Vår söndag

Klockan är 11 och vi har hunnit städa lägenheten och har nu hamnat framför varsin dator haha! Är seg och funderar på att sätta mig i soffan och slänga på några avsnitt av desperate housewives.

Vid två är det dags att laga mat (dragonkyckling idag) för på eftermiddagen ska jag och Sofia iväg på gympa på F&S :) Härligt att träna!

Uppdatering av Trollhättevädret: Mulet, +4 grader (=töväder, blääääää). Om det nu verkar ha börjat töa så hoppas jag att det töar till allt försvinner och inte att graderna går ner till minus igen (blir snorhalt!!!). Det är ju trots allt mars snart och snön har legat sedan innan jul så det är dags att den töar bort. Kom hit våren, du är välkommen :)

Nej nu skall jag bege mig till soffan. Sköna, lugna söndag.

Tenta, överby och lördagsmys

Shohooo nu är tentorna gjorda och det som man bara kan göra nu är att vänta på resultaten. Det kändes bra men det kan ha gått precis hur som helst! Efter jag skrivit tentan tog jag och Simon en promenad med Ebba, tog tag i disken och åkte sedan ut till Överby en sväng för att kika i affärer och handla på coop. Simon var den som shoppade värst idag med hästlängder :) Tröjor, shorts och skjortor m.m. medan jag fyndade ett par marinblå shorts och ett armband. Behöver ju vara sparsam också så det var bra att jag inte hittade något mer! Även en ännu en bok kom hem till lägenheten så nu får jag läsa!!

Ikväll blir en lugn kväll med Simon, Ebba och Tv:n som sällskap. Tänkte se om jag orkar plugga lite macroeconomics imorgon men det är ett stort ? änsålänge. Känns att man behöver en dag utan plugg också för att rensa hjärnan lite efter de intensiva veckorna med tre tentor på en vecka.

Men nu sluttjatat om plugg, nu ska jag och Ebba ta en liten promenad, sedan laddar vi upp med baguette och skaldjursröra framför tvn!

Shorts från H&M och armband från Gina Tricot.


Trevlig kväll på er! :)

Bokfynd

Sa jag att både jag och Simon har fyndat på bokrean? Haha! Jag köpte Elsas mode på Åhlens och Simon tre st böcker. Skall nog titta lite idag också, sugen på en verklighetsbaserad. Det är konstigt att jag helt plötsligt börjat läsa ungefär varje kväll (verkligen inte likt mig förut) men det är så avkopplande på kvällen och man somnar gudomligt gott efter lite läsande i sängen. Efter två röda har man redan somnat som ett lamm :)

Igår var det tenta och den kändes bra. Efter den satt jag och Sofia till 18.40 igår och pluggade i skolan. Mötte några aktiva inom något utskott eller klassråd som gjorde lekar på skolan medan vi satt och pluggade duktigt i ett grupprum haha en fredagkväll. Men idag är det dags för tenta igen (Kl:915-14.15) och efter det ska jag och Simon till Överby en sväng :) Är ovanligt lugn. Det känns bra och är ovanligt lugn. Nu har jag druckit upp morgonkoppen med kaffe. Dags att klä om och promenera iväg snart

Jag vill önska alla er läsare en trevlig helg!

Vilken morgon det blev :)

Vilken härlig morgon det blev tillslut! Idag har vi inga föreläsningar men en dag full med tentaplugg. Imorgon är det dags att sätta sig i tentasalen igen och även på lördag så det är en hel del som skall jag måste gå igenom idag och få mer kunskap och klarhet i. Lär mig bäst nu 1-2 veckor innan tentan och speciellt idag är mitt huvud i högsta hugg att lägga in massa ny kunskap och information.

Iallafall. Anders skulle komma till skolan vid 10 och Sofia skulle höra av sig när hon skulle komma. Jag tänkte jag skulle sätta mig i skolan och plugga från kl 9 till de kommer (eftersom jag skall tentera två kurser nu och de bara ekonomistyrningen) men drog mig en halvtimma extra och tänkte jag skulle passa på att ta en dusch också på morgonen. Sofia smsade nyss och sa att de kommerrunt elva och jag som hade lite knapert med tid fick nu plötsligt gott om tid på morgonen (vilket jag älskar att ha egentligen men det händer inte så ofta!) så nu hamnade jag här en stund och njuter av morgonkoppen med kaffe och med nyhetsmorgon i bakgrunden :)

Skall strax börja plugga och går till skolan vid 11 istället. Vilken morgon det blev! Njuuuuuter.

P.S åh hörde nyss på nyheterna att bokrean börjar idag, just det ja! Kanske tar en sväng på stan innan jag går hem för att kika lite, eller föresten varför inte gå dit snart! Det har ju öppnat. Har jag sagt att jag älskar att bo nära centrum? :) Har börjat läsa nästan varje kväll och snart är det dags för en ny.

Jag vill önska er en trevlig torsdag!! :)

Näsan i böckerna till på lördag

Jag vet jag borde inte sitta här nu eftersom jag har två tentor senare i veckan (på fredag och lördag). Skall bege mig till böckerna snart igen men smälter maten lite :)

Sitter och klurar med ekonomistyrningen, men behöver även läsa igenom lite marknadsföring. Det blir min kväll en stund till, men skall lägga av om en stund. Vill ha lite kväll också men så är det om man glömmer anmäla sig till två tentor. Då blire mycket nu istället! Men på lördag lugnare det ner sig och man kan fokusera på macroeconomics fullt ut och lägga ner mycket tid på den (kursstart i måndags), och förhoppningsvis kommer man snart i fas igen :)


Haha vi är med på hitta.se

Det är söndag och dagen börjar rulla mot kvällen. Idag har det blivit en del pluggande i marknadsföring (den kurs jag skall tentera på fredag) och jag har gjort klart min sammanfattning. Imorgon tänkte jag skriva ut den och sedan är det bara att repetera igen, igen och igen!

Nu skall jag och Ebba ut på en eftermiddag/kvällspromenad :) Det är strålande fint ute nu med all snö och klart väder som bjuder på -12 grader just nu i Trollhättan.

På tal om promenad var Simon inne och kikade på hitta.se och kikade runt på gatubild eller vad det kallas i Trollhättan och fick se att jag, Simon och Ebba var med haha! Klicka
här! ifall ni vill se oss på promenad i sensomras eller höstas.

Trevlig söndagkväll :)

 

Myslördag

Idag blir en dag inomhus. En riktig myslördag :) Behöver plugga en hel del då jag har två tentor nästa vecka (marknadsföring 1 på fredag och Ekonomistyrning på lördag). Sedan bara mysa ner med, tv, film och tv-spel. Vädret ute bjuder idag på mycket blåst och snö vilket gör det svårare att ta sig fram idag. Morgonpromenaden var nästan ett träningspass haha då det inte syns att plogbilarna varit ute och skottat eftersom det blåser igen nästan direkt. Stackars dem idag! Men dom kanske är glada att ha så mycket att göra nu :) Men de lär nog inte få så mycket sömn ihelgen, om de ens får någon.

Pappa som ni vet jobbar med snöröjningen på vintrarna. För Göteborgs kommun kör han i området Askim. Han var lite orolig över hur mycket snö som det faktiskt skulle komma i helgen och varnade oss att han kommer få jobba hela helgen och inte kan komma hem denna helg. Men han är glad att ha ett extra jobb och denna vinter kan man säga att snöröjarna fått mycket att göra!

Idag skall jag gå igenom resten av boken i marknadsföringen och sammanfatta boken och lära mig modellerna. Marknadsföring och jag går inte riktigt ihop då jag mer är en siffermänniska utan så värst många kreativa celler men kul är det och lära mig, det vill jag! :)

Hoppas ni också får en riktigt mysig lördag i vårat vita snöland!


Vår fredag

Det har varit en riktigt fippelfredag och full rulle helda dagen. Ska nu sätta mig i soffan och avverka ett eller två desperate housewivesavsnitt innan Simons sportkväll börjar :)

Dagen började ganska tidigt. Steg upp 06.30 tog en 20 min promenad med Ebba, åt frukost, gick igenom lite anteckningar och gjorde mig iordning för att gå till högskolan vid 8. 8.30 var det dags för tentamen i microeconomics och jag bara måste få påpeka. De lärare eller vad dem är som vaktar och har hand om tentamen är lite blåsta ibland.. Iallfall hon och hennes tysta väninna/sekreterare jag stötte på idag. Går inte in i detalj men herregud! haha.. Efter 3 timmars skrivande var jag klar och kände mig nöjd. kunde inte få ut mer än vad jag fick och svarade på allt jag kunde svara på. Svarade på alla frågor. MEN det kan ha gått huuuuur som helst. Haha! När jag kom hem tog jag och Ebba en längre promenad och stötte på Anders på vägen som just hade gått från tentan. Efter promenad tog jag och Simon tag i STORstädning av lägenheten och tvättade dessutom sängkläder + Ebbas bädd. Efter städning tog vi bilen via systembolaget och sedan ut till Coop och handlade en snabbis och ja sedan blev det dags för middag (makaroner och köttfärssås). Precis diskat och hamnade nu här men skall ta tre steg till soffan och knäppa på dvd:n :).

Hoppas ni också haft en bra fredag!
Tjingeling.

Promenad i det strålande vädret

Har nu tagit en liten paus från tentapluggandet. Började vid 10 imorse och har räknat igenom en del uppgifter och det behövs måste jag säga! Håller fortfarande inte koll på alla de olika funktionerna och reglerna.. Men med repetition skall det allt gå till på fredag :) För varje uppgift och dag lär man sig otroligt mycket nytt!

Jag och Simon har nyss ätit lunch (potatis och purjolöksoppa) som blev kvar från middagen igår. Om en liten stund ska vi ta en långpromenad med Ebba i det superfina vädret :) Åhhh vad extra glad man blir av bara lite solsken!

                                                      Ebba på vår promenad härom veckan.


22 år

Ja idag sägs det vara 17 februari, dagen då jag kom från mamma för 22 år sedan. Eftersom min familj var hit och firade mig redan i söndags kommer det bli tentaplugg idag hela dagen för min del men ikväll ska jag och Simon lyxa till det lite och gå ut och äta :) På en riktig restaurang! Eller ja kan man kalla kina/thaimat också för att äta på restaurang? Är väldigt sugen på asiatiskt idag. Haha! Söndagsfirandet här i lägenheten var iallafall det bästa man kunde tänka sig. Fira med sin familj och sina nära, underbart! Tack så jättemycket för det och alla gratualtioner änslånge. Blir så rörd!

Nu ska jag och Ebba på morgonpromenad och vädret är undrebart! -2 och slosken med lätt molnlighet. Vilken dag det här kommer bli! :) Jag hoppas även er dag kommer bli superbra!

Tjingeling

Tentaplugg!

Sitter med morgonens kopp med kaffe och skall snart bege mig till skolan. Inga föreläsningar idag men nämligen tentaplugg med Josefin, Sofia och Anders i microeconomics. Känns bättre och bättre för varje dag och det känns skönt att tentan är nu på fredag. Denna gång lovar jag att jag anmält mig :) haha!

Helgen har varit händelserik, även måndagen igår så bloggen har blivit lidande. I fredags kom ju min syster och "hennes" Simon på besök och stannade till lördag eftermiddag. Det var jätteroligt med lite mer liv i lägenheten. Gucci kom även hit (familjens hund) och hälsade på i helgen. På söndagen kom heeela familjen hit + Simon och vi åt tårta, umgicks och firade mig i förskott (fyller inte år förrän imorgon) och avslutade sedan med att äta god mat här i lägenheten. En supermysig helg måste jag säga!

Igår var det sista föreläsningen innan tentan på fredag och efter den satt vi kvar och tentapluggade. Vid 17 mötte Sofia upp mig och vi cyklade vidare till Friskis&svettis och det blev ett pass aerobic. Skitrolig träning nu när man börjar komma in i det! En lagom träning :)

Nu är det dags att promenera till skolan! Hoppas ni får en alldeles bra tisdag :)

Kastrullkaka

Fick meddelande om att lägga ut receptet på kastrullkaka så det kommer här. Tack Sofia igen för det! Skitgott :)

Kastrullkaka:
150 g smält smör
1,5 dl socker
1,5 dl mjöl
1 ägg
Bär i lagom mängd (jag testade med blåbär och det var jättegott).

Smält smöret och blanda alla ingredienser. Häll i en smord form. Lägg i bär och ställ sedan i ugn 20-25 min i 175-200 grader.

Klaaaart! Så gudomligt gott och enkel att göra. Dessutom få ingredienser :)

Ett tips jag fick av Sofia: Ta en mindre form, då det inte blir så mycket.

Idag har det varit en pluggdag. Marknadsföring, men har mycket kvar att gå igenom innan tentan. PÅ eftermiddagen blev det en långpromenad med Ebba och efter det lite avsnitt Desperate Husewives :) Pizza till middag och snart kommer syster yster och "hennes" Simon hit och kanske sover över. Även Gucci kommer så Ebba får en kompis hon också :) Vilken trevlig fredag!

Jag vill önska er en trevlig helg :)


Tentaplugg..

..På hög nivå! Det är vad det är just nu. Det är så att mina hjärnceller har tagit slut för idag av allt tänkande och vridande med uppgifterna. Haha! I helgen blir det till att tentaplugga också men i de andra kurserna som jag inte skrev på, i början av januari. Måste börja med dem också så att jag hinner gå igenom allt innan tentorna kommer, vilket är snart! Tiden bara svischar iväg.

Nu skall det bli promenad med Ebba och ikväll kanske det blir besök av syster yster och Simon ("hennes" Simon). Komiskt att vi båda är tillsammans med varsin Simon :P Dessutom vet jag inga andra som heter Simon. Eller ja okej, en som går i Rickards klass och en som "min" Simon känner till i Edsbyn, men inga andra.

Och något mer innan jag beger mig. Bakade kastrullkaka i tisdags (recept från Sofia) som var sådär beroendeframkallande god och SUPERENKEL att göra! Både bra och dåligt :) Tror jag skall baka en till till helgen.. Hihi, mums! :)

Trevlig torsdag på er.

mums fillebabba

Blev grymt sugen på kassler och broccoligratäng igår med kokt potatis till så idag blir det så! :) Allt inhandlat och "bara" till att tillaga! Önska mig lycka till, haha.

Nu: Promenad med Ebba!
Senare: Matlagning, sätta mig och börja plugga inför marknadsföringstentan.

 Trevlig kväll.

Monday

Det är måndag igen. Redan måndagkväll dessutom. Helgen har varit jättebra! På fredag eftermiddag åkte jag, Simon och Ebba till Ödeborg hem till min familj och umgicks på fredagen (mamma jobbade fredagkväll). På lördagen blev det en umgåsdag likaså och mamma jobbade delad tur. På kvällen blev det tv och film. På söndag blev det bakning, fika och på eftermiddagen en långpromenad med hundarna. En jättetrevlig helg med andra ord :) På söndagkväll vid 20.30 drog jag, Simon och Ebba oss hem till Trollhättan igen för en ny kommande pluggvecka.

Idag måndag har det varit föreläsning hela dagen och efter det blev det en promenad med Ebba, matlagning och sedan iväg på ett pass aerobic med Sofia :) Hamnade här nu efter duschen och skall dra mig några steg till soffan och titta på familjen annorlunda.

Trevlig kväll på er!

Helg i Ödeborg

Det är fredag, en skinande fredag som bjuder på sol och -1,5 grader :) Här i lägenheten i Trollhättan har det donats. Det har helgstädats och packats. Jag kunde även inte hålla mig, så jag packade upp symaskinen och läste instruktionsboken. Längtar till jag inhandlat en tråd och kan få sy upp de alldeles för långa sovrumsgardinerna. Säkerligen 30 cm ligger på golvet och släpar.

Idag, om en liten stund beger jag, Simon och Ebba oss till Dalsland igen och spenderar helgen hos min familj :) Det är så roligt att vara där! Mamma jobbar fredag kväll och delad tur på lördag men på söndag är hon ledig hihi. Pappa tror jag också kommer hem ikväll eftersom det slutat snöa och han är säkerligen klar med snöskottningen nu tror jag, så det blir en rolig helg med heeeeela familjen :)

Är även så roligt att Ebba får leka av sig och men ser verkligen hur roligt hon har när hon är hemma och får träffa Gucci, ja Ebba älskar verkligen att träffa hundar och leka!

Nej nu skall vi packa det sista och bege oss. Jag vill önska alla en riktigt trevlig helg! :)


Dagens inköp

På eftermiddagen blev det att jag och Simon åkte en sväng till Överby och hem kom det en del grejer :) haha!

Min förskottspresent från Simon, nämligen en symaskin! :) Hihi. Jag berättade vad jag ville ha och han sa okej visst. Söt pojkvän :) Världens bästa Simon! Nu kan jag äntligen sy upp gardinerna och syyyy, sy, sy!


Strumpor, ankelstrumpor och spännen från H&M.


En hängande och en vårig ljuslykta från indiska.


Två dukar från hemtex.


Och slutligen en bh på triumph.


Vardagsrummsbordet med den nya duken och ljuslyktan. Återstår nu bara att byta de bruna ljusen och köpa nya stenar i våriga färger :)




Vi kom hem vid 19.40 och packade upp allt. Kl 21 började vi med middagen som vi sedan åt 21.30 haha! Den senaste middagen jag både lagat och ätit.. Men gott var det!

Nu film innan läggdags, trevlig fortsatt kväll!

Sopa av bilarna från snö!

Vilken underbar förmiddag och dag! Eftersom det inte är någon föreläsning idag drog vi oss längre än längst haha. Klev inte förrän 10.15 trots att jag ställde klockan på rigning 07.50. Det var skitskönt må jag säga :) Tog en morgonpromenad med Ebba (jätteskönt med promenad på morgonen/förmiddagen). Det är så skönt att komma igång efter en promenad i friska luften. Man får sådan energi på morgonen av lite frisk luft! Coolt eller hur?

Åt en lååååång frukost som bestod av kellogs K med skivad banan i. Snodde den sista bananen så jag tror det är dags att handla lite nu :) Efter frukost blev det en låååååång kopp med kaffe framför datorn och efter det en lååååååång dusch :) Haha så skönt! men klockan är redan 12.25 och jag och Simon funderar på att åka till Överby en sväng. Vi har skrivit en lista på vad vi behöver.. haha. Bl.a. en snöskyffel som vi inte äger här i Trollhättan. Vi får skotta fram bilen med händerna så gott det går tror jag idag om vi inte kan köra ut endå. Men en sop har jag iallfall så bilen blir helt ren från snö. Håller med pappa där, fattar inte varför människor inte kan sopa av sina bilar bättre.. De åker med hela bilen full av snö, t.o.m. lamporna FRAM är täckta.. Hur kan man inte ta några extra minuter till att sopa av bilen från snö och minska risken ute på vägarna? Sopa av bilarna för fan!

Så nu fick jag det sagt. Ska föna håret och göra mig iordning :) Hoppas ni får en alldeles bra torsdag! 

Plugga!

Idag var det åter en dag med två föreläsningar. 09.15-12.00 och sedan 13.15-15.00. Efter föreläsningarna satt jag, Josefin och Anders kvar för att göra klart räkneuppgifterna som skall in på måndag. Vi blev klara vid 17.15 och sedan har jag hunnit ut på promenad med Ebba och ätit.

Nu börjar tentan närma sig i microeconomics (19 februari) och det är dags att börja tentaplugga nästa vecka och veckan därpå är tentaveckan. Efter den tentan är det dags att plugga till de två omtentorna i ekonomistyrning och marknadsföring 1 som är 26 och 27 februari (p.g.a. av att jag klantade till det med att glömma anmäla mig till båda tentorna får jag göra omtentorna istället och de kommer dagen efter varandra! Inte snällt :)) Samtidigt har en ny kurs startat innan dessa två tentor (macroeconomics som startar 22 februari) så just nu börjar det bli många bollar i luften och jag kommer leva i böckerna ett par veckor. Dääääärav säkerligen en väldigt tråkig Lotta med idélösa blogginlägg och inte mycket annat än plugg att skriva om. Haha!

Mitt liv kommer bli pluggandet i några veckor. Jag kommer tänka ekonomi heeeeela dagarna för jag SKA klara dessa tre tentor, så är det bara! :) 


Sköna tisdag

Efter en dag med två föreläsningar och fyra maskiner tvätt som nu hänger på tork respektive i torktumlaren känns det dags att bänka sig i soffan med ett par desperate housewivesavsnitt som sällskap och en hund som kommer ligga bredvid och mysa :) Det tänker jag göra nu! Även lite hungrig. Köpte bananer idag, blir nog en skål med kellogs K med skivad banan i (MUMS!) eller en skål med risgrynsgröt. Har ju en korv i kylen som måste ätas upp :) Perfekt liten middag idag!

Måndag igen

Det är måndag igen och även denna helg hängde jag, Simon och Ebba med till familjen i Ödeborg under helgen :) Det var en mycket trevlig helg med bl.a. födelsedagsfirande.

Vi kom dit på fredagkväll och umgicks under kvällen. På lördag åkte jag, pappa, Simon och Rickard ner till torp för att inhandla bildelar (nytt batteri + kopplingsvajer) till min bil och i helgen har pappa lagat den. Hihi ja nu går den som smort igen :) Hääääärligt! Glad att få köra lilla volvon igen.

Pappa som fyllde 43 år i helgen fick en liten "överaskning" av oss så på lördagkväll lagade vi och åt god mat och 20.30 var mamma och pappa på bio och såg Avatar. Den grymma filmen! Båda tyckte den var bra. Söndagen kom och jag och mamma tog en långpromenad med hundarna i snöyrandet, haha! De sprang och lekte och det är så roligt att se dem. Upp och ner, fram och tillbaka :) Pappa hade fullt upp med att laga klart volvon och senare på eftermiddagen umgicks vi och åt mat.

På söndagkväll rullade jag, Simon och Ebba mot Trollhättan igen. Sakta men säkert kom vi tillslut fram genom snöyrandet.

Idag har det varit föreläsning (microeconomics) på högskolan och så har det även faktiskt blivit ett träningspass med Sofia. Aerobic. Jätteskön träning ikväll.

Det där var vår helg det där. Nu ska vi ta en kvällspromenad med Ebba.
Hoppas ni också haft en alldeles bra helg!