Julen är påväg!

Nu har vår lägenhet blivit lite julmysig den med :) Våra julstämningar har höjts avsevärt efter lite piff i lägenheten!

Köksbordet har blivit juligt röd, från duk till servetter och ljus.
Ebbas favoritplats! Soffkanten. Hon sjunker perfekt ner där som i en bädd :)


Tända ljus, pepparkakor och klementiner hör verkligen julen/vintern till :)Världens lyckligaste!

Ja det är jag just nu! Jag kan inte riktigt förstå det en men det kommer. Förra veckan fick vi tillbaka tentan i grundläggande redovising. Minst hälften av klassen hade fått underkänt men jag fick godkänt på den tentan, wiehoooo! Idag fick vi tillbaka vår andra tenta som var organisations- och vetenskapteori. Jag har hela tiden trott att jag skall få underkänt på den men två gånger har jag drömt att jag skulle få godkänt. Drömmarna trodde jag var mer önsketänkande men kunde alltid hoppas! Idag vågade jag knappt titta på resultatet och när jag fick tillbaka tentan stod det GODKÄNT! Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie jag blev alldeles jätteröd och varm på en gång. Hade i flera veckor gått och förberett mig på att göra omtrenta och plugga extra. Men nu är båda kurserna godkända och jag kan fokusera på marknadsföringen och ekonomistyrningen. Jag är världens lyckligaste idag!

Nu har jag och Simon precis kommit hem från en promenad med Ebba runt spikön. Härlig runda och härligt med frisk luft! Kvällen skall bara spenderas här, en lugn njutarkväll. Är på mer än toppenhumör idag :).

Hoppas ni också haft en jättebra torsdag!

Julklappar

Idag var jag och Simon till Överby en sväng för att leta julklappar. Sofia kom och hakade på en sväng hon också!Det där med julklappar är verkligen roligt, men just till mor och far är det väldigt svårt. Varje gång. Vi frågar vad de vill ha men säger bara "ingenting" eller "det är guld värt när ni passar Rickard ibland åt oss". Men självklart vill man köpa något litet. Det finns inge roligare än att ge bort julklappar! Och ännu roligare kommer det bli sedan när man får en riktig inkomst. Nu måste man tänka på nästan allt man köper. Är iallafall klar med Jessica, Rickard och Simons föräldrar. Är under funderingsfasen på Simons julklapp. Vet inte riktigt ännu. Men det är det som är halva nöjet. Att fundera ut något :)

Om en liten stund skall vi ta en promenad med Ebba och hämta ut biobiljetterna i stan. Kl 18 börjar filmen. Underbart! Vilken kväll.. Mmmm! Det är alldeles för sällan man går på bio egentligen, men nu är det dags igen :)

P.S. Det kan inte vara ett mer passande väder att gå på bio på. REGN och RUSK! Bläää!


dagen idag

Idag har vi träffats igen. Jag menar jag, Sofia, Josefin, Anders och Jonatan och pluggat marknadsföring. Klockan 9 till 17 (eller till fyra kankse, då det sedan övergick till allmänt prat, haha!) Men nu är vi snart klara med tillämpningsuppgift två som vi skall diskutera om nästa vecka.

Imorgon har vi tagit oss en ledig dag och då skall jag och Simon till Överby över dagen för att strosa runt. Lite julhandel som julklappar och lite julfint till lägenheten kanske. Håller på att leta efter ett par juliga gardiner till köket. hm.. men det enda jag vet är att jag vill ha panelgardiner. Sedan letar jag efter ett par vinterstövlar utan klack, och annat kul man kan stöta på. Sedan på kvällen blir det bio i Trollhättan. Twillights andra film new moon. En riktigt rolig dag med andra ord :) Åhhh så härligt!

Nu ropar potatis- och purjolöksoppan på mig! Ha en trevlig tisdag!

Och föresten, glöm inte att leva livet :)

Marknadsföring

Ikväll skall jag ta tag i och läsa kapitel 8 i marknadsföringslitteraturen. Och puuuh säger jag! inte för att jag tycker kursen är tråkig (den är jätteintressant) utan puuuuh för att det är så himla mycket att läsa. Varje dag är det alltid något att läsa i den litteraturen. Dessutom är den på engelska vilket gör att det tar lite längre tid att läsa och förstå. Jag önskar vi fick lite längre tid att plöja igenom kursen för det är verkligen jätteintressant. Dock blir det mindre roligt när vi skall "raca" förbi kaptilen och inte hinner reflektera egentligen så mycket över dem. Tur vi har grupparbete där vi skall göra en typ av uppsats 4 gånger genom kursens gång och slutligen leder det fram till en salstentamen. Det verkar vara näst intill omöjligt för vår "klass" att få en hemtenta (vi är nämligen över 100 pers i klassen) och det skulle ta lärarna ett år för dem att bli klara annars! Det var iallafall deras kommentar till vår förra kurs som vi i kursutvärderningen skall påpeka (att den kursen nämligen passar mycket bättre som hemtenta än en salstentamen). Men nu åter till marknadsföringen. Kapitel 8 verkar handla om genomförande och kontroll. Hm ja det är vad kvällens läsning kommer handla om!

P.S. Jag måste säga att läsa ekonomprogrammet är som tummen i handsken för mig. Det är jätteintressant och trivs HUR BRA SOM HELST!

Visst ser bokomslaget inbjudande ut att börja läsa i? Det är den också!
Så många sidor var boken på. 10 veckor har vi på oss + en kurs till på det och två salstentamen som avslut samma vecka. Mycket information skall in i mitt huvud för att förhoppningsvis stanna kvar :)


Att litteraturen är på engelska gör den svårare att läsa och förstå, vilket bidrar till att mer tid går åt till att läsa. MEN hur mycket nya ord och bättre blir man inte på att förstå engelska sedan? Superbra!
En dag i skolan

Åh nu var det skönt att komma hem efter en dag i skolan. Ingen av oss i gruppen hade mycket energi och det blev mycket mellansnack och lite verkstad. Men imorgon får vi skärpa oss! Anders var även sjuk idag vilket kanske gjorde oss mer ofokuserade. Det är iallafall väldigt skönt att vara hemma nu :) Potatisen är på spisen och vi skall värma ragu som mormor lagade i helgen. Mums! Och tack snälla mormor! Vem kan laga godare mat än sin egen mormor?. Var denna gången med när hon gjorde ragun och hoppas på att snart kunna göra den på egen hand. Det är så roligt att ta vara på gamla fiffiga släktrecept som är sådär gudomligt goda. Ta vara på alla knep inom matlagning och bakning.

Nej nu skall vi se till potatisen, ha en trevlig måndag!


Helg i Dalsland

Nu är vi hemma även denna helg efter en helg hos min familj i Dalsland. Det är så roligt och hälsa på för någon dag eller två-tre. Haha! Åkte dit på fredagen och var Rickardvakt på lördag då mamma, pappa och Jessica åkte till Ullared. Och på söndag stannde vi till eftermiddagen och bilade sedan till Trollhättan via Överby för att handla. Nu har jag precis tagit en dusch och sitter med en ansiktsmask. Superhärligt! Ebba sover som en jättestock (varit på en buspromenad tidigare idag med mamma och Gucci) och så är bilfärden lite läskig. Ikväll blir det vem kan slå Filip och Fredrik och så får jag inte glömma att läsa ett kapitel i marknadsföringsboken. För imorgon skall vi hugga in i och ta tag i kapitel 6 och 7. Så nu har jag inte tid att sitta här längre.

Hoppas ni haft en alldeles trevlig helg!


Promenad i höstrusk

Åhh nu är jag slö. Kom för en liten stund sedan hem från en långpromenad vid slussarna. Med Sofia och Ebba. Det var superhärligt även om det kom en regnskur eller två. Har som tur var en jättebra höstjacka som är både vatten och vindtät. Det är A och O att ha riktiga kläder att kunna promenera i när man är ute och går, speciellt vid denna årstid - regn och rusk!

Har varit i skolan hela dagen. Vi hade inga föreläsningar utan möttes ändå och gjorde klart vår första tillämpningsuppgift i marknadsföringen som skall in imorn och så har vi även ett diskussionstillfälle imorn förmiddag. Efter den skall jag och Sofia sitta kvar i skolan och jobba med ekonomistyrningen. Två tunga kurser samtidigt kräver väldigt mycket plugg, men intressant det är det! 

Ikväll blir en lugn kväll. Som alltid på tisdagar så är tvn bokad och Simon får absolut inte störa. idag kl 21 är det nämligen desperate housewives. Så nu skall jag läsa på vårat arbete till imorgon inför disukussionen och ha en tvkväll! Hoppas ni får en trevlig tisdag.
Tick tack

Oj vad klockan springer iväg! Klockan skall stå på 06.45 imorn men sedan blir det alltid några snoozningar till typ halv åtta skulle jag tro om jag känner mig själv rätt. Varför skall det vara så svårt att kliva upp direkt? Det har bara hänt ett fåtal gånger. Men vem kan inte hålla med om att sängen är som skönast när alarmet ringer?

Nu skall jag slänga mig i säng och få några timmar skönhetssömn. Imorgon väntar en lång skoldag på högskolan. På förmiddagen skall vi jobba med rapportskrivningen i marknadsföring och på eftermiddagen är det föreläsning i ekonomistyrning :). Det är dagen imorgon det.

Godnatt!


Filip och Fredrik

Idag har jag varit i skolan. Mötte upp Sofia och vi satt och pluggade ekonomistyrning. Efter pluggande där kom Simon och Ebba och mötte mig vid 17 tiden och vi tog en promenad. Tog sedan en dusch, lagade mat och tittar nu på "vem kan slå Filip och Fredrik". Underhållande program :) Har ni föresten läst deras bok som de gett ut? Tårtgeneralen? Funderar på att köpa och läsa den. Vem kan inte tycka om Filip och Fredrik?


Trollis/Trollywood/Trollhättan

Kärt barn har många namn säger man ju. Kanske är detta en kär stad? Hm..Kanske, visst varför inte? Iallafall där vi bor är det lungt och okej :)
Jag, Simon och Ebba har precis kommit hem från en visit hemma hos min familj i Dalsland. Så härligt att komma hem och hälsa på :) Åh! Mamma jobbade kväll igår och kom hem med pepparkakor och brieost. Grymt gott tillsammans! Hon fick idén av en väninna och tusan så gott. Mumma! Umgicks bara och åkte hem på eftermiddagen. Jag och Simon åkte förbi Coop forum på Överby och passade på att veckohandla. Hjälp vad pengarna drog.. haha! 670 kr. Oj, tänk vad mat man äter. Men gott är det :)

Ikväll blir det en tv/sällskapsspelskväll och lite plugg såklart. Kommer inte undan med det nu på ett tag. Skall läsa lite ur kapitel 4 i marknadsföringsboken. Som jag tidigare nämnt är på ENGELSKA! Tar lite längre tid att läsa. Speciellt när det är en del "ekonomi" ord som man inte tidigare stött på. Fick köpt en buisness ordbok som tur är, vilken är till bra hjälp. Behöver bara en vanlig engelsk-svensk ordbok också. Nej nu blire tv, te, klementin och gooodis och en härlig lördagkväll!!

Hoppas ni också får en härlig lördagkväll! :)

P.S. här kommer två bilder från när Maria var här och hälsade på.
Greksisk sallad som lunch när vi var och shoppade på Överby.


Maria tyckte det var gott! :)Plugg, plugg, plugg!

Nu är det helg och jag, Simon och Ebba skall snart bege oss till Dalsland och hälsa på till imorgon :) Dagen idag har bestått av plugg, vi samlades i gruppen (jag, Sofia, Josefin och Anders) klockan 10 och pluggade fram till 16. ÄNDÅ har vi en hel del kvar innan tillämpningsuppgiften skall in. Vi har gjort tre kapitel av fyra så vår helgläxa till helgen är: läsa kapitel fyra. Jag och Sofia har även bokat upp att sitta på skolan och plugga på söndag, ekonomistyrning. Nu är det bara plugg i mitt huvud!

Så tjoflöjt och trevlig helg! haha!

Ännu en...

Härlig dag! :)
Sitter nu och har precis ätit kvällsmat i form av varmt te och skinksmörgåsar med gurka på, mums! Sitter även och läser igenom tredje kaplitet i marknadsföringsboken som förövrigt är ca 800 sidor tjock. Spännade men VÄLDIGT mycket att läsa. Tur vi blev varnade med det redan nu så man inte halkar efter.

Idag började dagen med biblioteksinformation en timma och sedan började vi plugga med marknadsföringens första tillämpningsuppgift som skall vara klar och lämnas in skriftligt på onsdag. Jag, Sofia, Josefon och Anders är en grupp. Vi kanske även ev. få en till gruppmedlem då vi egentligen skulle vara fem stycken. Kapitel 1-4 skall vi läsa och göra diskussionsfrågorna till dem. Mycket, mycket att läsa! ca 150 sidor, och så är litteraturen på engelska. Tur kursen är intressant :) Älskar verkligen att plugga! Men ibland kan det bli lite vääääl stressigt. Har iallafall bokat upp en del av helgen med plugg. Det behövs. Vi läser ju även ekonomistyrning parallellt och det är bra. Bra att ha två kurser på 10 veckor istället för att ha 5 veckor per kurs.

Idag efter skolan drog jag och Sofia och tränade igen. Superskönt! Denna gång testade vi att träna på friskis&svettis, ki-box. Helt skönmör i kroppen haha! Har ju som sagt inte tränat på ca två år har jag kommit fram till nu och då tränade jag bara på gym i ca en månad. Fy skäms! Det är ju så sköööönt och jag känner verkligen hur endorfinerna frisläpps i hela kroppen :) Så jävla skönt! Varför slutar man? Härligt att man sparkats igång igen iallafall och jag hoppas jag nu kan hålla igång minst en gång i veckan iallafall! Det är också en sporre och mycket roligare att vara minst två. Bra motivation :)

Nu skall jag fortsätta läsa i den engelska marketingboken och sedan äre läggdags! Imorn skall vi ses i gruppen och plugga :) Roligt att vara i skolan och plugga!

Hoppas ni haft en jättebra torsdag!

Och när man gör sin kvällsmat får man passa på att vara lite kreativ. Jag gjorde en gubbe på min smörgås! Mycket roligare att äta :)

premiärträning!

Oooooooooooooooj vilken härlig dag! Just nu sitter jag nyduschad med en ansiktsmask. Skall alldeles snart tvätta av den. Innan duschen hängde jag med Sofia på ett dans/arobicpass. Och FY SATAN vad jobbigt det var. Ursäkta språket men är man så otränad som jag är just nu då är det inte lätt att börja träna. Speciellt inte ett pass med mycket benövningar. Hjälp! tror jag skulle svimma ett tag. Mådde lite illa och det svartnade lite för ögonen. Det har det aldrig gjort tidigare, första gången. Måste ha tagit i för kung och fosterland precis som om jag vore den mest tränade människan i världen, men schi fick jag. Haha! Tog en paus mitt i och hängde fortsatte sedan när de kom till arm, rumpa och magövningar. Sjukt jobbigt pass men också sjukt roligt! Väntar med spänning på att fortsätta träna och förhoppningsvis om några månader kan jag komma tillbaka och prestera mycket bättre, inte må illa, inte svartna för ögonen.

Nu börjar stockholm/Arlanda men måste först torka av ansiktsmasken! ahhhh vilken härlig kväll :) Hoppas ni också har det!

Hela veckan i ett inlägg :)

Oj nu var det visst ett tag sedan jag bloggade sist. Men får skylla på att Maria (titta in på hennes blogg vettja :)) har varit här på besök från i onsdags förra veckan till igår och idag har det blivit plugg, tvättning, handling, matlagning och diskning fram till nu. Puh! Men nu äre gjort och skönt är det att både vara mätt, ha en full kyl, tom diskho och tom tvättkorg :) Härligt att jag även har en sambo som hjälper till så mycket med allt hushållsarbete :)

Alldeles strax börjar halv åtta hos mig och kl 21.00 kommer desperate housewives. Får ej missas! Veckan som varit har varit jätterolig. I onsdags kom Maria och då åkte jag, Simon och Ebba ner till Göteborg för att möta upp henne. Vi åkte ner lite tidigare och passade på att gå i affärer innan tåget rullade in. Sedan åkte vi till sisjön (lite utanför Göteborg) och stannade på en djuraffär, Grizzly. Mycket roliga saker där! Mammas väninna är chef där, en anledning till åka dit och hälsa :) Och så är det den bästa djuraffär jag varit inne i. Kan verkligen rekommendera er att gå dit för er som inte redan varit där! Mycket roliga djurgrejer och rätt bra pris. Efter ett besök där åkte vi hem till Trollhättan och åt lunch (mat jag och Simon fick kvar sedan dagen innan) och efter mat i magen åkte vi ut till Överby där vi hälsade på inne på H&M och Din sko. Maria handlade lite och därefter gick vi till Coop forum och handlade för veckan.

På torsdagen hade jag tenta så det fick bli en lugn dag med mycket film den dagen. Även vädret var regningt och burrigt vilket var perfekt för en lugn dag inomhus. På fredag ställde vi klockan och gjorde oss klar för en dag ute på Överby för en shoppingdag :) Vi båda hittade lite kul, t.o.m. att det blev köpstopp för båda två haha! Dock handlade jag inte mer än två linnen men det tär bra på studentkontot ändå vill jag lova. till lunch åt vi en varsin god grekisk sallad (foton kommer senare). På kvällen lagade vi god mat och tittade på idol och hade en trevlig kväll. Även tv-spel blev det, lipz. Haha!

Det blev lördag och vi började dagen med en långpromenad runt spikön. Sedan gjorde vi oss iordning för kvällen där kvällen började med en förfest här i vår lägenhet. Sofia och Josefin kom på besök. Vi åt tacos och umgicks, spelade lipz och twister. Haha! Vid 22 gick vi vidare till en annan lägenhet här på området där det var fest. 30 pers i en liten etta. Galet men kul :) Många från vår ekonomklass. Haha! Kul att se många utanför föreläsningarna. Sedan gick vi vidare till Lipz (nattklubben här i Trollhättan) och dansade loss! Kom hem kl 02 ungefär och somnade sedan gott.

På söndagen blev det lite sovmorgon och en lugn umgåsdag. Lite sega var vi och tittade på film. På kvällen på även min familj (mamma, pappa och Rickard) på besök en sväng. Det var farsdag och pappa fick lotter som bara var NITLOTTER tyvärr.. Haha. Sedan blev det lite lipz innan vi la oss. På måndagen började jag en ny kurs igen (ekonomistyrning). Började 09.15 men gick hem vid 11.30 och följde med Maria till tåget. Vinkade av henne och har verkligen haft en jätterolig vecka. Tack snälla Maria för veckan :) Efter vinkande gick jag tillbaka till skolan där introduktion på en nya kursen pågick.

Nej nu skall jag fortsätta se halvåtta hos mig och ha en lugn kväll :)Hoppas ni också haft en jättebra vecka!


Wieho!

Det är kväll. Sen kväll och jag skall lägga mig nu efter jag flyttat mig härifrån och fått stängt av datorn. MEN det är en sak som hänt idag. Jag har nämligen gjort min första salstentamen och jag gick därifrån nöjd! :) Jag hoppas att det räcker! Gjorde alla uppgifter varav 4 av 8 var jag osäker på. Även de andra funderade man över men jag gjorde alla och avslutade alla uppgifter. Bara det räcker till ett godkänt. Då skall det firas! Nästa tenta går av stapeln på torsdag och då är det på kursen organisations- och vetenskapsteori. Skall möta upp Sofia kl 10 i skolan imorn och plugga till tentan. Ja det blir mycket mer gjort i skolan än om man sitter hemma, iallafall för mig. Haha ja då finns det mycket annat kul man kan göra, men i skolan går man in i sin "arbetsroll" och pluggar då mycket flitigare och med bättre motivation. Tur skolan bara ligger 2 min gångväg härifrån :) perfekt! Och öppet alla sju dagar i veckan, också perfekt!

Nej nu skall jag göra mig ordning för sängen! Godnatt.

En glad Lotta idag! Simon en buse! Men nyfiken får man gå ett tag innan resultatet kommer från tentan. Och jag som är så nyfiken!

Söndag, pluggdag

Plattången värmer på och jag sitter här med morgonkoppen med kaffe, förmiddagskoppen kanske man skall kalla den för klockan är redan 10.30! Tvätten är i fullgång med två maskiner och ännu två maskiner skall tvättas. Sedan blir det en promenad med Ebba och klockan 13 skall jag och Sofia mötas i skolan och plugga inför morgondagens tenta. Tenta på grundläggande redovisning. Det är den sista pluggdagen idag inför just den tentan och vi har en del att gå igenom. För varje dag går det från klarhet till klarhet men det vi lärt oss känns som en liten droppe i ett stort hav inom redovisning. Men det bästa med redovisning är att det är intressant :) Och det är huvudsaken för att vi skall ha motivation och engagemang att gå till skolan en söndag. Så efter lite tvättande så blir det skolan och förhoppningsvis känns det okej att tentera imorgon då vi gått igenom det mesta! Puh ja det är nervöst och känns "stort" inför sin första tenta på högskolan. Efter första gången vet man lite hur det går till och efter ett par gånger kommer det kännas lugnare för att man har gjort det förr, men nu inför den första är det lite extra nervöst. Nej nu skall jag platta håret och sedan gå ner till tvätten, sedan rasta Ebba i dagens gråmulna väder :)

Hoppas ni får en härlig söndag!

Idag skall vi bl.a. ta oss an de bokslutsuppgifter vi gav upp på i fredags. Nu jäklar skall vi klara dem!