Färgelanda

Har nyss suttit ute i solen och solat en stund. Fy vad avkopplande det är att bara halvsitta i en stol och blunda! helt unferbart. Satt i mjukisbyxor och linne och det var lagom varmt. När det kom vinpustar blev det lite kallt :P
Idag var jag med två andra killar i klassen på valboskolan i färgelanda (högstadium) och informerade om barn och fritids programmet för en del åttor. Det var riktigt trevligt och tack Anders och Meng för att ni frågade om jag vela hänga på :) När klockan var 11 var det slut och vi gick upp för att äta lunch i matsalen. Det kändes som evigheter sedan man var där men det är ju bara tre år sedan, inte ens det.  De hade också byggt om lite i skolan och nu ser den riktigt fin och fräsch ut :)
Efter lunch gick jag till centrum för att köpa bussbiljetter till klassresan som blir av nu på onsdag hihi. En klassresa till Fredrikshamn i Danmark och bo på badhotell en natt :)

Ne nu snart ska jag ta en promenad in till Färgelanda igen, tänkte köpa lite godis :)
Ha en bra helg allihop! / Lotta


Lillebror Rickard 5 år idag :)

Idag är det fredag, härligt med helg :)
Var hemma hos Sofia mellan torsdag och fredag och det var riktigt trevligt! Hon bor jättefint,och nära havet dessutom. Vi åkte en biltur runt vid havet och tittade på fina Fjällbacka och Grebbestad. Verkligen jättefina ställen! jag blev helt såld! Inte för att jag kanske skulle kunna bo så jättenära havet, men att ta promenader dit och sitta på en av deras pubar skulle varit trevligt :)
Sofias bror hade på torsdagen också kommit hem från Thailand, då han hade varit där med sin flickvän i 6 veckor. tror ni han var brun!? SVIN!!! Men men. Såg massa fina bilder och vill defenetivt dit! Och vilket shoppingutbud det verkar vara då :) Jag hade riktigt roligt hos Sofia och på fredagen tog vi oss lite sovmorgon och åkte inte in förrän 9.30. Vi skippade första lektionen som var projektarbete och tog lunch direkt och avslutade dagen med Engelska (nationella prov, muntligt). Det gick sådär. haha svårt att starta och tänka om till engelska men det gick hyfsat. Skönt att fått det avklarat iaf!!
Åkte 13.45 bussen hem och hemma har det inte hänt jättemycket. Har hjälpt mor och far med att packa ur bilen och packa i den igen. Mormor ska till ett klubbmästerskap i gbg imorn och skulle ha med sig massa krafs. Dessutom ska jag övningsköra ner och lämna henne i Uddevalla :) Kul ska det bli att köra!!

Har nyss damusgit nedervåningen då det blir ett litet kalas imorgon för lillebror Rickard som fyller fem år idag.
Tiden har gått så himla fort. Det känns nyss som att mamma kom hem från bb. Då var han liten och söt :) nu är han större men fortfarande söt hihi. Och så GOOOOOOOO!

Ne nu ska jag titta lite om vad som skall vara klart i skolan nästa vecka och planera lite. Tjingeling på er!


Edsbyn - Svenska Mästare!

SM- final i bandy idag mellan Edsbyn - Hammarby. Synd att man inte var där! Hade nog varit en jäkla drömstämning då Edsbyn genom sudden death vann med 4-3 :) Vilken puls det måste varit på studenternas!
Hihi och grattis måste man ju säga till den lilla guldbyn som 4 år irad har varit oslagbara :)

Idag har det varit en slapparsöndag med lite plugg, slapp och övningskörning. Såg tyvärr bara första halvlek på bandyn men roligt var det att läsa när man kom hem att de vunnit :)
Och vilket väder det är ute då! blåser som jag vet inte vad och regn och uppehåll om vartannat.  Bara det inte blir kallt och snö så kvittar det tycker jag.

Tiden går och det börjar närma sig studenten. Jag har nog bestämt mig för att börja söka jobb och eventuellt plugga om något år eller två. Tänkte börja söka massa jobb nu i de kommande veckorna men endå testsöka på några högskolor ifall jag skulle ändra mig.
Ne nu längtar jag till studentbal och student :)
Och mat är det nu. Lax, muuuums!

Sol :)

Studiedag idag och vilken tur man har med vädret. Helt underbart väder!!! inte ett moln som syns och solen skiner förfullt hihi. Suttit ute en stund idag och solade ansiktet samtidigt som man lyssnade på bra musik genom ipoden. Efter en stund i det underbara vädret kom mormor ut så vi satt ute och tog en fika tillsammans. Riktigt trevligt! Har hjälpt mamma lite med disk och tvätt, eftersom att hon tar hand om det mesta i hemmet och vi brukar vara ganska lata.. Det känns mycket bättre att hjälpa till och göra saker tillsammans, det går ju så mycket fortare då också!
Har pluggat en del också och det är väldigt behövligt! Behöver fortsätta mer i eftermiddag/kväll dock.

Här är mina nya sommarskor :) Längtaaaaaaar så till värmen och då alla växter blommar fram :)
mina nya sommarskor :)

Imorgon fyller mor 41 år. Jag och syrran skall ta och fira lite grann med fika och bjuda över mormor och ha trevligt :)
Ne nu rinner klockan iväg och det är dags att hämta lillebror från dagis.
Ikväll blir det topmodel på tv :)


Heeeeelg

Har  nyss vaknat och känner mig helt utvilad, härligt! Måste säga att vädret är jättehärligt. några plusgrader, uppehåll och man får mer och mer vårkänslor, wiiiiiiiiiiiiiiiiiie!
Idag bjuder dagen på en massa plugg (religionsläxa till måndag, hemtentainlämning samma dag, har naturkunskapsprov på torsdag och grupparbetsinlämning samma dag) och det är princip bara hemtentan som är helt klar. Det känns inte jättebra.. Men man är på god väg och snart blir de andra klart också, bara man tar sig tid (vilket  man gärna skjuter upp på helger), men lite självdiciplin idag får det bli! Sedan hoppas jag att jag och far kan ta en liten åktur och övningsköra, för man vill ju ha körkortet så snart som möjligt ;).

Igår var vi på köpcentret torp i Uddevalla och handlade mat bl.a. Innan det var jag och syrran smakråd till mamma som köpte nya snygga kläder :) Jag fick köpt mig ett par gula högklackade pumps med öppen tå som jag tyckte inte bara kunde få stå kvar inne på hyllan på scorett. Dom var svindlande snygga!! Jag behöver egnetligen inte nya skor men jag fick massa fantasibilder om sommaren och jag älskar gult också så det gjorde inte saken bättre :)
Avslutningsvis gick vi till maxi och handlade massa, massa mat så nu är kylskåpet fullt av godheter!

Åkte förbi mcdonalds och fick i oss middag och sedan var det raka vägen hem för att inte missa melodifestivalen.
Jag måste säga att jag själv tycker att Måns skulle gått vidare, men The Ark var ju rätt bra de också.
Innan läggdags blev det film, Eragon. Den är ju så kung! Man får både tårar och ler i den, helt underbar film!
Sedan blev lördagen inte nå mer intressant för efter filmen kröp jag ner i sängen och somnade som en stock :)

Nu ska jag ner och käka frukost, ha en bra söndag allihop!

Stora Holm

Under tisdagen var jag i Stora Holm och körde halkkörningen som var jäkligt rolig.
Dagen började med att jag gick upp 05.45 för att sedan åka med körskoleläraren som bor lite bortanför oss, med ner till Uddevalla because i had the first drivelesson (07.15-07.55). Sedan gick jag till skolan och köpte lite fika som jag sedan skulle ha med mig till Göteborg och 8.40 bar det av med två övningsbilar ner mot halkbanan. Det var två som hade sjukanmält sig så vi blev bara tre elever i varje bil. Vi fick köra cirka 40 minuter var och fick då träna omkörning under nervägen. Jag fick sista biten (skitkul) och det var en riktigt spännande omkörningslektion. Det var mycket läskigare att köra om på en väg med ett körfält i varje riktning, till skillnad från en motorväg som hade två körfält i varje riktning. puhamig vad man tröck på gasen då man inte såg så långt under en omkörning. Men det gick bättre än vad jag väntat mig. Det är fortfarande många grejer samtidigt att hålla koll på men det går bättre och bättre och det är kul när man själv känner vilka framsteg man tar. Väl framme på halkbanan så "checkade" vi in och våra körlärare visade oss runt litegrann, sedan åkte de tillbaka till körskolan för att ha lektioner med andra elever. Vi kom fram mycket tidigare än vanligt p.g.a att det blev färre elever och färre stopp för byte. Vi fick 1½ timmes fikarast och sedan var det dags. Det började med information då de gick igenom de 5 olika momenten och var som var syftet med halkkörning. Det lät spännande och man ville bara börja men man var lite skakis. Jag fick köra tillsammans med en tjej som var störtskön :)Vi hade skitkul i bilen haha! Fick köra runt i en liten toyota som vi tyckte var svår att komma in i att köra. Men iaf.. vi sex elever från uddevalla fick börja med moment 4 och 5. De var de roligaste momenten tyckte jag! 5:an var att köra i en föreställande rondell där man skulle köra in och sedan öka farten för att få sladd. Jag trodde att det skulle kräva mycket mod innan jag skulle våga det, men det var så jävla kul, shit man man gasade till sig en sladd och runt,runt gick det :) Inte för att jag skulle vilja sladda runt när man får körkort och kommer till verkligheten, sådant mod har jag inte tror jag, men med den möjligheten att få testa på det var en skitrolig upplevelse. Det är ju sån säkerhet och man känner sig så trygg på banorna! Och lite kul var det när det gick åt helsike och man gled.. :) Kul att man fick höra när dom där uppe i tornet kommenterade alla och att alla fick höra varandra. Många härliga skratt man fick haha!
efter ca 45 min på moment 4 och 5 var det daxs för lite teori och testa på lite saker inne i en lokal och efter det var det dags för moment 1 och 2, och till sist fick vi göra moment 3 där man skulle tvärnita med ABS bromsar på asfalt och få stopp så tidigt som möjligt. ca 16.00 var det slut och jag önskade nästan att man skulle få kunna bli underkänd för så gärna skulle jag vilja dit och köra igen! Vi sex knatade mot bussen och åkte buss upp till uddevalla igen. Vad roligt det är att träffa nya människor också :). Väl framme i Uddevalla knatade jag upp till körskolan därför att den körläraren jag har som bor i Ödeborg slutade 18.40 och 18.15 hade vi ankommit till Uddevalla och då kunde jag få skjuts hem med honom istället för att ta bussen hem, måckligt kallar jag det :) Jag vill bara berätta att fan vilken kul dag man hade! mycket roligare än vad man trodde!!

Idag är det onsdag och det innebär att det har varit skola också. en lärorik dag där man t.o.m fick lite smått huvudvärk av all information som pressades in i huvudet på en. På eftermiddagen var nämligen alla lektioner inställda p.g.a av att alla vi gymnasietreor fick chansen att hälsa på olika högskolor med olika inriktningar som kom till skolan idag. Arbetsmarknaden var även där för de som vill jobba efter gymnasiet. Man skulle gå på tre stycken 40 minuters pass pch jag valde att gå på en högskola som hade hälsoterapeututbildning, en högskola i hamlstad som har biomedicin utbildning (vill bli persnolig tränare/coach) och sist gick jag på ett arbetsmarknadspass. Oerhört spännande och kul och man fick lite mer kunskap om hur studentlivet verkade vara, sedan tror jag att man måste uppleva det själv för att verkligen förstå men man fick en liten inblick i det livet iallafall. Och om ska jag plugga vidare så är jag 90% säker på att jag kommer att ta biomedicin som förstahandsval, men problemet är att just nu verkade det bara finnas det programmet i Halmstad och ingen annanstans, vilket är synd. Det programmet verkade vara ett mer praktiskt program än idrottsvetenskapliga där de får testa och utforska, komma fram till saker genom att undersöka sina egna kroppar. Exempel när mjölksyran sätter igång m.m. Man behöver inte läsa i en bok om det, utan får möjlighet att testa det praktiskt. Det lät väl mycket roligare?? Det tycker jag iaf :)
Slutade 15.20 och tog bussen hem.
Jag längtar till klockan 21.00 hihi. Då kommer nämligen topmodel på tv och det får man absolut inte missa, speciellt inte idag när man längtat så!
Nu ska jag sätta på lite bra musik och kanske ta en öl och njuta av att man är ledig imorgon :)Mmmmmmmm

The Holiday

Idag är det lördag och strax ska jag gå ner och käka en god frukost! :)
Somnade in igårkväll till en av de mysigaste filmer som finns. The Holiday med bl.a Cameron Diaz och, Jude law och Kate Winslet i filmen. Hade ställt klockan på 10 imorse för att inte vakna alltför sent men vaknade redan halv nio, underbart! I helgen måste jag plugga. Har en hemtena som ska in på torsdag men som tur var är det bara till att skriva in i datorn för kladden är klar :) Vi började med ett jätteroligt projekt i onsdags i hälsopedagogiken. Där ska vi skriva ner allt vi äter varje dag i en vecka och sedan studera vad det är man får i sig. Vad för vitaminer, och vad vitaminerna gör i kroppen, vilka kolhydrater osv. Sedan ska vi se om våra matvanor kan bli till det bättre eller om de är bra som de är. ta reda på vilka sjukdomar felaktig kost kan leda till osv. Jag tycker mycket om hälsa och det här ser jag fram emot att arbeta med!

Mitt och Sofias projektarbete som är en klassresa till Danmark börjar reda ut sig. Sista inbetalningen sker nu på måndag och sedan är det klart. Då återstår bara planeringen, som ska bli rolig att planera hehe. Synd bara att vi bara lyckades skrapa ihop pengar till en natt men det var så satans dyrt med allting. eller ja inte egentligen men om man ska samla ihop till 17 personer blir det en del pengar. Rektorn var så snäll och bidrog med 4000:-, och det tackar vi för! Vi åker 4-5 April och 6 April börjar påsklovet, underbart!
Då ska jag upp och gästa  Edsbyn i en vecka och träffa Simon! hihi.

Ne nu kurrar min mage efter MAT, ha en trevlig lördag

Glömska Lotta

Den här torsdagen och jag har inte alls kommit överens! Haha det har varit en skrattretande dag.
Morgonen började helt underbart. Gick upp, åt en god frukost och satte på rixmorgonzoo medan jag gjorde mig iordning för skolan. Det var dags att gå till bussen och väl framme vid hållplatsen skulle jag ta upp mitt busskort som alltid ligger i väskan (utom idag). Jag letade och letade och pulsen började gå upp.. Fan hade glömt busskortet hemma i en av byxfickorna. Bussen kom och som tur var, var det en busschauför som känner igen mig och vet att jag har busskort. Han är också den vänligaste av dem och log bara och sa att jag fick gå på och sen sa han att jag kunde ta den buss han körde hem på eftermiddagen också, eftersom han visste vem jag var. Snäll va? :) skoldagen gick lungt och bra men det är mycket att göra nu. Dagen slutade 14.45 och när jag skulle hem slog jag i farten min hand i ett element, Aj. haha och det gör ont än.
Gick till kampenhof för att vänta på bussen, och när den väl kom gick jag ifrån mitt paraply (typsikt mig att glömma saker), märkte det heller inte förrän jag var i Ödeborg haha då jag letade som ett fån på bussen vid sätet jag satt på. På bussen hem blev jag så trött att jag somnade och vaknade precis när han åkt förbi hållplatsen i ödeborg. rusade upp från sätet och fråga om han kunde släppa av mig mitt på vägen. Hoppade av och gick till dagiset för att hämta lillebror. Han var spludrande glad och tur var det, så att mitt humör kunde återställas av alla händelser. Vi gick lungt hem och nu på eftermiddagen har det inte hänt något ännu, sköööönt :) Nu har jag lagt ner busskortet och tänker aldrig mer lämna det i byxfickan!!
Ska plugga nu. På ett BKF grupparbete. Segt arbete.. vill ha klart det snarast!
Så nu har min otursdag varit för året, vill ha tur resten av året :)