Tisdag

hm vad har hänt idag?
Har varit i skolan en stund, då det var föreläsning på morgonen och BKF innan lunch.
Sedan var skoldagen slut och jag kunde ta 12.30 bussen hem, härligt! :)

Var hemma en stund innan mamma stack till jobbet och Rickard är på dagis en stund. Skall hämta honom nu 17.00 :) mormor håller på att laga god mat nu också hihi. Potatisplättar och bacon, mums!
Har även hunnit sola solarium ett litet tag, det känns så härligt efteråt :) speciellt när man fått färg hehe.
Ikväll är jag sugen att se på film, men vilken vet jag inte än. Får titta sedan :)
Ne nu måste jag kila iväg och hämta lillebror :) Ha en bra dag!
/Lotta

Bal & Student (jag längtar) :)

Idag är det lördag och veckan har bestått av att i måndags vinkade man av sin pojkvän i Göteborg då han var här i Ödeborg under långhelgen :) Otur har väl jag och blir sjuk fredag, lördag, söndag men fick ta några panodil och bli pigg som en ärta. På lördagen åkte jag och simon till Torp på eftermiddagen. Han köpte massa snyggt! Och vi hade jättetrevligt :) käkade McDonalds efter shoppingstunden och jag började känna mig mycket bättre redan.
I söndags åkte hela famljen + Simon till Torp igen och han fick köpt ytterligare hihi. Jag kunde inte köpa nå p.g.a. pengabrist. Tror ni inte att det är då man hittar nå man verkligen vill köpa???? Det gjorde jag! haha, det är så frestande.
På söndagen började jag också piggna till och kände mig relativt frisk och slapp käka panodil. Jag undrar vad det var för ett konstigt virus man fick så plötsligt? jaja. Tur att inte Simon eller någon i familjen blev smittad iallafall!

Under veckan som gått har det iallafall varit skola. Det sista som skulle lämnas in gjorde vi i onsdags och nu väntar vi bara på att betygen skall sättas (De sätts måndag 28 maj) så det känns skönt. Har städat ut mestadels av skåpet. Har sparat några anteckningsblock att skriva i och om det är någon som ska ha ett "gammalt" prov och vill plugga på anteckningar.
Nästa vecka lär bli lekvecka och träna på studentsången :)

Igår var det fredag och det betyder att pappa kom hem :) Han hade med sig min balklänning som farmor hade sytt till hihi. Tack farmor :) du är supersnäll!
Åkte och hämtade ut körkortet på eftermiddagen och jag och lillebror hämtade även mamma som hade slutat för dagen på konsum.

Nu är det en vecka kvar till bal och inte ens två veckor till studenten. Nu går tiden lite väääl fort ibland :) Men man ska ju inte klaga. Det ska bli skönt att slippa plugga, men jag kommer att sakna kamraterna och den stämningen som var i skolan. Vi hade ju trots allt kul i skolan :) Riktiga pluggisar!!!! som nästan inte gjorde någon annat på rasterna och lunchrasterna än pluggade haha. Men det är jag glad över. Att jag och några i klassen hade samma mål. Att kämpa och göra så bra resultat som man kan. Och det har vi gjort :)
På fredag nu 1 Juni kommer Simon ner igen hihi och kommer att vara här under ca 10 dar :D Han hänger med på bal (vilken kväll) hihi, att gå på bal med sin pojkvän :) Fy vad mysigt och roligt! Sedan är han här under veckan innan studenten och då ska vi troligen sticka till Liseberg någon dag :) Även ta en shoppingdag i Göteborg och sedan på torsdag blir det student och släkten kommer, vilken dag!! :) 8 juni alltså dagen efter åker jag, Simon och massa studenter till smögen och äter god middag och firar studenten hehe. 9 Juni fyller simon år och då ska vi fira honom hihi :D Vilken vecka säger jag bara!!!! :D
Jag längtar nå fruktansvärt :D

Idag är det pingstafton och vi hade tänkt att slänga massa skräp på tippen, men frågan är om de har öppet idag på en sådan här afton? får testa att ringa sedan :)
Idag är det strålande väder ute och hade tänkt (om det är varmt) att lägga mig och sola :) vill ha lite färg till balen hehe.

Ne nu blir det ner och käka frukost! Ha en bra lördag och pingstafton för dem som firar den dagen :) / Lotta

NTF

Idag är det onsdag och idag blev det inga lektioner, härligt :) Detta var p.g.a. att jag och 4 andra klasskompisar först hängde med på NTF och på eftermiddagen fick klassen gå till östraboskolan och se på en muikal om Ted Gärdestad, väldigt bra musikal :)
Men endå roligast på dagen var NTF. Det är ett trafikförbund i Sverige som erbjöd oss att få testa på att köra och göra övningar. Vi samlades utanför skolan 8.30 och blev hämtade av dem. Sedan åkte vi 5 + en hotell och retaruang elev till utkanten av Uddevalla. Vi fick börja med att lyssna på en äldre herre som berättade om olyckor och dödsstatistik. Kan tala om att man blev väldigt rörd och vill vara extra försiktig ute i trafiken. Fy vad mycket hemskt det händer!! Läskigt..

Efter den "lektionen" blev det dags att köra. Vi var 6 personer och delades ut i två bilar. Jag var med Anders och Meng. Vi körde ut till övningsstället där vi tre fick börja med en bromsövning med hinder på torrt väglag. 45, 55 och 65 km/h. Vilken jävla skillnad det är mellan hastigheterna! och fy vad roligt det var :) Att riktigt stå på bromsen och tvärnita. Då körde vi en opel, pytte ytte liten :P När båda grupperna var klara med sina övningar skiftade vi bil och övning. Denna gången satt vi i en hur skön saab som helst. En saab 9.3. Måste säga att det är absolut utan tvekan den skönaste och snyggaste bil samtidigt man suttit i :) Denna övningen gick ut på att tvärnita på en raksträcka mellan koner och se hur låbng bromssträckan blev och vilken skillnad det blir om man ökar hastigheten lite, lite grann.
här var det hastigheterna 50, 35 och 70 (Anders 70km/h, Meng fick köra 75, och jag 80km/h mohahaha!)

Det var så himla roligt måste jag säga! haha galet kul. Vi blev tillbakakörda runt 11 tiden och då var det sedan dags för lunch. Spagetti och köttfärssås, MUMS!
12.40 gick vi i samlad trupp till Östrabo och efter det slutade vi. Kunde även ta en tidigare buss hem.
Av tre dagar i skolan så har bussen varit så full hem att vi fått stå två dagar av dem.. att de inte tar in en extrabuss. jag blir irriterad! Då kommer det på en äldre dam när det inte finns några platser kvar. Tur att det finns snälla människor på bussen iaf som erbjuder sin plats. Vafan det är olagligt att stå och åka! men men inget att irritera sig på nu längre :)

Idag har det blivit damsugning av huset och matlagning, och tiden bara flyger förbi! 
Hehe snart kommer TopModel också, det får man inte missa hihi ;) måste också plugga. Har inte hunnit med det än och jag har en jävla bit kvar av hemtentan. jaja får skriva så pennan ryker ikväll och imorgon. Vill nämligen hinna klart det innan Simon kommer ( kommer imorgon kväll hihi) så att man slipper att sitta med skolarbete när han är på snabbvisit från Edsbyn. Men det är mitt val så jag får skylla mig själv att jag inte hunnit klart det än :P
Ne nu börjar snart TopModel, Ha en bra långhelg! :)
/ Lotta 

Veckan

Veckan började med en kanonstart! I måndags klarade jag nämligen uppkörningen så nu har jag äntligen körkort :D Är superglad för det! Känns som att man klarat ett stort mål i livet :)

I tisdags var det en heldag i Göteborg med klassen och naturkunskapsläraren Tommy. I göteborg var vi på studiebesök på ekocentrum och sedan fikade i slottskogen (jättetrevligt). Innan vi åkte hem var vi på naturhistoriska muséet en stund. Det var en väldigt intressant och trevlig dag :)

igår (onsdag) var det skola och efter det var jag barnvakt åt lillebror Rickard eftersom att mamma arbetar kvällsskift. Mormor kom och lagade svingod mat, en av mina älsklingsrätter! Makrill med färskpotatis och lingon till. Hon hade tyvärr ingen spenat men det är lika gott utan :D Inte nog med det så hade hon svingod efterrätt också! haha, vilken middag :D jordgubbar med grädde och så hade vi glass också. MUMS! Åh vad mätt man blev då :)

Idag har det varit skola, lite nationellt tal i svenskan och slutade dessutom tidigt :) Idag blir det pluggande inför nationella prov i Matte C som vi har imorn. Ska också fika när mor kommer hem hihi. Det är riktigt härligt! att ta en kaffefika på eftermiddagen :)

Imorn kommer pappa och då ska vi börja laga min bil hihi :D Åh vilka snälla föräldrar man har! Vad mycket dem ställer upp för oss barn :)
På lördag blir det till att fortsätta med bilen och på kvällen är det eurovision :) Vilken dag!
På söndag ska vi till Göteborg en snabbis. Jag skall fotograferas, tror jag det var :) sedan direkt hem igen och fortsätta med bilen om den inte är klar. Det är bromsrör och stötdämpare som skall bytas ut.
Ser fram emot helgen :) Man kan också alltid hoppas på bra väder, så att man kan få lite färg ;)
nu blir det Matte som gäller! Ha en bra dag :) / Lotta


Provuppkörning

Idag är det Onsdag och vilken strålande fin dag det har varit! hihi, varmt och soligt :). Började med skola fram till 14.45 sedan klockan 15 var det dags för en körlektion som skulle vara en provuppkörning. Det gick sådär kan man säga.. Usch vad man slarvar.. FY Lotta! Fick tre anmärkningar som skulle göra att jag inte skulle bli godkänd på en uppkörning. Det är ju sådana saker jag vet om egentligen, men ska det vara så svårt att tänka på dem i trafiken?? Egentligen inte. Jag behöver mer självförtroende ute på vägen. Är så förbannat OSÄKER! Men nu har mamma hjälpt mig att pumpa in självförtroende nog att jag tror att jag kan vara vara rätt säker i mig själv nästa gång. Att tänka: Jag kommer att gå härifrån med körkortet på måndag, och jag kan inte inbilla mig att körläraren inte skulle erbjuda mig uppkörningstid innan jag skulle vara mogen för det. Så imorn ska sista körlektionen gå smidigt och rätt till. Ingen osäkerhet eller slarv!! Det har jag bestämt mig för haha! :) Vill, vill, VILL ha körkort!! Ska ha körkortet på måndag, så är det bara! Nu är det upp till mig om jag visar mitt bästa och håller nerverna i styr :)

kom hem runt halv fem tiden och gick genast upp på rummet och bytte om till bikini och la mig ute och solade en stund. Hade även kokat kaffe, som jag fikade med därute. MUMS.

Ikväll blir det TV kväll för halva slanten och plugg för den andra haha. Först kommer "tack gode gud" klockan 20.00 och 21.00 kommer topmodel som jag inte får missa :P Måste plugga svenska och history också.. Får ta och göra det innan tv:n för efteråt blir det nog läggdags och slå en pling till Simon innan man somnar som en stock :)

Får gå upp extra tidigt imorgon därför att jag har en körlektion 8.00 och det finns ingen lagom buss ner. Tur så är körläraren (som bor några 100 meter bort) så snäll att man kan samåka med honom ner till Uddevalla. Man är där klockan 07.00 och det blir perfekt tid att sitta att plugga på innan körlektionen börjar. Tur som man har så är skolan öppen så tidigt också :)

Nu är det middag! Ha en bra dag! /Lotta