Kvällsdopp för hundarna

God kväll på er!
Nu är jag, mamma, Rickard och hundarna precis hemkomna från ett kvällsdopp i sjön vid Ellenö. Det var supermysigt! Dock var det endast hundarna och Rickard som doppade sig. Det räckte att gå i med benen för min del trots att det (faktiskt!) var ganska varmt i vattnet. Sköööönt som bara den och hundarna såg ut att njuta till fullo :).


















Solsken och grillning!

Åh vilken underbar söndag det har varit. Jag har solat och pappa har grejat med altanen medan mamma har jobbat. På eftermiddagen satt vi alla ute och njöt av det härliga vädret och sedan drog vi igång grillen. Såå gott!
Det har varit en riktigt härlig ledig dag :)

Dagens goda middag




Hoppas ni har haft en alldeles bra midsommarhelg och får en fortsatt trevlig söndagkväll!

Shohoooo!

Imorgon är det dagen före midsommar vilket betyder att många handlar! Hihi var jag har längtat till att jobba imorn. 07-18. jag ÄLSKAR dagen imorn. Den består av ett underbart kaos i harmoni. Det ni! Inte illa alls om ni skulle fråga mig.

Nu ska jag och mamma ta en liten kvällspromenad med hundarna. Tidigare tog vi en lååångpromenad med hundarna och det var så underbart härligt!


Jobbdag

God kväll på er kära läsare!
Idag fick jag hoppa in extra och jobba, alltid lika roligt. Skulle egentligen inte ha jobbat förrän på torsdag men igår fick jag förfrågan om ett pass idag. Härligt! Efter jobbet tog jag och hundarna en promenad till tennisplan där de fick springa och leka av sig. Det är alltid lika uppskattat av hundarna :) Just nu ligger de alla tre och stensover! Som matte mår man ju bara fööör bra när man ser att de har det bra.

Nu ska jag bara ha tvmys resten av kvällen och kl 21 slutar mamma. Kul att vara hemma och hälsa på i sommar :)

Mina föräldrar är på en miniresa

Just nu befinner sig mamma och pappa i Lettland :) Igår bilade de upp till Stockholm för att åka på kryssning till Riga. Jag hoppas de har det jättebra just nu! Tror de snart är påväg till båten igen om de inte redan är på den. Imorgon åker de i land och jag ser fram emot att höra hur deras lilla resa har varit!

Fortsatt trevlig söndag på er!
P.S. Jag är ledig fram till dagen före midsommar. Njuter av ledigheten samtidigt som det är hemskt kul att jobba!


Skolavslutning

God kväll på er!
Idag hade lillebror Rickard och resten av Ödeborgs skola avslutning i Ödeborgsparken. Där hade även jag och min syster avslutning när vi gick på skolan och det är lika mysigt varje gång! Det var även strålande väder ute så det kunde inte bli mycket bättre. Efter skolavslutningen bakade jag en äppelpaj som vi (jag, mamma, Jessica, Rickard och mormor) fikade med ute i trädgården. Mums! Efter fikan tog jag och mamma med oss hundarna och två limpor bröd för att mata svanarna, änderna och sothönorna. Dock har fem små söta svanungar nu blivit fyra.

Rickard slutar 2:an :) (I bakgrunden ser ni ett halvklart målat hus. Iår ska det bli klaaaart. wiehoo!)








Dalslandsuppdatering

God förmiddag!
Sitter här med sovandes hundar bredvid mig och en kopp kaffe. Njuter av tisdagens ledighet trots det mulna vädret utanför :).

I vattendraget bredvid vårt hus föddes det 5 svanungar troligen förra helgen. De är så himla söta! Ska försöka ta ett bättre kort då de var påväg bort från oss igår när jag tog med kameran. Se om sothönorna och gräsänderna också får ungar iår som de brukar. Alltid lika roligt med små tillskott i vattendraget :).

Här kommer några kort från helgen.

Svanförälder men sina svanungar :)


Trinny svalkar sig i sin grävda håla



Leeek!






Helgen i Edsbyn

God dag på er!
Ja vill börja med att gratta min kära sambo Simon som fyller 25 år idag! Hipp hipp hurra :) Jag fick fira honom lite tidigare då vi är på skillda håll just nu. Igår åkte nämligen jag och Ebba hem till min familj i Dalsland efter att ha spenderat helgen i Edsbyn. Det var riktigt trevligt och vädret var toppen! Helgen bestod bl.a av långpromenader, jag och Ebba träffade min goa vän Maria och hennes tax Freja, vi träffade Simons mormor och morfar, det grilldes och solades och vi hade det bara för jäkla bra!

Nu ska jag spendera sommaren hos min härliga familj. Idag blir det ett kvällspass och dessutom tar de studenten i Uddevalla idag. Grattis till er! Det är underbart att ha hela sommaren framför sig. Att sommaren är här, och att skolan är klar för terminen känns bara hur bra som helst. Jag ser verkligen fram emot vad denna sommaren har att erbjuda.

Nej nu ska jag bjuda på några bilder från vår bilresa till Edsbyn samt någon bild från helgen.

Strålande väder!


Dalporten


Födelsedagsbarnet! :)


Vi är på toppenhumör!


Ebba



Helgen







Det här vädret välkomnade mig när jag kom till Uddevalla och var påväg till Dalsland :)

Strålande fredag

Vilken dag! Det är ju precis som om man vore utomlands idag. Strålande sol, inga moln så långt synen kan nå och ingen vind. WOW! Underbart! Strålande!

Idag har vi äntligen fått nya sommardäck bak på bilen. De andra var de körförbud på så det känns väldigt bra inför vår resa upp till Edsbyn imorgon. Efter det tog jag och Simon ut Ebba och satte oss på en filt i gräset med en varsin glass och tidning. Njutning! Efter en timma ungefär gick vi in igen och Ebba fick sig ett bad. Ska snart plugga en stund och packa klart det sista. En alldeles bra dag med andra ord :) Fortsatt trevlig fredag!



En nybadad Ebba :)





Allt&allo dag

God kväll på er kära läsare!

Jag och Simon packar för fullt då vi båda två ska bo hemma hos våra föräldrar i sommar och jobba. Det blir mycket som skall ner i väskan eftersom det är hela juni, juli och augusti det skall täcka :) På lördag bilar vi upp till Edsbyn. Jag är ledig fram till den 9 juni så jag och Ebba tänkte hänga med upp några dagar för att sedan åka via Trollhättan och hämta upp sista resväskan och sedan åka direkt till Ödeborg på onsdag 8 juni.

Idag har det varit lite av en allt&allo dag. Vi har åkt till Överby en snabbis och småhandlat, mött upp pappa som var så snäll och svängde förbi Trollhättan för att ta hem min cykel till Ödeborg (förhoppningsvis är jag duktig och cyklar mycket till jobbet i sommar :P), pysslat och gjort klart två tavlor som mina föräldrar ska få, håller på att packa för fullt, just nu tvättar vi och när vi slängt in den sista tvättmaskinen ska vi ta en kvällspromenad. Det är strålande sol och 20 grader ute! Hur kan vi ens vara inne just nu??

Tavlorna har jag gjort genom att klippa ut bokstäver i tidningar och klistrat fast dem på ett papper. På den ena tavlan står det - "minns gårdagen, dröm om morgondagen, lev idag" och på den andra tavlan - "When life gives you lemons: make lemonade!".


Jag vill önska er en alldeles fortsatt trevlig kristihimmel!

Mysig morgon!

God förmiddag på er!
Fyyy vilken mysig morgon det var idag. Igår var det sista skoldagen -  Redovisning samt opponering och vi var riktigt duktiga tycker jag! så idag börjar vårat "sommarlov" och den började med att Simon klev upp vid 7 och undrade om inte jag också snart kunde kliva upp :) Vid 8 tog vi en promenad med Ebba till stan där vi köpte nybakat bröd. Ute var det 20 grader så det räckte med shorts och t-shirt, det var så underbart härligt!

Under dagen åker jag och Ebba till Ödeborg och stannar till imorgon förmiddag. Ikväll vankas nämligen ett kvällspass då personalen ska fira chefen som fyller år :)

Hoppas ni får en trevlig onsdag!