buhuuuu

Nu börjar dagarna röra sig mot helg igen. Idag är det Fredag och jag har ganska så nyss stigit upp. Har tagit Bamse på en liten morgontur men ännu ingen snö i syne. Har nyss slagit upp samhällskunskapen. En uppgift som är ungefär såhär: Skulle Sverige kunna drabbas av att någon utropade sig som diktator och avskaffade demokratin eller är den svenska demokratin immun mot "diktatursmittan"? Diskutera, analysera och reflektera.  Ja det är bara till att sätta igång med analyserandet för min del :) Men ska käka frukost först, och dricka morgonkaffet. Mums! :)
Det blir t.o.m. nu så jag får önska alla en trevlig helg och allahelgon!

Föresten, ikväll ska Rickard på halloween fest hos en kompis och jag och mamma skall måla honom, hihi! Tänk om man skulle måla så mycket läskiga saker att man blir rädd för sin egen lillebror? Nejdå kan icke ske men roligt ska det bli att få klä ut honom :) shohoooo!

Torsdag :)

Idag kom far hem från arbetsveckan i Kungsbacka! Kul, kul, kul :) Roligt att få umgås med familjen i helgen innan man bilar upp till Edsbyn igen på söndag.

Idag började dagen med en dusch som sedan fortsattes med att föna och platta hår. Vid 11.30 tog jag Bamse på en promenad då Rickard ville hem till en kompis och leka, så vi tog en liten promenad dit i den friska luften :)
När mamma kom hem från jobbet runt 13.30 åt vi en liten "lunch" och drack varsin kopp kaffe och vid tre tiden åkte jag, mamma och mormor förbi och hämtade upp Rickard och åkte vidare ner till Uddevalla. Mormor hade klipptid hos frisören 15.30 och medan hon satt där råkade jag, mamma och Rickard gå in på hemma kväll (föredetta videomix) och det råkade slinka hem lite godis hihi.. Är ett riktigt godismonster måste jag påstå! Iaf i perioder och nu är en sådan period :) Efter klipptid och godisköpande åkte vi vidare ut till torp en sväng. Jag inhandlade ett hårspray från swartzkopf och en stureost hihi. I Edsbyn är det svårt att få tag i stureost så nu köpte jag mig en halv bit för att ta med upp på söndag :P Är det den godaste osten så är det..
Innan vi åkte hem tog vi en sväng om Charlie chapplin (eller hur det nu stavas(: )  nere vid kampenhof och åt. Ljuvligt gott där!

Nu ikväll har det donats lite i vardagsrummet :) Spackel, spackel bara lite spackel. Kul att kleta på väggarna :P
Nu blir det läggdags :) och fortsättning av vardagsrum imorgon.
Godnatt allesammans


Dagens lokala nyhet!

För ca en timme sedan fick jag ett mms av Simon och ett sms från arbetskamraten Jenny. Båda berättade samma sak fast en i ord och den andra genom en bild. Det har nämligen börjat snöa i Edsbyn :P Ja nu har det faktiskt kommit snö dit också för första gången iår. Haha lite galet är det allt då vi på västkusten mest har regn och blask.. Men kul är det, för nu vill man snart ha snö så man kan åka skidor och det ger också signaler om bandysäsong och julkänslor!
nyheten för idag ;)


Mittwoch

Nu är det mittwoch, det vill säga onsdag. Mitt i veckan och slutet av oktober. Bara några få dagar kvar till den sista höstmånaden på året börjar, d.v.s. november. Sedan börjar vintermånaderna, kalla och förhoppningsvis snöiga :) Då vill jag åka längdskidor som fasen! Och bandy blir det såklart!

Nu ska jag ut med hunden, fint väder ute dessutom :) Får bli en långpromenad!
Bye so long!

Måndag, vecka 44.

Idag började dagen med att pappa ringde mig 8.30 imorse då han ringt veterinären angående fmailjens hund Bamse som ni vet kastrerades för tio dagar sedan. Han har kommit åt att kunna slicka sig i såret så det har inte kunnat läka sig så bra som det kunde ha gjort om han inte var där och pillade. Men nu nådde han trots paraboltratten och 10.30 hade vi tid hos veterinären :) Mamma jobbar och pappa är i Kungsbacka om veckorna och jobbar så jag, lillebror Rickard och Bamse åkte i lilla volvon upp till högsäter. Väl där var det inte lätt av få honom på rygg (de skulle kolla stygnen) så det fick ta dit en extra personal att hjälpa till att vända honom. Snäll som han är ligger han där snällt :) De tittar och tar bort stygnen men konstaterar att han skall ha paraboltratten ett tag till då den nedersta delen av såret inte riktigt läkt ihop, men inte nog med det så skall han få en större storlek på tratten, den största av dem alla. Haha! Den är STOR! ENORM t.o.m. Nu blir det problem att komma igenom dörrarna, men som tur är, är det ett par dagar tills det läkt igen lite och nu når han verkligen inte såret, vilket är toppen :)

När vi kom hem från veterinären tog jag en långpromenad med Bamse och sedan tog jag och ringde Simon innan han skulle iväg till jobbet. Jag skulle betala räkningar med hjälp av honom men otur som man har så fungerar inte internetsidan haha så vi får ta det imorgon istället. Typsikt när man väl ska :) Men som tur är, har jag några dagar till på mig.

På eftermiddagen har jag bara pluggat. Naturkunskap och ni vet geologi. Nu om fetterna vi får i oss genom maten. Mättat, fleromättat och enkelomättat fett. Är mycket intresserad av idrott, kost och hälsa då jag sökt dietistprogrammet i Göteborg och hälsopedagogprogrammet i Gävle men tackat nej då jag ville ut i arbetslivet först och fundera på vad det är jag verkligen vill göra.

Nu ska jag ut och plugga igen, har som tur var sparat världens bästa bok från skoltiden, uppladdningen heter den. bra kort fakta! Fick den från den kurs jag läste på individuellt val på gymnasiet (träning, kost och hälsa). Ett tips till er om ni vill läsa om kosten och dess betydelse. De har även en hemsida,
www.uppladdningen.nu

Chao!

Helgen

Nu har snart helgen också flugit förbi med stormvindar! Och igår var det ju även hårda vindar här, blåste en del kan man säga :) Lördagen bestod av att jag tog en sväng om judodraget (som den klubb jag varit med och tränat i ett flertal år arrangerar). Den hålls i Färgelanda och hjälp vad roligt det var att hälsa på alla gamla judovänner man inte sett på länge! Vissa har man inte sett sedan man slutat t.o.m. Jätteroligt! Åh saknar judotiden ännu mer nu! Man har sådana minnen som är helt underbart roliga. Skrattar lite just nu faktiskt då jag tänker tillbaks. hehe. Och judon har verkligen utvecklat mig som person :) Var där och tittade ca tre timmar sedan stack jag hem till den tapetsering vi håller på med hemma i huset. Spacklade en stund med far. Sedan blev det middag som mormor lagat. Rotmos och fläsklegg. När jag var mindre avskydde jag det men nu åt jag det och har faktiskt lärt mig äta det också :) T.o.m. tyckte jag att det var riktigt gott!
På kvällen efter mamma slutat jobba (21.12) satte vi på en film och bara myste. Jag, mamma och pappa. vi tittade på "Get smart". En action/komedi med bl.a. Steve Carell och Anne Hathaway i huvudrollerna. Sjuk humor haha! riktigt rolig emellanåt måste jag endå säga :P

Idag har jag och mamma varit till torp en sväng mitt på dagen och sedan har det bara varit till att fixa i vardagsrummet. Pappa målade där det skulle målas men det blev inte bra så nu får vi ta bort all tapet in till trät på vissa ställen tydligen. Så vi börjar om från början med att riva lite till där det just skall målas hehe.
Nu blir det lite slöande vid tvn och sedan läggdags.
Här kommer lite bilder från helgen :)

Bild från judodraget.


Här fixas det hemma i huset.

Räkor, mums!

Igår kom pappa hem från sin arbetsvecka i Kungsbacka och man längtar varje gång han är borta. Igår eftermiddag kom han iaf hem :) På kvällen frossade vi räkor och umgicks! Supertrevligt och underbart gott. Det finns nästan inget godare än räkor :) Mycket är jättegott men räkor tillhör absolut mina favoriter, t.o.m. framför kräftor, som iförsig också är jättegott. Jag, syster, bror, mamma, pappa och mormor var det iallafall på denna räkfrossekväll :)

Senare på kvällen började pappa på att putsa av väggarna där vi skall tapetsera och jag stod i högsta högg med spackelspadarna efteråt för att spackla de ojämnheter som fanns och helspackla där vi skall måla med färg :) Åh det kommer nog bli bra tillslut! haha kl 00 la vi av och började bli sömniga så vi gick och la oss. Jag pratade i telefon med Simon och det var nog det längsta samtalet vi haft sedan jag åkt ner. Kanske en timma :) Kul var det att prata då man nu börjar sakna honom hemskt mycket! Idag skall han till tandläkaren kl 12 för at laga hål, får hoppas att det går bra :).

Nu ska jag stiga ur min älskade säng som man kunde sova en stund till i men för att dagen inte skall bli så kort så har jag beslutat mig för att äntligen stiga upp då jag började snooza kl 8.30.

Jag önskar alla en trevlig helg! :)


Torpdag

Sov lite längre än vanligt idag. Gick upp vid en sisådär 10 och åt en god frukost och drack min morgonkopp med kaffe, mums :) Frukosten måste jag säga är det godaste målet på dagen!

När Rickard slutar skolan vid 13.15 åker jag, han och mor ner  till torp i Uddevalla en sväng för att kika lite :) Trevligt!
Imorgon ska jag och syrran ner till torp men det är inte förrän på kvällen då MQ har smygpremiär av deras nya märke Paris, Kate and I. Kul, kul kul! Längtar :)

Måste även påpeka att man ser skymtar av solen idag, underbart :) Nu har det varit lite väl blött och geggigt ett tag men nu så verkar det kunna vara uppehåll och torka upp lite grann.

Nu blir det lite pluggande en del sedan göra sig iordning.
/Lotta

Desperate housewives

Åh nu är det knappa två timmar kvar till min favoritserie börjar :) Längtar! Nästan veckans höjdpunkt. Iallafall en av dem! Desperate housewives och Svensson Svensson. Ja det kan helt enkelt inte bli mycket bättre tv :) Min åsikt.

Jag och Rickard har precis ätit. Korv med bröd blev det.. vilken fantasi till middag va? Men gott är det minsann :) Imorgon blir det mormors vitkålstuvning med hemmagjorda pannbiffar och lingonsylt till. Oh my! Kan knappt bärga mig av längtan.

aja sluttjatat på mig, måste återgå till pluggandet. Chao!

Veterinärbesök.

Har precis skjutsat mamma till jobbet och samtdigt som jag gjorde det åkte jag och Rickard till veterinären i Högsäter. Bamse som blev kastrerad i fredags har lyckats göra sönder sin tratt. Det är så synd om honom haha stackarn. Han springer in i allt och den dära paraboltratten är ju hur stor som helst!!! Nu har han iaf lyckats göra sönder den och vi fick åka upp och hämta hem en ny.. Jag hoppas han klarar denna i fem dagar nu sedan som tur var slipper han den! När han kommer gåendes är det bara till att se upp så man inte får en tratt i häcken för han vet inte alls vart han har den och springer in i precis allt. Det ser så otympligt och ibland ont ut. Han blir galen då han inte kan klia sig i såret. fyyy, stackars Bamse! Men lite roligt är det också för han ser så oskyldig ut :)

Nu ska jag dra igång med projektarbetet i matematiken så ha det gott so long!

Skola

Sitter nu och pluggar som bare den. Naturkunskap, geologi. Är nu inne om molekylföreningar, kemiska föreningar och grejer. Det känns att det inte var igår som man läste om sådant men intressant är det allt lite grann :) Kemi var inget jag var så intresserad av på högstadiet men nu är det mycket mer intressant! och tur är väl det.

Ikväll när mor jobbar ska jag sätta mig med projektarbetet i matte. Rita diagram i excell och skriva en rapport :) Det ska bli kul! Måste även börja ta tag i samhällskunskapen och historian men det blir ett senare projekt. Nu blir det fokusering på naturkunskapen och matten ett tag.

Måste även gratta Maria som klarade matteprov idag, shohooo! :)
Nu strax ska jag och mamma ta en promenad med Bamse och även hämta Rickard från skolan.
Tjingeling!


Judo

Börjar få mycket tankar tillbaka kring judotiden nu, då jag för några dagar sedan var med till en judoträning i Vänersborg. Fasen var roligt det var att titta och känna lukten av dojo igen. Ni ska inte tro att man blev lite sugen att trä på sig en judodräkt och träna, men jag avstod denna gång. Till vintern var det tre år sedan jag la av och har länge haft funderingar på att ta upp judon igen. Får se i göteborg om man flyttar dit, eller så har denna sköna tid passerat. En underbar tid som kommer att finnas med till graven. Har min judodräkt kvar, den ligger i skrubben uppe i Edsbyn. Har god lust att plocka upp den igen hihi.

Här är Eleonor som kastar mig. Pladask!

Breakfast

Ja nu har jag precis skjutsat mor till jobbet (konsum). Stackarn skulle cykla i regnet men som tur var väckte hon mig och frågade om jag inte kunde köra henne in idag, och det är väl klart att man gör. Passade då på att handla lite :) Nu ska jag sätta mig framför TV:n med en fet frukost och en kopp kaffe och vakna upp. Sedan blir det till att plugga hela dagen!
Ja nu ska jag göra mig en riktig frukost :) bye!

nattuggla?

Nu har jag börjat vända på dygnen igen och är nu inte alls trött. Alla andra i huset sover utom jag. För en liten stund sedan åkte pappa ner till Kungsbacka. Stackarn ska upp 05.45 på morgonen och är inte nere där förrän inatt någon gång.. Hur orkar ens föräldrar hehe? Jag kan sova hur länge jag vill imorgon :P Men har varit lite hurtig och ställt klockan på 8.30 för att inte sova bort halva dagen som man annars lätt kan göra om man inte ställer någon klocka.

Imorgon blir det plugg, plugg, plugg!
Nu ska jag ge ett försök till att somna. Godnatt :)

Söndagkväll

Ja då var det söndagkväll och nu har jag och mamma lagt ner rivningen av tapeter för dagen. Nu är det ej mycket kvar :) Imorgon tidigt åker pappa ner till kungsbacka igen för att arbeta där under veckan som han nu gjort i drygt 8 år. Man saknar honom lätt när han bara är hemma helgerna och det är även helgerna som jag tycker går som fortast! Men han kommer på fredag igen :)
På fredag kom mamma med förslag att äta färska räkor och ha en myskväll hela familjen och såklart man hoppade av glädje haha! Så jäkla gott :) Hurra!

Ikväll vet jag inte vad som händer. Kanske ska se film över datorn. Får se.
Ha en bra söndag allihop iallafall :)

Middag

Har nyss ätit middag och då käkade vi varmrökt lax med potatis och skarpsås. Hur gott som helst!! Och det var inte igår man åt det. MUMS säger jag! Mätt och glad nu :)


Nyvaken

Ja nu har man vaknat till strålande fint väder, underbart :) Lite kallt dock men det hör ju som sagt till hösten så man begär ju inget annat. Ska nu titta lite på nyhetsmorgon och sedan blir det frukost och dagens mission är att hämta ny hörnsoffa till mormor och riva tapeter! Vardagsrummet är inte litet så det tar sin tid. Måste också ta tag i pluggandet nu. Har varit lite lat, eller nej jag har inte hunnit helt enkelt.

Nu ska jag trippa ut till TV:n. Hej sålänge!

Göteborg

Efter dagen i Göteborg idag inser jag hur gärna jag vill flytta ner dit nu. Aldeles sådär jättemycket :) Pratade med min morbror idag om olika områden (han har varit falckbärgare) och det finns så mycket mysiga områden. Påtal om hur mysig hans lägenhet var! en två och en halva ska han bo i. Det är övervåningen till en villa i ett mysigt villaområde. Ligger hur mysigt som helt och fräck planlösning.
Åhh jag vill helt enkelt till göteborg snart!

Men Lotta får hejda sig lite :) Några månader! Sedan så. åhhh. Vill, vill vill.
Kan dessutom inte somna nu haha. Måste vara övertrött.. Lång dag idag. Var trött förrut men har gått över nu. Får väl pilla mig i  naveln eller något tills jag blir trött :P

jaja nu får det vara nog pladdrat. Sov gott :)

Flyttdag

Ganska nyss hemkommen då vi har flyttat för morbror min. Jag, mor, far, lillbror och mormor tog en tripp till Göteborg idag och hade en ren flyttdag. Dagen började först med en svängom på tippen då soffa och lite smått och gott åkte bort och sedan fortsatte vi vidare på E6:an ner till Göteborg och hisingen som nu min morbror bor på. Från Sägengatan till Lundy förflyttades alla möbler idag. Jag stod i köket med mormor och packade upp i den nya lägenheten så att han åtminstone kunde sätta sig och äta om han ville utan att tallrikar och dylikt fortfarande låg nerpackat. De andra var de som bar alla möbler. Hehe tunga möbler! För att inte tala om tvn.. tvbänk.. ja man hade det lyxigt att packa upp fint porslin och beundra det :P Fick en lergryta som inte användes och som t.o.m. hade lapparna kvar. Snällt och glatt såklart tog man ju emot den :) klockan 21 var vi klara med flyttningen och tog en svängom mcdonalds och sedan rakt hem.
Nu är man lite lagom trött och kommer slockna som ett lamm inatt.

Igår som sagt var vi på Ullared och jag köpte bara lite "bra och ha" grejer. En julduk och lite rengöringsgrejer bl.a. typ. Det var däremot mamma och syrran och hennes pojkvän som shoppade loss :)
Nu ska jag strax hoppa i sängen.

Godnatt!

Bedtime

Nu är klockan mycket nog för att dra sig till sängen och sova några timmar. Imorgon piper det 06.00 på mobilen för att vid 06.45 tiden åka ner mot göteborg och äta scandicfrukost (Jag, mamma, mormor, syrran och hennes pojkvän) och efter den blir det 15 mil söder ut och tillslut landar vi i Ullared. Ska bli kul att fajtas bland folken :P Var ett år sedan sist så nu är det dags igen. Nu blir det vinterhandling. Mamma ska bl.a. handla täckbyxor oxh jacka till rickard och lite grejer till hemmet då vi nytapetserat och vill ha nya grejer bl.a. gardiner till vardagsrummet.

Ska iaf bli trevligt med en utflyckt :) Och scandicfrukost tackar man inte nej till!
Nu blir det till att läsa en stund, sedan läggdags.
Godnatt!

Tapetrivning!

Ja idag hade jag klockan på halv nio men drog mig ett tag. Skönt :) Åt frukost med mor och sedan sattes det igång med plugg! Naturkunskap, geologi. Nu har jag lagt det åt sidan för nu ska vi ta en promenad med hunden och hämta Rickard som är på skolan. Ja han har blivit så stor att han nu börjat i förskoleklassen :) Sedan under dagen blir det tapetrivning! Kul kul kul! Jag hoppas jag själv lär mig att tapetsera, för det är ju bra att kunna menar jag.
Först blir det till att skruva ner massa saker på väggarna, och såklart använder vi då en skruvmejsel från bahco som kära Simon köpt hem :) hehe.

nu måste vi gå. Tjingeling.

Hemkomst

Ja som sagt idag var det hemfärd till södra Dalsland för min del. Resan gick jättebra! Soligt väder, lite trafik, radion/musik på och ja allmänt trevlig var resan :) Startade 10.40 och kom hem vid 18 tiden. Nu är jag hemma och fått in alla mina grejer, och umgåts med familjen. Mor är bara på en promenad med hunden sedan blir det till att prata om allt möjligt igen till sent ikväll :)

Nu ska jag dra mig igen så byebye.

Utmaning som jag hittade på melindalin.blogg.se

Höger eller vänsterhänt? Vänster
Humör just nu? Alla möjliga känslor just nu! För jag skall åka hem imorgon. Glad, nervös :)
Är det något du absolut inte äter? Sniglar tror jag. konsistensen för mig att kvälja.
Kläder just nu? Mjukiskläder. Skönast hemma :)
Musik just nu? Afasi och filthys Sverigetrotters. Går om och om igen i vår lilla lägenhet. haha! Och kommer även att spelas om och om igen under bilfärden imorgon :P
Vad sa du senast? Åh när kommer mobilen? (simon har beställt en ny sony ericson).
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle det vara?
Forntiden. Inga krav, inga politiska idéer och man lever bara för mat typ :P haha det skulle vara något ett tag, sedan efter några timmar skulle man längta till idag igen.
Längd och vikt? 173 och 62 kg.
Hur många kuddar sover du med? Två
Favoritväder? Sommar, sol och det fläktar lite lagom. Åh underbart :)
3 saker att ta med på en öde ö? Datorn, kläder och min dagbok.
Spelar du nåt instrument? Nope. Är inte instrumentalisk för fem öre. Men det skulle vara kul att lära sig något instrument.
Morgon eller nattmänniska? NBåde och numera, förut kvällsmänniska.
Sparare eller slösare? Har varit sparare när jag var liten men det har tyvärr försvunnit och gillar att spendera på saker man vill ha. Men man lever bara en gång så :)
Vem är viktigast för dig? Familj, pojkvän och vänner!
Bästa film? Oj jag kan tycka många filmer är bra men jag gillar speciellt komedier och romantiska komedier. Sex and the city filmen var den senaste filmen jag såg och tyckte den var grymt bra! Nu vill jag se rallybrudar med Eva Röse så småningom.
Tror på liv på andra planeter? Ja
Kommer du ihåg din första kärlek? jag tror det, men jag har svårt att defeniera begreppet kärlek. Har svårt att bli kär och har hunnit bli det på riktigt först nu.
Har du några homosexuella vänner? Nej inte ännu, men vet om man kanske får?
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid? Ja det tror jag. Alla människor är olika, vissa kan andra inte.
Hur många barn har du/vill ha? Vill ha två barn. Tycker det är lagom. Men vem vet när man väl är där? Jag vet att det dröjer ett tag iallafall.
Bio eller promenad? Både och! Men helst promenad ändå :)
Snarkar du? Nej men pratar ofta i sömnen får jag höra av Simon. Haha!
Rädd för insekter? Nä, men de är heller inte gulliga. Jo föresten nyckelpigor är söta. Vissa spindlar kan jag bli avskräckt för. Usch!
Äckligaste insekten? Spindlar. Blää.
Bästa bok? verklighetsbaserade.
Vad vill du jobba som? Något inom ekonomi tror jag.
Pizza eller hamburgare? Både och men hellre pizza.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet osv.) Har varit en både och. Nu när jag bor i "eget" är vi båda väldigt måna om att ha rent och städa regelbundet.
Gungar du på stolen? Nej soffan är lite svår att gunga på..haha!
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej. Är alldeles för feg och höjdrädd för det.. När jag var liten och orädd kommer jag ihåg att det var nästan en dröm och ville starkt göra det då men nu, aldrig!
Hur många syskon har du? En halvstorasyster (22 år) och en mindre syster (18år) och en sladdis till lillebror (6 år)
Vad är du mest rädd för? Att dö innan man hunnit leva livet.
Är du rädd för blod? ibland, beror på hur allvarligt det ser ut.
Saltar du maten? Är dålig på det och försöker bli bättre men klarar mig bra med lite saltning i maten.
Gillar du att sjunga? Haha ja det är roligt men sångröst har man inte!
Vilket gymnasieprogram gick/går du och varför? Gick Barn och fritidsprogrammet inriktning grundskola och då valde jag det p.g.a. att jag tyckte om barn. Valde grundskoleinriktning för att få mer matematik och att läsa historia.
Anser du att du är stark? Har relativt bra självförtroende och tror på mig själv. Har varit mycket mer fysiskt tränad än vad jag är idag men lite sitter allt i än. Inte ryggen dock. Men vill börja träna igen!
Brukar du sola? Ja utomhus under somrarna men har slutat sola solarium av den enkla anlednigen att jag inte vill bli rynkigare som äldre eller öka chansen för cancer.
Vad gör du om du får hicka? Jadu, försöker få bort den :)
Röker du? Aldrig
Snusar du? Aldrig
Kaffe / Te eller inget? Både och! men är främst en kaffedrickare då en kopp om dagen slinker ner. Ibland fler.


Anta utmaningen om ni vill. Det var lite kul faktiskt och kan tänka mig att det är ännu roligare om man är rastlös någon gång :).

Xbox time.

Nu har vi kommit hem från den uppfriskande promenaden. Var förbi ica och handlade färdig lunch som de serverar där. thaiwok med nudlar och kyckling. Mums :)
Nu blir det Halo 3 en stund innan allvaren börjar haha. Man är inte vuxen förän man inser att man måste leka. Anser jag! Man mår ju så gott av att leka och busa och inte bara leva i allvar.. Vad tråkigt :P

Så ha det kul idag :)

mulet milt väder.

Ja idag var klockan satt senare än vanligt. 9.30 men vi vaknade innan den :) Vid nio slog vi upp ögonen och knäppte på TV:n och tittade på nyhetsmogon på 4:an en stund sedan masade vi oss upp och åt en god frukost. nu sitter jag här framför datorn med en kopp kaffe och njuter av måndagmorgonen :) För senare idag blir det lite mer att göra. Men innan att ta tag i pluggandet ska jag och Simon ta en uppfriskande promenad i det mulna med milda höstvädret på dryga 10 grader varmt. Härligt :)
Ja denna vecka jobbar Simon eftermiddagsskift igen (14.12-22.24).
Senare idag (13.55) är det introduktion i ett nytt område i Historian, upplysningen och de stora revolutionerna, och efter lektionen är det prov i politik och senare ikväll fortsättning på introduktionen. Så nu har jag att göra igen :) Tur är väl det kanske. Se hur motiverad jag är att plugga då jag är hemma men jag måste ju, och det kan bli lite svårt.. Här är jag ofta ensam då simon jobbar och då är det ju väldigt lätt att avverka massa timmar på att bara plugga men hemma är det lite annat. Då är det alltid någon hemma i princip och ja ni kan ju då förstå att man hellre umgås än att plugga för det mesta.

Som sagt har jag nästan packat klart inför hemresan, och tidigt imorgon bär det av hem. Skall bli roligt :) Ny musik har redan lagts ut i bilen, det och radio är på hela resan!

Nu blir det till att borsta tänderna och göra sig lite fräschare. Sedan blir det promenad :)

Söndagen

Ja idag började dagen med en dusch och sedan en god och lång frukost och en kopp kaffe framför TV:n och en del spelande av xbox hehe. Klockan 12 tog jag och Simon en promenad via ica och köpte dagens tidning och gick hem till hans mor :) Hans far är i Dalarna för att jaga de kommande dagarna. Efter ett tag på lillbo, kom även hans mormor och morfar och vi käkar lunch. Jättegod mat!! Älgkött med potatis, sås och gelé och kokta morötter och grönsaker. Till efterrätt var det blåbärspaj med vaniljvisp och kaffe. Vid halv fyra promenarade vi hem till lägenheten igen via konsum för att handla lite. När vi kom hem stod storstädning på schemat! Simon damsög och torkade golven och jag skurade ur toan, skåp och skurade under diskbänken. Ni kan förstå att vår lilla etta luktar gott nu :)

Har även hunnit med att packa det mesta. Mest smågrejer kvar nu bara som mobilladdare och dylikt.
Ska bli kul att hälsa på familjen nu :) Lite hemmakär är man allt ännu!

Nu blir det lite kvällsmat med te och smörgås och ikväll blir det till att plugga och göra klart grejer innan jag åker hem till sydligare breddgrader.
Så ni får ha en fortsatt trevlig söndagkväll :)

Sverige - Portugal

Ikväll är TV:n full med fotboll så får väl sitta snällt bredvid och titta då :)  Är inte jätteintresserad av fotboll men denna match kan vara rolig att se. Speciellt Ronaldo :P Den enda spelaren i Portugal jag vet om..

I Borlänge hittade vi inte så mycket fynd iallafall inte jag som gick hem tomhänt. Men det var med flit för jag är numera student och kan inte spendera som förr då jag jobbade på Allmoge. Svårt är det!! Man ser många med påsar och så får en annan häjda sig fast man hittar så mycket fint. Och vem håller inte med att man hittar som mest när man inte har pengar.. haha! Irriterande :) Men vill jag plugga så får det bli såhär ett par år!
Simon köpte en eltandborste och lite kläder på H&M bl.a. och ett frågespel som jag ville testa då vi kom hem :) hehe.
Jag vann första gången och Simon andra.

Ne nu blir det fotboll!
Bye so long.

Kupolen

Idag ska jag och Simon till Kupolen i Borlänge för att handla lite :) Ska bli trevligt! Var ett tag sedan man var där nu faktiskt. Annars brukar man ju åka till Gävle men nu föreslog Simon detta och så klart man vill med! Dessutom är jag ju chufför hihi.

Hade klockan på 06,45 men vi drog oss till halv åtta :P Blev förvånad över att det är 13 grader varmt ute, lät bra och härligt :) Då slipper man skrapa rutor som man tidigare mornar har sett men som tur var sluppit just då :)

Ne nu blir det frukost och såklart en kopp kaffe. Morgonkaffet är det godaste på morgonen! Kanske inte en bra vana men jag blir lugn och avslappnad :)

Jag hoppas ni får en bra lördag!

Tv och lugn kväll

japp nu är det kväll. Fredagkväll dessutom :) Ikväll händer inget speciellt egentligen. Har fixat till till lite grönsaker och melon som står på ett fat i kylen och bara väntar på att ätas till tv och filmkvällen som det nu blir! hihi.

Nu blir det tvn och postkodmiljonären som gäller!
Trevlig helg igen hehe :)

Svensson Svensson

Härligt! nu har jag hunnit med mycket och har i princip packande och tvättning kvar idag :)
Just nu håller jag på att steka lite lunch, ska bli gott då kroppen vill ha ny energi.

klockan 14.10 ska jag se reprisen av Svensson Svensson då jag missade det i lördags. haha det är ju så bra :)
Älskar att handla på fredagar. Dels är det mycket folk och dels är det så mycket färskt och annat smått och gott på fredagar :P Handlade mycket frukt! mums!

Nu får jag titta till lunchen som står på spisen.
Bye so long


Fredag 10 oktober, v.41, 2008

Åh frukosten var ljuvlig! Nu sitter jag framför datorn med en kopp varm svart kaffe. mmmm :)

Satt och tänkte genom dagen idag vid frukostbordet och idag kan jag inte lata :P haha! Måste ta hand om disken, återvinningen måste jag gå till då vi samlat på oss massa tidningar och papperskartonger och det är mitt ansvar dessutom. :P Ska även så passa på att handla. Slut på smör, bröd och frukt. Måste ta upp resväskan för det är ändå en del grejer som skall med om man skall vara borta i ca tre veckor :P Och eftersom att jag bilar ner, brukar det slängas in lite extra hehe.

Ja nu på tisdag åker man hem. Tänkte åka så tidigt som möjligt på morgonen för det är 55 mil och tar ca 7-8 timmar beroende på hur många stop man tar. Tycker om att köra och vara ute på vägarna och lyssna på radio/musik. Långfärderna är mysigast :) Tycker dock inte om att köra på vinterväglag då jag är så försiktig och feg av mig och skulle dööö om jag bara åkte ner i diket tror jag haha.

Ne nu ska jag borsta tänderna och klä om :) Skola snaaart!

Frukost och kaffe dags

Idag var jag lite segare på att stiga upp än annars men det kanske har att göra med att jag inte behövt stiga upp tidigt? Haha! Eftersom Simon lägger sig tidigt (han går upp 04.50) så passar jag på att lägga mig tidigt också för att vakna tidigt. Tycker det är så mysigt :) Jag ställde klockan på 7.30, satte på nyhetsmorgon vid 8 och drog mig ända till 9 hehe. Men skönt var det vill jag lova!

Idag ser dagen ut så här ungefär. Nu strax blir det frukost och en kopp kaffe och sedan göra sig iordning och klä på sig för kl 11-12 är det samhällskunskap på skolan, sista lektionen innan prov och inlämningsuppgift. Efter lektionen blir det till att göra klart inlämningsuppgiften och hoppas på en promenad :) Vädret ser fint ut och det är uppehåll.
Ikväll har vi tvättstugan igen eftersom vi har lite sängkläder att tvätta och så vill jag tvätta kläder, för snart blir det till att börja packa och nästa tisdag åker jag hem till familjen och hälsar på i några veckor :)

Ne nu kurrar nästan min mage och klockan bara rinner iväg, dags för frukost!
Trevlig helg allihopa! :)

Pluggdagar

Oj, hann inte skriva inlägga igår. Dagen igår bestod av plugg, plugg och åter plugg. Blev äntligen klar med naturkunskapsuppgiften! Kändes så härligt :) Nu har jag historia inlämning till på måndag och helst inlämning i samhällskunskapen samma dag. Också prov på måndag! Mycket nu innan jag skall hem :) Men känns skönt när det är avklarat. Det är ju vuxflex så jag har själv bestämt vilken takt jag vill plugga och då har jag lagt mer på hösten och kan fokusera på Svenska B och Mate C på vårterminen :) Gillar vuxflex!

Igår kväll var jag på mattelektionen så idag kan jag ha sovmorgon istället :) Har inte lektion förrän kl 18-21 ikväll då det är labbkväll i naturkunskapen. Idag blir det plugg, så mina dagar just nu är inte så intressanta :P hehe.

Ne nu blir det en stadig frukost så jag kan racerplugga idag hehe!


Lite kaos vid matlagningen idag..

Ojojoj för en liten stund sedan var det lite kaos här i lägenheten haha! Det är nämligen så att vi har tvättstugen idag mellan 16.00-21.00. Jag tänkte ta en maskin med handdukar och tänkte då att vi kunde passa på att slänga med grytlapparna så de också blir rena för det var inte igår vi tvättade dem. Ja, vi tvättade två maskiner hängde upp dem, in med de sista två som bl.a. var grytlapparna.. Simon uppe lägenheten höll på att blanda pannkakesmet och när vi satt på ugnen och börjat smälta smöret så kommer simon på att vi inte har några grytlappar uppe i lägenheten (de är ju i tvättmaskinen). Snabbt stänger vi av ugnen och jag tar ut plåten med hjälp av tröjärmarna. Nu är det bara till att vänta tills tvättmaskinerna är klara. Äntligen är maskinerna klara! Hänger upp det sista av tvätten och tar upp de nytvättade och blöta grytlapparna. Knäpper på ugnen igen och ställer in plåten med smöret igen. Det smälter och när jag skall ta ut plåten för att hälla i smeten blir det väääldigt varmt genom de blöta grytlapparna, och man hoppar lite men försöker endå att undvika smet över golvet. Sedan får jag ångest att ta ut plåten men bra gick det hahahaha! Oj oj oj.
Ja det var vår historia för idag iallafall och vi tyckte det var roligt :P

Indiana Jones

Jag och Simon har nu tittat klart på Indiana Jones, den nya filmen och den var väl spännande och bra som Indiana Jones är och alltid har varit :)

Nu ska vi strax ta en liten promenad och sedan blir det en slappekväll med TV, och plugg.
Och hos veterinären gick det bra förut, Freja var frisk som en nötkärna :)
Nu ska jag äta en kiwi, god frukt det där! :) Måste vara min favorit efter Mango!
Hey so long!


Hundkoll idag

Idag är det ny vecka. V.41 om man skall vara petig. Idag hade jag klockan på 7.50, knäppte då på tvn och vaknade till nyhetsmorgon, vilket jag tycker är så himla mysigt på morgonen :) Simon jobbar tidig vecka nu (5.48-14.12).
Vid 9 pallrade jag mig upp, åt frukost och tog tag i att ringa ärenden. sedan blev det en dusch och nu sitter jag här och bloggar med tv4 påknäppt i bakgrunden :).
Nu på förmiddagen skall jag ta tag i att plugga lite och också ta en promenad i det soliga höstvädret.
Sedan klockan 14 ska jag åka iväg till Maria i Viksjöfors. Vi skall åka till veterinären då hennes hund fäller ovanligt mycket hår och hon vill vara på säkra sidan så idag ska Freja på en hundkoll :)

Åh det var så mysigt att vakna upp till solsken imorse :) Nu ska jag föna håret och sedan ta tag i lite saker!
Ha en bra måndag!

Söndag = slapp och städdag

Idag är det söndag. Simon ville sova ut idag så klockan stod på 9.30. Så sent var det längesedan man hade klockan man kan inte säga annat än att det var skönt. Alltså nu sov vi drygt 10.5 timmar och i vanliga fall ungefär 8. Borde man inte vakna efter ca 8 timmar då? knepigt :)
På morgon iallafall blev det en god frukost och en kopp kaffe till som vanligt. Sedan tog jag tag i att skura ur toaletten vilket var behövligt! I eftermiddag ska jag även damma av innan Simon skall damsuga men först ska vi till Simons föräldrar där vi är bjudna på lunch hihi. Lax blir det idag, mums! :)

Idag är det mulet och småregnar även ute nu. Blää :) Men då har man inte dåligt samvete av att vara inne så det är ju bra.
Är på ett alldeles sprudlande humör :) Så jag önskar er en alldeles sprudlande söndag!
Nu ska jag titta på nyhetsmorgon och ev. börja läsa den engelska bok jag fick av Kurt. The Pearl heter den.

/Lotta

Rättviksmarknaden

Idag var vi till Rättvik i dalarna på marknad och hem förde vi kryddor, nougat (1 ½ kg haha) och rökt korv typ. Mulet och kallt var det, brrrr. Vinterjacka och vantar på :P hehe. Sedan hälsade vi på Simons farmors syster som bor där och blev bjudna på fika och tårta, mums! :) Efter fikat där åkte vi sedan en snabbis och hälsade på Simons farfar och på hemvägen övningskörde Simon :) Nu är vi ganska hemkommna och om en stund blir det till att gå ner till ica och se vad man kan pilla ihop för middag ikväll. Lutar åt potatisgratäng och nå kött, men får se när vi kommer dit. Lite svårt att bestämma när det finns så mycket gott :P





Glömsker..

Haha mitt minne har verkligen problem! Är så glömsk så det finns inte. Måste skriva upp allt om man skall någonstans för att inte glömma. Jag vet inte hur många bussar jag fått stanna för att jag glömt väskan m.m.. Harregud, skall det vara så svårt att minnas?
Iallafall idag hade jag en lektion på skolan och tänkte även då passa på att fråga läraren vad det är för inloggningsuppgifter till en speciell sida så jag kan jobba vidare med ett arbete. Såklart glömmer jag detta, typsikt! vi har henne på måndag igen som tur är. Även glömde jag att skriva ut ett arbete på skolan eftersom att vi inte har någon skrivare i lägenheten. Så nu får jag pallra mig ner till skolan igen och utföra dessa saker som var borta för en stund sedan :P Tur man har nära till skolan säger jag :) 2min promenad, så jag har drömläge! Då går det an att ha dåligt minne. Värre om det skulle vara flera mil.

Men under gymnasietiden hade jag 3 mil till skolan drygt (40 min busstur) och en dag när vi skulle ha ett viktigt muntrligt tal i skolan har jag såklart glömt nycklarna hemma och mitt tal ligger några cm ifrån mig men det går inte att öppna. Väldigt frustrerande kan jag säga! att vara så nära men endå inte.. Fick sätta mig på nästa buss hem springa hem hämta nycklarna och ta nästa buss ner till stan igen och missa ett antal lektioner.. Ajaj. Men jag har för mig att jag inte missade talet och att det gick bra :) tur i oturen!

Har en hel rad av historier där jag glömt saker. T.o.m körkortet när jag varit ute och kört och trodde att jag var helt säker på att jag hade med det. Ja, ett problem ibland faktiskt men som blir roliga historier :)

Fredag.

Åh det är så mysigt att plugga nu när vädret är så murrigt och kallt :) Man blir så lättmotiverad att ta fram läroboken nu jämfört om det hade varit varmt och fint väder ute. Då hade man inte velat vara inne utan begäret hade varit för stort och läroböckerna hade hamnat åt sidan.

Även att det är fredag idag gör tillvaron lite extra mysig och man blir extra glad :) Ikväll jobbar Simon men han kommer hem lite tidigare. Klockan 20. Härligt!
Ne nu blir det lite samhällskunskap och att jämföra Sveriges politik med USA:s.
Så jag önskar alla en trevlig helg :)

Regn och höst

Torsdag idag och jag hänger inte riktigt med vad det är för dagar tycker jag :P
Man har heller inte koll på veckorna längre. Det som man hade så väl då man jobbade på Allmoge, men inte nu inte.

Idag har det bara varit en lektion på skolan. matematik om man skall vara exakt. Ska nu göra ett projektarbete i statistik :)
Dagen idag är planerad med plugg, plugg plugg och laga mat! haha, vilken rolig dag va? Men kul att plugga på sådanna här regniga dagar på hösten och vara inne då det regnar :)

14 oktober har jag nu planerat att åka hem till familjen på västkusten och stannar där i ca tre veckor. Skall bli roligt att få komma hem och hälsa på :) Fredagen 17 oktober blir det en liten tripp till Ullared, vilket jag längtar nå hemskt till! alltid lika kul att gå där bland allt rammel haha.
Och träffa lilla Rickard, mamma, pappa, syrran, mormor och Bamse. oj :)

Ne nu skall jag återgå till samhållskunskapen och politiken, chao!


Fått en låt på hjärnan

Men du. En låt jag vill höra om och om igen är Erik Hassle - Hurtful. Så jäkla bra!

Nu skall jag strax bege mig till skolan för att ha matte. Snart klar med A kursen nu, skönt :)
Vill ha klart den så snart som möjligt för att sedan fokusera på C kursen. Känner att jag behöver lägga ner mer tid på den! Det är då grymt mycket roligare att plugga än att arbeta på fabrik. Fast å andra sidan så hade man så härliga arbetskamrater och man kunde lyssna på musik om man vela. Rätt fritt med andra ord. Det är det nu med men på annat vis.

Oj vad tiden går och jag som måste ställa in matlådorna som stått ute och kallnat och sedan sticka iväg till skolan som börjar 18. Är en sista minuten människa..mestadels. inte alltid. haha!
Byyyyyyyye

Mat

Nu har jag och simon varit och handlat lite mat till ikväll och imorgon. Ikväll blir det pasta carbonara och imorgon korvstroganoff med ris, mumma :)

Nu på lördag är det Rättviksmarknaden som står på schemat och längtar redan dit. Kul att strofa omkring där! ett inköp som står på listan är persilade, kryddan som blivit ett måste på potatisgratäng :)

Nytt på vädersidan är att det fina vädret nu har övergått till regn. Men ännu hoppas jag inte på snö. Det kan komma lagom i mitten av november då man börjar få jul och vinterkänslor men änsålänge räcker det med regn.

Nu blir det lunch. middagsmat från igår. pulvermos, köttbullar och sallad. utan sallad skulle det inte funka!
Såklart :)

Bye!