Mätt och belåten!

Puh vad jag är mätt! Vi har precis ätit mat och även diskat. Middagen bestod av kokt potatis, bruna bönor, stekt bacon och falukorv och det är ju såå gott! Lite för gott tydligen för min mage är verkligen så full den kan bli. Men gott var det.

Skönt att ha lagat mat och redan diskat undan för att resten av eftermiddagen/kvällen kunna ägna sig åt plugg eller nå annat roligt. Håller även på med några tavlor (klippa ut bokstäver och klistra), som jag tänkte försöka fortsätta med i veckan.

Efter föreläsningen vid 12 mötte jag upp Simon i biblioteket och sedan gick vi in till stan en sväng och kikade på bokrean. Letade efter Leila Lindholms A piece of cake men såg att den redan sålt slut på Åhlens i stan. Ska kika vidare. Köpte däremot underkläder och strumpor inne på lindex vilket var behövligt. Alla strumpor har verkligen gått sönder på en gång! Underligt :)

Nej nu ska jag plugga lite inför räkenskapsredovisningen på onsdag. Trevlig kväll på er alla :)

Helgen i bilder

I helgen har jag tagit en hel del bilder på renoveringen och självklart fick hundarna också vara med på bild :) Det är ungefär vår helg bra sammanfattad i bilder. Här kommer uppdateringen i bilder:

På fredagen när vi kom jobbade mamma 9-18 och pappa höll på med att fixa list runt kaklet.



Fönstret har blivit helt klart i veckan genom att få på lister etc.


Tapeten och listen är uppe! :)


Under skåpen kopplar pappa in 4 lampor - man ser lite sladdar som fortfarande sticker ut lite.


Under helgen lades det nytt golv och här ser ni det gamla.


Under - river bort den gamla


Under - pappa och mamma lägger in det nya :) Klickgolv.


Pappa fixar in diskmaskinen igen och sätter fast den.


På söndagen ville mamma baka så vi (jag, mamma och Jessica) satte igång och bakade kolasnittar samt tigerkaka. På eftermiddagen blev det fika :)



Två hyllor skruvades upp :)




Hundarna ville vara med :)


Tog en promenad ner till gamla tennisplan där hundarna kan springa fritt och leka.


Trinny


Gucci och Trinny


Ebba


Lektime!




Ja det var nog ungefär vår helg. Den har varit jättebra, alltid lika roligt att vara hos sin familj :) De är underbara!
Nej nu ska jag dricka upp kaffet och sedan föna håret och göra mig iordning. Kl 10 ska jag befinna mig i skolan för då är det föreläsning fram till 12. En kort och härlig dag som kommer fortsätta med hemmastudier.

Hoppas ni får en alldeles trevlig måndag!

Familjehelg

Sådär. Då är middagen igång. Ikväll blir det potatis och purjolöksoppa, en soppa jag lagar ganska ofta. Den är ju sååå god. Åt den första gången hemma hos Simons föräldrar och efter det var jag ju bara tvungen att få receptet. Och så enkel! Perfekt för mig som inte har vågat avancera sådär mycket ännu. Tänkte försöka mig på att göra gulschsoppa någon dag men inte nu. Soppa är ju så gott :)

Jo, det jag egentligen tänkte skriva är att jag, Simon och Ebba åker till Dalsland imorgon och spenderar helgen med min familj :) Är man hemmakär så är man! Och Ebba har ju så roligt med familjens två hundar Gucci och Trinny. Pappa har även varit ledig och hemma i veckan så det har hänt en hel del i köket. En vägg har rivits (för att få en öppnare planlösning), det har kaklats, tapetserats m.m. Ska ta med kameran så ska ni får er en uppdatering av köksrenoveringen efter helgen.

Nu ska jag fortsätta med maten, trevlig kväll och helg på er alla!

Trinny, Gucci och Ebba - Våra glädjespridare



Ebba Spanar efter husse!

Så fort Simon inte är hemma håller hon extra utkik ifrån köksfönstret. Och när han väl kommer hem blir hon tokglad! Hon skäller, springer runt, viftar på svansen och nafsar på fingrarna. Igår efter vår promenad kände hon hans lukt i hissen och kutade fram till lägenhetsdörren för att bli insläppt. I vanliga fall lunkar hon ut ur hissen och gå precis bakom mig, men igår var det hon som kutade ut i hissen i en väldans fart och väntade på att jag skulle släppa in henne till husse. Visst är de för härliga? Tänk vad de förgyller ens dag :)

Knäppte precis kort på henne :) Spanar efter husse genom köksfönstret!




Om en liten stund ska jag bege mig till högskolan. Eller rättare sagt om ca en timma. Ska äta lunch och plugga lite innan dess. Fortsatt trevlig dag på er!

P.S. Här är tröjan jag köpte på Åhlens igår. Kul med en dragkedja sådär mitt på. Nagellacket fick jag av min syster i julklapp och jag älskar det :)


Torsdag

Klockan är snart halv tio och jag har en alldeles lugn morgon. Simon gick till högskolan vid 9 då han har föreläsning och på eftermiddagen ska han och sin grupp till Vänersborg för att hälsa på ett företag (grupparbete). Jag har eftermiddagsföreläsning idag igen (13-16) och idag är det marknadsföring.

Sitter och surfar med en kopp kaffe bredvid och det är så skönt att bara ha en lugn förmiddag. Både jag och Simon var ovanligt trötta imorse och vi kunde inte förstå riktigt varför för vi la oss vid 9 redan :) Skönt att ta det lungt denna förmiddag.

Igår var jag som sagt i stan en liten sväng för att kika på åhlens och bokia efter några böcker. Jag hann tyvärr inte till bokia men på åhlens köpte jag Sofie Fahrmans bok Elsas Värld och en tröja.

Nu blir det lite surfande och sedan tänkte jag börja plugga en stund innan jag beger mig bort till högskolan.
Hoppas ni får en alldeles bra torsdag!


Bokrea

Oj glömde nästan att det ju idag är start på bokrean! Såg på nyhetsmorgon imorse och som påminde mig om detta. Jag tycker det är roligt att kika och det är så mycket människor inne i bokaffärerna att det nästan bara är roligt att gå dit bara för därför :)

Nu ska jag och Simon ta en sväng inne på Åhlens och Bokia för att sedan äta lite lunch. Efter det blir det eftermiddagsföreläsning i externredovisning. Idag handlar föreläsningen om kassaflödesanalys. Spännande!

Fortsatt trevlig onsdag på er!

Använder mina nya ljusa jenas jag köpte i lördags. Har länge letat efter ett par ljusa och nu äntligen slog jag till!

God morgon!

Vilken härlig morgon. Ska precis knäppa på kaffebryggaren för att sedan avnjuta en kopp. Har nyss ätit en god frukost och tagit en morgonpromenad med Ebba. Simon har promenerat iväg till skolan. Jag ska inte till skolan förrän vid 12.30 då vi endast har eftermiddagsföreläsning idag och jag och Sofia hann arbeta klart vår räkenskapsanalys igår.

I lördags kom som sagt min familj hit på eftermiddagen men något jag inte visste och som blev en glad överaskning var att även mormor och morbror Micke kom förbi vår lilla studentlya på fika :) I födelsedagspresent fick jag: Pengar (alltid bra då man är student), presentkort på Cervera, ett rött och ett vitt vin, två gamla vaser från mormor som hon i sin tur haft sedan tidigare generationer, duschcreme, hårspännen, trisslotter (vann på 3 av 6 hihi) och choklad. Hade en väldigt mysig och trevlig födelsedag med de bästa!

På söndagen skulle jag och Simon plugga hela dagen men det slutade med att vi pluggade lite på förmiddagen, och sedan satte vi oss, och Ebba såklart, i bilen och åkte hem till min familj istället och spenderade dagen där. Det blev långpromenad med hundarna, god mat, bakade kladdkakemuffins till efterätt, pratande, solsidan och ja en allmänt väldigt trevlig dag :) Alltid lika roligt att hälsa på.

Det blev måndag och ny vecka och för oss betyder det mycket plugg. Nu har vi båda en hel del att göra med grupparbeten, föreläsningar osv. Men det är ju så roligt! Igår, tisdag hade både jag och Simon hemmastudiedag. Han skulle läsa en bok på ca 300 sidor och jag gick till högskolan en sväng vid 15 tiden och arbetade med räkenskapsanalysen med Sofia. Redan innan Kl:17 var vi helt klara och det var väldigt skönt :) Snart börjar ju som sagt tentapluggandet och då börjar jag leva i min lilla tentabubbla i ca 2 veckor. Tänker tenta, drömmer tenta, dagdrömmer tenta, det enda man tänker och gör om dagarna, haha. Iallafall jag. Det är min taktik innan tentor och den har fungerat bra hittils.

Nej nu ska jag dricka upp kaffet och sätta mig och läsa till externredovisning. Vill önska er en alldeles bra onsdag! :)

Överby nästa!

Sådär. De två kakorna är klara och nu har jag och Ebba precis varit ute på en härlig promenad. Skall byta om och sedan åker vi till Överby en sväng :)

Kakorna står och svalnar - Banankakan till vänster och morotskakan till höger.



Den stora uppdateringen

Äntligen har jag fått tillbaka mitt bloggsug. Det har liksom inte riktigt infunnit sig i veckan men nu är det tillbaka och det är huvudsaken :)

Jag börjar med att uppdatera från i lördags - Det var då hela familjen (Mor, far, jag, Jessica, Rickard och våra pojkvänner Simon och Simon) överaskade pappa med en bowlingkväll i Uddevalla. Vi alla hade jätteroligt och pappa tyckte det var så roligt att han bokade oss en timma till den kvällen :) Värt att säga är också att pappa ALRIG hade varit sig spelat bowling eller hållt i ett bowlingklot innan detta så det var extra roligt!

Här kommer några bilder från bowlingen - Pappa, och till höger ser man Rickard på banan bredvid


Mina underbara fina föräldrar!


Och min underbara pojkvän Simon


Syster yster och hennes pojkvän Simon :)


Lillebror Rickard helt fokuserad. Han var jätteduktig på att bowla! Helt fascinerande eftersom han ibland rullade iväg nr12... hur han ens lyckades med det har jag ingen aning om. Vi tjejer tog nr 8 och 10.


Mammas tur :)


..Och min tur


Simon :)


Simon och Simon - Förstår ni att mamma är glad att bara behöva komma ihåg ett namn ;)


Denna härliga bild får avsluta bowlingkvällen. Jessica vs Simon på varsin bana


På söndagen åkte jag, Simon och Ebba tillbaka till Trollhättan igen efter en jättetrevlig helg hos min familj.

Det blev en ny vecka och för både mig och Simon har det varit mycket pluggande. I torsdags fyllde jag 23 år och den firades med att Sofia först kom hit med bakelse och jättefina vita tulpaner. Vi fikade och pluggade här i lägenheten :) Tack sofia! På eftermiddagen kom Simon hem och vi hade en umgåsdag. Vi såg på solsidan och bara hade det trevligt! Pratade i telefon med farmor och faster Madde (som nu poängterade att det är 1 års skillnad på oss ett tag hihi eftersom hon inte fyller 25 år förrän sent i November), mamma, pappa och Simons mamma. Det var verkligen en jättemysig födelsedag! Tack alla! Alla gratulationer över facebook gjorde mig väldigt rörd och glad.

Här är de jättefina tulpanerna jag fick av Sofia! :) Dock hade vi ingen vas haha, men ett grogg/ölglas fick gå lika bra. Nu vet jag att vi måste iaf införskaffa EN vas.



Igår fredag var en jättetrevlig dag! Den började med en föreläsning på skolan 9-12 och fortsatte sedan med att jag och Sofia åt lunch på en indisk restaurang. Har ätit där en gång tidigare med Sofia och det var jättegott! Mums. Vid 13.40 begav vi oss hem till oss för att sedan åka till Uddevalla där vi kl 15 hade bestämt tid med Wilhelmsen Callenbergs ekonomichef. Dock var vi lite tidiga så jag passade på att handla innan vi åkte dit. Väl där fick vi sitta och prata med ekonomichefen om de frågor vi hade angående räkenskapsanalysen vi håller på att göra. Hon var jättetrevlig och gav oss även tips om hur vi ska passa på att göra nu för att få in en fot senare i något företag. Jättesnäll! Efter mötet åkte vi tillbaka till Trollhättan och hälsade på hemma hos Sofias familj en sväng. Henns mor hade precis bakat kanelbullar som vi blev bjudna på. Åh så gott :) Efter en snabbis där åkte vi till Sofias lägenhet där hon packade och sedan skjutsade jag henne till stationen. Kom hem vid 17.45 och jag och Simon hade en lugn fredagkväll. Kikade på På spåret och sedan blev det läggdags. Verkligen en jättetrevlig fredag!

Idag lördag kommer det vara en superbra dag! Först ska jag baka två kakor - morotskaka och banankaka. Sedan ska jag plugga lite om jag hinner. Simon sitter just nu skriver en tenta på förmiddagen och när han har skrivit klart skall vi åka ut till Överby en sväng för att veckohandla och så vill jag även kika lite i de andra affärerna. På eftermiddagen kommer min familj hit (mamma slutar kl 16) och det blir lite födelsedagsfirande :) Och ikväll blir det såklart melodifestivalen. Hoppas ni får en alldeles bra lördag!

Och jag vill önska er en alldeles jättebra helg!
Nu ska jag strax sätta igång bakandet.

Trevlig fredagmorgon!

Nu var det inte igår jag uppdaterade men jag lovar er om att jag skall uppdatera er om helgen och veckan. I helgen var jag, Simon och Ebba som sagt i Ödeborg och hälsade på, och igår har jag hunnit fylla hela 23 år. Har tagit lite bilder bl.a från helgen  - pappas överaskning blev bowling med familjen :) Berättar mer senare.

Nu ska jag strax iväg till högskolan för en föreläsning 9-12 i marknadsföring. Sedan ska jag och Sofia äta lunch och gå igenom det vi ska fråga eftersom vi ska åka till Uddevalla på eftermiddagen för ett besök hos företaget vars årsredovisning vi analyserar. Jag hoppas att vi får många kloka ord från henne och lär oss mycket :) Det är intressant att analysera siffror men när man aldrig har gjort det förut behöver man lite expertis för att kunna komma igång med sin tankeverksamhet.

Imorse hade jag klockan extra tidigt och det var så mysigt att gå upp innan 7! Jag älskar att vara uppe tidigt och ha gott om tid på morgonen. Dock händer det inte jätteofta att jag går upp såhär i tid, men det är ju så härligt. Det jag älskar med skolan är att man nästan aldrig börjar innan kl 9. 9 är alldeles lagom att börja och kl 7 är alldeles lagom att gå upp.

Nej nu ska jag dricka upp min kopp kaffe och sedan bege mig till härliga skolan. Jag är så tacksam över att jag älskar att läsa!

Trevlig fredag på er alla :)

Hemma i Dalsland

Nu är jag, Simon och Ebba hemma i Dalsland hos min familj och spenderar hela helgen där. Alltid lika roligt att hälsa på familjen :) Just nu jobbar mamma (hon jobbar kväll) medan jag, Simon, pappa och mina syskon lagar potatisgratäng och fläskfilé till middag. Gratängen står i ugnen och gottar sig.

Imorgon ska vi fira pappa. Vi har anordnat en lite överaskning som han inte har en aning om. Det är så roligt för han är så HIMLA nyfiken ;) Hihi.

Nej nu ska vi fortsätta här. Trevlig helg på er! :)

Heldag på högskolan

God morgon!

Åhh nu siter jag här med en kaffe och har alldeles nyss ätit en frukost och läst lite i boken kassaflödesanalys. Jag ser fram emot en heldag på högskolan idag som på förmiddagen består av grupparbete och på eftermiddagen är det en föreläsning i externredovisning B.

Nej nu måste jag fixa och dona om jag skall komma i tid. Jag vill önska er en riktigt trevlig onsdag :)

Dagens pluggklädsel. Koftan och den vita tröjan köpte jag i New York när jag var där med Simon och hans familj :) Vilken resa det var! Vill dit igen.



Tisdag

God dag på er!

Håller just på att plugga för fullt men tog nyss en paus för att äta lunch (rester från igår) och snart ska jag ta en promenad med Ebba i det soliga vädret :) Simon har föreläsning hela dagen idag i ledarskap. Såg på vädret igår att det var klass 2 varning i södra Sverige men vi i Trollhättan verkar inte ha fått en liten hård vindpust, trots att jag var beredd på att det skulle blåsa lite grann. Solen skiner ute och det är 5,6 + ute, hihi. Sköna väder! Känns precis som om det vore Mars ute.

Jag längtar även till att få träna aerobics ikväll. Jag älskar tisdagar med det :) Plugg, promenad och träning - det är min sköna tisdag det!

Nu ska jag och Ebba bebba ut och gå i det fina vädret. Ha en jättebra tisdag!




Rolig Ebba!

Varje gång vi går förbi djuraffären här i stan fullständigt gnyr Ebba och vill in i affären. Hon har fått gått in två-tre gånger förut och luktat på alla godsaker som finns där - såklart köper vi goda grejer då också vilket hon säkert vet och kommer ihåg. Så fort vi ska gå förbi affären stannar hon och gnyr för att hon vill in. När vi inte går in stannar hon för att kika genom fönstren och gnyr lite till. Hon slutar inte gny förrän vi gått förbi affären helt. Det låter ju så gulligt och det är samma visa varje gång :) Vår lilla ögonsten till hund! Tänk vilka goa skratt man får av dem och vad glad man är av att ha dem runt omkring sig. Måste ha förlängt livet med minst 10 år!

Nu ska jag fortsätta pluggandet. Middag åt vi för en stund sedan också. Lax, kokt potatis med kall sås till och sallad. Mums! Vill önska er en trevlig söndagkväll!

P.S nu har min energi fyllts på igen, känns jätteskönt.

En trött Ebba sover på rygg i soffan


Lite motivation att beställa tack!

Helgen har varit jättebra! Den startade med Alex Schulmans föreläsning i fredags och därefter blev det en fika i stan med söta Ida. Fredagkvällen blev lugn med tacos till middag och På spåret på TV. På lördagen var det dags att besikta bilen som därefter följdes av en sväng till Överby för att bl.a. veckohandla. På lördagkvällen fick jag och Simon finbesök i form av min syster och hennes pojkvän Simon :)

Nu är det söndag och idag har vi planerat in en långpromenad. Ska bli väldigt skönt! :) Måste också plugga idag - läsa om koncerner och koncernredovisning. Intressant men motivationen är tyvärr inte så hög just nu. Har bara lust att slänga mig framför tvn och vara där hela dagen, men det går ju inte. Jag hoppas dock att motivationen infinner sig lagom till efter promenaden. Kanske fylls energin på när man har fått i sig lite frisk luft som Simon säger? Jag hoppas och tror att han har rätt. Frisk luft får verkligen kroppen att må bra!

Nej nu ska jag inte babbla något mer, jag vill önska er en alldeles trevlig söndag :)


Alex Schulman på högskolan väst!

Hej och god eftermiddag/kväll på er!

Vi har precis diskat undan efter maten som inte blev mer avancerat än varma mackor i ugnen och en kopp te till :) Gott! Nu är jag helt trött i huvudet efter en hel dag med föreläsning. Känner att hjärnan har tagit in max idag och ser fram emot att dimpa ner framför soffan och bara slötitta om en stund! :) Men först ska vi ta upp tvätten som hänger på tork.

Jo jag glömde ju nästan att skriva om det jag tänkte berätta för er, nämligen att jag längtar till imorgon. Då ska jag och Simon till högskolan för att lyssna på Alex Schulman. Han föreläser i tre timmar och jag tror detta kan vara intressant! Det är arbetsmarknadsdag och förstod jag rätt så skulle han föreläsa om sin karriär genom livet och hur han har tagit sig tillväga. Kanske kan man få tips om hur man själv ska göra senare?

Nu är det dags att ta ner och vika tvätt, ha en fortsatt trevlig torsdag hörni! :)


Mätt och belåten

Åh vad mätt jag är nu! Det blev spagetti med köttfärssås till middag och jag var verkligen sugen på det idag. Är så mätt nu att jag direkt efter disken hamnade här en liten stund :) Nu ska jag sätta mig i köket och läsa kapitel 9 i boken Årsredovisning i aktiebolag och koncerner.

Jag vill önska er en trevlig onsdagkväll! Ikväll blir det tvmys och sedan en film innan läggdags.

En charmig bild på Ebba med kråmad armbåde och snus under läppen ;)




1 februari

Hej och godmorgon på er!

Idag och på onsdag har vi hemmastudiedag och då ska jag passa på att plugga en hel del externredovisning, vilket jag också är väldigt intresserad av. Föresten fick vi reda på juridik-tentan igår och det blev ett starkt G. Jag är så himla glad att det gick vägen och att man kan bocka av ännu en kurs! :) Nu är redan 90hp avklarade och 90hp kvar att klara, alltså är vi redan inne på den andra halvan. Tänk vad fort det har gått och vad mycket man lärt sig på detta 1½ år! Och jag är så glad att man tycker det är så roligt! Det är nästan så att jag inte vill sluta om 1 ½ år :)

Under hemmastudiedagarna skall jag även passa på att städa och imorgon verkar det som om det vankas långpromenad :) Enligt vädret ska det bli strålande sol och man vill ju verkligen suga in all solenergi som solen bjuder på nu. Kroppen känns redan piggare då man märker av att det är lite ljusare lite längre på eftermiddagen. Ahhh! Ikväll blir det även ett aerobicpass med Sofia på Friskis&Svettis.

Nej nu ska jag sätta igång med lite teori bakom relationstalen/nyckeltalen inför gruppuppgiften. Vi ska nämligen analysera en årsredovisning av ett företag och presentera de viktigaste nyckeltalen. Trevlig tisdag och 1 Februari på er! :)