck så jag, mamma, syster Jessica och Simon åkte till Nordby (ligger utanför Strömstad) och som säkerligen många av er vet så är det ca 90 procent norskar där om inte mer! Tydligen så är det Norges största köpcenter och det ligger i Sverige. Lite kul vetande om det nu är sant. Där strosade vi runt hela dagen och jag kom hem med ett par jeans (nudiejeans). Det är mina första par då jag inte tyckt de tidigare från det märket passat min kroppsform nå vidare, men nu hittade jag ett par som satt bra! Sedan spelar inte märket någon roll för mig utan bara det är bra passform och bra kvalité! Det som sitter bra, håller bra och är snygga helt enkelt faller jag för.

Igår hade vi inga föreläsningar men vi träffades i skolan endå för att jobba med Wai-king (jag, Sofia, josefin och Anders). Nu är vi klara med det manuella och är klara för att börja föra in allt i datorn som vi kommer få göra på fredag. Det är en del frågetecken och funderingar men det mesta är klart och det känns bra! :) Huvudsaken vi har förstått rätt, det är det viktigaste! Idag har det varit föreläsnig på förmiddagen och nu är vi mätta och belåtna efter lite lunch i magen. Lagade potatis och purjolöksoppa igår som vi hade över till lunch idag. Mums!

Nu skall vi ta en promenad och sedan blir det en del pluggande inom organisation- och organisationskursen. Ha en trevlig dag alla! :)

Familjehelg

Nu har vi stigit upp. Simon har duschat. Jag har ätit frukost och sitter nu och surfar lite och dricker morgonkoppen med kaffe, som ni läsare vet i nuläget att den koppen är ett måste. Också oftast den endå på dagen ivlket är bra. Egentligen vill jag inte vara kaffeberoende men det gör inget för det är ju så gott!! Den endå gången jag ser det som negativt är om man skulle försova sig. Det tar lite extra tid att fixa, och ibland hinner man inte. Nu var det väldigt längesedan jag försov mig men tänk om det skulle hända. Men då finns det ju kaffe på skolan som en back-up :) Vilket problem va? haha! Gott problem :)

Om en liten stund skall vi bege oss till Dalsland hem till min familj och spendera helgen där. Det är också min första lediga helg sedan i juni, känns lite konstigt men väldigt skönt faktiskt nu när man pluggar heltid. Det är så roligt att plugga, intressanta kurser just nu och man går till skolan med ett starkt leende på läpparna. Åhh vad man trivs. Det är så kul!

Nej nu skall jag packa lite, vi skall ju trots allt stanna till imorgon och då läre man ju packa ner tandborste, ombyte och lite annat.

Jag vill önska er en trevlig helg!

Mamma och pappa i Bulgarien 2008


Mormor när jag, hon och Rickard var på legoland 2008


Lillebror Rickard när vi var i Danmark 2008


Lillasyster Jessica och Hampus i Grebbestad 2009


Städdag!

Idag har vi städat. Storstädat! Otroligt skönt var det att få damma av, damsuga och skura toalett, golv m.m. Nu luktar det fräscht i lägenheten. Ahh så härligt. Efter det tog jag en dusch och nu sitter jag här. I eftermiddag har vi bokat tvättstugan. En hel del denna gången. Det är faktiskt roligt att städa, speciellt efteråt när det blir så rent och fräscht. Damm bort, fläckar bort, fräsch doft in och ja.. Det finns inget negativt med att städa, eller?

Idag är det även pluggdag. Heltid innefattar ju 8 timmar om dagen. Men jag har knappt pluggat 8 timmar en dag. Blir runt 4-5 timmar men å andra sidan reflekterar man ju när man exempelvis sitter och tittar på tv, smälter det man har läst och funderar på hur man skall lägga upp, skriva om saker osv. Sitter nu och sammanfattar kapitel efter kapitel i boken "hur moderna organisationer fungerar". Eftersom tentan tydligen, eller som jag förstått det innefattar helheten av kapitlen sitter jag nu ner och sammanfattar en egen helhet med reflektioner. Jag hoppas det blir bra! Mycket att läsa men intressant det är det verkligen.

Och vi får inte glömma att det är fredag idag! Ikväll blir en umgåskväll. En sådan där lugn härlig fredagkväll med tv och god mat (godis haha). Och imorgon åker jag och Simon hem till min familj och hälsar på. Har hört rykten om att morbror Micke kanske kommer upp och hälsar på, kan det stämma? Hoppas det :) Han är iallafall den bästa morbror man kan ha!

Simon undrar om vi inte skall ut och cykla, blir nog så om en liten stund. Nu åter till pluggandet! Ha en trevlig fredag ni där ute! :)

Från New york April 2009

Nytt recept

Idag vågade jag mig på att laga en ny rätt. Och det gick bra! Haha.. Iallafall letade jag efter ett kycklingrecept och hittade ett snabbt och enkelt recept inne på arla.se. Både jag och Simon tyckte det var väldigt gott och tänkte därför dela med mig detta tips till er andra. Rätten är billig, väldigt enkel och går relativt snabbt att göra. Under en timma! Till detta gjorde jag kokta skivade morätter och purjolök i marinad (ett recept jag fått av Simons mor :)) Supergott!

Ingredienser:
4 kycklingfiléer, ca 500 gram
Smör
2 dl creme fraishe (4dl om man vill ha mer sås, blir torrt annars)
½ dl vatten (1dl vatten för mer sås)
2 tsk dragon
1-2 hönsbuljong
1 dl riven ost
2 msk hackad persilja eller dragon

Beredning:
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna. Vispa ihop creme fraishe, vatten, dragon och smula ner hönsbuljongen i en gryta. Lägg i kycklingen i grytan och låt allt koka i ca 5 minuter under lock. Strö över ost, persilja eller dragon. Servera med kokt potatis och kokta morötter.

Dragonkyckling

Lycka till!


Wai-king

Nu är det snart dags att promenera till skolan. Har gjort mig klar och hamnade här en stund. Idag har vi inga föreläsningar så för min eller vår del så blir det till att jobba med Wai-king non-stop idag! Vi har fått till uppgift att bokföra ett företags (i detta fall wai-king som är ett mattföretag) fakturor för november och december. Vi har hunnit bara ett par stycken fakturor och har dvs. nästan allt kvar. Men idag hoppas vi på att göra en hel del för det skall ju trots allt inte vara klart förrän på fredag nästa vecka. Åh vad man trivs i skolan. Det är riktigt roligt och intressant!

Nu är det dags att gå, ha en trevlig onsdag :)

Hemköp nästa!

Nu är jag hungrig. Simon med tror jag men vi hamnade här, framför varsin dator. Men "inom sinom tid" eller ganska snart så skall vi cykla till hemköp och handla middagsmat. Som inflyttningspresent från hemköp får vi nämligen hämta ut en grillad kyckling gratis och ja idag passar vi på. Grillad kyckling, potatissallad, baguette och sallad står på middagsschemat idag. Enkelt, snabbt och framförallt gott!


Skoldag

Nu är vi i Trollhättan igen. Helgen bestod för min del mestadels av jobb men hann även umgås en hel del med familjen. Jättehärligt att vara hemma och man blir så lugn :) Haha och vår familj är inte riktigt som alla andra. Vi hade iallafall roligt! Bl.a. höll pappa på att skrämma ihjäl både mig och mamma när vi kom hem efter jobbet på lördagkvällen. Mörkt. Vi stod och pratade en stund innan vi gick på gången mot ytterdörren. Då kommer pappa flygande ut ur enen och trampar på min fot! Jag skrek, pappa fick potatis på sig av mamma och ja påsen gick isönder.  Vi plockade upp och pappa vek sig av skratt!

Idag är det föreläsning på skolan. Två stycken. 09.15-12.00 och 13.15-16.00 så det är en lång dag i skolan. Sedan skall jag och Sofia ut på stan och fråga trevliga människor. Vi håller nämligen på med ett grupparbete och vår fråga är nu: Vad innebär etik och moral i samhället idag? Och man kan ju inte få bättre svar än att fråga olika människor på stan vad de tycker, sedan sammanställa detta, titta på olika betydelser och få ihop en stämmande bild. Svår fråga tycker jag. Men nu skall vi undersöka som dektetiver. Haha!

Nej nu är det dags att fixa det sista här och sedan bege sig till skolan. Ha en trevlig måndag! Det är sol utanför här nu, wiiiie!

Hemfärd

Nu skall jag Simon och Ebba ut en sväng i det fina vädret. På morgonen har vi duschat, packat och ätit en lugn frukost, surfat och druckit kaffe. Har även varit ute med Ebba på morgonpromenad. Så nu skall vi passa på att gå ut en sväng och om en liten stund åker vi hem till mina föräldrar och stannar till söndag eftermiddag.

Jag jobbar nämligen 16.00-21.12 ikväll och imorgon 09.48-15.00. Så nu skall vi ut! Härliga väder hihi

Känner mig lite kvinnlig nu

Nu har jag målat om mina naglar och sitter med en ansiktsmask på. Det är härligt att vara lite kvinnlig ibland! Förövrigt så trodde jag, eller i mejlet vi fick om att lektionen skulle vara mellan 13.15-19.00 idag inte var det. Läraren måste ha skrivit fel och menat 13.15-16.00 som det stod på schemat. Men ibland blir det lite kommunikationsfel och vi har inte ledsna att sluta redan vid 16 iallafall idag som det tidigare stod :).

Det blev då heller ingen fika med Ida eftersom detta kommunikationsmiss uppstod. Men jag hoppas hon vill och har tid en annan dag :) Och jag hoppas det dära härliga septembervädret vi har just nu håller i sig och det verkar det göra veckan ut. Wieeehooo!

Nu börjar masken stelna. Åh så härligt att ha ansiktsmask ibland!


Ny dag

Nu är det torsdag. Igår blev det städdag och lite plugg och en promenad men vid 14 tiden fick jag och Simon en idé om att åka hem till min familj så det gjorde vi och stannade där till ca sju :) Kul var det! Vi tog även med oss  Ebba hit så nu ligger hon i soffan och drömmer. Sprätter lite med fötterna hehe! Hon är en riktig liten parvel och är snart 11 månader redan!

Nu dricker jag kaffe och skall snart ta en promenad med Ebba. Efter det blir det skolan. Jag och två till (Josefin och Sofia) skall jobba lite med de två uppgifter vi skall jobba med parallellt med de två kurserna. Sedan 13.15-16.00 är det föreläsning och vid 17 skall jag träffa söta Ida och fika i stan. Hon la förslag på att fika på strandgatan. Låter mums!

Nu blire promenad.

Ebba 8 veckor










nyttodag

Idag är det inga schemalagda föreläsningar och det betyder att jag är "ledig" idag. Eller iallafall har inga föreläsningar att gå på. Men idag blir en dag full med grejer att göra och jag ser verkligen fram emot den. En riktig nyttodag skulle man kunna säga. Nu sitter jag med cappuccino (är bara tvungen att prova haha), och skall börja plugga. Göra övningar i övnigsboken står på pluggschemat. Skrev upp alla som vi fick föslag på att göra och insåg då att jag har en hel del att göra. Sedan skall jag och Simon ta en promenad (så skönt och avslappnande) runt vid slussarna tror jag. Vi har ännu gått där och det verkar så fint. Sedan har vi städdag idag, grovstädning av hela lägenheten (skura toa, damsuga, skura golv, dammtorka). Och ikväll skall vi lyxa till det med maten och istället för att ha tacos på en helg så passar vi på att laga det till ikväll istället. Mums!

Men nu har jag inte tid att sitta här längre utan nu måste jag ta tag i dagens första måste och det är att plugga.
Så jag önskar er en trevlig onsdag och passa på att njuta av det sista av sensommarens fina dagar :) Åh vad underbart det är med solsken utanför vårat fönster!

Tänk vad jag längtar efter Ebba



tisdag 15 september

Söndagen var en givande dag. Vi var som sagt på Överby och mötte även upp min familj som kom dit :) Kom hem med nya höst/vinterstövlar och fyndade även en svart stickad klänning på Gina. Sedan var det såklart inhandling av mat. Tänk vad roligt det kan vara att går runt och strosa på coop forum. Idag tänkte jag försöka leta upp ett kyckligrecept. Hm.. Spännande. Skall ta och leta efter det nu när jag bloggat klart. Har nämligen inga föreläsningar imorgon och tänkte då passa på att testa något nytt recept. Självklart blir det hemmastudier men då kan jag styra tiderna som jag själv vill.

Idag var en väldigt givande dag på skolan. Gästföreläsning på förmiddagen och grundläggande redovisning - om moms - på eftermiddagen. Nu börjar man lära känna några i klassen och även sprang jag på söta Ida som går personalekonomi. Vi ekonomer hade nämligen föreläsningarna idag med personalekonomerna. Fullt i salen med andra ord :) Ja det var väldigt roligt att träffa henne!

Nej nu skall jag leta recept och sedan hoppas jag att jag gör någon eller till och med några övningar i övningsboken. Annars blir det en kväll med Simon och tvn som sällskap. Jag har sådan tur som har en underbar pojkvän. Vi gör allt tillsammans. Till och med cyklar fel på kronogården tillsammans. Eller fel och fel, vi hittade bara inte det vi var ute efter att hitta haha! Iallafall tog vi en härlig cykeltur igår runtomkring. Vi har så kul :)

Nu skall jag återgå till receptletandet. Jag hoppas ni får en fortsatt trevlig tisdag!


Kräftskiva

Idag är jag trött, men hoppas bli piggare snart då jag fått i mig frukost. Sitter och slöar lite och har en kopp kaffe bredvid mig. Det var en lång dag igår, en lång och trevlig dag. Jobbade först 08.00-12.00 och 16.00-21.12. Sedan åkte jag till Anette där det hölls kräftskiva. Hela familjen, Anettes familj och några till var där och det var fullt hus :) Jättetrevligt! Alla var glada, hade ätit gott, skrattattacker, ungomliga föräldrar haha och ja det var superkul! Och ja, jag var chaffis :) Kom till Trollhättan runt 03 inatt. Somnade som en stock, åh vad gott man somnar när man är sådär fruktansvärt trött. Tänk vad glad man blir när man ser ens föräldrar glada och skrattar och har trevligt. Man smälter!

Nu skall jag ta en dusch och efter det skall vi (jag och Simon) ta en sväng till Överby. Åh vad roligt det skall bli!


Helg med familjen

Nu är det snart dags för mig och hundarna och bege oss hem till min familj 5 mil härifrån :) Jag skall vara där till imorgon kväll då jag även jobbar imorgon. Delad tur (08.00-12.00 ich sedan 16.00-21.12). Så nu skall jag bara packa iordning lite och ta en snabbpromenad med hundarna. Skall ut till skogen sedan i eftermiddag. Skönt att rensa sina tankar och njuta av naturen idag. Känner att det behövs efter dessa dagar fulla med ny information som tillslut skall sätta sig i mitt lilla huvud. haha!

Men jag kommer tillbaka till Trollhättan på lördag igen, sent på kvällen. På söndag skall jag och Simon till överby och även ha en umgåsdag. Behöver säkerligen plugga en hel del och det hoppas jag att jag hinner med! annars skall det bli skönt med helg och låta informationen smälta ett tag för att sedan komma tillbaka peppad nästa vecka. Se hur jag känner.

Jag passar på att önska alla en trevlig helg!

11 september

Idag är det minnesdag om vad som hände för snart 8 år sedan. Hemskt! Tittar på nyhetsmorgon som pratar om detta idag. Om hur räddningarbetet gick till, hur många som dog, om hundar som jobbade med detta m.m. Rörande! Jag var ju med Simons familj i April till New York, manhattan och då åkte vi dit och tittade. Man kunde inte så så mycket för det "skyddat" runt om och det var också svårt att se in på byggarbetsplatsen. Men det såg ut som en helt vanlig byggarbetsplats idag och de nya projektet blir inte klart förrän om MÅNGA år.

Så idag tillägnar jag mina tankar till händelsen 11 september i New york. För två år sedan flög vi hem från Bulgarien just 11 september. Det kändes speciellt, lite konstigt faktiskt. Tänk vad ett datum sätter sig efter en sådan händelse!

Nu skall jag dricka upp morgonkoppen med kaffe, sedan ta en promenad med hundarna, göra iordning mig och efter det bege mig till skolan och veckans sista föreläsning. Grundläggande redovisning även idag. Det är lite som matte just nu. Gjorde en övning i övningsboken igår kväll "att göra en löpande bokföring och sedan ett bokslut", det var en rolig uppgift, en utmaning. Gäller att öva, öva och öva! Kul är det med "probelmlösning" :)




November

Ja jag kan inte sluta upp att tänka på detta att Maria skall komma ner och hälsa på oss i Trollhättan 5-9 november :) Åh vad jag längtar! 52 mil härifrån och hon kommer hit!! Wiiiiiiiiiiie :)




Solsken och torsdag

Det är torsdag, med andra ord börjar det luta åt helg. För min del är det jobb på lördag så då spenderar jag mesta av tiden hos familjen. Åker dit imorn eftermiddag efter föreläsning och stannar till lördag kväll. Idag har jag haft föreläsning mellan 09.15-12.00. Sedan gjorde jag lite ärenden och Simon kom och mötte upp mig på skolan :) Efter det gick vi och åt i högskolans matsal (en lunch kostar 57 kr, så det får bli en lyxgrej ibland) och där bjöds det på köttgryta och ris, sallad bröd och kaffe efter maten. När vi kom hem tog vi hundarna ut på promenad runt stan. Nu sitter jag här och skall ta tag i pluggandet. Det började med en rivstart direkt så det är bara till att sätta igång. Sedan har jag inte en susning eller kunskap om ekonomi innan så jag får verkligen börja från grunden vilket jag egentligen känner som en fördel. Det är väl bra? haha. Grundläggande redovisning skall jag lägga vikten på idag och resten av veckan. vi fick prova på att göra ett bokslut idag som jag skall fortsätta öva på! Det behövs!! ÖVA ÖVA ÖVA. Det enda som gäller. ÖVA :) Men kul är det. Absolut.

16.00-22.00 har vi även tvättid. Fyra maskiner. Och ikväll skall Simon på pubrundan som börjar vid kåren och slutar på Lipz. Hihi. Det var allt för oss. Nu tillbaka till läsandet.


Näsan i böckerna

Nu har klockan passerat 15 och det är dags att sätta igång och läsa. Det finns alltid någonting att läsa. Idag har jag bestämt mig för att plugga lite redovisning. Vill få klart kapitel fyra idag. Jag är en sådan person som måste anteckna det viktigaste och läser i noggrant. Det tar tid men jag lär mig. Kanske skall hitta nya inlärningssätt? Jag skall iallafall anmäla mig till en föreläsning som handlar just om studieteknik. Förhoppningsvis kan man få bra tips!

Nej så nu skall jag inte babbla mer utan sätta näsan i boken och fortsätta läsa.
P.S Det är hur underbart väder som helst ute! Jag och Simon tog en promenad med hundarna för en liten stund sedan och då var det t-shirt och shorts som gällde! Härligt :) 20,9 står termometern på just nu.

Och micke, vi kommer gärna ner och äter tjockpannkaka :) Åhh gott är det!


Promenad genom stan

Nu sitter både jag och Simon framför varsin dator och är lite slöa. På morgonen hade vi båda varsin föreläsning, jag hade grundläggande föreläsning (borde plugga och läsa minst kapitel 4 i boken idag) och sedan har vi tagit en promenad med hundarna genom stan. Vi var ute nästan två timmar. Promenerade mot slussarna och gick ut på en ö (eller var det två?). Gick iallafall längs ön/öarna och runt tillbaka in till stan för att handla lite innan vi gick hem. Härlig promenad och nu känner man sig sådär härligt trött. Men jag behöver bli piggare för jag behöver läsa ett kapitel i "den nya affärsredovisningen". Vi håller även på att laga mat nu, otroligt va efter gårdagens händelse? haha! Men inte någonting som har med ugnen att göra. Potatismos och fiskpinnar. Så efter maten blir det pluggande och ikväll, ja ikväll blir det en lugn kväll med tvn som sällskap. Åhhh vad härligt!




Jag och Simon igår innan jag bowlade!



Dagens miss, haha!

Ja herregud, vad skall jag säga? vart skall jag börja? Haha! Det har varit en jättebra dag hittils och ÄR fortfarande. Men det vi, eller jag skall jag väl säga gjorde för en liten stund sedan var hög grad av klantighet. Ni som har läst min blogg tidigare vet att jag inte är vidare bra på att laga mat. Jag har dåligt självförtroende vad gäller matlagning och vi har liksom inte funnit varandra än. Funderar nu starkt på att gå matlagnigskurs :). Men det är kul att laga mat, när det går bra och man faktiskt kan äta det :). Nu idag skulle vi göra tjockpannkaka som jag skrev tidigare men jag kan avslöja att det inte alls blev någon. Jag hade gjort smeten och det enda som var kvar var att grädda den i ugnen. Inte svårt, eller hur? Då undrar ni säkerligen vad som hände.. Herregud. När jag öppnade ugnen för att ta ut plåten kommer lite rök ut efter os och det sätter igång brandvarnaren i lägenheten. Vi hoppade till såklart och Simon fick tyst på den. Efter att blivit lite skakis efter det höga ljudet så ställde jag upp plåten på spisen. Lite omedvetande om att den står en bit utanför (har en ganska liten spis mot vad vi är vana vid). Jag häller i smeten då Simon säger stopp, ser du inte? Jag hällde i allt och ja den vällte ner mot golvet. Men våra reflexer tillät inte det så jag grabba tag i plåten (skitvarm), även Simon så vi brände oss. 2/3 av smeten låg på golvet. Så det var bara till att torka upp och ja nu skrattar vi åt det :) Haha! Tur det finns färdigrätter i denna situation. Men bowling blir det i vilket fall som helst och nu sitter jag och tröstäter lite godis haha.

Hoppas ni har en alldeles bra måndag!


Mål

Åh vad intressant det är i skolan! Idag hade vi andra föreläsningen på organisations- och vetenskapskursen. Sitter med stora öron och lyssnar. Jätteintressant! Just idag handlade det om målstrategier och det är väldigt intressant, eftersom jag är lite av en målmänniska som älskar att ha mål/delmål att sikta emot och klara av. Att ha realistiska mål men ändå så att man får kämpa för att klara dem höjer verkligen självförtroendet. Man blir glad och känner att "visst kan jag klara detta" och när man väl gjort det kommer en vällustkänsla och en känsla av att ha ett till mål att sikta emot. Det behöver inte vara stora mål utan bara ett litet som tillexempel: Idag skall jag gå minst en timma på promenad med hundarna. När man gjort det och klarat det så känner man sig nöjd. Det kan också vara större som att klara bilkörkortet, kursen i skolan, eller ännu större: att ta examen i skolan och sköta sina studier väl. Jag måste ha mål/delmål i livet för att ha något att sträva emot. Det är i alla olika nivåer :) Så kursen och det vi läser om just nu är jätteintressant! Man blir även inspirerad och att reflektera kring detta är ännu roligare. Hur olika vi tänker/tycker osv.

Om en stund skall jag och Simon ta en promenad med hundarna. Härligt! sedan skall vi båda plugga. Duktiga va? Haha. Sedan blir det mat. Tjockpannkaka idag. Smeten står inne i kylen och smaskar till sig. Mumma. Ikväll väntas bowling med västeko på buddy´s ikväll, tror jag skall gå. Älskar att bowla :) Varför gör man inte det oftare?


Tillbaka i Trollhättan

Sådär. Nu är jag och Simon tillbaka till Trollhättan efter en helg hemma hos min familj. Hundarna hängde även med oss till stan och stannar till fredag, så nu är det lite mer liv i lägenheten :). Jobbade både lördag och söndag och det var två härliga dagar. Kassatid och plocka varor mellan varven då det var lungt i butiken. Sedan umgicks vi alla så helgen har varit en riktig kanonhelg! Underbart att ha nära hem och bara komma hem och hälsa på.

Imorgon och resten av veckans vardagar är det föreläsningar på skolan. Korta pass alla dagar, därav kunde hundarna vara med oss under veckan. Spännande och roligt att börja komma in i studierna nu. Åhh.
Nej nu skall vi göra oss ordning för sängen. Trötta efter en lång dag :) Man är sådär härligt trött och kommer säkerligen somna som en stock inatt. Haha!

Hoppas ni också haft en alldeles bra söndag! :)

Ebba


Gucci




Morgon

Jag och Simon för den delen också älskar att vara uppe på morgonen. Trots att min kropp kan sova hela dagen lång, ställer jag alltid klockan för att försöka gå upp på morgonen. Det är så otroligt mysigt och avkopplande då tycker jag. Nu sitter vi och slöar lite och skall snart äta frukost. Sedan skall jag ta tag i att börja läsa i en av böckerna till redovisningskursen. Eftersom jag inte läst en mening med ekonomi tidigare så vill jag vara väl förberedd och sköta alla studier från start. Inte komma efter. Usch! Idag eller iallafall i helgen hoppas jag att både kapitel 1 och 4 är lästa i "Den nya affärsredovisningen". Det skall jag tillägna förmiddagen med, och klockan 12 är det flottrace i stan. Det får vi inte missa :)

Nu frukost, sedan läsa!


Helg

Nu är det fredagkväll och vi skall snart lägga oss efter en lång och ledig dag får vi väl säga. Igår var jag och Simon i skolan och hade föreläsningar och när jag slutade klockan 16.00 passade jag även på att hoppa på en allmän aktivitet vid kåren. Reeperbahn stod på schemat. Den gick till på det viset att vi alla första års studenter fick ställa oss bredvid ett tjockt rep och sedan hålla detta. Vi var ett långt led på ca 100 meter, om inte längre! haha. Sedan gick vi som en orm genom staden bland massa studentphaddrar, musik (de drog med en stereo) och såklart en guide som jag tror var en tidigare kårordförande eller nå liknande. Väldigt humoristisk guide i vilket fall haha :) Regnet öste men trevligt var det må jag säga! Efter det blev det femkamp på kåren mellan alla programutskott. Jag deltog i två grenar, en ballonggren och skottkärregren. Dock skadade jag mig på skottkärregrenen.. Typiskt. Har fått en muskelinflammation på triceps ner mot armbågen. Skulle jobbat idag men kände att jag behövde en dag att känna efter. Fick en tablett och en salva av läkaren att använda en vecka. Så imorgon blir det jobb. Likaså på söndag. Så efter ett läkarbesök i förmiddags och efter lite ärenden på skolan så åkte jag och Simon hem till mina föräldrar och hälsade på under eftermiddagen och kvällen. Nu blir det kvällsmat, lite tv och sedan sova. Upp tidigt för att plugga och sedan om vi hinner och om vädret tillåter går vi ner och kikar på flottracet. Efter det åker vi till Dalsland igen för att spendera resten av helgen där då jag jobbar. Det var vår helg det. Hoppas ni får en alldeles trevlig helg :)


Familjevisit

Det är kväll och både jag och Simon är sega och trötta. Min familj kom hit nu en sväng vid 20 och stannade till nu hihi. Alltid lika roligt att träffa dem! Och dessutom kom de utan att vi visste, ännu roligare :) Mamma var brun (kom hem från bulgarien imorse) och fick massa roligt därifrån! En turkos peaktröja, en vit jacka från the north face, underkläder och ankelstrumpor hihi. Även ett nagellack som jag köpte där nere för två år sedan och som var superbra! Åhh. Skall verkligen försöka spara till en resa nästa år. Det är så härligt att komma utomlands och känna den doften, den kulturen och det lite mer exotiska vädret mot här i Sverige. Ja, finns det nå härligare än att ha semester utomlands? :) Det är även skönt att längta hem lite ibland. Att få lite miljöombyte ett tag för att uppskatta det där hemma sedan mer igen. Men jag vill påpeka att jag inte är en person som tar någonting för givet, utan varje dag tänker jag på något som exempelvis: Tänk vad bra jag mår, har tak över huvudet, får chansen att plugga, har en fin familj och pojkvän, fina vänner, nära till skolan och stan, att ha möjligheter till en mängd olika saker m.m. m.m. Ja bara av att tänka sådana "självklara" saker får en att sprudla av glädje varje dag :) man puttar liksom upp humöret det där lilla extra. Tänker inte att: Gud vad långtråkigt jag har, vad regningt det är utan istället: Vad mysigt med regn, då kan vi göra andra aktiviteter eller kolla på en film och mysa. Och istället för att ha långtråkigt komma på en aktivitet för det finns alltid någonting att göra. Men det jag vill säga är att uppskatta livet och dess möjligheter :) Ta vara på varje dag, varje timma, varje moment. Uppskatta livet och dess möjligheter och gör det du vill göra och som gör dig glad!

Imorgon väntas en lektion på skolan. 13.15-16.00. Grundläggande redovisning startar nämligen då. skall bli intressant. En kurs jag verkligen väntar på att få läsa om. Var ner på högskolans bokhandel och köpte kurslitteraturen dit hihi. Skulle även köpa kurslitteraturen till organisations- och vetenskapskursen men 80 exemplar av just den boken såldes slut på bara några minuter! Kan säga att vi är ca 100 i klassen/ på kursen så alla stack ner med detsamma efter föreläsningen. Så nu är de beställda fler exemplar till på fredag haha! Det skall verkligen bli jätteroligt att få komma igång och plugga. Ser verkligen fram emot detta. Men jag ser det även som en tuff utmaning. Jag är väl förberedd på att det kommer bli tufft. Allt att ta in, reflektera, fundera, få in fakta, vara källkritisk, läsa effektivt etc, etc. Det kommer bli en kul utmaning med andra ord. En utmaning som kräver delmål och envishet tror jag. Planera studierna väl och verkligen ta vara på denna tid. Tänkt att vi nu har allt framför oss? :) Spännande!

Nu blir det lite TV innan läggdags. Jag är visst på ett ganska djupt humör just nu. Tänker mycket och uppskattar allt just nu.Bara att ha min cykel ståendes i lägenheten gör mig glad. Saknade den när den snoddes! Men nu är den tillbaka och jag uppskattar den ännu mer nu.

Haha det var den sidan av mig. Godnatt och ha en trevlig kväll!

Jag och Simon på Liseberg i somras.

Korv stroganoff

Nu är snart vår lunch färdig. Småputtrar bara för att hålla sig varm. Som rubriken säger så blir det korv stroganoff. Mumma! Har fixat lite ärenden och handlat och även fått upp hissgardinen som vi köpte i måndags på Bäckebol. Superbra! Nu inväntar jag Simon som har lunch snart en timma, sedan käka. Efter det blir det skola och på eftermiddagen Västeko på kåren. Så tjingeling!


Ny dag, nytt kapitel

Jag hann knappt knäppa på datorn förrän jag hörde ett muller utanför fönstret. Men har inte hört något nu på ett tag så jag hoppas det var allt. Simon är på skolan redan och jag börjar inte förrän 13.15. Jag startar mjukt medan Simon får en heldag direkt. Så denna morgon skall jag spendera effektivt hoppas jag. Skall först till kåren och fixa allt med medlemsavgiften, sedan handla till lunchen. Skall nämligen på att laga korvstroganoff innan jag börjar och dessutom har Simon lunch mellan 12-13 så det kan ju inte passa bättre! :) Ser även nu genom fönstret att regnet avtagit, suveränt! Så nu åter till frukost och sedan göra ärenden. Ja, och idag börjar ett nytt kapitel i vårat liv. Det är nu skolan börjar och kommer hålla på tre år för Simon och fyra för mig.

Ha en trevlig onsdag alla :)
P.S. Mamma, mormor, hennes syster Eva och mammas arbetskamrat Anette kom hem från Bulgarien nu imorse. Tror ni man är nyfiken att höra hur de haft det!! Åhhh :) Nästa år måste det bli en utomlandssemester. Det är ju så roligt och underbart! Skall försöka lägga undan allt jag kan. Så blir det! punkt slut.

Nu börjar pluggandet igen. Skitkul! Men nu kommer man inte läsa dessa ämnen. Startar nämligen med organisations- och vetenskapsteori samt grundläggande redovisning.

Informationsdag.

Sådär. Nu har vi varit på skolan och fått massor av information. Behövlig och intressant sådan. Nu skall vi uträtta lite ärenden kring skolan. Öppna konto på skolan och fixa lånekort. Sedan får vi se vad som händer. Är aktiviteter på kåren ikväll. Får se om vi knallar dit. Japp så ha en fortsatt trevlig tisdag :) Det skall då vi ha! Nu måste vi kila iväg och fixa så det händer saker här.

Tisdag och skola

Nu sitter jag här framför datorn en stund. Har duschat och halvtittar på nyhetsmorgon. Precis gjort iordning kaffe och snart är även frukosten klar. Två leverpastejsmörgåsar med hallonyoghurt. Mums!
På ikea igår fyndade (eller ja köpte väldigt behövliga saker) vi en förvaring att ha i badrummet, massa boxar (svarta och vita), galgar, tavlor, en hylla till köket och lite annat smått och gott. Fynfade även en hissgardin på hemtex och lite kontorsgrejer på cles ohlsons. Bra-att-ha grejer med andra ord! Har tagit bilder på lägenheten när vi håller på att fixa iordning men vill vänta till allt är klart och även fota då. Har ännu inte fått upp något på väggarna, men det kommer.

Idag skall vi: Gå till skolan! Inte igår som vi först trodde. Tur vi hann titta lite nogrannare haha! Men det gav resultat i att vi fick en ledig dag och stack ner till Bäckebol på hisingen :) Efter ett besök där åkte vi hem till min familj och hälsade på en sväng. Trevligt :) När vi sedan åkte till Trollhättan igen blev det dags att gygga ihop det vi hade köpt, d.v.s. boxarna och toaförvaringen.

Nej nu blir det frukost. Sedan Föna och platta hår och fortsätta att titta på nyhetsmorgon. Som för mig (oss) nästan är ett måste på morgonen hihi. Och självklart dricka morgonkoppen med kaffe!

Ha en trevlig dag idag!