Dan före dan före dan före dopparedan

God förmiddag!

Sitter framför datorn och dricker en kopp kaffe. Har varit på morgonpromenad med Ebba och ätit frukost. Adventsstaken är tänd i lägenheten och ute faller små, små snöflingor. Kan man få mer julkänsla? Jag tror inte det :) Idag skulle jag och Josefin ha varit på skolan och pluggat men imorse skickade hon ett sms och hade ont i kroppen + halsont. Stackarn. Så jag knäppte på tvn istälet kl 07 på morgonen och kikade på julkalendern och nyheterna. Supermysigt! 

Om en liten stund skall jag börja plugga och det behövs pluggas hela dagen! :) Utsöknings- och konkursrätt blir det och hoppas även på att hinna med lite skadeständsrätt också. Får helt enkelt se.

Jag måste berätta en liten händelse som hände igår, haha! Igår när jag och Josefin promenerade hem till mig efter föreläsningen för att fortsätta plugga (ville inte lämna Ebba för länge ensam hemma) halkade jag pladask. Och inte på vilket ställe som helst. Vi skulle gå över ett övergångsställe och en bil fick sakta in för att släppa över oss. Ja precis där, framör bilen ramlade jag men jag bjuder på den :) Hade jag själv suttit i bilen och sett hade jag inte kunnat hålla mig för skratt. 

Hoppas ni får en alldeles bra tisdag!

Julveckan!

Här kommer ett litet och snabbt inlägg. Skall befinna mig på högskolan för en föreläsning vid 9 :) I fredags åkte jag och Ebba till Ödeborg över helgen. Jag jobbade i lördags (07.30-16.00) och sedan umgicks vi hela familjen. inhandlade även julmaten så nu är i princip det mesta klart, jätteskönt! I söndags tog jag och mamma en promenad med hundarna runt Ryk. En promenad som tog 1 timma och 45 minuter, och lite över 8000 steg. Jättehärlig promenad och hundarna älskar det hihi! När vi kom hem bakade vi lite Rocky road (Leilas recept) och umgicks på söndagseftermiddagen. Vid 18.20 åkte jag och Ebba till Trollhättan igen eftersom jag har föreläsning måndag och onsdag och imorgon (tisdag) ska vi troligen sitta och plugga på högskolan. Juridiktentan är 15 januari så nu är det en hel del förberedelser inför den. Läsa alla moment (har några kvar innan jul) och sedan börja repetera och bli riktig vän med lagboken :)

Nej nu är det dags att borsta tänderna och sedan bege sig till högskolan. Tänk vilket julväder det är ute, helt otroligt fint :)

Trevlig måndag på er!

Torsdag

Åh vad mysigt det är att vara inomhus idag och bara titta på busvädret utanför. Sitter just nu med en kopp nybryggt kaffe och har precis ätit en god frukost. Har hemmastudiedag idag och skall även tvätta kl 13.00-16.00och packa idag. Det faller snöblask och är +4 grader ute. Imorgon skall det dessutom frysa på igen och då tror jag det inte bara blir halt, utan snorhalt!

Simon är just nu på högskolan och studerar ekonomistyrning inför tentan i Januari :) Jag ska ta tag i fordrings-, sak- och säkerhetsrätten idag då vi skall gå igenom det på föreläsningen imorgon.

Hoppas ni får en alldeles bra torsdag! :)


Luciamorgon

Imorse ställde jag och Simon våra klockor extra tidigt för att vid 07 knäppa på svt2 och kika på ett otroligt fint luciauppträdande. Vilket härligt uppvaknande och start på dagen!

Nu sitter jag här med lite god frukost ett glas mjölk och en kopp kaffe. Vid 9 är det dags att bege sig till högskolan för en föreläsning och efter den åker jag och Ebba till Dalsland. 16.00-21.12 ska jag hoppa in och jobba på Konsum då personalen äter eget julbord :)

Trevlig måndag på er!


Pluggsöndag

Sådär. Då har vi (jag, Simon och Ebba) precis kommit hem från en promenad och passat på att uträtta ärenden på vägen. Vi handlade lite till kvällens middag (som idag blir fläskfilé med potatisgratäng och sallad till det) och sedan gick vi till centralstationen där Simon hämtade ut sina tågbiljetter (på lördag åker han till sin familj i Edsbyn). Skönt att både promenera och uträtta dagens ärenden samtidigt! Nu, som tidigare idag skall jag fortsätta med pluggandet. Är inne på fastighetsrätten och kan väl säga att detta var ett mindre roligt moment i juridiken. Ingenting som lockade mig alls. Däremot var äktenskapsrätten och associationsrätten jäkligt intressant.

Nej nu åter till jordabalken, fortsatt trevlig söndag på er!


Lördagspromenad

Hej och god eftermiddag på er!

Okej, jag ljög lite för er igår. Jag skrev att jag skulle plugga men vid 12 ringde de från Konsum och undrade om jag kunde hoppa in och jobba kväll (14.00-21.12) då någon inte kunde. Så jag tog såklart tiden och jobbade fredagkväll :) Nu var det ett tag sedan jag jobbade sist (1 oktober) och det var jätteroligt att träffa alla goa kunder igen som även dem blev lite förvånade när de möttes av mig i kassan. Det är helt otroligt vad gulliga och trevliga många kunder är som frågar hur det går med mina studier osv. De flesta är verkligen sociala och eftersom att vi inte är en jättestor butik känns det mer personligt av det skälet att man känner igen de flesta efter ett tag (stamkunder osv), och vissa pratar man mer med och vissa mindre med. Kul! Åkte tillbaka till Trollhättan igår igen vid 23.30 tiden. Simon var ute på kåren igår, det hade varit julsittning men efter den fortsatte det med fest.

Idag tog vi sovmorgon och vid 10 försökte vi lösa melodikrysset men lyckades med halva. Åt en god frukost och drack en kopp kaffe och därefter startade jag med pluggandet - fastighetsrätt . Vid 13.30 tog jag, Simon och Ebba en promenad runt spikön. Synd att det är töväder ute (+3).. Och dessutom skall det tydligen frysa på igen imorgon vilket betyder halka. Haha redan på promenaden såg jag en idrottare som höll på att vurpa, men han klarade sig precis. Shoooop sa det bara och så höll han på att ramla på baken, men med sprattlande ben var han på benen ganska snart igen :) Ikväll ska vi bara ta det lungt och till middag blir det tacos. Mums!

Här kommer några bilder från promenaden

Gråmulet och +3 grader ute



Promenerade längs Trollhättans kanal



Fredag!

Simon har precis gått till högskolan för att ha en föreläsning i ekonomistyrning. Jag har precis hällt upp en kopp med kaffe och Ebba spanar ut genom fönstret för att se vart husse är. Det är även fredag idag, vilket gör stämningen lite sådär extra speciell som den blir inför helgerna :) Härligt! Underbart!

Idag, precis som igår så ska jag ägna mig om något ni hört om förut. Jag skall nämligen plugga idag. Har en del att gå igenom då denna juridikkurs består av mycket läsning och att följa med och tolka lagtexten. Sedan kanske jag och Ebba tar en långpromenad runt spikön :)Det är ett underbart vinterland på utsidan som bjuder på sol och -7 grader vilket gör att man inte kan motstå långpromenaderna. Igår eftermiddag tog jag, Simon och Ebba en runda runt spikön och det var ljuvligt.

Nej nu ska jag dricka mitt kaffe och surfa lite innan jag sätter igång med dagens moment som är fastighetsrätt.

Jag vill passa på att önska er en trevlig helg! :)


Torsdag 9 december

God förmiddag på er!

Det är redan torsdag och jag tycker veckan har gått i rasande fart. Det är redan 9 dec vilket betyder att nästa lördag (18 dec) åker Simon hem till sin familj i Edsbyn medan jag åker till Ödeborg till min familj. Ja ännu firar vi inte jul ihop men det kommer nog senare det där. Julen firar vi med familjen, och våra familjer råkar bo 55 mil från varandra. Det här med att längta efter varandra över jul gör ju också att när man väl träffas igen blir man som ett litet barn på julafton. Spänd, ivrig och jätteglad :) Det behövs ibland, dock inte för ofta eller långa perioder. 

Idag klev jag upp vid 8 och tog en härlig morgonpromenad med Ebba. -5 grader ute nu och ett alldeles perfekt vinterväder! När vi kom hem åt jag en god frukost och dricker nu en kopp kaffe. Ska snart börja plugga (har hemmastudiedag) och fortsätta med associationsrätten. Handlar om aktiebolag nu och vem som bär olika ansvar. Faktiskt väldigt intressant! Simon är på högskolan. De skulle studera lite ekonomistyrning tror jag :) Har jag sagt att jag älskar att studera? Annars vet ni det igen.

Här kommer bild på våra familjer:

Här har ni: Pappa uppe till vänster och sedan mamma bredvid honom. Sedan lillasyster Jessica och hennes pojkvän Simon (bra att vi båda systrar lyckats hitta en pojkvän med samma namn), och i den främre raden har vi lillebror Rickard i den vita t-shirten och hans vän Kevin som bor här på gatan. Ja det var familjen på sågvägen! Ja, jag kan inte annat än att vara stolt över att få blivit uppfostrad av mina föräldrar!


Här har vi världens bästa svärföräldrar med familj! Först Eva till vänster och bredvid sitter min kära sambo Simon. Till höger sitter Simons sköna bror Johan och Kalle bredvid honom. Bilden är tagen från New York resan :) 


Hoppas ni får en trevlig torsdag!


Drömmer mig in!

Jag kom precis hem från en promenad runt Spikön med Sofia. Jättehärlig promenad och mitt under fick vi finväder och besök av solen :) +0.7 grader ute! Jag hoppas inte snön töar bort nu när den ligger såhär fint på backen. Dock är det en väldigt behaglig temperatur ute.

Sitter här och drömmer mig in i lägenheternas värld på svensk fastighetsförmedling. Det hade inte suttit fel med en bostadsrätt på Majorna/Masthugget i Göteborg om några år! Gamla lägenheter som är fint upprustade, Mmmmm.


Andra Advent

Då var det dags att tända andra ljuset på adventsstaken och jag kan inte annat än att säga att jag älskar förberedelserna inför julen. Alla adventssöndagar, pyssel, bakning, julklappsförberedning m.m. Och jag hoppas ni andra också känner ett sådant lugn inför julen. Ingen stress, det förstör allt! Man måste få hinna njuta av december och se julen som något man längtar till. En högtid vi spenderar med våra nära och kära. Min favorithögtid om ni frågar mig :)

Idag är det en plugg- och städsöndag. Ja, både jag och Simon har en del plugg att ta oss igenom och sedan har vi inte veckostädat ännu utan vi bestämde oss för att ta tag i det idag istället, då vi hade besök av min lillebror och hunden Trinny igår. Jättetrevligt!

Andra ljuset tänt


Jag vill önska er en trevlig andra advent!

Finbesök!

Som jag nämnde i tidigare inlägg, är jag och Simon nu lillebror Rickard och Trinnyvakt här i Trollhättan medan mor och far köper julklappar i Göteborg.

Medan Rickard lirar lite fifa10 på xbox, ligger Trinny i hans knä och sover :)


Om en liten stund är det dags att laga lite mat och idag blir det Rickards favorit - potatismos med fiskpinnar!
Trevlig lördagkväll på er!

Mango!

Mmmmm har precis smällt i mig en hel mango själv! Och den var himmelskt god. Åhh, vilken frukt. Sådär perfekt mogen och mjuk. Mums!


Fredag 3 december

God förmiddag!

Klockan är snart 11 och jag ska snart ta tag i lite juridikpluggande. Ska fortsätta ta itu med arbets- och familjerätten. Jag anser att dessa två avsnitt inom juridiken är de två vanligast förekommande i ens egna liv. Något man stöter på hela tiden! Därav lite extra intressant att sätta sig in i också, vilket kan vara en liten fördel när man lär sig.

Igår åkte jag och Simon till Överby där vi hittade en del julklappar samt handlade mat. Nu är nästan alla julklappar klara, och det känns jättehärligt! Bara två mindre grejer kvar. Dock slutade det med att jag och Simon köper något som den andre vill ha och därmed blir det ingen överaskning men jag lovar er, jag gned verkligen i skallen upp och ner och kunde verkligen inte komma på något till min kära sambo. Så det enklaste var att ta med honom till en affär där han själv fick välja vad han ville ha. Ett par dieseljeans blev det iår :) Jag vet, inte särskilt romantiskt men nästa år kanske jag lyckas bättre! Vill ju överaska med ett paket han inte har en aning om.

Jag vill passa på att önska er en alldeles trevlig helg!

P.s. Imorgon ska jag och Simon vara lillebror Rickard och valpvakt här i Trollhättan medan mor och far är i Göteborg och handlar julklappar :)

Just ja, förra helgen var Jessica (lillasyster 20 år) så snäll som färgade mitt hår! Tre färgpaket och några tålamod senare fick mitt hår en ny färg. Mitt hår älskade det, och nu lever det igen :)