dan före dan före dopparedan

2 dagar till jul kvar och det är nedräkning här nu. Snö finns det och snart är granen klädd och fin :) Alla julklappar är klara och vi väntar in julen, sakta! Både mor och far jobbar, och mamma jobbar till imorgon kväll. Hon är ledig på julafton men jobbar både juldagen och annandag jul.

Jag kom som sagt hem i torsdagskväll efter en lång tid ute på vägen. Mycket snö så det gick inte att hålla hastigheterna. 40-50 km/h mellan Uddevalla och Ödeborg. På fredag jobbade jag förmiddag på konsum och på lördag har det blivit lite julstök. Söndagen blev en skön dag med bl.a. långpromenad. Härlga julledighet :) Sitter dock och skall börja plugga marknadsföring nu, en gammal tenta. Vi har ju inget jullov på högskolan men jag har tagit lite ledighet endå eftersom det är jul och man är hemma med familjen. Både mor och far jobbar nu så jag passar på att ändå få lite gjort.


hoppas ni har en alldeles härlig dan före dan före dopparedan!

Bilar..

Jag är kvar i Trollhättan,haha! Skulle ju ha åkt till Ödeborg igår men vädret ställde till min bil lite grann. För det första har jag inte kört sedan i torsdags förra veckan och då var det inte vinter. Drog därför handbromsen som jag alltid gör (skulle jag inte ha gjort eftersom det är december och risk för minusgrader = fryser fast). Igår när jag skulle åka var det minusgrader och halt på vägarna, men så långt hann jag inte. Jag hade borstat av bilen från snö och skrapat rutor. Satte mig i bilen och startade den. Visste att jag skulle få sitta ett tag och vänta på kopplingen som borde bytas nu. Var samma förra året. Så fort det är kallt fryser den och man får vänta till den tinat upp. Efter ca en kvart blir jag jättelycklig och TROR att jag kan börja färden. Men när jag släpper handbromsen har även den fryst fast.. Ringer pappa (som har bra lösningar) och han ber mig lägga mig under bilen. Jag lägger mig under bilen (trångt som fasen just där jag la mig) och hade ingen ficklampa (kolmörkt under bilen) och pappa försökte förklara vad jag skulle göra. Vid däcken skall det finns en vajer (handbromsvajern) och runt hjulet ett stag som jag skulle putta åt mig. Jag försökte lysa med telefonen där under men hittade inte staget jag skulle putta åt mig. Jag fick ge upp och bära in alla saker till lägenheten igen. Haha! Pappa skulle bara jobba ett tag till och skulle åka hem efter det, via Trollhättan. Så igår kom han förbi och en halv minut tog det för honom att fixa. Han la sig på ett bättre sätt under bilen och knackade med en hammare på stagen vid de två bakhjulen. Men nu vet jag! Det är även snorhalt på sina ställen ute så pappa, mamma och Rickard kommer förbi idag och byter till dubbdäck. Snällingar! Har åretrunt däck men pappa vill att jag skall ha dubbdäck nu och det kan jag hålla med om. Det snöade häromdagen i plusgrader och frös på under natten. Så idag skall ännu ett försök göras att komma till Ödeborg och nu skall det gå eftersom det bara är kopplingen som är fryst och som tinas upp efter ett tag :) Ibland önskar jag att bilar inte kan krångla, frysa etc. när man inte är så bilkunnig.. Pappa får lära upp mig!

Min röda trogna volvo som iallafall startar i nästan alla väder :) Nypolerad och fin där.


Sitter nu med en god kopp kaffe och skall börja plugga innan mor, far och Rickard kommer.

Julfirande

Nu är det snart en vecka kvar till jul, herregud. En vecka! Idag, om bara en liten stund åker jag och Ebba till Ödeborg och stannar till 27 december. Jag och Simon firar jul på varsitt håll hemma hos våra respektive familjer. Simon åker till Edsbyn på fredag. Efter en julvecka med familjen åker jag och Ebba tåg till Edsbyn 28 dec och stannar över nyår. Kul kul kul med "jullov" :) Har packat ner litteraturen som skall både med hem och med till Edsbyn. Många kilo och mycket plugg över jul! Skall iallafall ha pluggfritt julveckan har jag bestämt men får börja i mellandagarna. Tentamen v.2 (tidag 12/1 och lördag 16/1), så det är lite att göra fram till dess.

Tror jag packat ner det mesta. Behöver inte jättemycket. Kläder, "smink"väska, och diverse grejer som kamera etc. Just ja hårfönen kan vara bra att ta med.

Nej nu skall jag fortsätta packa ner det allra sista. Och en sak till. Vilket snöväder det är ute :) Mysigt!
Eftersom jag skall hem ikväll kommer det bli glest med blogginlägg men det kan hända att man slinker in ett och annat.

Ebbas första jul förra året :)


Om inget blogginlägg kommer innan jul vill jag passa på att önska er en riktigt god jul och en underbar julvecka!



Ebba

Några söta/sklna ögonblick att minnas!

Ebba och hennes tuggben uppe i vädret. Hann tyvärr inte ta kort när hon hade den som en snus och petade upp läppen :)


Ebba spelar Xbox


Ebbas sovställning för bara en liten stund sedan. Ser inte jätteskönt ut men tydligen :)


Ebba som valp och leker med en pingisboll


Ebba ca 12-14 veckor




Första snön!








Ebba och vännen Freja :)


Gucci (familjens chihuahua/japansk spets) och Ebba som valpar vinter 09 :)


Bamse, Ebba och Gucci


Haha galningarna Ebba och hennes vän Greven som busiga valpar!




Avslutar med denna sköna bild på Freja och Ebba i våras 2009 :)

Lucia

Vilken bra luciastart man fick. Jag ställde klockan på 7 imorse och klev upp och knäppte på 1:an där det sändes ett jättefint luciaframträdande :) Åh jag tycker verkligen det är mysigt med Lucia, julkänslan steg med 200% bara imorse hihi. Sedan kan ju inte vädret vara bättre. Sol, nollgradigt och frost på backen :) Äntligen nära minusgraderna nu!

Jag vill önska er en trevlig luciadag och tredje ljuset är nu tänt här på Mjölnaregatan! Denna kopp kaffe som infinner sig bredvid mig nu har aldrig varit så god som nu. Vilken morgon :)


slappa, sköna lördag

Oj vilken skön lördag. Har precis plöjt igenom tre avsnitt av desperate housewives första säsong. Roligt att titta om den igen, längesedan man såg de första avsnitten, och att slappa en lördag är verkligen superskönt.

Ställde klockan på 8 imorse men drog mig till 9. Gick ut med Ebba på morgonpromenad, åt frukost till nyhetsmorgon och sedan lite plugg och tv-spel. På eftermiddagen tog jag, Simon och Ebba en långpromenad på "andra sidan" Trollhättan där vi inte gått förrut. Vi såg fina gamla hus som rustats upp och var jättefina hus, säkerligen en av Trollhättans äldsta, fina område kanske. Vi gick förbi hemköp innan vi gick hem och efter det satte jag på avsnitten. Tänkte jag nu skulle renskriva lite i marknadsföringen. Tillämpningsuppgift 3 skall in på tisdag samt att vi också har seminariet då. Lite tight om tid har vi men det skall vi fixa :) Ibland är vi liiiite väl i sista minuten, men marknadsföringen har verkligen varit under tidspress! Mycket litteratur på väldigt kort tid. Som tur är har vi helt underbara lärare.

Nej nu skall jag sätta igång och få lite gjort här. Ha det bra!


Fredagkväll

Nu är vi mätta och goa. Ikväll lagades det ris med kyckling i ugn och wokgrönsaker. Mums! Om 40 min börjar på spåret, och sedan blir det även att halvtitta på idolfinalen. Vill se vem det är som tar hem det ikväll. Två härliga artister. Tror aldrig idol haft så bra finalister som iår faktiskt. Hade hoppats på Tove och Erik i final med Kalle är skitgrym han också. Erik får iallafall min röst ikväll :)

Har marknadsföringsboken precis bredvid mig. Det är lockande att surfa fram till åtta men det skulle vara bra om jag började läsa kapitel 13.. svårt val. Men det lutar åt marknadsföringen. Blir desto skönare i helgen om jag redan läst klart kapitlet. Men det är på ca 35 sidor och på engelska vilket tar sin tid. Jag har bestämt mig: Jag läser lite nu så får jag mindre att läsa resten av helgen :)

Trevlig fredag gott folk! Ikväll skall jag och Simon även ha lite spelkväll! Kuuuuul, kul, kul!

Välkommen sköna fredag!

Det är fredag och det betyder att helgen är här :). Underbart! Idag har det blivit sovmorgon för vår del. Vaknade vid 9 och drog oss till ca 9.30, lagom till nyheterna började på nyhetsmorgon. Åhh vad skönt det är med lite sovmorgon. Tänk vad livet är underbart!

Började dagen med en promenad med Ebba och sedan blev det frukost för mig och Simon. En kopp kaffe och lite surfande på datorn och sedan en otroligt skön dusch. Det är så skönt att duscha när man inte har någon tid att passa. Ingen stress. Efter duschen slog jag upp ekonomistyrningsböckerna och har pluggat fram till nu. Håller på att gå igenom den ena av de två böckerna vi har till kursen. Den boken som handlar om budget.

Nu är det dags för lite lunch och sedan skall jag, Simon och Ebba ta en långpromenad. Tanken är runt slussarna. Lite trist att vädret är fuktigt och mulet, men va fan, hur kan vädret bestämma hur man skall må? Skönt med en promenad snart och ha en sköööön fredag :) Det kallar jag livskvalite!

Jag vill önska er alla en trevlig helg!

Fotobok

Jag har länge funderat på att göra ett fotoalbum med Ebba och gick in på google för att få lite inspiration. Jag hittade en jätterolig sida där man kan göra sin egna fotobok och det är inte speciellt jättedyrt heller. Man designar den helt själv och väljer hur albumet skall se ut både utanpå och innuti. Layouter, bildstorlek, antal bilder per sida, bakgrundsfärg/bild, olika effekter osv. Jättekul! Tänkte jag skulle göra en till att börja med men funderar på att ev. göra fler. Tycker om att pyssla sådär (om man nu kan kalla det pyssla :)). Det kan vara vad som helst. En semester man gjort, ett album med sina barn, djur eller något annat man vill minnas livet ut! :)

Klicka in er
här! så kommer ni till sidan.

Bakning

Har just bakat en morotskaka. Det gudomliga receptet kommer från Charlotta (kika in på hennes blogg föresten!) och är verkligen min favorit bland alla recept. Första gången jag smakade denna kaka var när hon och Hanna hade bakat den inför vår Danmarksresa med klassen sista året på gymnasiet. Efter en tugga blev jag som förtrollad och fast vid den :) Eftersom det är mitt favortirecept tänkte jag även dela med mig av det. Den går inte att INTE tycka om, om man tycker om morotskaka förstås.

Börja med att smöra och bröa en ca 1,5 litersv stor form med avtagbara kanter.


Riv sedan 3 dl morötter.


Vispa 2 ägg och 2 dl socker vitt och poröst.


Blanda alla de torra ingredienserna. 2 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bikarbonat och 1 tsk kanel. Blanda sedan de torra ingredienserna i ägg och sockerblandningen. Sedan skall ½ dl matolja och de tre dl rivna morötterna i. Blanda väl.


Häll smeten i formen och ställ in i ugn ca 40 min på ca 175 grader.


Medan kakan står och gräddas i ugnen är det dags att göra glasyren. Blanda 50 gram philadelphia, 2 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker och 30 gram smör.


När kakan har gräddats klart är det bara till att pensla ut glasyren medan kakan är varm. Låt svalna.


Sedan är det dags att servera. Färsk och nybakad morotskaka med en kopp kaffe till. mums!


För det lilla extra till fikat så tände vi adventsstaken :)




Lycka till!


Dags för uppdatering

Oj är det redan 8 december. Haha trodde jag inte var så seg att uppdatera i bloggen men det var tydligen en vecka sedan. I helgen har det varit fullt upp. Varit lite barnvakt, en del pluggning och på söndag åkte hela familjen och Simon ner till lisebergs julmarknad. Jättemysigt! Typsikt att jag inte tog med kameran. Det är så fint med alla ljusslingor på träden och hela stämningen därinne :) Kom hem med lite grann. Bland annat björksaft som tydligen skall vara bra mot trötthet. Låter skitbra, för att bli lite piggare av ren björksaft låter ju inte alls fel eller hur? God var saften också :)

Idag var Simon sugen att ställa klockan tidigt (7.00) och gick då upp. Jag kom upp strax efter. Det är verkligen supermysigt att kliva upp på morgonen för att sedan njuta. Ta en lång frukost, tända ljus och se på nyhetsmorgon. Börjar inte förrän 10.45 idag, så himla skönt att hinna med lite morgon i lugn och ro. Tänk alla som börjar tidigt på morgonen. Jag har världens skönaste tider känner jag. Vi börjar aldrig innan 9. Perfekt enligt mig! Och så pluggar vi fram till 14.00-16.00. Man kan nog inte ha det bättre. Mockligt kan man också säga :)

Idag är det handledning i excel. Vi skall i en grupp på fyra (jag, Sofia, Josefin och Anders) upprätta de tre huvudbudgeterna resultatbudget, likviditetsbudget och en balansbudget. Se hur det går för oss idag. Vi får nog lärt oss mycket idag, hoppas jag. Ekonomistyrningen har jag inte riktigt fått grepp om än. Är på tiden nu. Alla kalkyler och när de skall användas, lär dig lotta! Men det kommer. Tentan är efter jul som tur är så man har lite tid på sig att plugga. Räkna, räkna, räkna! Älskar att räkna :) Men nu gäller det att förstå det man räknar och varför. Hm..

Nej nu blev det mycket pluggsnack. Det är det som upptar min hjärna just nu och mina dagar också dessutom :)
Igår var jag och Simon en sväng till Överby. Vi gick en snabbis in på djurmagasinet för att köpa en ny bädd till Ebba och så fick det också slinka med en ny sele och grisknorrar som hon älskar! Efter det blev det veckohandling på Coop forum. Verkligen behövligt. Skönt med ett fyllt kylskåp igen.

Ebbas nya bädd


Ebba i sin nya bädd och i sin nya sele :)



1 december

Nu har det städats och tvättats idag. Efter städning och tvättning gick jag och Simon till vårdcentralen för svininfluensavaccinering och det gick fort och nästan ingen kö. Jättebra! Simon är lite öm i armen men jag känner ingenting :P Haha! Får ta hand om honom lite extra ikväll för att vara en lite extra snäll sambo och flickvän idag. Efter vaccinering och med lite lunch i magen tog vi en uppfriskande promenad runt stan. Helt underbart väder har det varit idag :)

Har dock inte blivit något plugg än vilket inte alls är så bra. Måste sätta lite fart nu innan desperate housewives börjar, för som ni då vet så är den tiden helig. Det är en hel del som måste göras i både ekonomistyrningen och i marnadsföringen. Men imorn skall vi sitta kvar och plugga och få en hel del gjort förhoppningsvis :) I ekonomistyrningen gäller det att räkna, räkna, räkna! Och det är en bra syssla över jul/nyår. Men nu skall jag ta och räkna lite och läsa om det där med Likviditetsbudget, resultatbudget och balansbudget. Hm. Intressant!

Hejdå!

Vilket väder!

Idag är det perfekt väder för en långpromenad med Ebba! Efter tvättning och städning läre det bli en frisk promenad i det perfekta vädret. Det är soligt och nollgradigt, alltså näst intill helt perfekt väder! Uppfriskande.

Idag blev det en liten sovmorgon till 9. Har inga föreläsningar eller arbete i skolan att göra idag utan idag är det hemmastudier. Men vi skall passa på att julstäda ordentligt idag och tvätta 6 maskiner med tvätt. Vi hade visst samlat ihop en hel del. En tvättkorg var det, men vi är lite fula som inte fyller tvättmaskinen helt fullt. Strumpor är exempelvis i en egen maskin. 30 graders kläder i en egen maskin (inte mycket i den), sängkläder en maskin, mörk tvätt, ljus tvätt och min jacka i den sjätte. Det var dagens skörd till tvätt det.

Nu skall jag ner till tvättstugan och starta de första två. Sedan blir det en liten promenad med Ebba och efter det en efterlängtad frukost och tända första ljuset på adventsstaken. Sedan skall det julstökas med damning, skurning, damsugning m.m.

Hoppas ni får en trevlig tisdag :)