Valborg

God morgon!
Idag är det fredag och vi är på strålande humör. Det är något speciellt inför helgen :) Både jag och Simon har hemmastudiedag idag vilket är väldigt skönt då det är strålande fint väder ute. Tänkte efter frukosten och en kopp kaffe sätta oss ute i solen och plugga. Härligt!

Idag runt 13 åker jag och Ebba till Ödeborg och stannar över helgen. Jag ska hoppa in och jobba på konsum över valborg, ska bli väldigt roligt :) Delad tur på lördag och söndag kväll.

Vi vill önska er en alldeles fin och trevlig valborg :) Nu ska här drickas kaffe, mums!

Här kommer tre bilder från valborg för 2 år sedan :) Vilken rolig valborg det var! Här var Ebba 6 mån.





Långpromenad

Vilken dag det har varit änsålänge!
Jag och Ebba kom precis hem från en långpromenad på 2 ½ timmar. Promenaden började med ett stop vid en bänk där jag satt i solen och pluggade ca 40 min och sedan promenerade vi vidare runt spikön. Kameran var med, så här kommer några bilder från våran sköna, soliga promenad :)

Shorts är vad som gäller idag! Hur härligt som helst.


Gick längs järnvägen en sväng
'

Spikön. Perfekt ut-och-gå-runda i stan :)










Nu ska här putsas fönster! Och vid kl:16 är det dags att tvätta. Fortsatt trevlig torsdag på er

Torsdag

God morgon på er!
9 gånger av 10 efter att Ebba har varit ute på en promenad springer hon och hämtar sin leksak och vill leka en stund :) Det är SÅ roligt att ha hund, vad skulle man göra utan dem? Människans bästa vän, det stämmer.

Ebbas favoritleksak; En hund nästan lika stor som henne själv!




Nu ska jag sätta mig vid köksbordet med en kopp kaffe och smått börja plugga. Nu är det dags att börja läsa inför nästa litteraturseminarium :)

Bilder från helgen

Här kommer några bilder på Ebba m.m. från påskhelgen :)

På skärtorsdagen tog jag, Simon och Ebba en promenad till Öjeparken


På skärtorsdagskvällen var jag och Ebba och hälsade på Maria och Freja. Vi åt god mat och umgicks! Jättetrevligt :)


På påskafton tog jag och Maria en långpromenad med hundarna :)



Påskkort på Ebba :)



Strålande väder hela påsken så Ebba tog plats i skuggan.


Här kommer en avslutande bild på Ebba, hennes sovställning i soffan JUST NU, haha! :)

Kallvatten

Nu är påsken över och vi är hemma i Trollhättan igen. Vi åkte hem i måndags och igår började vardagen igen efter lite härlig "ledighet" :). Vi hade det jättebra i byn och vädret var ju helt magiskt hela påsken! Kommer senare lägga upp några bilder på Ebba från helgen. Ja för att summera helgen med två ord så var den grymt bra!

Igår när jag skulle duscha fungerade varmvattnet i ca 1 minut sedan blev det KALLT. Brrrrrrrr. Jag skrek, skrattade, shoade och shimmade inne i fuschen, allt för att inte tänka på hur kallt det var. Värst var när det kalla kom på kroppen. Fyyyy vad kalt det var! Men uppfriskande efteråt måste jag endå säga. Igår kväll kom en jourbil och satt upp en lapp om att det endast finns kallvatten i husen p.g.a. pumpfel. Idag skulle det åtgärdas. Wieeho, aldrig varit så glad att få tillbaka vårat varmvattnet!

Nej nu slänga om till andra kläder och dricka en kopp kaffe. Sedan är det dags att promenera till högskolan för att lyssna på en föreläsning i Investeringsbedömning. Hoppas ni får en alldeles trevlig onsdag

Edsbyn

Ja idag bilar jag, Simon och Ebba upp till Edsbyn och är där över påsk :) Ska bli jätteroligt! Att träffa Simons familj och Maria, tänk vad jag längtar! Maria har jag dessutom inte fått träffa på ett halvår så då förstår ni som jag längtar??

På vägen upp kanske en i Simons klass hänger på. Han kommer nämligen från Mora och skulle också hem över påsk :)

Nu tror jag att jag har packat det mesta, och körvädret ser perfekt ut. Tycker om långa bilfärder :) De är så mysiga! Nu när det dessutom är vår på det, ahhh härligt. Simon är i skolan ett tag till men på eftermiddagen någon gång kommer vi iväg.

Nu ska jag se till att plugga lite, packa klart och ta en långpromenad med Ebba så hon orkar sitta still i bilen under den långa bilresan.

Trevlig onsdag och påsk på er!

God eftermiddag!

Nu har jag, Simon och Ebba precis kommit in från solen. Kl 16-19 har vi tvättid och medan maskinerna var på passade vi på att vara ute i solen :) Jättehärligt! underbart! Förenade även lite nytta med nöje i solen. Tog nämligen med mig lite plugg, och läste lite grann inför litteraturseminariet som är precis efter påsk.

Helgen var jättebra! Jag och Ebba skulle åkt tillbaka till Trollhättan på fredagkvällen men Simon tog bussen till Ödeborg istället, så vi stannade i Dalsland ett litet tag till. Umgicks med familjen och hade det bara trevligt! På söndag förmiddag åkte vi till Trollhättan igen då vi låg lite efter i både städning och plugg.

Igår lagade vi en ny gryta. Jättegod var den och hur lättlagad som helst! Snodde receptet från mammas kokbok :)
Här kommer receptet:

Heta grytan

400g fläskfilé
150g chorizo
smör till stekning
salt
1 röd paprika
½ dl vatten
2dl creme fraishe, paprika chili.

Skär korv och fläskfilé i skivor. Salta och stek köttet i smör. Lägg i korven och låt den steka med någon minut Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar och lägg ner i pannan. Tillsätt vatten och creme fraishe. Låt koka på svag värme under lock 3-5 min. Servera med potatis eller ris.

När vi lagade till 4 pers så dubblade jag såsen och lite till. Hade 5 dl creme fraishe och dessutom köpte jag vanlig creme fraishe som jag blandade med chilisås och paprikakrydda. Det blev jättegott!


Här kommer även några bilder på Ebba från igår när vi satt ute i solen och myste!






Nu ska jag passa middagen. Ikväll blir det stuvade makaroner och falukorv :)
Fortsatt trevlig måndag!






Glad!

Jag är så himla glad! Nu har vi fått tillbaka våra resultat i både Marknadsföring II och Externredovisning B och tentorna resulterade i ett VG och ett G. Är jätteglad för detta, speciellt för marknadsföringen som inte alls är mitt ämne :) Jag är ju mer av en siffertjej och älskar siffror men marknadsföringen gick vägen och lite till. Det är så skönt att klara kurserna för att sedan kunna lägga undan böckerna och fokusera helt på nästa kurser.

Idag satt jag och Simon här hemma och pluggade hela dagen. Han satt med sin hemtenta och jag läste i organisationsboken (Litteraturseminarie efter påsk). Har även hunnit med att tvätta lite grann och ta en promenad med Ebba i det härliga vädret. Mulet men härligt idag.

Nu ska vi ta och borsta tänderna och lägga oss. Godnatt på er!

Imorgon åker jag och Ebba till Ödeborg en sväng och stannar till fredagkväll. Skall nämligen hoppa in och jobba på konsum fredagkväll. Väldigt roligt :)

God eftermiddag!

Hjälp vilket strålande väder det är ute! Jag och Simon kom nyss hem från en eftermiddagspromenad med Ebba och det var helt underbart ute :) Jag t.o.m. skippade vårjackan då det endast räckte med en tröja. Det känns ju bara för härligt alltså, vilken vår vi har.

I helgen var vi i Ödeborg och hade jättetrevligt. Åkte dit på fredageftermiddagen. På lördagen blev det tippen och Torp en sväng och sedan en långpromenad med hundarna. Lagade god mat och efter den goda middagen spelade vi monopol. Det klassiska, roliga spelet. På söndagen tog vi en långpromenad med hundarna igen, och det blev samma långa runda som i lördags. Mamma ville ta en annan väg men när vi var påväg dit så såg vi två älgar (mor och kalv) 200-300m bort som travade dit vi skulle. Vi vågade inte chansa så det blev exakt samma väg som i lördags. Det var så himla skönt att vara ute i helgen och hundarna älskade att vara ute och springa på grästuvorna :). Såklart glömde jag kameran, haha så typiskt. På eftermiddagen slingade jag håret på mamma och sedan lagade vi tacos till middag, mums! Klockan blev redan vid 18 och det var dags för mig, Simon och Ebba att åka till Trollhättan igen. När vi åkte hem vid sju tiden var det 14 grader ute i skuggan. Sååå skönt!

Nej nu får jag passa maten. Potatismos och fiskpinnar ikväll. gott!

Hoppas ni får en alldeles strålande måndagkväll allihop :-)

Hej igen!

Ja nu var det ett tag sedan jag bloggade men jag kommer uppdatera er om vad som skett senast jag skrev.

Förra helgen var vi som sagt hemma hos min familj i Dalsland över helgen och det var vi även denna helgen också :) Det är så roligt att vara där och vi har tagit långpromenader, umgåtts och lagat god mat. Det är så roligt att laga mat nu när de gjort det nya köket.

Förra veckan började vi med två nya kursstarter. Nu läser vi en kurs som heter investeringsbedömning och finansiell styrning och den andra heter organisation och ledarskap. Vi läser dem på tio veckor och sedan är det dags för sommarledighet från skolan :) I sommar är det Konsum i Färgelanda som gäller. Tredje sommaren för mig där och jag trivs så himla, himla bra. Ska även hoppa in lite i april och maj och jag har verkligen saknat det. Ska bli jätteroligt :)

Nu ska jag strax till skolan på föreläsning i Organinsation och ledarskap, men först ska jag dricka upp kaffet och borsta tänderna.

Hoppas ni får en jättebra tisdag allihop! :)

Rickard och Trinny myser i soffan


Förra helgens smarriga efterrätt