Strålande helg

Igår var det som sagt salstentamen i marknadsföring II och det kändes bra efteråt :) Skönt!

Idag ska Rickard ha födelsedagskalas på buslandet i Trestad mellan 10-13. Jag och Simon ska dit om en stund, och sedan åker vi till min familj i Dalsland och stannar där till imorn. Ska bli en väldigt rolig helg och Ebba får leka med de andra hundarna :)

Nej nu ska vi packa iordning lite här och sedan åka. Hoppas ni får en jättebra helg!

God förmiddag!

Ja då var det redan tordag och det betyder en dag kvar till det är dags att sätta sig i tentasalen igen och skriva veckans andra salstentamen. Ska med andra ord plugga HELA dagen, och skall starta nu alldeles efter jag skrivit.

Igår kväll provade jag och Sofia ett nytt pass på friskis, station/medel, och idag känner jag av i både lår och rygg. Detta var ett mer styrkeinriktat träningspass än dem vi varit på tidigare och jag tror det var behövligt för min kropp :) Väldigt skönt såhär i efterhand! Nu ikväll ska vi på bräda. Där gör vi övningar kring och på en stepbräda samt använder lite vikter i styrkedelen. Ska bli skönt! Det är så härligt att äntligen kommit igång med träningen igen. Vilken energi man får, och kroppen orkar mycket mer.

Nej nu är det dags att sätta igång med marknadsföringen. Idag är det mycket min hjärna måste ta in och det måste även stanna där inför imorgon :) Haha! Ha en finfin torsdag i det strålande vädret!

Tentaplugg

Just nu har jag lite paus från tentapluggandet. Har precis ätit lunch (gårdagens middag - potatis, bruna bönor, fläsk och falukorv) och ska alldeles strax börja med pluggandet igen.

Ebba sover gott efter den blåsiga eftermiddagspromenaden :) Det är så härligt att tentaplugga hemma och ha henne runt omkring sig. Något jag tycker är så sött är när hundar håller en pinne eller annat i munnen. Idag på eftermiddagspromenaden bar Ebba en kotte i munnen :)

Igår skrev vi salstentamen i Externredovisning B - ska bli väldigt intressant att få tillbaka den tentan om ca tre veckor. 

Nej nu får jag fortsätta om jag skall ha en chans på fredag. Marknadsföring är inte direkt mitt favoritämne så det går väldigt sakta men säkert framåt just nu :P

Ebba efter eftermiddagspromenaden

Tentadags

Ja då var det tentadags igen. I eftermiddag ska vi ekonomer tenta av externredovisning B. På fredag eftermiddag är det sedan dags att tenta av marknadsföring II. Jag hoppas det kommer gå vägen, det känns iallafall ganska bra just nu :) Vädret ute gör också att man får extra energi så jag ser verkligen fram emot att skriva salstentamen idag. Ska bli så skönt att äntligen få det gjort!

Nu ska jag göra mig iordning samt äta lunch för att fylla på energin. Kl 13-18 är det dags.
Hoppas ni får en alldeles bra tisdag i detta härliga vårväder!

Vilket väder!

Nemen hallå, vilket vårväder det är ute! Helt otroligt underbart väder ute. Tog en morgonpromenad med Ebba strax efter 08 och jag gick bara ut i tjocktröja och vantar, mer behövdes inte :)

Det är söndag idag och för både mig och Simon är det tentaplugg hela dagen. Vi ska gå till skolan senare idag och sitta och intensivplugga med Sofia. Känns väldigt bra trots att man helst av allt skulle velat spendera dagen utomhus en sådan här dag. Såg på vädret imorse att det verkar bli över +10 på tisdag, hur härligt låter inte det?

Nej nog snackat för mig, jag ville in och önska er en väldigt trevlig solig söndag :)
Nu ska jag dricka upp min kopp kaffe och surfa lite innan det börjar pluggas här.


Fredag

Hej och godkväll på er får man väl säga nu :)
Denna fredag har varit väldigt bra trots p-boten vi fick idag, haha skrattretande. Dagen började med en del intensivt tentapluggande på förmiddagen. Tog en promenad med Ebba vid lunch och sedan åkte jag och Simon till Överby för att veckohandla på Coop. Men när vi kom till bilen såg vi en p-bot sittandes på framrutan.. Inte visste vi att det endast var 24 timmars parkering där vi stod. Vi har parkerat där väldigt många gånger tidigare längre än 24 timmar sedan vi köpte bilen i maj (alltså för nästan 1 år sedan). Hur har vi kunnat klara oss ända fram till nu? Haha. Aja, nu vet vi och kommer vara mycket mer uppmärksamma. Så onödigt med en jäkla p-bot. Åkte iallafall till Coop och veckohandlade och åkte sedan via systemet och sedan hem igen. Nu har vi precis diskat undan middagen. Provade en ny kycklinggryta med curry och paprika i (påminde om Simons mammas supergoda kycklinggryta) och det var verkligen jättegott! Mums. Nu ska jag ta en cider för ovanlighetens skull (dricker ju annars bara rött vin och öl) och plugga en stund innan jag tar kväll :)

Fortsatt trevlig fredag på er alla fina människor!

Kvällens kycklinggryta

Plugg, Plugg

Gomorgon på er!
Sitter och äter frukost och ska efter den börja plugga. Ute skiner solen just för tillfället och gör att man blir på ett strålande humör. Våren är bara bakom hörnet känns det som :)

Mitt på dagen promenerar jag till skolan och pluggar med Sofia. Alltså, just nu gör jag inget annat än att plugga, hihi.

Vill önska er en alldeles bra torsdag

Tentaplugg och promenad

Nu står soppan och småkokar och jag väntar på att den ska bli färdig. Potatis och Purjolöksoppa är ju så gott! Det är något av en vardagsfavorit här :) Kl 19-22 har vi dessutom bokat ett tvättpass. Skönt att få tvätta ikväll då det känns som att båda våra garderober ligger i tvättkorgen just för tillfället, haha. Nej inte riktigt så illa men nästan.

Idag har det varit tentaplugg med Sofia på Högskolan. Vi satt och tragglade lite med redovisningens värderingsregler och koncernredovisning. Det är en hel del kvar att plugga men för varje timma vi sitter så ramlar en och annan femma ner ibland. Har 5 hela dagar kvar och dem ska jag vara rädd om och utnyttja.

Efter skolan tog jag och Simon en timmas promenad med Ebba runt Spikön i det fina vädret. Skithärligt! På vägen gick jag och Ebba in i djuraffären och köpte en liten godbit som hon fick tugga i sig :) Vår lilla skatt!




Fortsatt trevlig onsdagkväll på er!

Stockholmshelgen!

Helgen i Stockholm var som sagt jättetrevlig och vi hade jätteroligt :) Vi kom dit på fredagen vid 11 och kunde genast checka in på hotellet. Sedan åt jag och Simon lunch på pizza hut för att efter lunchen orka med en eftermiddag bland affärer. Gick längs drottninggatan och inne i både PUBhuset och inne på Åhlens City. Vi tog även en sväng nere i Hötorgshallen :) Senare på eftermiddagen mötte vi upp Simons familj på hotellet de sover på (vi sov på två olika hotell ca 100m ifrån) och därefter gick vi ut och letade någonstans att äta middag. Blev asiatisk buffé, jättegott!

På lördagen var det dags att kika runt i affärer igen - NK, och sedan kring tvärgatorna runt Norrmaln och Stureplan. Vi gick även in i Sturegallerian en sväng. Jag mådde dock lite dåligt (säkerligen p.g.a. all äggula jag åt till frukost kom vi nog fram till haha...) så jag gick tillbaka till hotellet någon timma och vilade medan Simon, hans mor och bror gick och käkade lunch. Jag mötte sedan upp dem igen och vi alla tog en promenad. Kikade vart Johan jobbade osv. På kvällen hade Simons föräldrar bokat bord på en libanesisk restaurang, och det var hur roligt som helst att testa något nytt. Aldrig provat innan så det var jättespännande och gott! Vi beställde in en bricka till förrätt och sedan en bricka med huvudrätt. Efter middagen promenerade vi vidare och satte oss på en pub och tog varsin öl/vin :) Somnade sedan mätta, glada och belåtna vid 23.30 tiden.

Det blev redan söndag och jag och Simon var uppe ganska tidigt. Vi åt frukost och checkade ut redan innan 10. Tog en promenad runt Gamla stan och vid 11 kikade vi i Gallerian som låg mitt emot NK. Mitt på dan mötte vi upp Simons föräldrar och bror i stan och åt sedan lunch tillsammans. Efter det var det redan dags att bege sig hem efter en jättetrevlig helg i Stockholm! Kom hem till Trollhättan strax efter 21 på söndagkvällen.

Här kommer några bilder från Gamla stan samt helgens inköp:




Gummistövlar och tygskor från Stadium



Chinos från Zara


Gottluktande skosulor från Topshop


En dalahäst (äntligen hittade jag en!). kommer inte ihåg vad butiken hette.


Ljuslykta från Åhlens, designtorget och den sista butiken där jag köpte blomman kommer jag ej ihåg. (ursäkta röran i bakgrunden men nu äre tentaplugg för fulla muggar för både mig och Simon :))


Nu är det dags att laga middag - Potatis och purjolöksoppa, mums!


Vilken morgon!

Åååh vilken fin morgon vi vaknade upp till innan kl 7 imorse :) Låg och drog oss alla tre en halvtimma med nyheter på tvn och sedan tog jag och Ebba en jättemysig morgonpromenad i solen. Det var verkligen jättehärligt ute! Nu sitter jag här mätt efter frukosten och dricker en kopp kaffe. Ska om 40 min befinna mig på högskolan då jag och Sofia ska tentaplugga där idag. Nästa vecka är det äntligen tentadags igen och för oss är det två st. En på tisdagen och en på fredag.

Jag vill önska er en alldeles bra onsdag! Tror det vankas uppdatering från Stockholm senare idag/kväll.


Vårkänslor

God eftermiddag på er!
Efter skolan idag tog jag och Ebba en 50min promenad. Det var jättehärligt efter en dag med tentaplugg i skolan. Synd bara att jag glömde kameran hemma för på vägen såg vi fina snödroppar som hade blommat upp :) Vilket vårtecken!

Helgen i Stockholm var hur bra som helst! Solsken, och jättetrevligt. Ska skriva ett inlägg om det men det hinner jag tyvärr inte nu. Ska plugga en stund till och laga mat och kl 18.45 är det dags för det obligatoriska aerobicpasset :) Men jag lovar er att det ska komma snarast möjligen!

Hoppas ni har en trevlig tisdag! :)

Godnatt i stugorna!

Nu säger jag godnatt. Klockan piper 04.50 imorn och kl 06.34 börjar tåget rulla mot Stockholm :) Åååh vad roligt!

Vill passa på att önska er en riktigt trevlig helg!


Godmorgon på er!

Godmorgon på er alla!
Vilken härlig morgon/förmiddag. Det enda som fattas är Ebba. Igår åkte jag och Simon hem till min familj på eftermiddagen och hälsade på en sväng. Ebba ska vara där över helgen när vi är i Stockholm. Hon har det verkligen jätteroligt hemma med familjen och familjens två hundar, hon kan helt enkelt inte ha det bättre :) Men här i lägenheten är det tomt. Inget litet kurrande imorse om att få komma upp i sängen och mysa på morgonen och inget spanande från soffan. Tänk vad tomt det blir när de inte är här. Jag saknar henne redan som en tok! Tur vi träffas på måndag igen :)

Tänk vad vi längtar till imorgon, fasen vad roligt det ska bli med en liten minisemester i Stockholm och träffa Simons familj och fira Simons bror som fyller år på lördag! Det var i höstas jag sist träffade dem så jag längtar som en tok!

Idag gick vi upp vid 8 och jag började med att ta en härlig långdusch, och åt sedan frukost. Simon gick till skolan för en liten stund sedan och jag sitter och dricker en kopp kaffe och har nyhetsmorgon i bakgrunden. Ska snart börja plugga (tentaplugg) och vid 12 ska jag bege mig till skolan. Är eftermiddagsföreläsning. Trots att vi nästan inte får ut något av föreläsningen (lär mig mycket mer genom att läsa själv hemma, då förstår ni att vår lärare inte är nå vidare pedagogisk) så kan jag inte skippa den genom mitt samvete. Haha jag vet att det låter lite konstigt eftersom detta nu är högskolan och inte högstdaiet men jag har sådant samvete. Ikväll ska vi packa klart och 06.34 imorgon börjar vi vår tågresa mot Stockholm!

Nu ska jag föna håret, och sedan blir det dags för tentaplugg i marknadsföring. Jag vill önska er en alldeles trevlig torsdag :)

Igår tog jag en uppdaterande bild från köket i Ödeborg :) Knivblock och en "hängare" under hyllorna har kommit upp och en hel del "småsaker" har pappa pillat med som att fixa med el, lister, målning etc. Nu börjar det så smått bli klart! Jätteroligt. Mina föräldrar har verkligen gjort ett jättebra jobb som gör allting själv. Pappa är den som monterar och "bygger" medan mamma är den som kommer med smarta lösningar. Bra samarbete!

Ny vecka, nya tag!

Ja det är väl ett bra uttryck? Jag planerar gärna vecka för vecka, speciellt nu när det börjar närma sig tenta. Denna veckan har jag nämligen på schemat att göra klart minst två gamla tentor i marknadsföringskursen för att sedan nästa vecka och fram till 22 mars endast plugga externredovisning. Varje dag.

Nu sitter jag här efter en 35 min promenad och äter en god frukost! Två mackor med rökt medwurst och brieost på och ett glas mjölk till. Sedan blir det en kopp kaffe innan jag beger mig till skolan en liten sväng. Ska göra klart och lämna in vår sista inlämningsuppgift som ska in idag. Simon gick till skolan 8 imorse, duktig han är! :)

Nej nu ska jag äta klart, hoppas ni får en alldeles jättebra måndag och start på veckan!

Härlig helg

Goddag på er!
Sent igårkväll kom vi tillbaka till Trollhättan igen efter två underbara dagar hos min familj! Det är alltid lika roligt att vara där. Det är fortfarande i full gång att renovera. i helgen la pappa bland annat nytt hallgolv. Mina föräldrar åkte även ner till Torp för att leta efter bjälkar att sätta upp i köket men hittade tyvärr inga som passade. På lördagen hann jag och mamma med en långpromenad med hundarna och vädret var helt ljuvligt. Plusgrader och sol.

Idag vaknade vi lagom till vasaloppet började på tv och jag låg och drog mig till 10. Då var det dags att ta en promenad med Ebba i det superfina vädret (som vår ute idag) och när vi kom in ville jag vara lite extra snäll mot Simon och gav honom frukost på sängen. Fortsatte kika på vasaloppet fram till att de första gick i mål och kl 12 satte sig både jag och Simon vid köksbordet för att tentaplugga en stund. Han ekonomistyrning och jag marknadsföring II. Sedan började vi laga sen lunch, nyförälskade kräftstjärtar. Diskade. Tog en promenad med Ebba och nu sitter Simon och kikar på en semifinalmatch i bandy mellan Villa Lidköping och Bollnäs. Ikväll ska jag iväg med Sofia till friskis för att träna ett step 75 pass. En skön och härlig helg med andra ord! :)

Nu ser både jag och Simon fram emot nästa helg. Då ska vi nämligen till Stockholm! Simons bror som bor där fyller år då och Simons föräldrar ska också ner över helgen. Förstår ni som vi längtar? :) Skall bli jätteroligt!

 


Ödeborg

Nu åker vi till Ödeborg och stannar där till imorgon :) På söndag börjar tentapluggandet och håller på fram till 25 Mars. Ja med andra ord ska vi njuta av helgen!

Igår, torsdag kom Sofia förbi vid 18 tiden. Vi hade en jättetrevlig kväll med vin, baguette & skagenröra och sedan kex och ost. Pratade och kikade på TV. Fick även smaka getost med honung på för första gången. Väldigt spännande!

Jag, Simon och Ebba vill önska er en riktigt trevlig helg!
Nu ska vi åka.

P.S var och kontrollbesiktade bilen idag eftersom den inte gick igenom för handbromen tidigare. Men nu är den som ny och helt felfri! Skönt :) Måste påpeka hur trevliga de är på bilprovningen i Trollhättan. Helt otroligt trevliga. Riktigt roligt!


Bilverkstad

God morgon på er!
Om en liten stund ska vi köra bilen till verkstan för att få handbromsen lagad. Vi besiktade bilen för ett litet tag sedan och då gick den inte igenom. Men snart så, så blir den helt hel igen :)

Vid 9 ska Simon till skolan för föreläsnig och vid 10 ska jag dit. Idag är det grupparbete för min del då vi ska göra klart inlämningsuppgift 5 i marknadsföringen.

Nu dags för frukost och en kopp kaffe.

Här är en sådan liten pärla vi har fast grå. Tänkte inte ut och ta kort på den nu i det smutsigare skicket så ni får nöja er med en modellbild från nätet :)


Hemmastudiedag

Idag har jag hemmastudiedag medan Simon är på högskolan hela dagen och jobbar med grupparbete i ledarskap. Ebba stensover efter morgonpromenaden och jag har precis ätit en god frukost och ska nu till att dricka kaffe. Efter det ska jag börja plugga.

Det blir en plugg, promenad och mysdag idag! :) Ikväll är det även aerobic på friskis och Svettis.
Jag vill önksa er en alldeles bra tisdag!

Härlig bild på Ebba förra våren. Dock väldigt blöt efter allt springande i det blöta gräset :)