APU

Nu har snart två veckor av praktiken gått och jag trivs bara bättre och bättre för var dag som går. I början var det stelt och man var tyst och blyg och vågade inte göra mycket mer än att titta på vad som hände och försöka ta in all den information som fanns att ta in. Massor av nya intryck och mycket att lära sig. Nu börjar man känna igen ansikten vet lite mer vad som görs och man blir mer och mer frigående :)

Imorgon är varken Pär eller Nina som är mina handledare där, de har åkt till Stockholm. Då får jag ta Ninas klasser för de hade inte hittat någon ersättare för henne, men däremot hade de hittat en för Pär. Hon har redan planer för vad de ska göra så det blir för mig att bara göra efter de hon planerat. Har också fått en lektion med egen planering för en 7:de klassare. Imorgon har jag 7c, skridskor med NST1D, handboll med 8b och doppboll (rörselse) med 8a. Jag ser fram emot den fredagen!

Imorse stod klockan på 8.15 och idag gick jag inte upp själv. Simon hängde på hihi. Vi åt frukost och hela famijen var uppe. Jag gjorde mig iordning, plattade håret och klockan 9.40 var det dags att cykla iväg till celsiusskolan. Började 10.05 med 5:te klassare, sedan 8:or, god lunch och sedan två lektioner som var en 7:a och elevens val. 15.15 var sista lektionen slut och jag gick med Pär och Nina upp för att få klart allt till imorgon. Cyklade sedan raka vägen hem och där var Simon hemma :)
Vi har spelat lite Mario Kart, käkat godis, tittat på jeopardy och bara haft en härlig torsdagkväll.
Nu sitter jag här och planerar 7c lektion, riktigt kul :)
Ha en bra kväll! /Lotta

Längdskidåkning

Jag bill berätta om min första gång på skidor som var idag :)
Det var jag och min pojkväns föräldrar som skulle åka. Pojkvännen Simon jobbade tyvärr. Men det började med att jag fick prova ut ett par pjäxor som visade sig vara Simons gamla. När alla provat och sett att allt fungerade satte de igång med lunchen. Vi åt lunch och en halvtimma senare var vi påväg mot knåda och de längdskidspår som ligger där. Tog på oss pjäxorna och sedan vart det lite svårt. Kalle fick hjälpa mig att få på skidorna hehe. Väl på var det bara knixet att sätta på sig stavarna också, men tillslut blev det rätt.
Vi började att åka på uppvärmningsbanan som var över åkrar, platt och bra. Man vinglade och hade ingen rytm för fem öre. mina tankar gick: Hur ska benen röra sig? och armarna? kroppen då?
vips gick mina skidor åt två olika håll och jag vurpade.. det var bara att kliva upp igen och åka vidare :)
Fick några bra tips och det var dags för den första pytte yttelilla neförsbacken, dessvärre svängde den lite också och jag for i snön igen haha! Klev upp och fortsatte. Det tog inge långa stunden innan skidorna gick åt olika håll igen och jag ramlade. Nu var jag helsnöig, hela jag var vit! Vi skrattade och åkte vidare. Började få in lite rytm med skidorna och stavarna nu, det kändes bra, det kändes faktiskt asbra! Efter några varvs träning och lite velande fick jag testa på att åka 2,5 km rundan. Det började lite uppåt och sedan neråt, och den lilla backen klarade jag (utan att ramla), wiiiiiiiiiiie! Sedan vart det lite uppåt igen och vi kom in i skogen. Jättemysig runda. Det kom en rätt lång och lite halvbrant nedförsbacke och fick tipset av Eva att sitta på huk. Det gjorde jag och bromsade samtidigt lite med händerna också. Det gick finemang! Och fy fan vilken fart det kan bli. hjääälp.
Ställde mig upp igen från huk och åkte på plan mark. flera branta uppför och nedförsbackar kom och jag blev bättre och bättre på att hålla balansen och få in rytmen, men jag fortsatte att sitta på huk på de brantare nedförsbackarna. Tillslut kom vi tillbaka och jag måste säga att det var hur kul som helst! och man blev skitsvettig haha.
Det här måste man göra om igen, fan varför har man inte testat tidigare? måste bara åka igen :D
Det var den historien. / Lotta

Mario Kart

Vaknade klockan 9 då Simons klocka ringde. Han jobbar nämligen helg på Bahco så just nu är han på jobbet. Han har 12 timmars pass och slutar inte förrän 22.00. Just nu sitter jag och funderar på vad man ska göra idag? Det blir väldigt tomt när han inte är här.. Men han kommer ju hem sedan :)
Hm, behöver fixa ett konto på studera.nu iaf och ringa projektkompisen sofia angående Danmarksresan.
Sedan skulle det inte sitta fel med en härlig promenad i det fina vädret :) Behöver också plugga vidare på hemtentan.

Men igår, då jobbade simon från 06-18 pluggade jag en massa på den hemtenta vi har i psykosocialt arbete. Jag och Simns far Kalle tog en promenad till bahco och hade bullar med oss.
Precis när vi kom hade Simon lunchrast, vilken tur. Så vi satt med varsin kopp kaffe och fikade en stund.
Sedan gick jag med Simon en stund och tittade på när han arbetade. Gick hem efter en stund och löste lite korsord och tittade upp lite olika universitet/högskole program som jag tyckte verkade vara intressanta.
I Göteborg fann jag Dietistprogrammet 120/160 poäng och Idrottsvetenskapliga programmet 120/160 poäng.
I Gävle fanns hälsopedagogiska promgrammet 120/160 poäng. Jag tror att det blir de här tre jag söker om det går. Vet ingenting hur man gör så nu ska jag ta reda på det :)

När Simon kom hem runt 18 tiden beställdes det pizza och hjälp vad gott det var!
Efter pizzan smälte vi maten och spelade lite Mario Kart till nintendo 64 hihi. Han vann kan jag meddela men det var några jättejämna matcher :)
kl 20.00 tittade vi på "på spåret" och  sedan på  "sing-a-long" och efter det var vi båda rätt trötta och gick och la oss till sängs.
Hej hej /Lotta


Bandy

Igår åkte jag upp till Edsbyn med tåg och buss med en restid på ca 9 timmar. Resan gick jättebra, inga förseningar och bra med tid mellan tåg och bussbyten.

idag åkte jag och Simon till ön för att se Edsbyn spela match mot Vetlanda i bandy.
Det började inge bra. Efter bara några minuter stod ställningen0-4 till Vetlanda.
Edsbyn lyckades göra ett mål genom straff men sedan gjorde Vetlanda ännu ett mål.
1-5 stod det länge men dedan fick Edsbyn ett ryck och gjorde tre snabba mål. Good :)
4-5 stod det och klockan tickade i andra halvlek. Edsbyn gör mål och det blir lika. Ca 13 minuter av matchen återstår och de lyckas göra ett sista mål innan det var slut. Edsbyn lyckades vinna även om starten var usel, helt otroligt :) kul och spännande match!

Fy vad man fryser nu, härligt är det att vara inne i värmen igen. Tårna är nog värst haha!
Och snö är det här också, mycket snö! Vilken dag :)
/ Lotta

Barnkalas

Fredag är det idag och skola var det också. Efter skolan gick jag och en kompis (charlotta) för att handla en present till födelsedagsbarnet Hanna. Vi var tre stycken som delade en present och efter många idéer kom vi fram till en perfekt present :) Efter det gick jag med Sofia hem till hennes brors lägenhet, för att vi som bor på "landet" har inte jättelätt att ta sig med buss var som helst, så att hinna hem innan kalaset började var näst intill omöjligt. Jag och Sofia satt och gottade oss med vindryvor, äpple och klementin (det kändes bra) och satt och tittade på hipp hipp.
Klockan tickade mot 16.30 och Charlotta kom och joinade oss. runt halv sex tiden gick vi i spöregnet till Hanna som skulle ha kalas, gissa om vi var dyngsura när vi kom fram haha?? Väl framme kom det några till och sedan åt vi korv med bröd :P Lekte lite lekar och hade riktigt barnsligt skoj :)
Vilken trevlig kväll man hade!

Åkte hem med pappa som endå åker runt Uddevalla på fredagar. bra va?
Väl hemma hade jag lite packning som väntade men beslöt mig för att först kolla på den lilla stund av Let´s dance som var kvar på tvn.

Nu är allt packat och klart, eller ja det mesta iallafall, inte allt men. Hihi vad roligt det ska bli att få åka uppåt i landet igen. Nu blir det ett avsnitt av O.C och sedan läggdags. Har ställt klockan på 05.35.
fyamig vad tidigt. Och så är man morgontrött.. Men det är speciellt imorgon, Har något att se fram emot och då blir det lättare att kliva upp från sin varma och supersköna säng..
Ha en fortsatt bra fredag! /Lotta

Univeristet/högskola

Idag började skolan efter ett härligt vinterlov. Hade bara lite information idag och sedan fick vi sluta. Hur skön och lugn dag som helst.
Har nu denna och förra veckan checkat igenom olika univeristetsutbildningar i Göteborg. Tror jag har hittat en, idrottsvetenskapliga programmet som verkar vara 4 år. Funderar på att söka in på lärarprogrammet också inriktning idrott & hälsa, men då krävs idrott B och det har jag inte. Kanske ska lägga till den kursen men då får jag arbeta hemma med hälsopedagogiken för hela den lektionen missar jag, och den har vi bara en gång i veckan. Vilken ångest man har.. vad ska man göra?? är så vilsen..
Får tänka lite till, men det verkar inte hjälpa. Har lika mycket ångest och är lika vilsen. Typiskt.
Men men, det löser sig nog allt. Det blir säkert bra tillslut!

idag har jag lagat mat med mamma. Pasta med ost och skinksås, smaskens.
Har också hunnit sola solarium och tagit mig en dusch. Ska ner och se på TV nu men det får bara bli en stund för jag behöver plugga till talet vi har på torsdag.
Ha en fortsatt bra tisdag! / Lotta

Eragon

Hade satt klockan på 07.20 och gick upp nästan på direkten. Gick ner och tog en dusch, klädde på mig och satte mig och åt en härlig frukost. Blåste håret, fixa det och sminkade mig och sedan var det dags att åka buss till Uddevalla. bussen gick 9.31 så vi var lagom nere vid torp ca 10.30. Min syster Jessica hittade ett linne och en farfarskofta inne på gina tricot medan jag fick köpt mig ett par svarta låga sommarpups. kanske onödigt men dom var så snygga, så det gick inte att motstå dom..
Efter en tid i affärer började vi bli hungriga och gick till mcdonalds och åt lunch. Därefter kände vi oss rätt mätta både i magen och att gå i affärer så vi tog första bästa buss in till stan igen, men där blev det ytterligare lite affärer. Jessica köpte bland annat nya lösnaglar och en parfym som luktar gudomligt! En av Britney Spears.
Klockan tickade mot biotime : ) härligt! 
Måste tala om att Eragon var hur bra som helst! Ett Filmtips för den som inte sett den. 
Härligt äventyr man får följa. Helt enkelt asbra film!
Sedan åkte vi bussen hem och hemma har jag spelat lite xbox, burnout. roligt bilspel.
Blev en lugn fredagkväll hihi, hoppas ni har haft en bra fredag!
/ Lotta 

Dead or alive

hade klockan på 10 idag och tro det eller ej, jag drog mig en halvtimma och sen gick jag upp.
Gick över till Mormor (som bor granne med oss) och hämtade en degsnurra (vet inte vad det heter), men iaf en sådan stor bunke som snurrar färdigt degen. Ställde den i köket och åt en god frukost som bestog utav två fulkornssmörgåsar med ost, kalvkorv och två skivor paprika.
Efter frukosten ville Rickard spela lite dator och det gjorde vi en stund tillsammans. Då mormor kom började 3 timmars bakning. Kanelbullar och mandelmassabullar med kardemumma. Mums!
Vet inte hur många plåtar som var inne i ugnen men dom var några stycken hihi.
När de sista bullarna var inne i ugnen satte vi oss (Jag, mamma, mormor och syskonen Jessica & Rickard) och tog en fika med bulle och mjölk eller ja mjölk och vissa drack kaffe. Bulle och mjölk är nog det godaste som finns!

Efter bullbakning och fika gick jag och Jessica upp på övervångingen och spelade xbox, Dead or alive 3.
Fy satan vad roligt det var haha. Vilken puls man får när man klarat några gubbar och kommer upp högre och högre i nivån. Gubbarna blir svårare och svårare att besegra. Och när man är sådär nära, USCH!
Jag och jessica spelade med varandra mot datorn, och det var jättekul. Spelar vi mot varandra brukar det bli bråk istället, hm...

Idag beställde jag och syrran också biobiljetter till imorgon. Då ska vi nämligen se Eragon. Längtar, längtar! Filmen börjar inte förrän 15.30 så vi tänkte åka ner till Uddevalla på förmiddagen och kolla i köpcentrat efter lite Smått & Gott. Behöver egentligen spara men tänk om man hittar nå roligt? Borde egentligen inte köpa något, behöver inte, men vill.. Hemskt att bara fönstershoppa : ) Det får bli, får se vad som finns.

Ska nu börja plugga till årets första tal. Ett informativt tal i svenskan, blir säkert jättebra!
Ha det gott! / Lotta

Körlektion med en hälsingeman : )

Vaknade runt 11 idag, men hade satt kl på ringning på 10.00. Imorgon ska jag gå upp när klockan ringer!
Gick upp och åt en god frukost och bläddrade sedan igenom Ellostidningen.
Efter det blev det en härlg dusch och började göra mig iordning och blåsa håret. Har inte riktigt vant mig vid luggen men det kommer det med snart : ) Det blev dags att gå till bussen och åka till Uddevalla. Ska nämligen ha en körlektion. var lite nervös idag därför att den körläraren jag brukar ha var ledig så jag fick prova en ny denna gången. spännande kändes det också.  Och vet ni vad? Körläraren var från hälsingland! hihi.. dialekten var ashärlig!
Efter en 40 min lång körlektion gick jag ner till Willys och handlade lite åt mor, bl.a broccoli som vår lillebror älskar : P 4 år och älskar Broccoli! haha..
Mormor och mamma hade gjort jättegod mat. Bakpotatis med kött och broccoli, mums!
Efter maten blev det en härlig pratstund över telefon med Simon : ) Tur att telefon finns säger jag! hihi
nu blir det filmtime : ) John Tucker must die, se vad det är för en film? Verkar rolig.
Hoppas ni haft en bra onsdag!
/ Lotta

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!