god förmiddag!

Åh vilken mysig förmiddag det är här i Trollhättan. -7 grader och solsken. Idag har jag hemmastudiedag och det passar bra då jag får snyta mig varje sekund känns det som. Skönt att slippa snora i en föreläsningssal idag. Haha. Efter en lååång frukost, en härlig morgonpromenad med Ebba och en kopp kaffe samt efter en del surfande tänkte jag nu sätta mig i soffan och börja läsa lite. Ska läsa om Arbetsrätt och familjerätt där lagen om anställningsskydd (LAS), lag om medbestämmande i arbetslivet (MBL), äktenskapsbalken, föräldrabalken, sambolagen och ärvdabalken skall studeras. Ja det är bara till att sätta igång!

Trevlig tisdag på er!

Adventshelgen

Jag vill börja med att gratta Maria som fyller år idag. Grattis vännen! Är ni nyfikna länkar jag till hennes blogg här! 

Sådär, då ska vi se vart jag skall börja. Haha. Jag, Simon och Ebba har iallafall varit i Ödeborg hela helgen. Vi åkte i torsdags eftermiddag och kom hem till Trollhättan idag. Det var tänkt att vi skulle ha åkt till Trollhättan igår men vädret ställde till det lite. Värst var blåsten eftersom det bildades stora drivor på vägarna. Media gick ut med att man skulle hålla sig hemma om man inte var tvungen att åka. Halt var det också. Vi vågade alltså inte chansa, så vi väntade till idag istället. Solsken och -6 grader idag :) Perfekt "åka hem" väder måste jag säga.

I helgen umgicks vi och hade det trevligt. Dock var Simon sjuk, och smittade även mig under helgen så vi orkade inte göra så mycket och kunde INTE göra så mycket pågrund av snön och blåsten. Mamma ville ta en långpromenad men det fanns inga plogade vägar att gå på och det blåste alldeles för mycket. Så det fick bli en inomhushelg och det var väldigt mysigt och trevligt! Mamma jobbade även helgen men vi alla hann umgås. I fredags tog jag, mamma, Jessica och Simon en tripp till Torp för att handla julklappar. Jättetrevligt! Ja med andra ord var det en riktigt trevlig helg :)

Här kommer några bilder från helgen.

Skottade av bilen i lördags men på söndagen kom lika mycket till. Haha.


På söndagen blåste det som tusan att det bara blev korta promenader med hundarna. Men de hade jätteroligt i snön :) Alla hundarna fick energi och blev busiga då vi kom ut.


Blåser!




Ebba och Trinny


Nej nu ska jag adventspynta här. Vi skulle egentligen ha gjort det igår då vi skulle åka hem men det blev ju inte så. Får skynda mig med det idag istället och tända första ljuset :) Trevlig måndag på er!

Onsdagkväll

Sitter och pluggar juridik och ser på Bonde söker fru. Har med andra ord en lugn och härlig onsdagkväll :) Konstigt, nu suger jag in allt som står i boken som en svamp! Härligt.


Julstämning

Nu har jag julstämning till max! Snön gör väldigt mycket och att graderna dessutom är på minussidan gör snöandet mycket bättre, dvs ingen slask :) Till helgen är det advent, och med det kommer julsakerna fram. Det enda som vi saknar nu är ett par julgardiner. Tänkte köpa två panellängder i rött. Helst i linne. Åhhhh vad jag älskar denna årstid. Och idag är det 1 månad kvar till julafton. Mysigt!

Idag blev det en allt och allo dag. Föreläsning på högskolan 9.15-12.00, sedan tog jag en timmas promenad med Ebba. Gick till hundrastgården här mitt i centrum och där fanns en tibetansk spaniel och en mellanpudel att leka med :) På eftermiddagen gick jag till stan för att "jaga" efter lite julklappar och efter stadsturen tog jag en liten tupplur (vet inte varför men var jättetrött) och sedan tog vi tag i städningen. Skönt att ha den gjord för veckan. Simon har även gått och blivit lite sjuk. Han som ALDRIG är sjuk! Okej jag tycker faktiskt lite synd om honom, så jag kan väl vara lite extra snäll mot honom idag ;) Imorgon efter att Simon varit i skolan åker vi hem till mina föräldrar i Dalsland och spenderar helgen där. Ska bli roligt!

Här kommer en bild från min och Ebbas promenad för en liten stund sedan. Vilken mysig julstämning det är ute!


Trevlig kväll på er alla!

Hej vårt vinterland!

Vilket busväder det är här just nu. Det snöar, och det blåser! Fy det behöver inte blåsa så här mycket. Det är nästan så att man blåser bort när man går ut :) Men en hemmastudiedag som denna kan inte vara mysigare. Tänkte passa på att ha en hel dag inomhus. Ska tvätta och plugga. Måste komma ikapp med köp- och konsumenträtten som är veckans planering. Ikväll blir det även ett aerobicpass med Sofia på F&S. Skönt att få svettas och jobba lite med kroppen!

Hoppas ni får en alldeles bra tisdag!

Vårat fönster som är lite täckt av blötsnö :)



Helguppdatering

Helgen gick rusande fort men det gör den alltid när man är hemma och hälsar på! Som sagt var jag i Ödeborg i helgen hemma hos min familj :) Jag och Ebba åkte dit i fredags eftermiddag och åkte hem söndag kväll. Simon stannade kvar i Trollhättan då han bl.a. ville spela sitt nya spel. På fredagen jobbade mamma kväll, och det var jag, pappa, Jessica, Rickard och Jessicas pojkvän Simon hemma. Vi umgicks och hade det trevligt. Ebba fick lära känna Trinny (familjens nya hund från Spanien) och det gick verkligen jättebra :) På lördagen tog jag och mamma en promenad med hundarna till en gammal tennisbana som växt igen och släppte hundarna så de fick leka av sig och busa. Ville ta kort och det passade alldeles utmärkt då! På eftermiddagen handlade vi till helgens middag och sedan blev det dags att laga mat. Jättegod rätt, italiensk pasta med kycklnig blev det på lördagen. På kvällen umgicks vi och hade jättetrevligt! På söndagen ville mamma ut och gå en långpromenad så jag, hon och hundarna tog en 2 timmar lång promenad runt Ödeborg. Jättehärligt! När vi kom hem var det redan dags att börja med maten (potatis, hemmagjorda pannbiffar med sås) och den var jättegod. Recept från arla.se båda dagarna. Mot kvällen var det dags för mig och Ebba att åka hem igen. Ebba var alldeles trött efter all lek :)

Här kommer några bilder från lördagen på hundarna. Man får många goa skratt av dessa ljuvliga underbara djur! :)Ebba till vänster, Trinny i miten (den nya familjemedlemmen) och Gucci till Höger.




Jag vet inte varför men Ebba kan få sådana roliga ansiktsuttryck! Hon ser rent utsagt galen ut på bilden, men hon blir ju jagad :)











Ebba var den enda som fick snöbollar på benen. Snälla Gucci och Trinny hjälper henne här av med dessa hemska snöbollar! Trogna vänner som hjälper varandra :)



Nej nu ska jag försöka studera lite juridik en stund. Hur det kommer gå vet jag inte. Jag måste erkänna, denna gång tar det lite emot att öppna böckerna men så envis som jag är..

Hemmastudiedag - perfekt!

Idag pep klockan 05.30 hemma hos oss. Vi klev upp strax efter det för kl 07 skulle vi nämligen åka till Trestad motorservice (MekoPartner) och lämna av vår bil som skall få sig en rejäl 15000 mils service. Det blir service + kamremsbyte + ny vattenpump. Känns skönt att den blir lite servad. Vi skulle egentligen åka ner till Göteborg och lämna in bilen på ett ställe min kära morbror rekommendera men det var för svårt att få ihop min och Simons tid, och det blev dags att få gjort servicen. Synd, för jag saknar min kära morbror nu! Man kan inte ha en bättre morbror, han är verkligen en speciell familjemedlem som man inte skulle klara sig utan. Jag vet inte om många har bra kontakt med sina föräldrars syskon? Jag är iallafall väldigt glad att vi har det med Micke :) Och jag vill vara som min morbror, ha hans sköna attityd! Iallafall, när vi lämnade bilen promenerade vi hem (3.3 km enligt hitta.se) och både jag, Simon och Ebba tyckte det var jättehärligt med en tidig morgonpromenad hihi.

Nu har jag suttit och pluggat en stund. Förbereder mig inför morgondagens föreläsning om avtals ogiltighet. Perfekt med hemmastudiedag idag. Man kan fixa med ärenden samtidigt som man pluggar, perfekt! Simon är i skolan på föreläsning i Ekonomistyrning. Japp det är vår torsdag det. Ikväll har vi bokat in en tvättid också. Kanske hinner skura toan idag så är städningen inför helgen redan avklarad? Hm det låter bra.

Streamade föreläsningar, lagboken och ett anteckningsblock - ja då är jag redo att anta avtalsogiltigheten!


Trevlig torsdag på er :)

Uppdatering: Efter två timmars pluggande blev jag äntligen klar med 20 minuter streamad föreläsning. Jag måste smälta och skriva ner för att förstå, så det tar sin lilla tid :). Sådär, nu känner mig nu redo inför morgondagens föreläsning.

Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten

Klockan är eftermiddag och onsdagen började med en föreläsning på högskolan mellan 9.15-12.00. Sedan gick jag till stan en liten sväng. Vill påbörja ett handarbete men jag vet inte vad ännu. Skulle vara roligt att brodera en text och sätta upp på väggen. Hm får fundera på detta ett tag till. Kom istället hem med lite underkläder som jag köpte på Åhlens. Väl hemma åt jag lite lunch och läste coops medlemstidning. Hittade ett gott recept - ädelostcheesecake med pepparkaksbotten. Lät det inte väldigt gott? Skriver receptet här nedan. Pratade sedan med underbara mamma en stund och efter pratstunden tog jag och Ebba en härlig eftermiddagspromenad. Ikväll blir det en lugn kväll. Eventuellt lite plugg om jag känner för det :)

Lunch: Potatis- och purjolöksoppa (recept från Simons mor) samt försäkte jag vara lite duktig och åt en avokado till. Riktigt gott faktiskt!



Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten
Ingredienser:
2 gelatinblad
75 g smält smör
150 g pepparkakor
300 g ädelost
2 dl créme fraishe

Till servering:
1 dl rostade pumpafrön
Malen kanel

Tillagning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält smör, mixa pepparkakor i matberedare och blanda. Fördela mixen i en bakpapperklädd springform, 22 cm i diameter. Mixa ost och créme fraishe. Krama vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten. Ställ i kylen i minst 2 timmar för att svalna.

Blanda pumpafrån och kanel och strö över kakan vid serveringen.
Lycka till!



Måbra kväll!

Vilken kväll! Den började kl 18.45 på friskis och svettis då jag och Sofia var på ett aerobicpass. Kom hem efter kl 20 och tog en långdusch. Lade på en ansiktsmask alldeles lagom till "Desperate Housewives" började på tv. Det blev en riktig måbra kväll enligt mig, och huamig så bra kvällen var! Snart är det dags att besöka sängen för att sova. Imorgon är det föreläsning 9.15-12.00 i juridisk översiktskurs. 
 
Godnatt och sov gott!


Need it soon!

Åh god förmiddag på er och denna härliga tisdag! Sitter framför datorn med en kopp kaffe (coop änglamarks ekologiska bryggkaffe) och surfar runt lite. Kikar efter en ny bärbar men har ännu inte hittat någon. Det verkar iallafall som att det antingen blir en sony vaio eller en acer, men vilken? Helst vill jag ju ha en snygg vaio men då får man ju betala lite mer.. Men tänk en blå eller en vit vaio? Det hade inte varit helt fel! Skall iallafall fortsätta leta tills jag hittar DEN. Den bärbara! Ni får reda på det när jag väl bestämt mig och hittat just DEN, det lovar jag :) Men jag kan inte leta för länge, because I need it soon! Min nuvarande stackars bärbara är nu 6 år gammal och börjar bli lite till åren och jag är snart rädd att den har somnat in för gott.




Idag är det hemmastudiedag, och ja jag ska försöka plugga en hel del juridik. Hihi. Igår fick lagboken sig lite tid då jag satte in alla lagboksflikar med vissa lagar och balkar. Lätt att slå upp!



Hoppas ni får en bra tisdag allihop!

Helgen i Edsbyn

I torsdags kl 12.20 började vi bila upp till Edsbyn. Det var jag, Simon och Ebba som åkte upp i lilla peugeoten. Vi var framme hos Simons föräldrar runt 21 tiden och pratade en stund med alla innan vi gick och lade oss trötta. Helgen bestod av massa umgås med Simons föräldrar och min goda vän Maria som jag och Ebba gick och hälsade på under lördagseftermiddagen. Det lagades god mat, det blev fikor, promenader och ja en riktigt mysig helg i Edsbyn. På söndagen var det också farsdag och då åkte vi en sväng hem till Simons mormor och morfar där det blev fika. Jättetrevligt! Helgen gick lite väl fort, men det är väl tecknet på att man hade det väldigt trevligt å andra sidan! :) Vid 13 tiden på söndagen bar det av hemåt Trollhättan igen och vi kom hem vid 21 tiden. Packade upp och somna trötta efter en alldeles underbar helg. Simon har en sådan härlig familj och så har jag min goda och underbara vän Maria där också, så helgen var verkligen jättetrevlig!

Idag har det varit föreläsning i juridikkursen och sedan har jag och Simon tagit en sväng på stan. Inhandlade tre ljuslyktor, ett ställ till badrummet och en tvålpump på Åhlens och sedan handlade vi lite mat. Efter maten tog vi tag i städningen som egentligen bara skulle vara dammsugning men det blev både dammning och skurning. Ahh nu luktar det fräscht! Ikväll blir det mycket mys framför tvn då det bjuds på bra tvprogram hela kvällen.

Hoppas ni har haft en alldeles bra måndag.

Tre ljuslyktor att ta fram under jul, en tvålpump (fick inspiration av Maria) samt lite förvaring till duschen.




Edsbyhelg

Har precis ätit en stadig frukost och druckit en kopp kaffe och ska nu bege mig ut på en promenad med Ebba. Vid niotiden kom pappa förbi här i Trollhättan och kikade på oljenivån och tittade även till både spolarvätska, bromsvätska, styrservon och kylarvätskan så nu har bilen fått en liten pappaservice med 1 ½ liter nypåfylld olja samt fullt påfyllt med spolarvätska med mer koncentrat än innan (jag fick knappt bort saltet och smutset innan).  Känns väldigt skönt att veta allt ser bra ut på den fronten :) Just för att pappa kom förbi idag är för att jag, Simon och Ebba ska åka upp till hans föräldrar i Edsbyn idag och stanna till söndag. Ska bli jätteroligt att få hälsa på i Hälsingland igen! Saknar ju också Maria och Freja otroligt mycket så det kommer bli jätteroligt att få träffa alla igen. Har inte varit där sedan nyår, vilket är ett bra tag sedan. Men nu äntligen klaffade det med mitt och Simons schema så bra att vi kunde ta och vara där en hel helg! super. Vi ska åka så fort Simon har slutat sin föreläsning vid 12 och sedan har vi 50 mil framför oss. Kommer bli mysigt att åka en liten "roadtripp" upp eller vad man kan kalla det och det är även skönt att vi precis slapp snön som kom under tisdagen och onsdagen.

Nej nu ska jag och Ebba ta en promenad i det friska höst/vintervädret :)
Trevlig torsdag och helg på er!

Ebba som valp i Edsbyn



Onsdag 10 november

Då var det onsdag, veckans som jag ser det mittersta dag. I måndags eftermiddag åkte jag och Simon till Ödeborg igen då jag tog hand om Rickard på tisdagen medan mor och far åkte till Arlanda för att äntligen hämta hem lilla Trinny (hundvalpen från Spanien som blev övergiven av sin ägare tillsammans med valpens mamma samt mormor). Igår flög de äntligen från Malaga till Arlanda, dock hade de ju lite otur med vädret. De hade tur att planet landade på Arlanda endast 5 minuter sen. Tydligen hade det varit lite kaos på Arlanda med inställda samt omplacerade landningar.Mor och far hade även tur då de åkte över Karlstad och slapp det mesta snövädret på ditvägen men på hemvägen.. Då var det ju kaos! Tydligen fick de köra i 30-60 km/h vid Örebrotrakterna och det var köer lite här och där p.g.a. av lastbilar och bilar som hade fastnat i snön. De lyckades iallafall ta sig hem sakta men säkert och har hemma kl 2 inatt. Pappa berättade att det var det värsta han kört i. Helt slut efter koncentrationen på vägen (49 mils väg), och han som är snöröjare också och är van vid att köra låååånga sträckor och länge. Inte likt honom så det måste verkligen ha varit rent ut sagt pissväder ute. Själva var vi inne hela dagen i princip :) Det enda vi hade ute att göra var att gå ut med hundarna och lämna samt hämta Rickard från skolan. Kollektivtrafiken hade stängts av i Uddevalla och Margaretegärdeskolan (gymnasieskola i Uddevalla) förberedde elever att få sova över på skolan om de inte lyckades ta sig hem under gårdagen.. Hjälp säger jag vad vädret kan ställa till med. Det hjälper ju inte att folk ändå ska ut och köra och vissa fortfarande med SOMMARDÄCK på i sådant här väder!! Puhamig. Jag och Simon väntade med att köra till Trollhättan till idag förmiddag istället och nu var vägarna verkligen fina. Hoppas det går bra för Norrlands väder idag men till skillnad från oss i söder så kan de ju köra bil och vet åtminstone att vinterdäck kan vara nödvändigt nu.

Nej nu ska jag plugga lite juridik. Nog pratat om vädret och kaoset som var här igår haha.
Trevlig onsdag på er!

För att göra juridiken lite mer livfull och intressant kommer jag "klippa&klistra" lite samt använda färgglada färger. Inte sant vad intressant en text kan bli med lite färg!


Måndag 8 november

Sådär, då var det måndag igen och helgen spenderade vi som sagt i Ödeborg hos min familj :). På fredagen blev det en umgåskväll. Pappa och Rickard kom hem från Kungsbacka vid 18 tiden och mamma jobbade kvällspass på Konsum och kom hem 21.30. På lördagen däremot började dagen med att jag och mamma tog en 1,4 timmars promenad med hundarna. Det var strålande solsken och man såg hur hundarna njöt av att få vara ute :) På lördageftermiddagen åkte mor, far och Simon till Torp (Uddevallas köpcentrum) och de köpte bl.a. nya bänkskivor till köket och Simon hängde med ner för att strosa i affärer. Som jag nämnt lite tidigare är renoveringen av huset i full gång och nu är det kökets tur att få göras om. Kommer ta bilder när det hela har dragit igång men först väntar de på ett nytt fönster! Iallafall, medan de var på Torp åkte jag med Rickard och såg en film på bio. Han har nämligen aldrig sett en film på bio och ville hemskt gärna, så jag och Rickard tog och såg Sammys äventyr på 3D (handlade om en liten sköldpadda som letade efter sin stora kärlek. Mysig film och desto roligare att se den på 3D :) På kvällen lagade vi god mat och umgicks allihop. Jättemysig lördag! På söndagen började jag och mamma också dagen med en 2,5 timmars promenad med hundarna och nu hängde dessutom Simon på. Solen sken och det kunde inte vara ett bättre höstväder. När vi kom hem började vi med maten - bakad potatis med oxytterfilé och vitlökssmör. Såååååå gott! Vips så blev klockan dags för mig och Simon att åka tillbaka till Trollhättan igen och vi kom hem vid 21.10 igår kväll.

Idag börjar våra nya kurser. Jag har redan varit iväg på föreläsning mellan 9.15-12 och Simon har en nu 13.15-16. Efter Föreläsningen åkte jag till Däckverkstaden där de bytte till två nya bakdäck. Två par Nokian Hakkapeliitta blev det så nu ska det väl allt hålla några år till. När Simon har slutat ska vi gå och lämna in min mobil för lagning (redan strul med den) och efter det promenera till Lundqvists byggförvaltning. Nu bor vi i en studentlägenhet och här får vi inte bo längre när vi har studerat klart. Eftersom vi kanske har studerat klart om 1 ½ år känns det lika bra att leta en "vanlig" hyresrätt att flytta till där vi får bo hur länge vi vill. Tydligen har också Eidar Bostads AB en bostadskö på ca 1 år i stan. Ännu ett skäl till att ställa upp oss i kö redan nu. Sedan vill jag bo nära stan och centralstationen om det kommer bli så att vi behöver pendla framöver. Inte konstigt att vi isf behöver ställa upp oss i kö redan nu haha :P har jag för höga krav eller är det bra att planera tidigt och få flytta till en lägenhet som ligger bra belägen? 

Nu ringde Simon, de var klara och nu ska vi iväg till stan och fixa några ärenden! Trevlig måndag på er!

Promenad runt spikön

Vilken härlig torsdag! För det första är det sol och 10 plusgrader ute och för det andra är jag ledig idag. Som sagt är det tentavecka och i tisdags gjorde vi (jag och Josefin och senare Sofia och Anders) den muntliga tentamen och vi blev godkända allihop! Sedan har vi arbetat med hemtentan måndag, tisdag och igår och blev då också klara. Idag ska vi bara finslipa lite hemifrån och se om det finns något mer vi kan göra innan vi skickar in den. Det är ändå inte deadline förrän på söndag, och det kan ju komma en liten snilleblixt så att vi kan få mer poäng :) Blir nog dock svårt för oss att få VG men ett G skulle också sitta jättefint.

Idag har jag ägnat mig att tentaplugga lite med Simon på förmiddagen (just nu sitter han och gör en skriftlig tentamen i grundläggande redovisning - håller tummarna att det går bra för honom!), städat toan och dammsugit och nyss tog jag och Ebba en långpromenad runt spikön. I eftermiddag ska jag se till att plugga lite och se om vi inte kan få något mer poäng på hemtentan (kluriga statistikuppgifter) och ikväll blir det en lugn kväll. Vi ska även packa för imorgon åker vi till Ödeborg och stannar där hela helgen :)

Några bilder från promenaden runt spikön










Tentavecka!

Då var det redan måndag igen. Helgen bara schvissade iväg (innehöll mycket pluggande)! Med den nya veckan betyder det både muntlig tentamen och hemtentamen, dvs statistikkursens sista vecka och Simon har en skriftlig tentamen på torsdag. Tentavecka med andra ord! Idag fick vi hemtentan som vi har en vecka på oss att lösa. Den är klurig och tar tid. Ca 1/2 dag till 1 dag per uppgift varnade lärarna oss för det kunde ta och det är 5 uppgifter att lösa. Som vår lärare Martin tyckte: Guuuud vad avundsjuk jag är på er nu som ha en intellktuell vecka framför er, riktig hjärngympa och kluriga uppgifter att ta itu med :) Haha japp han hade rätt, kluriga är dem och tänka får vi göra så det ryker. Men jag gillar utmaningar att ta itu med så jag är taggad!

Idag slutade vi plugga vid 14 tiden och jag gick direkt hem och tog sedan en promenad med Ebba. När jag kom hem hade även Simon kommit hem och vi passade på att laga mat (hoppade över lunchen för att plugga istället och var vrålhungrig!) som blev ett tips som Sofia hade lagat. Stekt kyckling, tikka masala sås och ris till det. Jätteenkelt, snabbt att göra och gott. Nu sitter jag här och studerar muntafrågorna till den muntliga tentamen imorgon. Har lite till att plugga men sedan får det vara nog för ikväll. Kl 17 ska jag och Simon börja tentaplugga redovising (bra med reptition i den första kursen då vi läser externredovisning B till våren).

Nej nu pladdrar jag på och känner mig allmänt stressad. Ska ta itu med pluggandet haha! Trevlig måndag på er