Måndag, vecka 44.

Idag började dagen med att pappa ringde mig 8.30 imorse då han ringt veterinären angående fmailjens hund Bamse som ni vet kastrerades för tio dagar sedan. Han har kommit åt att kunna slicka sig i såret så det har inte kunnat läka sig så bra som det kunde ha gjort om han inte var där och pillade. Men nu nådde han trots paraboltratten och 10.30 hade vi tid hos veterinären :) Mamma jobbar och pappa är i Kungsbacka om veckorna och jobbar så jag, lillebror Rickard och Bamse åkte i lilla volvon upp till högsäter. Väl där var det inte lätt av få honom på rygg (de skulle kolla stygnen) så det fick ta dit en extra personal att hjälpa till att vända honom. Snäll som han är ligger han där snällt :) De tittar och tar bort stygnen men konstaterar att han skall ha paraboltratten ett tag till då den nedersta delen av såret inte riktigt läkt ihop, men inte nog med det så skall han få en större storlek på tratten, den största av dem alla. Haha! Den är STOR! ENORM t.o.m. Nu blir det problem att komma igenom dörrarna, men som tur är, är det ett par dagar tills det läkt igen lite och nu når han verkligen inte såret, vilket är toppen :)

När vi kom hem från veterinären tog jag en långpromenad med Bamse och sedan tog jag och ringde Simon innan han skulle iväg till jobbet. Jag skulle betala räkningar med hjälp av honom men otur som man har så fungerar inte internetsidan haha så vi får ta det imorgon istället. Typsikt när man väl ska :) Men som tur är, har jag några dagar till på mig.

På eftermiddagen har jag bara pluggat. Naturkunskap och ni vet geologi. Nu om fetterna vi får i oss genom maten. Mättat, fleromättat och enkelomättat fett. Är mycket intresserad av idrott, kost och hälsa då jag sökt dietistprogrammet i Göteborg och hälsopedagogprogrammet i Gävle men tackat nej då jag ville ut i arbetslivet först och fundera på vad det är jag verkligen vill göra.

Nu ska jag ut och plugga igen, har som tur var sparat världens bästa bok från skoltiden, uppladdningen heter den. bra kort fakta! Fick den från den kurs jag läste på individuellt val på gymnasiet (träning, kost och hälsa). Ett tips till er om ni vill läsa om kosten och dess betydelse. De har även en hemsida,
www.uppladdningen.nu

Chao!

Kommentarer
Postat av: Mia

Nä men fy stackars Bamse gubben då, hoppas att det läker ihop snart så han slipper den stora tratten :-) Ja verkligen sådan trevlig och mysig helg vi hade i storstan, det där läre man göra om snart :-) här är det bara bra denna måndagen, varit till byn och uträttat en massa ärenden, nu ska jag snart ta en promenad med Freja. Kram kram.

Postat av: Mia

Ja nu snart kan det faktiskt börja snöa lite smått, fast egentligen tycker jag att snön kan komma i början av december och ligga kvar till slutet av mars, perfekt vinter :-) För oftast om snön kommer nu så försvinner den på engång, då tycker jag att det inte är nån ide att de kommer nån snö än :-) Ja härligt att vara fri från värken. Är allt bra med er oxå? Gör ni denna onsdag då? Kram från oss.

2008-10-29 @ 12:50:53
URL: http://smultronkyzzar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback