Tre dagar

Nu har det gått ännu tre dagar sedan jag bloggade. Kan inte säga att jag blivit speciellt bättre på att blogga nu i sommar som jag trodde.. Men jag skyller på det fina vädret som gör att man gör annat än att sitta vid datorn vilket är otroligt härligt :) Tål verkligen inte datorn i dessa högsommardagar! Dessutom blir min laptop snabbt varm och alstrar värme i det lilla rum jag sover i, vilket betyder ännu mer värme. Älskar att sova i kyligt rum och då kan ni tänka er hur mycket datorn står på dessa dagar. Det vill säga absolut ingenting :)haha!

Jobbade fredag, lördag och söndag och är ledig både idag och imorgon. Har åkt till akuten här i Färgelanda idag med lillebror Rickard som fått ett myggliknande bett mitt på ögonlocket och det har lyckats inflammerats såpass mycket att han har svårt att öppna det och svullet är det också! Stackars lillebror. Men med ett besök hos sköterskorna fick han kovepenin (penicilin) och någon allergitablett mot klåda i ögat. Sköterskan trodde även att jag var mamma. haha! Men det är inte första gången jag fått höra det och jag tar det med ro :) Alltid roligt att säga efteråt att man är storasyster. Men jag var ju trots allt 14 år när han föddes så det är inte konstigt då jag kommer med honom till vårdcentralen.

Efter ett besök hos vårdcentralen åkte vi hem och jag solade en sväng och senare på eftermiddagen åkte jag, Rickard och mormor ner till Uddevalla en snabbis då mormor skulle ha planteringsjord och lite blommor för att piffa upp lite runt lägenheten :) Hon köpte även glass som vi sedan fikade med på trädgården och det finns inge härligare än att fika en sommardag, utomhus!

Nu är det sängdags och imorgon kommer ännu en dag med ledighet :) Jobbar onsdag, fredag och lördag denna vecka, en alldeles lagom vecka med både jobb och ledighet. Så underbart att ha ett jobb i sommar, dessutom är det ett väldigt roligt ett :) Roligt med kunder. De är så olika och alla åldrar! Nu är det dessutom massvis med kunder som köper glass, dricka, grillgrejer och jordgubbar! Man blir inte lite läskad när man sitter där och blippar hihi.

Nej nu läggdags med en bok! Godnatt allihop


Sol, vind och vatten. Härliga Sommar!

Det har gått tre och en halv dag sedan cirka, ja sedan jag skrev i bloggen sist. Har mycket att göra med vädret som kommit in över Sverige. Alltså det dära underbara soliga vädret som gör att man spyr om man går in! Det går verkligen inte att vara inomhus sådana här dagar. Jag får panik! Så dessa dagar har spenderats utomhus så mycket det gått. I sändagskväll kom någon form av feber-med-ont-i-kroppen och attackerade min kropp (många på jobbet har varit sjuka) och den sitter i lite än. En enveten en! Men jobb var det iallafall i tisdags och sedan skall jag även jobba fredag, lördag och söndag. Kul, kul kul! :)

Nu är det snart tv-dags för ikväll. Ja det finns inget härligare än att knäppa på tvn efter en hel dag utomhus :). Man är så där härligt trött och vill bara ta det lungt och med ett bra tvprogram. Nu snart kommer lyxfällan.

Och vet ni? Frågade Sofia som jag jobbar med på konsum när Grebbestadskarnevalen/festivalen var och den är redan om cirka två veckor :) Åh längtar redan dit! Hoppas Simon hinner komma ner tills dess. Shohooo! Den får inte missas! Jag såg att jag jobbar på lördagen men det är mellan 07.30-16.00 så det blir efter det. Lagom.

Nej nu ut till lyxfällan. Ha en trevlig kväll!! :)

I Grebbestad förra året.

Syster Jessica, Sambo Simon, Hampus och Nicklas.


Midsommarhelgen

Nu är det söndag och midsommarhelgen har snart tagit slut för iår. Den har varit väldigt trevlig och lugn! På fredagen firade vi hemma i Ödeborg med familjen, mormor och Jessicas pojkvän Nicklas. Det blev tårta, midsommarmat, efterrätt och kubbspelande innan kvällen kom ifatt :).


Den smarriga tårtan med maräng, grädde och jordgubbar! :)


Nicklas och Jessica :)


Mamma och Jessica hihi.


Pappsen som kokar korv! :)



Och syster Jessica igen innan hon, Emma och Nicklas begav sig vidare ut.

Under kubbspelandet vågade jag inte ta ut min kamera haha, då det regnade till och från.. Men jag var i det vinnande laget båda gångerna kan jag tala om :)

På lördagen var det en lugn dag och vi alla var lite slöare. Morbror Micke kom en sväng och det grillades på kvällen. Jag jobbade mellan 16.00-21.12 med Sofia. Kvällen var väldigt lugn och härlig!

Idag vaknade jag senare än vanligt, eller ja jag hade klockan på 08.30 men drog mig till 10!! Ledig idag och vädret är mulet med några solglimtar och någon skur. Det är en dag inomhus med en bra bok, promenad med hundarna och ev en cykeltur senare.

Nej nu blir det läsande! Har läst ur den förra och börjat på en ny så det kliar i mina fingrar nu att börja läsa. Tjingeling!

Midsommar

Det är det just idag! Midsommarafton. Vaknade runt 8.30 och förmiddagen har varit lugn. Har plockat blommor som skall bli en liten krans till Ebba. Se om man kan fota lite idag och lägga ut på bloggen sedan. Om en liten stund kommer mormor över och då skall vi fortsätta göra klart tårtan som hon påbörjat (marängtårta). Mums! efter det börjar festen då det blir att äta gott (sill, färskpotatis och det som hör till midsommar) och öl till det! Köpte olika sommaröl på systemet som skall bli kul att prova ikväll, bland annat åbros sommaröl :). Andra aktiviteter blir det som bl.a. kubb! En riktigt mysig midsommarafton med andra ord! Härligt att vara ledig idag.

Nu skall jag ut till de andra och strax påbärka tårtan. Jag önskar alla en riktigt trevlig midsommarhelg!  För oss blir den riktigt trevlig, skall även jobba en sväng imorgon kväll men det är bara några timmar så midsommarhelgen ser jag fortfarande som ledig :) Shohoo, nu äre midsommmar och snart kläcks den första ölen! Jag är stolt som dricker VÄLDIGT måttligt. Så det där med att dricka sig dyngfull är något helt patetiskt och inte ens kul.. Lagom är alltid bäst och det håller jag med om :).

Nu åter till midsommarfirandet hihi. Tjingeling.

Midsommar i Dalarna förra året.










Jobb

Klockan är sent och nu blir det läggdags! Fick hoppa in och jobba idag mellan 14.00-21.12 och det gick jättebra (iallfall var det inga kunder som sa något :)). Mycket folk innan midsommar vilket får en bara att längta dit när alla sillburkar, gräddfil och MASSA färskpotatis rullar förbi på bandet hihi. På förmiddagen hann vi sola en massa innan jobb och det är så härligt att äntligen få iallafall lite färg på kroppen sedan vinterhalvåret.

Imorgon piper klockan 04.00 och jag och Jessica skall ner till Olskroken i Göteborg med Gucci (hund) och ta bort hennes gips 07.00. Hon har fått gått med detta i 8 veckor och inte fått ha busat fullt ut, tror ni hon har energi över? Stackars lilla, men imorn hoppas vi och håller tummar att veterinären säger att hon får springa direkt hon kommer hem hur mycket hon vill! Är man valp så är man :) På eftermiddagen är jag sedan extrainsatt mellan 14.00-18.00 och ser fram emot att jobba dagen innan midsommar. Gissar på att det kommer komma mycket folk och dessutom får pensionärerna sin lön imorgon! Sedan är jag ledig midsommarafton men jobbar kväll på midsommardagen en sväng mellan 16.00-21-12. Ja jag älskar faktiskt att jobba! Har jag sagt det? :)

Nej nu åter till sängen som ser lockande ut nu och en bok! Känns som att det inte kommer ta mer än någon minut att somna ikväll.

Godnatt på er alla vart ni än befinner er!

Kognitiv coaching

Som ni vet läser jag en bok om kognitiv coachning och den är väldigt bra! Man får bl.a. tips om att coacha sig själv till positiva tankar och bättre självkänsla "att jag faktiskt kan om jag bara vill" och det finns många bra tips om tankegångar osv.

Jag tänkte dela med mig av några punkter (tankar och känslor) jag tycker vi då och då skall påminna oss och varandra om:
1.  Jag fokuserar på uppgiften, på nuet.
2.  Jag har en positiv förväntan: "Det här skall bli kul".
3.  Jag fokuserar bara på det som gäller mig och som jag kan påverka, inte på konkurrenter, vind, väder, ledare osv.
4.  Jag fokuserar på det som fungerar.
5.  Jag fokuserar bort ifrån det som tidigare inträffat, och aktiverar tankarna i nuet.
6.  Nu och framåt är det som gäller.
7.  Jag känner mig glad, lycklig, nyfiken, stark, nöjd.
8.  Jag gör aktiva anträngningar att hitta saker i tankarna som gör mig glad.
9.  Jag strävar hela tiden efter att hitta nya tankar som kan stimulera mig, och utmana mig.

Ja dessa punkter får vi inte glömma varandra att påminna oss om då och då för att efterhålla och försöka bibehålla en stark och lagom självkänsla. Det är något som är viktigt! Glöm inte det. Vi kan om vi bara vill och vi måste tycka om oss själva. Vi skall trots allt leva med oss själva livet ut och det är oss själva som vi först måste acceptera för att kunna acceptera andra. Det finns nog inget bättre än att tro på sig själv och ha en stark självkänsla! Håller ni inte med om det? Självkänsla är något vi alla behöver jobba med, inget som bara kommer med tåget eller som man föds med.


Trollhättan

Jag undrar om det blir Trollhättan i höst? Har många funderingar och hoppas att både jag och Simon kommer in på skolan där! :) Jag hoppas även att Maria som sökt sjuksköterskeutbildning kommer in där hihi eller på någon av de andra skolor hon sökt. Det är spännande att inte veta men samtidigt vill man veta.. HELST NU! För man är så ivrig att veta vad som händer i höst. Kommer vi in eller inte? Idag har jag ställt upp mig på intresseanmälan hos Eidar.se som verkar ha ett stort utbud av både lägenheter och studentlägenheter runt om i Trollhättan. Väldigt bra bostadssida enligt mig! Har tittat in en lägenhet på stavre/dannebacken och studenlägenheter på mjölnergatan (tror jag den hette) och föll för båda två trots olikheterna. Den ena ligger utanför stan, tydligen i ett lungt område nära idrottsplatser och den andra i ett höghus precis bredvid högskolan och stan och har "storväg" precis intill. Man är inte annat är pirrig och har masa positiva känslor inför det eventuella studentlivet i höst. Det kan även inte bli bättre att ens sambo också vill plugga och man får därmed en pluggkamrat hemma om man har hemmastudiedagar :) Kul att båda kanske kommer att leva studnentliv från och med i höst och tre år framåt, kanske två år till för min del. Har lite mer planer än att bara läsa på Högskolan väst. Får se hur det blir med det!

Nej nu åter till tisdagen och dess aktiviteter!

Sommar med marabou

Har ni smakat på Marabous nya choklad sommar? Den är iallafall svingod enligt mig! Frågar man min mor får man höra något helt annat men jag måste säga det: Den är redan min favorit! Absolut somrig och sommarfräsch och absolut jättegod :)

Nu är det dags att ta ut hundarna på en liten förmiddagspromenad (mamma var ut med dem innan jobbet) och sedan blir det frukost. Efter det hoppas jag på att luften har värmts upp lite för idag vill jag sola! Annars är det härligt att sitta ute och läsa också, så ute blir det i vilket fall idag. Härliga väder och snart är det även midsommar. Man kan ju inte njuta mer än vad man redan gör! Njut ni också av veckan vettja :)



Ha en jättetrevlig sommartisdag!

Bedtime with a good book

Nu är det läsning och läggdags som står på schemat! Härligt med en lässtund innan man somnar. Imorgon på eftermiddagen (då mamma slutat jobbet) skall vi ner till Uddevalla en sväng. Hon och en arbetskamrat skall ta nya pass, jag behöver visa upp min bil hos polisen eftersom jag fick en buckla för en vecka sedan och både mormor och Rickard skall klippa sig! En ren massa ärenden-dag imorgon med andra ord :)

Nej nu äre läggdags. Godnatt alla läsare + alla andra :)

Brooklynbridge under New York resan i April 2009.

Sunshine

Idag är det strålande sol ute och har varit ute större delen av eftermiddagen. Superhärligt! :) Har nu gått in för att läsa en stund och snart skall vi börja med maten som kommer bli grillat idag. Mums! Har verkligen kommit in med det där att läsa böcker. Det tar ett tag att läsa ut en bok men jag har aldrig varit en "läsa-bok-fantast". Det har liksom blivit mer och mer nu under våren, vilket är roligt :) Avstressande och härligt att sätta sig på en mysig plats och läsa och drömma sig in i boken! Så fort jag läst ut min "faktabok" så skall jag läsa en roman eller vad man säger (inte så inne i bokvärlden). Spännande och längtar till nästa bok även om den jag läser nu är väldigt intressant :) 

Nej nu blir det lästime innan matlagning! Ha en fortsatt trevlig söndag, vilket vi skall ha hihi! Njut av söndagen!

Lite bilder från Peace&Love 2008. Vilken festival! :)Favoritband då var The Hives och Håkan Hellström!









Bilfärd + jobb

Nu sitter jag i Ödeborg igen och bloggar efter några dagar uppe i södra Norrland (Edsbyn). Tiden i byn har varit jätterolig och dagarna bara schvissade iväg! Imorse ringde klockan 04 men drog mig till 04.30 för att sedan packa ut all packning i bilen, käka frukost, rasta Ebba för att sedan börja bege sig ut på vägarna ett antal timmar framöver. Jag och Ebba började åka vid 05.30 och var framme strax efter 12.30 så det gick snabbt och smidigt trots att jag var lite nervös inför hur vädret skulle vara och det där med vilt på morgonen. Tänkte inte på att det ljusnar väldigt tidigt så när jag började åka var det näst intill dagsljust tyckte jag :) Iallafall i Edsbyn. Kom hem till Ödeborg en sväng och vid 15.30 åkte jag till jobbet (konsum) och jobbade kvällspass med Sofia. Det gick bra (tror vi?) hehe! Första gången vi två stängde, som är två sommarvikarier!

Nu är jag sådär härligt trött och kan stupa i säng närsomhelst. Men lovade att invänta mamma som är ute med jobbet och firar en arbetskamrat som fyllt år för ett tag sedan. De är ute i "bushen" i ett tält tror jag och det skall bli intressant att höra vad de haft för sig :) Nej nu blir det tv en sväng innan läggdags.

Hoppas ni haft en bra lördag!
/Lotta

Dalporten som man finner i Grängesberg! Mysigt ställe förövrigt :)

Promenad

Jag, Simon och Ebba tog nyss en timmas promenad runt bäck, den längre rundan av de som finns där. Jättehärligt att promenera i naturen bland kottar och björkar! Nu skall vi ner och handla, bl.a. till middagsmaten vilken idag blir potatisgratäng och något kött till som vi skall ner och se vilket det blir nu :) Mums!

Härligt med fredagkväll och god mat!

Trevlig helg på er! :-)

Mysfredag

Oj vilken härlig sovmorgon det blev idag :) Hade klockan på 07.50 men somnade snabbt om och klockan 9 tittade jag på nyhetsmorgon fram till 9.40 och kände att det då var dags för en dusch. sedan gick jag ut med Ebba och hjälp vad Edsbyn är en härlig by! Härliga människor med fin miljö. Kommer sakna både byn och lägenheten väldigt mycket. Har ju trots allt hunnit med att bo här i två år nu men nu är det dags för nya kaptiel och ställen vilket känns otroligt spännande!

Idag är det sista dagen i byn på ett tag och idag blir det till att packa, men har inte mycket att packa denna gång. Sedan blir det en ta dagen som den kommer dag. Simon kommer hem vid 14 och ikväll blir det troligt matlagning och sedan umgåskväll! Kanske åker vi hem till Simons föräldrar en sväng ikväll?

Nu sitter jag med den traditionella koppen med kaffe och avnjuter en mysig förmiddag! Funderar på att snart ta med Ebba ut och sätta oss vid en bänk och läsa lite eller så blir det läsning här inne en stund. Har tre till böcker jag vill läsa så nu får jag lägga på ett kål, för jag är inte den snabbaste på att läsa ut en bok. haha!  Behöver även lasta ut mina vinterdäck om en stund som skall med hem till västkusten. En mysig fredag med andra ord. Hoppas ni också får en bra fredag! :) Kul med jobb imorgon. Älskar faktiskt att jobba!

Hoppas vädret kan hålla sig imorgon och att jag slipper köra i större vattenmängder! Är lite nervös inför att köra imorgon, dels att jag behöver åka vid 05 på morgonen och det är risk för vilt och sedan enligt vädret så skall dret komma stora vattenmängder men förhoppningsvis hinner de avta en del imorgon. Men roligt är det att köra trots allt :)

Röda faran som mamma kallar den! Perfekta förstabilen :)

Torsdag och regn

Ja det är redan torsdag idag, och jag har svårt att hålla reda på dagarna haha! Ja de går så fort. Idag är det tvättdag mellan 11-16 och har hela 6 maskiner att tvätta. Kan säga att tvättrummet är smäckfullt med kläder + två maskiner i torktumlaren! Härligt är det iallafall att få all tvätt ren och fin :) Resterande av dagen blir det en ren umgåsdag i lägenheten. Det regnar ute så nu är det ytterligt att passa på att göra massa aktiviteter inomhus såsom tv-spel, film och bara umgås! Kanske skall vi t.o.m. vara lite duktiga och laga mat? Återstår att se! Simon kommer iallafall hem om cirka en timma. Haha och en liten rolig sak. Han försov sig imorse till min klocka ringde 07.50. Han börjar egentligen runt 06 tiden och klädde bara på sig och stack iväg direkt. Ja jag hoppas det gick bra iallafall :)

På lördag skall jag jobba kväll. De ringde och frågade mig i förrgår om jag kunde jobba mellan 16.00-21.12  och självklart tackar jag inte nej. Eftersom jag var i Edsbyn frågade jag lite snällt om det fanns någon annan som kunde jobba men jag ville helst tacka ja och jobba då, så det skall jag göra :).

Nu är det strax dags att springa ner till tvätten igen och då är de två sista maskinerna klara och det är bara torkning kvar + en maskin som skall torktumlas. Tänker käka lite och sedan läsa lite.



 

Studenten i byn

Ja, just precis. Det var studenten här i byn idag :) Grattis till alla er 152 stycken som tog studenten i byn idag! Det var kul årgång som gick ur då jag kände igen de flesta från då jag praktiserade som idrottslärare och hade främst den årgången just då, men då gick de första året hihi. Var tyvärr inte med under utsläppet men åkte förbi vid Öjeparken vid 12.45 tiden och såg folksamlingen där med massa studenter hihi. Man blir på ett extra glatt humör när man ser ungdomarna med vita mössor på huvudet och minnen från när man själv tog studenten för två år sedan ploppar upp i huvudet :) Ja vilken känsla det var!

Idag var jag och Simon till Bollnäs en sväng och där fyndade jag två böcker (Sommarbarn av Katerina Januch och Sjuårskrisen av Jocie Lloyd och Emylin Rees) och även en ljuslykta + doftolja (havsbris). Härliga fynd i lilla Bollnäs! Simon köpte lite godis och sedan käkade vi på max haha! Det blev det iallafall :) Nu blir det en lugn kväll i lilla sköna lägenheten med tv, tvspel och film! Även en liten öl kommer att slinka ner, så ha en fortsatt trevlig kväll :)

Studenterna på Voxnadalens gymnasium 10 juni 2009. Bilder finns att se inne på
http://voxnadalen.ovanaker.se


Min student i södra Dalsland 2007 :) Tur med vädret måste jag säga! Högsommarvärme då :) Vilken dag!!


10 juni

Idag är det onsdag, en mulen och regnig sådan som kommer att bestå av hemvistelse till Maria och Freja i Viksjöfors (jag skall färga håret på Maria :)) Och på eftermiddagen skall jag och Simon ta en sväng till Bollnäs en stund och även käka där. Så att regnet är här gör absolut ingenting, det är snarare mysigt! Sommarregn är mysigt då och då, bara inte hela sommaren består av regn.

Igår var jag och Ebba och hälsade på i Viksjöfors som sagt och det var jättetrevligt! Det var ju cirka tre veckor sedan vi var där sist och igår var det så härligt att promenera med hundarna med blomstrande träd och blommor överallt och Freja tog t.o.m ett litet dopp vid deras sjö, som förövrigt är en jättemysig badstrand vid namn Grängen. När jag kom hem därifrån kom Simons pappa och hälsade på en stund (jätteroligt) och sedan var det dags att baka inför Simons fördelsedag. Fick recept av Maria på en sylviakaka som jag bakade. Snabb, enkel och en väldigt god kaka. Sedan kom hans mor, bror och morfäldrar till vår lilla lägenhet och vi satt och fikade och pratade. En jättemysig dag vill säga!

Nej nu är det snatt dags att åka till Viksjöfors, skall bara dricka upp en kopp kaffe! Och jag måste berätta något som hände igår haha. Tanken har slagit mig vilken tur jag haft som inte kört på något eller något liknande och bilen har klarat sig hel, till igår. Det var en igår som backade på min bil, som tur var verkar det bara vara en liten buckla och som tur var är det inte jag som orsakat den vilket känns skönt. Skall till Bollnäs idag och fixa papper. Såg det inte ens förrän jag hittade en lapp på framrutan där det stod "jag har backat på din bil" och så vidare. Ja kul att vara med om något sådant också haha! Hänt mycket under mina två år med körkort tycker jag. Tur jag har en oömtålig bil :) Kanske de kan ta bort lite rost också när jag lämnar in den? haha. Man kan ju alltid hoppas lite :)

Hej hej och ha en trevlig dag!

Freja bus! murklan som hennes matte säger ibland :) Men som man säger: Kärt barn har många namn och denna tax har många kära namn vill jag säga!

sol, fika och Viksjöfors

Idag är det strålande väder i Edsbyn och jag och Ebba njöt av morgonpromenaden som man kunde göra i t-shirt och nästan kortbyxor. Härligt! Kl 9.30 mötte jag upp Maria vid ica och vi gick och handlade :) Om en stund skall vi till henne i Viksjöfors och fika och prata massa, för ja det var ett tag sedan vi sågs. Ungefär tre veckor sedan och ni kan ju bara tänka att vi har lite att prata om! :)

Idag fylller även Simon 23 så Grattis till honom idag! Klockan 15 kommer hans familj och morföräldrar hit och det står fika på schemat. Mycket fika idag och en trevlig dag står framför en :)

Nej nu skall vi till Viksjöfors en sväng! Ha en trevlig tisdag alla :)

Här är han som fyller 23 år idag :) Hipp hipp hurra! Kortet är taget för cirka tre år sedan.


Edsbyn

Sitter och bloggar i Edsbyn nu. Har precis tagit en dusch och har även packat upp lite grann, bl.a. lite kläder och hängt upp. Det var otroligt skönt med en dusch idag efter en hel dag bilresa! Jag och Ebba är ensam i lägenheten ett tag till då Simon är i Bollnäs, men han är snart på väg hem :) Min datormus har slutat fungera men som tur var har jag laptop så det finns ju en extra pekare hihi. Läre iallafall köpa ny för jag och den dära touchen eller vad man skall kalla den är inte bästa vänner, vi funkar men inte som jag och musen :)

17 grader ute här, jätteskönt och milt väder och bilresevädret har varit perfekt! Molnigt hela vägen med bara några ensaka regndroppar vid Falun. Med Ebba gick det också ganska bra men hon har börjat snora när vi åker längre sträckor och jag undrar varför?

Ikväll blir en lugn kväll med prat och tv :) Trött efter 55 mil i bilen, men en sak är säker. Det är ju så härligt att ut och köra långa sträckor och titta på miljön, fundera, lyssna på radio och musik. Ja det är riktigt härligt!

Nej nu lite tv, sedan skall jag och Ebba ut en sväng. Tänkte möta Simon vid bussen så ha en fortsatt trevlig kväll!

Och en sak får man inte glömma. Imorgon fyller Simon 23! :) Shohooo, ja då blir det födelesedagsfirande när han slutat vid 14! Men sin födelesedagspresent får han inte ännu. Det blir en kryssning till Danmark men inte förrän i Juli eller Augusti blir det dags att åka.


Söndag igen :)

Ja söndagar har nog absolut blivit min traditionella bloggdag. Kanske för att de är så härliga dagar? Ioförsig har alla dagar sin egen charm som man tycker om! Idag vaknade jag och även resten av familjen extra sent, eller så tog vi en extra sovmorgon vilket var skönt då man kom underfull med att det är söndag idag. Imorgon står klockan på 06.30 istället eftersom jag och Ebba då skall åka upp till Edsbyn och hälsa på i en vecka under min långledighet från jobbet. Idag skall det packas lite grann, Ebba måste badas (skiten haha) och jag, mamma, pappa och Rickard skall till torp en sväng.

Sitter med morgonkaffet nu och surfar lite grann innan jag skall ta tag i antingen packningen eller att bada Ebba. Lutar åt att bada Ebba först. Nu åter till det som skall göras idag! Ha en trevlig dag! :)



Nationaldagen!

Idag är det som alla vet Sveriges nationaldag och som sagt är inte vår familj den som firar många högtider. Bland annat är denna dag ingen sådan. Vi har köpt lite jordgubbar och skall äta matjesill, färskpotatis med gräddfilsås som jag la förslag på, mums!

Annars har dagen bestått av regn, lite åska och lite strömavbrott haha! Ikväll blir en ren lugn kväll med förhoppningsvis en bra film :) Nu åter ut till familjen!

Trevlig helg allihopa! Jag kan bara tänka att
Maria har äckligt kul i Stockholm just nu :) Shohoo!


sjusovare?

Oj vaknade 10.45 idag och jag tycker inte om att sova så länge! Varför skall jag vara en sjusovare? Blä! Ställer klockan varje dag för att inte sova förlänge. Max till 9.30 och där går verkligen gränsen. Helst att gå upp mellan 7-8, det är verkligen mysigt. Älskar mornar men min kropp kan verkligen sova länge den.. Har bara hunnit duscha och föna håret, gå ut med hundarna och ringa två samtal och klockan är över 12 redan. Nej nu dags för frukost, eller snarare lunch.. haha! Fy vad tråkigt det är att vakan sent. Jag somnade innan 01, och det betyder nästan 10 timmar sömn. Varför skall vi sova så mycket för? Skulle räckt med fyra på ett dygn så man hinner med att göra mer saker :)

Sjusovaren Lotta! Hoppas jag blir en morgonmänniska snart :) Älskar ju verkligen mornar.


Veckan som varit

Jag är verkligen inte bra på att uppdatera bloggen.. haha! Men jag är ingen datormänniska alls. Surfar knappt, har inte ens på datorn varje dag. Men nu så, nu har jag både på datorn och är på blogghumör.

Har bl.a. jobbat idag mellan 10-15 (var extrainsatt att plocka upp varor) och för att vara första gången tyckte jag det gick bra. Jobbade även igår två pass mellan 8-11 sedan 14-21, och jobbade kväll med mamma. Det var kul! :) Svenssons som svängde runt i butiken på kvällskvisten. Efter jobbet idag åkte jag ner till Uddevalla (studenten idag hihi) och hämtade syrran som hade grattat många av sina vänner och hjälp vad roligt det var att åka i stan där alla olika åk med studenter i fanns :) Man satt och dagdrömde när man körde, på då man själv tog studenten för två år sedan. Åh det var så underbart roligt, ett minne för livet! Jobbar även imorgon ett kort pass mellan 15.00-19.00 och sedan kommer pappa hem från arbetsveckan i Kungsbacka :). Åh vad roligt man har här hemma! Mycket som händer.

I helgen är det nationaldagen men vi är inte familjen som direkt firar något annat än julafton, nyår och midsommar men jag har lagt förslag på att äta matjesill, färskpotatis och gräddfil med gräslök i på lördag! Imorn efter jobbet tänkte jag även köpa hem jordgubbar, kanske blir det årets första gubbe imorgon! Namnam. När man sitter i kassan och blippar dessa stinker de bara jättegott och man blir inte annat än läskad när man sitter där haha. På måndag har jag planerat att åka upp till Edsbyn under min långledighet på cirka två veckor om de inte ringer in mig för jobb vill säga. Men planerat är det iallafall och jag vill inte missa Simons fördelsedag som är 9 juni :) Ja då blir han 23 och firande skall det bli! Vill ju också hälsa på Maria och Freja! Såklart :) Det blir byn en vecka är det tänkt om jag som sagt inte blir inringd för jobb för där vill jag inte tacka nej. Blir glad för varje tid men samtidigt är det roligt att ha en del lediga dagar. Tänkte åka till Dalarna och fira midsommar där med Simon och hans släkt men så blev inte fallet då jag jobbar torsdagen 18 och sedan på midsommardagen på kvällen. Men det blir Ödeborgsvallen istället hihi och familjen. Vi firar lite grann i familjen med mormor :)

Är även klar med skolan nu (komvux), fick hem betygen idag och det känns jättehärligt! Höjt fem betyg nu ytterligare och jag ser verkligen fram emot till att börja plugga i höst! Hoppas man får ett positivt antagningsbesked :)

Nej nu skall jag lägga mig i sängen och läsa en stund innan läggdags. Åh vad lycklig man är och man skall verkligen leva livet och ta vara på det! Livet är roligt :) Nästan jämt! haha. Har många tankar som flyger i mitt huvud nu. Skall också komma ihåg att ringa skog och träfacket imorgon för att få ett övergångsbevis. Skall nämligen byta över till handelsfacket.. Hm måste komma ihåg! De har telefontid mellan 9-11 imorn. Måste komma ihåg!

Det är fredag imorgon. TREVLIG HELG! hihi.
P.S. Längtar till vi skall ner till morbror Micke i Göteborg över en helg för att grilla, umgås och säkerligen blir det liseberg där tyrolen och femkamp väntar! Ja tänk att det är sommar nu! Skall kolla upp när Grebbestadsfestivalen är också, den får man inte missa!

Oj vad jag pladdrar haha! Blev så ikväll :) Nu åter till sängen där boken väntar. Ha en fortsatt trevlig kväll och helg alla!


Jag och Simon i Göteborg 2005 :)



Lite New York bilder från Aprill 2009 :) Några utplockade av de cirka 600 vi tog sammanlagt! Ett ställe jag definitivt vill till igen :) Vilken resa!

Godnatt!