Valbo nästa!

Nu har jag precis gjort mig iordning, bara att klä på sig också. Efter det skall vi åka och lämna Ebba hos Simons föräldrar för att sedan åka vidare till Viksjöfors för att hämta upp Maria och sedan är nästa stop i Valbo. Kul skall det bli! Har även skrivit ner en liten kom ihåglista haha! Mitt minne är som sagt väldigt begränsat :) Se vad det blir man kommer hem med.

Helgen är här

Ja nu är det fredag förmiddag och vädret är alldeles strålande ute. Sol med ca -10 grader, härligt :) Nu har und för jag tvättid mellan kl: 11-16, och idag är det bara två maskiner som tvättas. En med sängkläder och en med mörk tvätt. Härligt att få tvättat innan helgen!

Mer idag, vad händer? jag skall snart ta tag i pluggandet, men är mer sugen på att räkna matte än att skriva om evolution. Hm, plugga blir det i vilket fall. Kl: 14.00 slutar Simon och får då helg, så kvällen vill jag tillbringa med honom och Ebba. Klockan 19 är det bandy på ön mellan Edsbyn-Hammarby, men jag skall tyvärr inte gå. Lite sugen är jag, men jag känner att jag måste hålla i pengarna. Simon skall iallafall gå, även
Maria med sina bröder. Ikväll ska jag titta på "på spåret", Filip Hammar och Fredrik Wikingsson mot Fredrik Lindström och Peter Apelgren. Får inte missas med andra ord :)

Imorgon skall jag, Simon och Maria till Valbo, strax utanför Gävle. Ja det skall bli jätteroligt att få gå och strosa på ikea, äta lunch där och sedan strosa i affärer! Var även ett tag sedan jag var där. Ebba skall vara hos Simons föräldrar :) Snällingar som vill passa lilla busfröet! Tror hon kommer ha jätteroligt!

Nu ska jag ner och hänga upp tvätt. Trevlig helg allihop! :)
Hjälp vad Ebba sover gott här bredvid i soffan. hihi.

Fotograf: Maria

Onsdagkväll

Nu är det kväll och även snart läggdags. Skall bli skönt, även om man sov ut imorse. Känner att min kropp vill ha ha extra mycket sömn nu, varför vet jag inte, men eftersom jag inte har tider att passa så låter jag den få sova ut. Nästa vecka tycker jag det räcker så då skall jag kliva upp strax efter klockan. Rädd att man blir van och sover minst 10 timmar natten haha!

Ikväll var jag på matematiklektion (18.00-19.40). Fick svar på det jag fastnat för och hann även jobba på ganska bra. Jag är nästan ikapp schemat då jag halkade efter med matten eftersom jag la all tid till historian och samhällskunskapen i början av terminen. Men nu så, nu är jag igång med matte c :) kl 20.00 var det top model på tv, och efter det visste jag inte mer vad som skulle hända ikväll. Sitter här nu och funderar på om jag skall ta fram matteboken eller inte. Hm, får se! Men det lutar åt att borsta tänderna och strax krypa ner och sova. Somna tidigt och vakna tidigt är så underbart härligt!

Nu ska jag fortsätta fundera om matteboken kommer fram eller ej. haha!
Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll :)

/Ann-Charlotte

Livet leker :)

Nu har veckan redan kommit till onsdag d.v.s. inte mångar dagar kvar till helg igen. Att tiden kan gå så rasande fort :) Och jag njuter av livet!

För mig består denna terminen av plugg på komvux. 1 september började jag studera på komvux heltid fram till 15 maj, d.v.s. 7st 100 poängskurser. Nu är jag klar med Matte A, Samhälle A, Historia A och Engelska A. Kvar denna terminen har jag Matte C, Naturkunskap B och Svenska B. Om man tittar på vad jag gjort och skall göra så blir vårterminen mycket lugnare än hösten. Jag valde själv att lägga upp det så då jag tycker om att kämpa för att senare få mer ledighet i slutet då värmen och våren kommit hit :)

Under julledigheten, införskaffade jag mig även en liten tikvalp vid namn Ebba. En blandras som jag starkt tycker om! Hon är charmig och väldigt duktig! Lagom storlek och lagom energi. En hund för mig alltså :) Nu har hon blivit tre månader och i Mars/April startar valpkursen jag starkt längtar till. Vill sedan bygga på med en fortsättningskurs och ev. agility, men det ligger längre fram i tiden så det tar vi när det väl blir aktuellt. 

Boendet är i Edsbyn i en liten etta med sambon Simon som jobbar skift på en plastfabrik, där han verkar trivas väldigt bra :) Vi har varit ett par 3 ½ år nu, men det känns som igår vi möttes! Att bo i en etta är alldeles perfekt för två ungdomar. Inte alltför mycket att städa och så är TV:n nära sängen :P Men det hade inte varit fel med ett eget sovrum. Men det är också en sak som kommer senare i livet, när man har ekonomi till det. Studentlivet är fattigt men man skall vara jätteglad att man får pengar för att man pluggar istället för att betala för utbildningen och sedan försörja sig någonstans under tiden. Heja Sverige på det!

Till våren skall jag söka till ekonomprogrammet i Göteborg men skall även göra det på högskolan väst, då jag inte tror mina betyg räcker till. Är det någon som gått på någon av skolorna och kan berätta om dem? Väldigt nyfiken! Är det någon större skillnad mellan olika universitet/högskolor? Är utbildningarna demsamma över hela Sverige? Om någon vet, kommentera :)

Jag måste säga att jag är jättenöjd med livet och har alltid varit det! Visst kan man bli irriterad och arg ibland men det måste man få bli. Och det säger ju inte att man inte tycker om livet. Åh tänk så mycket roligt det finns att göra? Det finns så mycket att man blir snurrig haha! jag älskar även att längta efter saker. Nu längtar jag till att komma hem till familjen och hälsa på i februari, New York resan med Simon och hans familj och såklart till vår/sommar och värmen :) hihi. Sedan finns det saker man längtar till varje dag. Sådana roliga saker som att hälsa på Maria och Freja, när Ebba får leka med andra hundar, när Simon kommer hem från jobbet, alla söndagar vi är hemma hos Simons föräldrar, när man blir klar med ett skolarbete osv. Jag uppskattar varje ögonblick och det gör hela livet roligare :)

Oj vad jag babblar om allting! Men kul var det. Nu ska jag hälla upp en kopp kaffe och surfa framför datorn och njuta av den lugna förmiddagen :)

Måndag eftermiddag

God eftermiddag måndag!

Dagen började med att jag och Ebba gick med upp då Simon skulle cykla iväg till jobbet 05.30. Hon gjorde sina behov ute, sedan så drog vi oss ända till 9 :) Tog en dusch och åt frukost. Sedan tog vi bilen till Viksjöfors för att hälsa på Maria och Freja. Där fikade vi och umgicks och räknade faktiskt massa matte. Eller ja Maria. MatteC är så stor skillnad från A glömde det.. Har ju läst kursen innan men det var ju ett tag sedan. Haha! La ribban högt på ett MVG och skall fortfarande sikta mot det. ett VG räcker alldeles gott det också men jag måste alltid göra 110 procent innan jag nöjer mig :). Då vet jag att jag gjort mitt bästa och var det ett VG så är jag jätteglad för det! Eller ett G eller vad det nu kan vara.

Åkte hem vid 13.30 igen och måtte upp Simon som slutade jobbet 14. Sedan gick vi tre hem till lägenheten. Vi har umgåtts och också gjort pannkakssmet som vi skall steka senare ikväll. Nam nam.

Nu ska jag surfa och slappa lite innan matlagningsdags!


Grattis Sverige!

Nu sitter vi i lägenheten igen efter lite äventyr bort till Simons föräldrar. Vi promenerade dit i snövädret där gångbanorna ej hade blivit skoddade ännu. Bara det var ett träningspass haha! Hos Simons föräldrar fick vi köttfärsgratäng och sedan fikade vi och tittade på bandy VM-finalen :) Sverige- Ryssland som slutade med att Sverige vann med 6-1, rätt överlägset. Men glada miner åkte vi sedan hem då de var så snälla och skjutsade hem oss.

Vad fint det kommer bli ute då det slutat snöa och plogbilarna skottat rent överallt :) Flera dm snö nu! kanske 4-5?
Ikväll blir myskväll med choklad och te, mumma! TV, och xbox blire också ikväll :)

Nu ska jag hämta schweizernötchokladen som finns i ett skåp i köket och fråga Simon om vi skall spela lite Halo3. Kommit in i sådan period nu :P :)

Ha en trevlig söndagkväll alla!


Snöigt värre

Nu är det redan söndag. Helgen har gått hyperfort! Sitter nu framför datorn med den hederliga koppen kaffe och har redan varit ute två gånger i snövädret. Haha det roliga nu är att de inte hunnit ploga här utanför och snön är högre än Ebba! haha. Jag får gå spår som hon kan hoppa i bakom :) Sedan måste hon bajsa där det är gärs (och nu vet hon vart), och hon måste då bestiga ett antal dm snö för att komma dit. Det ser så roligt ut! Men hon klarar det :)

Idag skall vi försöka ta oss hem till Simons föräldrar på lillbo. Jag hoppas de hunnit ploga på vår parkering. Där blir vi bjudna på lunch och så skall jag ta med en påse kanelbullar som jag bakade igår. Vår frys är nämligen inte den största! Annars händer det inte så mycket idag. Att vara ute längre stunder har vi redan strukit. En skön inneslapparsöndag helt enkelt :)

Nu blir det surfning och läsa bloggar!
/Ann-Charlotte

Hundfredag

Fredagen var supertrevlig och rolig! Efter tvättandet på eftermiddagen hann jag sticka och hälsa på Melinda, Leonel och deras hund Greven ett tag :) Jättetrevligt och roligt! Måste säga att Leonel är så charmig så det finns inte ens på kartan! 5 månader liten charmig bebis, kan ni tänka er? Och så ler han.. Hjälp, man svimmar av gullhet! Iallafall tog jag med Ebba (lite komiskt är att Ebba och Greven är födda på exakt samma dag, nämligen 25 oktober). Melinda kom ut med lilla kinesen så att de fick nosa på varandra. Ebba framfusig som vanligt hihi, men Greven stod och frös och var mera tillbakadragen och undrade säkert vad Ebba var för en framfusig och läskig typ! Väl inne tog det inte lång stund innan de härjade som busiga små valpar gör :) 13 veckor gamla och full av energi, det är bara för härligt att sitta och titta på! Man kan inte annat än att sitta och skratta och le.

Här kommer lite bilder från gårdagen. Det finns även bilder inne på:
Http://Melindalin.blogg.se om ni skulle vilja titta. Även film har hon lagt upp :). Det där läre vi göra om, för hjälp vad kul de hade.

      


Efter ca en timme med lek för Ebba var det dags att dra sig vidare till Viskjöfors och hälsa på Maria och Freja :) Där lagade vi tacos, tog en promenad (Freja fick upp rådjursspår), pratade och tittade på Let´s dance. Jättetrevlig kväll med en väldigt trött valp efteråt hihi. Freja låg och mös med oss i soffan medan Ebba trötter låg på golvet näst intill hela kvällen.

Freja myser i soffan.


Ett riktigt hundinlägg detta :) Men så blir det när man skaffat sig ett husdjur!
Nu är Simon iväg och handlar lite, bl.a. lite bakgrejer. Tänkte nämligen baka kanelbullar idag, då vädret ändå är skit. Gott med varma kanelbullar och röd mjölk till. Ingen annan mjölk än röd får det vara tycker jag.

Trevlig helg alla!


Fredag

Ja det är redan fredag, trevligt! :) Hade klockan senare idag 8.30 men vaknade vid 8. Gick ut på Ebba på en morgontur och tog sedan en dusch. Åt frukost, fönade håret och nu sitter jag här vid datorn med en kopp kaffe. Har även börjat som sagt smörja in med bodylotion lite här och där (ansikte och händer främst, men har även en torr fläck haha). Den aco jag har tycker jag luktar så himmelskt gott!

Ja men hur ser fredagen ut för Lotta idag då? Ja om en stund skall jag pinna iväg till affären och fredagshandla lite. Kl 11-16 har vi tvättid och däremellan blir det att umgås med Simon innan han cyklar iväg till jobbet (börjar 14.12). Sedan skall jag plugga en stund på eftermiddagen och runt 17.15 tiden åker jag och Ebba och hälsar på
Maria och hennes tax Freja i Sveriges blötaste by :)haha! dålig humor..Vik-sjö-fors. Lite roligt ändå! Sött och mysigt samhälle ca en mil utanför Edsbyn. Där skall vi laga mat, tacos, och sedan umgås och såklart sitta klistrande framför Let´s Dance!

Imorgon, alltså på lördag var det meningen att jag och Simon skulle åka till Valbo (Gävle) men så blir icke fallet nu. P.g.a. väderleken har vi bestämt oss för att åka nästa helg istället. Jag är lite feg av mig och tar det säkra före det osäkra. Plusgrader/nollgradigt med blötsnö och blåst lät inge bra att köra 24 mil i. Ne det får vänta en vecka! Har skrivit ner två saker som skall inföskaffas. En ny hårfön och ett flexikoppel till Ebba. Sedan blir det nog lite småsaker man kommer ut med från ikea :). Får se, har ju en begränsad ekonomi nu också, läre tänka på det. Vill leta efter en mysig bordslampa att ha på sängbordet. Vi har ingen där och vill man läsa läre man gå iväg till andra sidan rummet och knäppa på en lampa. Hm ja får se helt enkelt.

Nu blir till att borsta tänderna sedan iväg och handla!
Trevlig helg allihopa :)

/Ann-Charlotte

Ebba

Ebba är ett riktigt litet charmtroll och rolig! Haha vi har lärt henne att inte tigga så det har hon lärt sig rätt bra nu, förutom nu när jag satte mig i tvrummet med en färdigrätt. Haha ja den luktade mycket godare än "riktiga" maten vi lagar, hahaha! Hon gnydde och skulle se efter om hon nådde den och det har hon aldrig gjort förrut.. oj oj :)



 

När hon förstod att det inte var någon idé tog hon sin favoritleksak och lekte med den. Nämligen en toarulle :P



Efter lite lekande, blev hon trött och såklart ligger man och sover i soffan :)



Värt att nämna

Ja måste skriva ett inlägg om blonbella. Hon har skrivit mycket om vikthets det senaste och hur hon är emot det och det är just därför jag vill ta upp henne i mitt blogginlägg. Vill klappa händerna för henne. Det är verkligen bra att hon tar upp detta då hon är en av de bloggar som måååånga läser och även en förebild till många. Att hon spämplade till Carolina Gynning och Katrin Zytomierska om deras tillställning till mat tyckte jag var jättebra! Heja Isabella Löwengrip på den punkten, hoppas debatten går bra över bloggandet och att många tjejer tar efter vad blondinbella skrivit i bloggen. sund tjej! Så nu har jag tagit upp henne :)

Nu har jag en väldigt pigg Ebba här, jättebusig! hehe. Är så roligt att titta på henne när hon fipplar runt :)

Ebbas sköna liggstil
häromkvällen :)
 

Nu skall jag ut till böckerna som ligger på köksbordet. Matematik och naturkunskap. Tjolahopp.

Morgonkaffet..

Är den godaste koppen på hela dagen. Nu doftar hela lägenheten bryggekaffe, åhhh så gott gott! Hade klockan på 07.50 (har det varje dag numera eller 07.30), och gick då ut på en morgontur med Ebba. Sedan låg alla tre och drog sig till nyhetsmorgon och klev upp 9.00. Det är så mornar skall vara tycker jag! När klev upp blev det frukost och nu sitter jag här.

Simon sitter här och kallar mig tant för mitt inlägg haha! Kan det vara så? :P :) Men jag måste ju skriva som en vuxen och låtsas att jag är en. Fyller ju även 21 snart. Oj 21, vad vuxet det låter. Lika bra att vänja sig, men 21 är bara nummer. Jag menar man behöver inte vara vuxen för det :) På ett sätt låter 21 spännande också! varje år blir den nya "åldern/siffran" spännande på något vis. Inte för att man ändras på en dag men bara för att få säga det.

Idag ser förmiddagen lugn ut och vid 12 tiden skall jag uträtta lite ärenden för att sedan ha lite matte på skolan. Har nämligen fastnat och behöver lite hjälp för att komma vidare. Sedan på eftermiddagen skall jag passa på att plugga så mycket jag kan. Matte och starta med naturkunskapen för denna terminen, evolution. Denna vårtermin har börjat med att göra det sista i samhällskunskapen och historian, men nu äntligen tror jag att dessa två kurser är klara :).

Nu ligger en valp bredvid mig i soffan och storsover hihi. Mysiga lilla Ebba! Hon väger 2.7 kg nu och är ca 23 cm hög, det ni!

Ne nu blir det tandborstning för att få rena och fina tänder, det är viktigt att sköta dem! Har bara haft ett hål, men på en mjölktand som jag ändå skulle tappa. Jag grät när jag fick reda på det och sedan dess, ja då har jag inte haft något hål :) Men det är konstigt att jag grät för jag tycker verkligen om att gå til tandläkaren. Eller så tycker jag om att gå till tandläkaren och bara få höra att ens tänder är fina och sedan får man gå hem.

Ne nu blir det tandborstning som sagt!


Dagen idag

Då var det gjort. Skall hämta det nya passet om redan en vecka :) Sedan åkte vi typ direkt till Edsbyn igen. Var hemma runt 11. Har även hunnit gå till ica och handla lite. Köpte bl.a. två kärleksmums och lite choklad som jag och Maria skall mumsa på senare :) Ja vid 17 tiden kommer hon och Freja. Det blir matteräknande och sedan top model, trevligt må jag säga!

Nu skall jag ringa lite ärenden och sedan mysa med Ebba lite, och umgås med Simon som snart tar sin lilla cykeltur till jobbet :)

Pass

Om ca tio minuter kommer Simons föräldrar och då åker vi till Bollnäs en sväng för att ta nya pass. Nu skall jag dricka upp kaffet och sedan borsta tänderna, then i´m ready! :)

Oj.

Barack Obama svor en ed idag kanske man skall tillägga.. Ursäkta svenskafelet :):P

Barack Obama svär ed, idag!

Då var det gjort. USA har nu en mörkhyad president som börjar sin period nu, idag. Roligt för united states :) Tänk att snart är man där! På östkusten, i staden New York. Kan inte annat än att tänka på det varje dag nu. För det börjar faktiskt närma sig. Dessutom skall vi ta nya pass imorgon. Ja då kan man inte annat än att längta lite extra, extra. hihi. I New York fyller Simons mor år, och det är en orsak till resan, så firande skall det bli där! Kul kul kul :) Andra dagen. Dagen då vi även skall åka på en flera timmars guidetur i manhattan. Längtar? OUJA!

Nu är jag även klar med historian och samhällskunskapen, känns otroligt härligt! Men vågar jag säga så riktigt ännu? Jag har lämnat in de sista uppgifterna och såklart kan det tillkomma en liten kompletering, men nästan är ett passande ord då. Har matte c, naturkunskap b och svenska b nu i vår, känns härligt att bara ha tre kurser att fokusera på. Skall snart ta upp matteböckerna och räkna lite ikväll innan läggdags. Matte c, vad säger man mer än att det är intressant men knivigt. tycker visserligen om utmaningar. hoppas kursen går vägen och att mina matteceller håller även för matte c. Har läst kursen innan så det blir repetition. kommer så väl ihåg logaritmer och vad jag höll på med dem, denna gång då skall jag fasiken få klart vad det är!

Nu vill en liten valp vid namn Ebba ut, så tjingeling! När hon vill ut då är det lite bråttom om ni förstår :)




Måndag

Nu sitter jag i lägenheten igen efter att ha gjort lite ärenden idag. Det började med att klockan ringde 07.50 och gick då ut med Ebba en sväng :) Knäppte på nyhetsmorgon och låg och drog mig. Kanske in i det längta haha! käkade iallafall frukost och gick sedan till skolan för att skriva ut två arbeten. Dels det jag muntligt skulle tala om idag (kalla kriget som jag satt med igår) och Håkans rapport (jag skall nämligen läsa hans och han min till imorgon då vi har svenska ventilering). Efter att jag var till skolan en sväng var det dags att sopa av bilen som hade en del snö på sig och efter det åkte jag och Ebba till Viksjöfors där Maria var. Hon erbjöd sig att hänga med till veterinären och det är alltsid roligare att ha med någon. Dessutom visste jag inte riktigt vägen hehe. Hon hänge med oss till veterinären där Ebba skulle få sin 12 veckors spruta. Hon märkte inte av någonting, jätteduktig :) Så hon gick och nosa runt där och förstod nog ingenting av vad som hände hihi. Men jag glömde vaccinationsbladet som man läre ha med vid varje vaccination, typiskt mig haha!

Sedan fick Ebba vara hos Maria och Freja ett tag då jag var på skolan och hade muntlig redovisning. Det gick bra! Hade ju all information färsk sedan igår :) När jag var klar på skolan åkte jag till viksjöfors igen och umgicks lite med Maria, sedan skjutsade jag henne till Alfta och jag och Ebba fortsatte till veterinären igen för att få vaccinationsbladet ifyllt. Skönt :) Och nu vid 16.45 tiden var vi hemma igen och Ebba stensover :)

Nu ska jag äta och sedan plugga en stund. ikväll blir det tv med varm choklad :)


Halleluja

Håller på att plugga än! Åhhh jag blir nästan frustrerad haha. Skall på och börja det sista på uppgiften nu, finally. Eller nej förresten, har två saker kvar att skriva om, typsikt. Om Berlinmurens fall och sedan följderna av berlinmuren och dess fall. Ja med andra ord är det ett tag kvar. Visst är det intressant men inte när man är väldigt trött vilket jag är nu. Är ingen nattmänniska. Har god lust att lägga mig men imorgon 13.55 skall jag stå inför klassen och berätta om Berlin och Berlinmuren från andra vräldskriget till dess fall och jag kan ju inte berätta om bara början haha :D Måste ju även berätta slutet på historien. hur skulle det annars se ut? :P Oj nu är jag trött.. Åter till Kalla kriget och berlinmuren. Undrar hur det här kommer att sluta! Första gången att jag är såhär i sista minuten. Halleluja :)

Hoppas ni sover gott! Sängen blir extra skön idag kan jag lova :) Längtat ett tag redan, och det blir ett tag till. minst en timma tror jag.

Nemen fy vad jag babblar, kalla kriget var det Lotta! Skärp dig.

Söndagsmorgon

Söndag morgon/förmiddag. Jag och Simon sitter vid varsin dator med varsin kopp kaffe :) På förmiddagen blir det lite pluggande och vid 12 tiden tar jag, Simon och Ebba en promenad till lillbo hem till hans föräldrar där vi är bjudna på lunch. Lax och pressad potatis skulle det bjudas på :) Mums! Trevligt att varje söndag gå bort dit och hälsa på och äta gott!

Vi vaknade rätt tidigt idag, härligt! Jag vaknade 07.45 av att jag tyckte jag sovit länge och gick ut med Ebba som inte läckt på flera nätter nu. Duktig :) Efter det drog vi oss till 08.30 och gick sedan upp och åt frukost och nu sitter vi här. hehe ja, en riktigt härlig start på söndagen.

På måndag ska jag till veterinären med Ebba då hon skall få sin 12 veckors vaccination.
Maria är snäll och hänger med :) Sedan på eftermiddagen har jag en muntlig redovisning av Berlinmuren, och jag har ännu bara skrivit tre meningar. Det blir definitivt pluggande idag! Jag har aldrig varit ute sådär i sista minuten. haha! Usch gillar inte det men detta är sista uppgiften i historian (kalla kriget).

Här kommer lite bilder på Ebba från jag kom hem med henne (8 veckor) till idag (12 veckor).



Då var det lördag igen

Lördag idag. Vädret är mycket mildare, bara några enstaka minusgrader. Mycket härligare att gå ut nu! :) Vaknade vid halv sju imorse och var jättepigg. Gick ut med Ebba men la mig sedan i sängen för jag vet att jag kan somna om igen på två röda och det gjorde jag. Hade klockan på 07.30 och satte på tvn och drog oss, mysigt! :) Frukost och en kopp kaffe vart det sen. Jag vet inte men jag tycker frukosten är det mysigaste målet på hela dagen! Efter frukost och kaffedrickande blev det sedan dags att gå ut med Ebba igen. Hade tänkt att gå en lite längre runda men hon var inte alls pigg på det, så vi vände hem istället. Tog en dusch och efter det har jag skurat skåp i köket och pluggat. Känner mig rätt nyttig faktiskt :) Nyttig på det viset att man gör nyttiga saker! Tummen upp för det :)

Men vad sker resten av lördagen? Jag brukar inte planera mina dagar så även idag blir det en "ta det som det kommer dag". Måste plugga, det vet jag! annars blir det en lugn mysig dag kan jag lova. Det är ju även bra på tv ikväll!

Måste säga att jag tycker historia faktiskt är riktigt jätteintressant. Ja jag läser och läser och blir bara mer inne i det jag läser. Snart läst ut en liten bok om cubakrisen. Snart ska jag börja läsa om Berlinmuren, intresting! Sedan är tyvärr historiekursen slut men jag skall behålla boken. Jag menar, det står mycket intressant där! Inte trodde jag att jag skulle börja intressera mig för historia för bara några år sedan. Men då var man ju inne i en skoltrött period på högstadiet och var allmänt egen.. Nu har man hittat sig själv och blivit intresserad av mycket! Mogen är ett ord man kan använda kanske, även om jag fortfarande inte känner mig riktigt vuxen ännu :) Förstår ni hur jag menar? hehe.

Nu skall snart jag och Simon ta en längre promenad med Ebba, se om hon är piggare till det nu. Hope so :)
Jag vill passa på och önska er en trevlig lördag!


Tvmys!

Ja ikväll består kvällen verkligen av tvmys med Simon och Ebba :) tvkvällen börjar 19.30 med Postkodmiljonären och följs sedan av let´s dance. Till det har vi både chips, godis och vin/öl. Nam nam :)

Nu skall jag kvista ut till köket och laga mat med Simon. Potatisgratäng och en grillad kyckling blev det idag :) Mumsfillebabba.


hudvård

I förra inlägget skrev jag att jag måste ta hand om mina händer bättre. Och efter att jag avslutat och skickat iväg blogginlägget pinnade jag iväg för att fila till naglarna, använde en handcreme jag haft sedan tidigare (oriflame) och målade på ett genomskinligt nagellack för att stärka naglarna. I julklapp fick jag ju en jättebra nagelfil av syrran med fyra olika steg på så snart så, då är även naglarna i topp! Mina händer kännas redan som en babyrumpa, så härligt! Att jag inte använt mig av handkräm tidigare? Det har liksom bara varit lite då och då när jag känt mig torr men jag inser faktiskt nu att man behöver en vårdande kräm till sina händer. Jag ville inte använda mig av en massa krämer av den enkla anledningen att jag tyckte kroppen kunde sköta den återfuktande delen själv. Jag använder ju redan lypsyl varje dag (utan det blir jag tokig). Men en handkräm anser jag är viktigt att ha! även en ansiktskräm, speciellt under det torra vinterhalvåret. Ja Lotta har gått och blivit påverkad av omvärlden :) Men fy, jag vill känna mig fräsch och inte ha fula händer! Thats it. Inte för att jag är speciellt fåfäng men att ta hand om sig själv och sin kropp måste man göra :) Och så är det kul också! tror jag skall ha på en ansiktsmask i helgen, bara för att lyxa till det lite extra.


Fredag

Oj idag är det kallt. Graderna måste ha sprunigt ner under natten haha! Idag är det -16 men sol, åh så fint :) Mössa och vantar på nu!

Och det är ju Fredag idag, vad roligt :) Shohoo! Simon slutar 14 och får då helg. När han kommit hem skall jag till skolan en sväng och sedan handla mat till kvällen. Funderar på potatisgratäng och nå kött, är ju så gott och speciellt gott på en fredag!

Nu har jag även kommit på mig att jag borde sköta mina händer bättre! Använda en bra handcreme varje dag (flera gånger om dagen?) och vårda naglarna så ofta som möjligt! Det finns ju inget fräschare än fina händer. Så nu Lotta, skärp dig med detta! Kanske är detta mitt sent påkomna nyårslöfte? Snart kommer ju även den vita pennan till naglarna Maria beställde åt mig i oriflamekatalogen. Någon som har ett bra "ta hand om händerna tips"? Tacksam för alla tips!

Nu skall jag till och plugga, blev en liten surfpaus nu bara :)

Jag vill även önska er en trevlig helg allihop!

Vinterväder igen :)

Nu är vädret riktigt mysigt och vintrigt igen :) Snöat lite grann och -8 grader. Alldeles ett sådär fint och friskt vinterväder, och alldeles lagom många minusgrader.

Idag kom Maria hit vid 9.30 tiden. Såklart fikade vi med kaffe. Till och med i två omgångar haha! Först när hon kom till matematiken och sedan efter att vi varit på ica och hon hittade semlor som hon köpte. Fy vad gott det var med semla idag :) Satt verkligen och njöt! Ja det är inte ofta med äter semlor, även om de är himelskt goda. Matematik räknades för fullt och lite komiskt var det faktiskt att båda läser algebra i varsina olika kurser. 13.30 tog hon bussen och sedan dess har jag pluggat. Ja nu är det dags att göra klart den sista uppgiften i historia A, nämligen tiden efter 1945, d.v.s. kalla kriget. Jag var jättestressad ett tag men nu är jag lugnare då jag upptäckte att det inte är jättemycket att skriva. Iallafall inte ens i närheten av hur mycket jag skrev på uppgiften med världskrigen. Skönt!  

Imorgon är det Fredag, bara glad av själva tanken med helg fast helgen kommer tillbringas med en massa plugg. På något sätt kopplar kroppen av extra och så hjälps det ju inte med att det kommer massa bra på tv :) Denna helg blir det faktiskt också till att öppna en vinflaska vilket var väldigt längesedan nu. Ja det är faktiskt gott med ett glas vin till maten på en fredag eller lördag. Blir skolan och sedan systemet imorgon!

Ne nu åter till kalla kriget och cubakrisen som jag förövrigt håller på att skriva om nu. Intresting må jag säga!

Plugg, plugg, plugg!

Nu är det mycket plugg som kommer ta upp dagarna ett tag framöver. Iallafall fram till måndag. Har hemskt mycket att göra och det är ett skäl till att det kommer bli torrt med inlägg i bloggen.

Kom ganska nyss hem från kvällskurser på skolan och nu alldeles strax är det läggdags. Behöver börja plugga tidigt imorgon och så kommer
Maria på besök på förmiddagen :) Trevligt!

Ne nu skall jag äta lite, sedan sova. Godnatt på er!

Tisdag Förmiddag

Sitter framför Simons dator då min är avknäppt och avnjuter morgonkoppen med kaffe.  Det doftar kaffe i hela lägenheten, finns ingen godare doft tror jag. Jo, nybakat!

Efter kaffe och tandborsting skall jag klä på mig och kl10 skall jag och Ebba till Maria och Freja en sväng och hälsa på i vichan :) Trevligt skall det bli. Kul för Ebba att träffa en kompis!

Måste även berätta att nu har jag tight om tid till historiaarbetet. Det blir plugg hela dagarna framöver till nästa måndag om jag skall hinna klart. Har ju inte ens börjat, bara lånat hem de böcker som skall användas. Men det skall bli skönt sedan. Att äntligen vara klar, med både samhällskunskapen och historian. Aldrig har jag lärt mig så mycket som i höstas, kul!

Nej nu tandborstning sedan byta om för att åka :)

Godnatt

Och sov så gott! :) Nu är det läggdags här!

Orkidé

Måndag förmiddag nu vilket betyder ny vecka som i sin tur betyder att vi nu redan kommit in i årets tredje vecka. Tyckte det nyss var nyår. Idag drog jag mig väl lite väl länge tyckte jag. Ända till 10, men eftersom jag läser på komvux så bestämmer jag själv över mina studietider och idag blir en sådan dag där kvällen blir pluggartid istället vilket inte har mig emot. För mig spelar det ingen roll när på dygnet jag pluggar, och jag älskar att plugga på det här viset. En nackdel kan vara att man inte alltid har motivation och driv i att plugga vilket man måste ha om man pluggar såhär. Det kan lätt bli att "jag gör det imorgon, eller jag pluggar på helgen istället". Jag har tur som vill så gärna plugga på universitet vilket är en drivning i att plugga hårt för att få de betyg jag strävar efter. Efter detta blogginlägget skall jag ut en liten längre runda med Ebba och sedan blir det plugg, plugg, plugg! Imorgon skall rapporten vara klar och till nästa måndag skall det sista historiaarbetet vara klart (sedan är både samhällskunskapen och Historian klar shohooo). Återstår gör Matte C, Eng A, Naturkunskap B och Svenska B som skall vara klart 15 maj.

Denna vecka jobbar Simon förmiddag (05.48-14.00), Ja roligt för då lagar vi mat tillsammans och umgås mer! :)

Vill även berätta att när jag var hemma på västkusten under julledigheten så passade orkidén i lägenheten på att blomma. Så fint när de äntligen blommar :)



Nu blir det promenad sedan rapportarbetet som jag hoppas göra klart ikväll.

New York

Vet ni vad? Jag längtar grymt mycket till New York resan nu så det inte är möjligt! Dessutom pratade vi mycket om New York idag hos Simons föräldrar vilket gjorde att man längtade ännu mer :) Hjälp vad man börjar drömma sig bort och tänka på allt som finns där att göra och vad mycket man kan se! Och det är inte ens tre månader kvar. Tiden går fort! Om någon vecka eller två skall jag och Simon föräldrar även iväg till Bollnäs för att fixa nya pass. Ja kul :) Skall ta och läsa in om Manhattan (där vi kommer tillbringa resan) om olika delar och vad det är man vill av resan. En vecka i storstaden, hur kul som helst!



Ja nu har jag avreagerat min längtan lite grann i bloggen :) Haha!


Söndag

söndag eftermiddag nu och vad har hänt i Edsbyn idag? Ja jag och Simon steg upp vid tiotiden och sedan tog jag en dusch och för ovanlighetens skull åt jag bara en banan och ett päron till frukost vilket kändes nyttigt. Pratat med mamma en sväng och vid 12 tog jag, Simon och Ebba en promenad hem till hans föräldrar och umgicks åt lunch och fikade, trevligt! Bjöds på skinkstek med potatis, ädelostsås och sallad + vitlöksmarinerade morötter. Nam nam :)

I eftermiddag har jag skurat ur toan, Simon dammsugit och ikväll blir det plugg. På tisdag skall rapporten vara klar och skickas över till en annan komvuxelev för på fredag skall vi ha ventilering. Ja så ser dagen ut idag. En mysig och trevlig söndag :)

nu skall jag röja lite här i lägenheten. Ha en trevlig söndag allihop!

Promenad

Lördag idag. Både jag och Simon sov ut idag, drog oss till halv elva. Oj oj :) Idag har vi tagit en promenad till granngården i det härliga och friska vintervädret men 4 plusgrader, otroligt skönt väder :) Ebba pinnade på nästan hela vägen, var bara en liten bit vi fick hålla henne då hon inte orkade, men annars så. Kul nu när hon börjar gå längre :) På granngården köpte vi nämligen kompostgaller som Ebba får vara i under natten då det finns läckrisk. Får ha det till hon blir rumsren :) Men det är ju förhoppningsvis inte så värst långt kvar. Idag är hon förövrigt 11 veckor, den lilla busen.

Simons föräldrar har även varit hit en snabbis och hälsat på då de hade vägarna förbi. Hon blir så glad när det kommer människor :)

Igår kom
Maria hit. Vi lagade räkpaj (som förövrigt var jättegod) och sedan tittade vi på Let´s Dance. Trevlig underhållning en fredagkväll! Denna säsong tycker jag att det finns många roliga med! Favoriter är Magnus Samuelsson, Leila Bagge och Morgan Alling.

Nej nu skall jag vila lite tror jag eller iallfall slöa vid tvn. Febern har börjat lägga sig, vilket är skönt! Bara snorig näsa haha. Ja så blir det nu.

Åh måste även säga att hjälp vad jag saknar min familj lätt. Denna gången var det extra svårt. Är verkligen familjekär, kan inte hjälpas. Glad att det finns telefon och msn :) Ja både mamma, pappa, syrran, morbror och mormor har faktiskt msn. Välkommen världen idag!

Finbesök

Ja idag fick jag och Ebba finbesök av Maria och Freja på eftermiddagen och stannade till 19 tiden. Hundarna fick hälsa på varandra och tyckte det gick bra. Ju mer de umgås desto bättre tror jag det går. Ebba vill bara leka och springer efter Freja vart hon än går haha! Freja är på sin vakt och jag hoppas Freja sätter Ebba på plats så hon vet att Freja är den "ledande" hunden och den klokaste. Vi umgicks, räknade lite matematik, fikade, gick ut en liten sväng med hundarna och lagade mat och åt. Potatis & purjolöksoppa, mums! Var inte igår man åt det så idag var det extra extra gott :).

Simon jobbar eftermiddagsskift denna vecka så sitter ensam nu med Ebba sovandes bredvid. Gulleplutt :) Skall börja plugga nu, inte riktigt klar med rapporten. Ebba är helt slut efter dagen, roligt :)

På förmiddagen var Simon i Bollnäs och vid 11 tiden kom hans far hit en sväng och tog med sig bilbatteriet till volvon för att ladda upp det. Jättesnällt! Är så tacksam för all hjälp man för av alla. Snälla personer runtomkring en :) Sedan hoppas jag bilen startar lätt som en plätt oavsett om det är -35 grader ute! hihi. Hoppas hoppas.

Ne nu är det dags för lite rapportskrivande. Skall på och börja med två u-länders (Vietnam och Elfenbenskusten) utvecklingsteorier och utvecklingsstrategier. Ja det är vad jag skall sitta med ikväll det. Fram till Simon slutar jobbet (22.24). Sedan film tror jag :) Blev inspirerad av Maria som skulle koka lite te nu, så snart blir det en kopp här med vid datorn! Och en apelsin.

Här är kort på Ebba och Freja från idag (fotograf är Maria) :)



Grammisgalan

Tittar på grammisgalan på tv 4 nu och när jag såg Timo Räisänän fick det mig att tänka på att han faktiskt var på x2000 tåget igår mellan Göteborg och Stockholm. Jag satt först i vagn tre och då gick han förbi till bistron. Jag kände då bara igen honom men kunde inte placera honom men när han gick tillbaka ja då plingade det att det faktiskt var han! förstår även nu varför han åkte till Stockholm. Ja det är ju gala ikväll :) Sitter och halvtittar samtidigt som jag pluggar lite och leker med Ebba.

Snart kommer Simon hem från jobbet, shohooo! Blir film ikväll. En riktigt lugn och mysig kväll med en bra film och ostbågar (ostkrokar som de säger i hälsingland) :)


Ebba åker tåg

Tänkte visa lite bilder på Ebba igår under tågresan :)




Förrut startade inte bilen. Ska testa igen när det blir varmare som Simons pappa tipsade mig :) Men imorn kommer Maria och Freja hit istället på eftermiddagen, kul kul kul!

Nu vill lilla Ebba ut, så tjingeling.

Edsbyn

Ja igår åkte jag, Simon och Ebba tåg till Edsbyn igen efter ca tre veckors ledighet. Ebba var överförväntan duktig på resan. Inte ett gny. Hon sov på bussarna och på tågen och drack lite hälsofil, vatten och åt även torrfoder på vägen, ja hon var världens underbaraste att åka med. Vi kom hem ca 20.30 och packade upp den kvällen. Sedan tittade vi på film, en som jag kan se om och om igen. Nämligen Bridget jones dagbok :) Den är så bra och skön! Efter filmen var vi så trötta att vi somnade som små lamm, även Ebba.

Idag har vi packat ner alla julsaker och handlat då det var näst intill tomt i kylen. Ja det blir så när man reser iväg några veckor :) Även Simons mor och far kom hit en sväng förrut och hälsade på lilla Ebba :).

Om en stund skall jag till Maria och Freja, ska bli jättetrevligt! Var ett tag sedan nu. Mitt huvud har ännu inte riktigt kopplat att vi är i byn igen, men snart så. Snart kommer den ifatt.. haha! Har alltid svårt att omställa mig när man åker en hel dag sådär. På morgonen är man hemma med familjen och sedan på kvällen är man i Edsbyn. trots att det bara är ca 50 mil emellan.

Ne nu skall jag starta bilen. Se om den startar. Hoppas, hoppas! Har stått still i över 3 veckor nu och så är det massa minusgrader. Snälla bil, starta idag :)

Ha det bra allihop!

10 veckor

Det är just vad Ebba är idag. 10 veckor gammal :) Tänk så ung! Även bra vän med "lilla" Bamse :)



Nu blir det lite pluggande eftersom jag inte hann klart rapporten innan jag kom hit.

Bye bye

Hårfönberoende

Har precis tagit en dusch och sitter nu här och låter håret självtorka lite grann. För just lite grann får inte vara länge, vilket har gjort att jag märkt att jag är beroende utav hårfönen. Jag kan inte längre låta mitt hår självtorka och lägga sig hur det vill utan måste blåsa håret för att få en ganska rak struktur på det. haha! Vilken upptäckt. Men sant är det. Jag är hårfönberoende.

Idag är det redan lördag. Har ganska nyss stigit upp och efter fönande av hår så blir det lite frukost. Är hemskans sen med frukosten nu under julledigheten. Har väl förmodlingen att göra med att de andra i familjen knappt äter frukost, och om de äter frukost är det vid lunchtid. Min familj är verkligen inga morgonmänniskor.

Ne nu åter till hårfönandet! :)


Firandet i uddevalla



Ganska precis vaknat efter några timmar skönhetssömn :) Kom hem 04 inatt, var chaufför som sagt och kvällen var helt galet bra! Kom till Hanna (min gamla klasskamrat) vid 19.00, sedan bjöds det på trerätters a la Skoglycke. Hennes tre år äldre bror var också med i festen med några vänner. Till förrät blev det grönsaker och skinka med pinjenötter, mums! och till huvudrätt blev det lamm med klygtpotatis och rödvinssås. Efterrätten efteråt var det godaste jag ätit! Någon glass med philadelphiaost i och digestivekex i botten och uppe på. Nam nam:) Sedan började festen med dans och umgänge! Träffade flera som man inte sett på jättelänge vilket var otroligt roligt! Det var som jag trodde, det var en lika rolig fest med som utan alkohol. Jag stod på dansgolvet och shaka loss, tror det t.o.m var bättre i nyktert tillstånd (inget vingel) haha! Vid 03 drog vi oss, skjutsade hem två stycken till lane och sedan hem. Både mamma och pappa var vakna när vi kom hem, men slocknade fort efter att vi kom hem. Även Ebba somnade som en stock i sin lilla bädd när vi kom hem.

Nu börjar magen kurra, dags för frukost!

Här kommer lite bilder från nyårsfirandet.




Chao!