Godmorgon!

Söndagen igår var riktigt bra. Den började med en morgonpromenad med Simon och Ebba. Sedan blev det lite plugg och vid 12 började jag med kanelbullebak. Kl 13 hade vi bokat en tvättid för att tvätta sängkläderna och vid halv fyra åkte jag, Simon och Ebba till Ödeborg en stund och firade morsdag med fika. Mysigt att komma hem och hälsa på.

Om en stund ska jag till högskolan. Vi ska förbereda inför redovsiningen imorn samt färdigställa en opposition. Kl 13 imorn börjar "sommarlovet", och det ska bli så roligt med SOMMAR!

Hoppas ni får en trevlig måndag! :)

Kanelbullar. Mormor har lärt mig dom godaste bullarna, tack mormor!


Fixarlördag

Hej och godmorgon på er!

Idag blir det lite av en fixardag som består av tvättid mellan 10-13, lite städning, och plugg. Bara jag inte väcker några studenter när jag strax börjar med dammsugaren :) Om en stund skall jag även till högskolan en snabbis och skriva ut en annan grupps arbete för att läsa det under dagen. På tisdag i samband med redoviningen av våra rapporter ska alla grupper opponera mot en annan grupp. Så i helgen ska vi fixa en presentation samt läsa igenom det arbete vi ska opponera på. Trevlig lördag på er! :)

Tentamensdags!

Hej och god förmiddag på er!
Idag är det tentamen i kursen Investeringsbedömning och finansiell planering och det ska bli riktigt härligt att äntligen få skriva allt det man har i huvudet just nu :) Gick upp vid 7.30 imorse och har repterat sedan dess. Det känns bra, hoppas på bra resultat!

Idag är det även deadline för vår rapportstudie i kursen Organisation och ledarskap. Där har vi gjort en studie av en gymnasieskolas organisationskultur och ledarskap. Vi har bl.a. fått intervjua lärare och rektor, lämnat ut en enkät till 42 elever för att kunna utföra denna studie. Det har varit intressant men tidspress då uppgiften har varit väldigt omfattande. Nu är vi äntligen klara och det ska bli jättespännande att höra vad vi får för resultat. Det är första gången som vi under högskoletiden har fått en rapport att skriva, så detta var spännande haha!

På förmiddagen blir det lunchpromenad med Ebba och sedan äta lunch innan det är dags att bege sig till högskolan. Kl 13-18 är det tentamen! Fortsatt trevlig fredag på er :)


rapportskrivning

Hej på er!
Dricker en kopp kaffe och ska strax bege mig till högskolan. Idag hoppas jag det ryker om våra fingrar och att rapporten blir näst intill klar. Den har varit svår för oss men en väldigt bra utmaning.

Trevlig måndag på er! :)

Söndagsplugg

Hej och god dag/eftermiddag på er!
Jag och Simon är precis hemkomna från Överby. Skönt att ha fått veckohandla såhär mitt på dagen redan, eftersom dagarna numera mestadels består utav tentaplugg och rapportskrivning! I veckan som kommer är det slutspurten innan sommaren. Den sista veckan innan vi går på "sommarlov". Känns både skönt och lite tråkigt då jag älskar att gå i skolan. Hjärnan behöver dock lite semester så på det viset ska det bli skönt med ett litet uppehåll :).

Om en liten stund ska jag sätta mig vid köksbordet och börja tentaplugga på investeringsbedömningen, en kurs jag tyckt ha varit intressant men som har blivit lite klämd och undangömd för all tid organisationsrapporten har tagit. Men nu ska jag och investeringsbedömningen få lite egentid och det ska bli skönt :)

Nej nu ska jag brygga oss varsina koppar kaffe och sedan blir det köksbordet och böckerna som gäller resten av dagen. Fortsatt trevlig söndag på er!



Högskolan

Hej på er!
Nu drar jag till högskolan för en heldag med pluggande :) Hoppas ni får en toppendag! Vädret är ju strålande idag vilket gör att humöret är ännu mer på topp!

Inviger att ha shorts i skolan

Skål

När jag och Simon var i Göteborg sist fyndade jag denna fina skål på lagerhaus som passar väldigt bra på vardagsrumsbordet :) Turkos är så fint!




Nu ska jag och Simon promenera till skolan. Det blir långa pluggdagar nu och det är något charmigt med tentapluggtiden :) Fortsatt trevlig torsdag på er!


Riktig pluggdag!

Först var jag i skolan mellan 9 till 17. Gick hem och gick direkt ut med Ebba på en 40 minuters promenad. När vi kom hem började jag och Simon laga mat (pasta med ostsås) och diskade sedan undan. Efter diskningen satte jag mig för att plugga igen och la precis ner för dagen. En dag med mycket plugg, och vi har fått en hel del gjort. Härligt!

Nu börjar strax Desperate Housewivs som är veckans största höjdpunkt på tv. Ska strax mysa ner mig i soffan med Ebba och en skål med glass. Fortsatt trevlig tisdagkväll på er :)

Tentabubbla

Det blev bara föreläsning till 12 sedan gick jag hem. Ingen i gruppen var i skolan av olika hinder så vi tar nya tag imorgon istället. Att sluta 12 var härligt! Då kunde jag både bada Ebba, städa lägenheten och börja tentaplugga. Nu luktar Ebba gott, lägenheten är städad, Ebbas bädd är avhårad (Ebba fäller JÄTTEmycket hår nu), och kl 16-19 har jag tvättid i tvättstugan. Väldigt skönt att få alla sådana saker gjorda. Efter en liten paus här framför datorn (blev så varm efter damsugandet) är det sedan dags att börja med tentapluggandet. Sista kurserna innan sommaren och nu börjar vi närma oss slutspurten. 18 maj har vi redovisning av vårt investeringsprojekt, 27 maj är det dags att sätta sig i tentamenssalen igen och tenta av kursen investeringsbedömning och finansiell styrning, 27 maj ska våra rapporter i kursen Organisation och ledarskap vara klara och inskickade och 31 maj är det redovisning samt opponering av våra rapporter.

Helgen förövrigt var jättebra! På fredagen åkte jag och Simon ner till Göteborg en sväng och handlade, på lördag jobbade jag delad tur och på kvällen kikade vi på Eurovision song contest. På söndag jobbade jag och mamma dag tillsammans. Kul!

Nu har jag inte tid att sitta här något mer, pausen är slut och det är nu dags att gå in i min tentabubbla fram till 27 maj. Jag tänker investering, drömmer om investering fram till tentan, haha!

Nu ska jag koka en kopp kaffe och sätta igång! Fortsatt trevlig måndag på er :)



Högskolan

Nu är det dags att bege sig till högskolan. Föreläsning till 12 sedan äre grupparbete som gäller resten av dagen!


Bra torsdag

Godeftermiddag!
Nu är den sista tvätten upphängd i torkskåpet, härligt! Idag har vi även hunnit med att plugga, städa lägenheten och tagit en promenad med Ebba genom stan. En bra torsdag med andra ord.

Gårdagen på gymmet var över förväntan. Jag har haft en förutfattad mening om att det är tråkigt men jag hade helt fel. Det var faktiskt väldigt roligt! Det trodde jag aldrig skulle komma från min mun.

Ikväll blir det tvmys hela kvällen med Simon och Ebba, fortsatt trevlig kväll på er!

Maria, här kommer några bilder på lägenheten iallafall :) Vår studentlya i Trollhättan.






Gympremiär!

Jag är ingen tjej som går på gymmet, men Sofia lyckades övertala mig så idag blir det premiär! Se hur jag mår imorgon :) Önska mig lycka till.


Långpromenad i Trollhättan

Godkväll, godkväll!
Jag, Simon och Ebba kom precis hem från en långpromenad med Sofia. Vi började vår promenad kl 17 och kom hem för en stund sedan (3 timmars promenad). Det var verkligen en jättehärlig promenad! Vi gick i stan och utanför stan och avslutade att gå ner till slusscafét och åt varsin räkmacka. Det var det mysigaste stället jag någonsin suttit och ätit på. Så fint! Jag har fått mersmak av att gå mer längs slussarna. Kärlekens stig vill jag ju verkligen gå! Synd att kameran inte hängde med oss. Nu är vi alla tre härligt trötta och kommer slänga oss framför tvn. Desperate Housewives (förövrigt veckans tvhöjdpunkt) kommer lagom om en halvtimma. Fortsatt trevig kväll på er!

Här kommer bilderna från helgen som jag lovade er lite tidigare.

Pappa spikar på altan samtidigt som grillen är igång, hääääärligt! :)


Mamma är mästerspikaren! :)


En dag gick vi ner till tennisplan där hundarna kunde springa och leka av sig :)











Njuta av det fina vädret!

Godmorgon på er!
Sitter med en kopp kaffe bredvid mig och är strax klar för att bege mig mot högskolan. Idag är det grupparbete som gäller på förmiddagen (vi gör både ett arbete i ett investeringsprojekt samt en rapport om organisationskultur och ledarskap i den andra kursen) och på eftermiddagen har vi litteraturseminarium.

Det är strålande väder ute och igår tog vi vara på den genom att jag, Sofia, Simon och Ebba gick till en stor gräsmatta här i stan med en engångsgrill, lite korv och bröd, potatissallad, champinjoner, tomat och fetaost och såklart några varsina öl och cider och satte oss på gräset och njöt! Jag och Sofia passade även på att plugga så vi slapp det senare under kvällen. En riktigt mysig eftermiddag/kväll blev det!

Helgen var även den jättebra, kommer att lägga upp några bilder därifrån lite senare :) Det jobbades, solades och spikades altan i helgen. Ja som alltid har man väldigt trevligt hemma hos familjen!

Dagens pluggklädsel med invigning av chinosen som jag inhandlade sist vi var i stockholm. Det känns som sommar ute! :)


Pluggveckan gjord!

Sådär, nu är ännu en pluggvecka gjord och idag bestod den endast av en intervju på Magnus Åbergsgymnasiet. Det var sist men inte minst dags för rektorn att bli intervjuad. Nu har vi intervjuat alla fem personer och nästa vecka är det dags för oss att börja sammanställa vårt resultat. Det ska bli spännande vad vi kommer fram till och ämnet kultur och ledarskap är ju så oändligt stort!

Om en liten stund ska jag, Simon och Ebba åka till Ödeborg. Jag ska jobba på fredag och lördag, ska bli roligt! I helgen var det en del kunder som reagerade när jag stod där i kassan igen i stil med: Nemen är du tillbaka igen, vad roligt eller "har de dammat av dig igen", haha. Roligt att de lägger märke till en kassörska de små söta kunderna.

Dags att packa lite och sedan åka via stan en sväng. Imorgon fyller nämligen syster yster Jessica hela 21!! Vart tar tiden vägen? Kändes nyss som vi var barn och lekte hela dagarna! Hon är en riktig guldklimp min syster. Den bästa man kan tänka sig.

Vill passa på att önska er en alldeles trevlig helg redan idag :) 
  
                                                                   Fina syster Jessica!


Tisdag

Godmorgon på er!
Jag och Ebba har precis kommit in från morgonpromenaden som var lite kallare än vad vi nu vant oss vid. Det faller blötsnö men som lägger sig som vatten på backen. Lite småmysigt faktiskt. Speciellt när man kan vara inomhus och plugga. Mindre roligt för de stackare som har utomhusjobb. Fy!

Helgen var jättebra. På lördagen överaskade morbror Micke att komma upp en sväng, JÄTTEROLIGT! Alltid lika roligt att träffa honom, min förebild.

Om 45 min ska jag befinna mig på högskolan. Idag ska vi arbeta med rapporten i kursen Organisation och ledarskap. Igår var vi på Magnus Åbergsgymnasiet här i Trollhättan och intervjuade två lärare. På onsdag ska vi intervjua ytterligare två lärare och på torsdag är det rektorns tur att bli intervjuad. Jätteintressant att studera en organisations kultur och ledarskap!

Nu är det dags för en kopp kaffe och byta om, trevlig tisdag på er allihop :)