Höst.

Nu har det börjat småregna ute. Kanske är dags nu efter dessa soliga dagar?
Brrr kallt ute nu också. verkligen höst. Småmysigt att ta fram sin höst och vintergarderob nu :)

Desperate Housewives :)

Idag har jag haft två lekitoner på förmiddagen och sedan blev det lunchtime (gröt) och vid 13.30 tiden var det dags för Simon att cykla iväg till jobbet. Sedan dess har jag suttit med historian, och är väl inte direkt jättemotiverad men så fort jag tänker på vad detta höjda betyg innebär kommer jag på mig själv hur mycket jag vill detta!
Roligare med matematik, det kan jag aldrig tröttna på verkar det som. Kul kul kul :)

Klockan 16-21 har jag även tvättstugan och idag är det dags för sängkläderna.
Och kan inte annat än att längta till kl 21 ikväll! Det är ju nämligen så att äntligen så har "desperate housewives" säsongstart ikväll, och som man har längtat :D Det blir en myskväll framför tvn vill jag lova!

Igår var ju Maria och Freja här på besök då vi tog promenad, pluggade och såg film. Hade en jättemysig dag Maria :) Och det hjälpte inte att taxen Freja var så söt när vi tittade på film. Hon norpade direkt mittenplatsen mellan oss och låg och bredde ut sig ;)

Ne nu får jag återgå till pluggandet så det blir något gjort :)
Längtar till ikväll!!


Utmanad

Svara på alla frågor, välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

1. Vilken mat äter du ofta?
Ugnspannkaka eller potatisrätter

2. När du är på kalas, är du den person som sitter eller hjälper du till att duka av?
Erbjuder mig hjälp om jag ser att det behövs. Känner mig dum annars.


3. Var sitter du helst när du bloggar?
Spelar ingen roll men eftersom att min laptop står på soffbordet så blir det att man bloggar där. 

4. Köper du ofta triss?
Nej men man blir sugen ibland, för PLÖTSLIGT händer det.

5. Vilken land eller stad har varit din bästa semester?
Har inte varit i så många länder, så änsålänge är det Bulgarien med en klar marginal men eftersom att vi skall till New York i April kan det bli bäst!

6. Vilken tv-kanal tittar du på mest på?
Oj, hm 4:an och 5:an.

7. Mjukis eller Jeans? Både och. Hemma mjukis, borta jeans!

Jag utmanar: Maria, Sebastian, Philip och Melinda

Finbesök :)

Nu har jag precis käkat lite lunch (ugnspannkaka) och om en liten stund kommer Maria och hennes hund Freja på besök :) Freja är en korthårig tax om man skall vara exakt och är en hund som bara sprudlar glädje kring sig :) 

Vi skall plugga och se film. En av mina favoriter, Sex and the city - the movie. Kul kul kul :)

Har nyss haft historialektion och det var bra för jag behövde en liten spark i baken att göra klart min inlämningsuppgift om feodalsamhället. Simon är på jobbet och nu poppas det lite musik innan jag skall ner till att möta finbesöket vid bussen :)

Nu fick jag sms och det är dags att promenera iväg.
Ha en fortsätt bra måndag allihop!

promenix

Måndag idag. Vi hade klockan på 8 för att inte sova bort halva dagen och knäppte då på tvn och vaknade till nyhetsmorgon (som nästan har blivit ett måste på morgonen :). Dessutom tycker jag det har blivit en bra vana hittils). Efter det tog jag en dusch och vi tog en lång frukost med en kopp kaffe och lite korsord. Härligt må jag säga :)
Nu sitter jag här och skriver lite och Simon tjatar på mig att skynda mig för han vill nämligen ut på en promenad nu :) Så jag får väl ge mig och sluta skriva nu så vi kommer iväg innan han börjar jobba. Eftermiddagsskift denna vecka (14.12-22.24).

Ja nu bli det promenad iallafall :)

Blåsväder

Härliga med hemskt blåsiga söndag!
Ja idag blåser det väldigt friskt här :)

Tittar just nu på nyhetsmorgon söndag och druckit en kopp kaffe, härligt!
Senare idag skall jag och Simon ta  en promenad hem till hans föräldrar där vi även är bjudna på lunch hihi. Trevligt skall det bli :)

Nu blir det bokläsning denna söndagförmiddag, så jag vill önska alla en trevlig söndag!

Shopping, Ikea :)

Idag som sagt var jag, Maria och Simon till Gävle och även en stund på Ikea och valbo. väldigt trevlig dag med en del shoppande :)
Kom hem med en höst/vårjacka, tavla, påslakan, och en snygg ja vad kallar man det "tunna" att hälla kaffe i fast mycket mindre :P Helt glömt bort ett passande ord men sådant händer faktiskt ibland.. att man får hjärnsläpp! Sant men irriterande..
simon köpte lite kläder han med och en skruvdragare som han är stolt över ;)
Maria var såklart värst av oss alla både i klädväg och på Ikea hehe :D Fin fina saker kom vi alla hem med och det är det som är så kul när man är ute och handlar. Att komma hem med alla fina och nöjda köp man gjort under dagen!

Ikväll blir det iallafall Svensson Svensson äntligen haha! :)
Och en slapparkväll. Vill spela lite Xbox. Så blir nog fallet. Halo 3 med simon, mot Simon. Alltid spännande.

ja ha en trevlig lördagkväll :)

så efter... eller före?

Haha men guuud. Jag trodde verkligen att det var Svensson Svensson idag och märkte inte det förrän klockan var 20 :P men så efter.. Eller före? haha jaja. trevligt med fredagkväll iallafall :)

Gävle :)

Imorgon skall jag, Maria och Simon åka till Gävle för att handla lite smått och gått :). Det blir även en tripp förbi Ikea och valbo, kul kul kul!!
Längtar.
Simon också för den delen :P
Och kanske Maria mest? :D
Ne alla!

Shohooooo. Tolv mils tripp med bilen till Gävle! Älskar att köra också för den delen :)
Nu är det mat och klockan åtta får man absolut inte missa "Svensson Svensson". Icke, ej! det går inte..

Nu är man sprallig inför morgondagen, det skall bli så kul :) Och så är det helg, underbart med helg på nå vis.
ha en trevlig helg får man väl önska :)

/Lotta

Ekvationer

Ja om en halvtimma är det matteprov. Om ekvationer. känns rätt okej :)
har idag kämpat för att få klart en uppsats om cellen också som jag vill lämna in ikväll på labbkvällen och det ser ut som att jag hinner. Skönt!

Åh vill inget annat än att vara ute i det friska vädret nu :) Man blir på så glatt humör!
hihi.

Nu ska jag sätta mig och rita klart uppsatsen :P
Så passa på att njuta av det fina vädret :)

Onsdag

Nu har jag haft två lektioner och skall snart ut på en liten promenad för att inhandla lite mat och grejer till middagen som idag blir ugnspannkaka och rivna morötter till :)

Vädret är underbart och man bara längtar efter att få komma ut!
Ikväll klockan 18.00 har jag ännu en lektion och jag älskar det mattepasset. Först och främst får man göra något man tycker om och så är det härligt med en kvällslektion på något vis :)

Ne nu ska jag kila iväg innan jag blir allt för hungrig. Det sägs ju att man inte skall handla när man är hungrig för då dimper det ner lite allt möjligt i korgen.. Mohaha. Får väl se hur mycket "extra" varor man får med då :P

Telia..

Men det ska väl krångla haha. Det var tydligen en kabel som hade råkat kapats av och nu när det äntligen har lagats så skall Telia krångla iallafall. Ibland funkar inte internet, ibland fungerar det, Tv:n har fått fnatt haha..
Nu snart har jag fått nog av all teknik.. Eller nej föresten, eftersom att man märker hur beroende man är av tv, dator och telefon i längden.

Blir en fortsatt lugn kväll och om en stund läggdags. Se om jag kan börja läsa den bok som vi skulle läsa i svenskan. Tydligen är författaren väldigt duktig på sin sak, och det var bland annat därför vi skulle läsa den. Så det ser man fram emot :)

Tvättid idag!

Jag måste skylla ifrån mig lite nu. Tänkte skriva inlägg igår men det var så att Telias bredband hade störningar här så vi var utan Internet och vissa TV kanaler från söndag natt fram till idag tisdag morgon. Simon har ringt flera gånger och först skulle vi få tillbaka der igår men det skjöts bara upp och upp och upp. Men nu så äntligen :)

Eftersom att det fanns varken internet, TV och till råga på det så fungerade inte telefonen på ett tag (pratade med mor min när samtalet plötsligt bröts)igår,  så tänkte jag att man skulle passa på att städa lite. Jag tog moblien och satte på P3, började duktigt damma av och damsuga men tänkte äh kan väl lika gärna skura ur toaletten och skura köksluckor m.m. medan jag ändå håller på. Så jag vart riktigt nöjd efteråt för det blev så rent och så slapp Simon damsuga i vekan (annars har han hand om damsugningen). Det är riktigt roligt att städa när man ha rmusik i öronen :) Man nästan glömmer av att man städar för man är så inne i vad de pratar och när man hör bra musik.

Idag har jag varit på två lektioner på skolan (Matte och Svenska) och gud jag orkar verkligen inte med svenskan. Jag är inte världens duktigaste och jag har redan ett vg så varför kämpa och lägga ner så mycket tid till något som känns så omöjligt. Jag tycker det skulle vara bättre om jag fokuserade på de andra sex ämnen jag läser samtidigt och kan även då satsa mer tid på dem. Skall iallafall prata med svenskläraren först om hon tror jag är kapabel för ett mvg innan jag tar ett beslut.  Vilka lyxbeskymmer om man tänker efter.. Tänk de som strävar efter att leva en dag till och så sitter jag och babblar över hur jag skall göra med ett ett betyg eller inte. Men det betyget kan överväga om jag kommer in på den högskoleutbildningen eller inte så på så vis är det stort betydande.

Även idag så har vi tvättid och massa tvätt som äntligen skall bli ren och lukta gott :) mellan 16.00-21.00.
Snart slutar Simon och i eftermiddag vill jag ta en lång promenad och bara njuta av det finan vädret utomhus :)

Nu ska jag sätta igång lite plugg, så ni får ha det bra :)


Bokläsning står på schemat!

Ljuva söndagkväll! Och pigg som en nötkärna är man också. Riktigt mysigt att kunna vara uppe längre om kvällarna nu då man inte behöver stiga upp så tidigt längre :) Men såklart finns det inget mysigare än att vakna tidigt en morgon när det är lungt ute och man knäpper på nyhetsmorgon och vaknar upp till det :) Åhhhh! Så blir det imorgon. Helt klart!

Har pluggat lite Historia nyss, handlar om medeltiden och kan väl erkänna att jag inte är så direkt intresserad av just detta kapitel även om historia är väldigt intressant. Väntar och längtar hellre till den senare delen av historia då Kalla kriget kommer och dylikt. Much better :) Tänkte sätta mig och försöka läsa bok en stund nu ett tag..

Så ha en fortsatt bra söndagkväll hörru ni :)


Fin fint väder! :)

Söndag idag och strålande fint, soligt och dessutom varmt väder :) Jag och Simon tog en promenad till hans mor på Lillbo och då var det t-shirt väder som gällde. Härligt! Hemma hos Simons mor blev vi bjudna på lax och pressad potatis, Mums, mums, mums! :) Mätt och belåten var vi och Simon blev även klippt där :)

Nu sitter vi i lägenheten och har nyss tagit en fika och läst tidning, härligt! Nu i helgen har det också varit bandycup och ikväll är det final Edsbyn - Dynamo moskva (ryskt lag), och den matchen skall naturligtvis Simon gå på, Edsbybo som han är och dessutom bandyintresserad hihi :) När han är iväg hoppas jag på att jag fått pluggat endel (varit lite lat i helgen) för det är en del grejer att göra..

Älskade fina höstdag, så underbar :)

Äntligen!

Idag klev vi upp vid 9 tiden och åt en lång och härlig frukost och den godaste kaffekoppen på dagen. Känner ett starkt behov av kaffe på morgon vilket är lite sådär då man förstått att man är beroende men det är gott och avslappnande så beroendet stör mig inte :) inte än iallafall.

Efter kaffet blev det till att ta tag i disken och sedan 10 har jag pluggat och äntligen fått klar min massmediainlämning (tror jag). Är lättad! Puha, så många timmar man lagt ner på det arbetet så förväntar jag mig ett bra betyg för det tycker jag att jag är värd efter detta kämpandet med att skriva ihop och få med alla olika grejer. Massmedia är ju ett väldigt brett ämne!
Simon sitter iallafall här bredvid och kämpar med att komma vidare på spelet Battlefield bad company till xbox, haha och en del morrande har man hört.. :P

Mitt behov av att ta en långpromenad snart är stark och så blir det. Så fort Simon spelat fördig tar vi oss en härlig promenad i det ljuva höstvädret som nu blivit varmare och soligare idag :)


Middagstime.

Nu håller jag på med middagen och inte vilken rätt som helst utan nästan min specialtié här i lägenheten. Passar mig perfekt för det är inte så många saker att hålla reda på på en gång och så går det fort :D Ska jag avslöja?

Nämligen stekt kassler med makaroner och så blandar man bara i örtcremefaishe i pastan och så vips är det klart och sjukt gott! Mums!

Nu tillbaka till maten innan vattnet bränner vid :P
Efter maten blir det svensklektion på skolan och senare ikväll blir det mys framför tvn med bra program :)

Viksjöfors tripp :)

Hej!
Inte meningen att brusa upp så tidigare och som tur är släpps min irritation rätt snabbt och rinner av mig och det är ur världen ;) I eftermiddags tog jag en liten biltur till Viksjöfors och hälsade på Maria och hennes hund Freja. Det var jättetrevligt då vi försökte plugga lite matte, men vi fick inse att vi inte lyckades komma någon vart haha så istället fikade vi med äpple/kanel sockerkaka som var hur god som helst och någon typ av kaka med choklad i som Maria hade bakat och såklart en kopp kaffe, mums! Sedan tog vi en promenad med Freja i höstvädret :) Mycket trevlig visit i Viskjöfors må jag säga!

Sedan har jag pratat med min mor i telefon och det är alltid lika roligt hihi!
Klockan 18-20 var det mattelektion (prov imorgon). shohooooo!

Nu blire tillbaka till "vem kan slå Filip och Fredrik" :)


Åhhhhh!

Åhhh nu har jag verkligen fått upp min irritation och detta genom ett skolarbete jag håller på med haha! Håller nämligen på att göra en inlämningsuppgift som handlar om massmedia. Jag råkade nämligen komma in på frågan som jag ska svara på: vad anser du om reklam?
Det hela slutade med att jag tänkte på Tv shop och hur dumma vissa företag är som lurar i folk en massa skit att köpa som inte ens fungerar?? vad är det för jävla stil.. för att tjäna pengar och suga ur folk pengar. BLÄÄÄÄÄÄ!
De företag som inte gör trovärdiga reklamer och som ljuger med sina produkter kan dra! Jävla slipsnissar som försöker dra in pengar och tjäna några extra kronor. Men något de inte tänkt på är att vi kunder tappar förtroendet och då går vi inte längre dit och handlar varan så tänk på det..

TV kväll

Pluggar och lyssnar på P3 är vad jag gör nu. Eller ja för tillfället har jag en liten surfrast ;) Simon är på jobbet och nu är det helt tomt i lägenheten. Tur att radion finns, annars skulle det vara helt knäpptyst, och knäpptyst är FÖR tyst ibland, speciellt flera timmar om dagen! :P

Ikväll får man inte missa "Vem kan slå Filip och Fredrik" på kanal5 21.00. Missa ej!
Och innan det kommer Top Model som man heller inte kan missa :)
Med andra ord blir det en TV kväll. Oh my.. Då kan jag inte sitta här, måste ha bättre självdiciplin!
Nu blire plugg!
Byyyyyye

Feodalismen

Tjaaa då var även den lektionen gjord och ett nytt moment i kursen har börjat. Medeltiden, Feodalismen, om man skall vara exakt.

Bara så ni vet :P
Nu blire Te drickande och äta mörk choklad som jag hittade i vårat skafferi ;) Och lite TV tittande.. såklart!

Historia

Har nyss kommit hem från historiaklektionen nu och måste säga att den läraren vi har och i Samhälle (samma lärare), kan jag inte förstå. Jag vet inte alls vart jag har henne eller vad hon vill ha för information.. Kenpigt med sant!
Men jag inbillar mig att ju längre in man kommer på terminen desto mer lär man känna henne och vet lite vad det är hon söker i arbetena. Det återstår att se helt enkelt!

Simon är nu på jobbet (jobbar eftermiddagsskift denna veckan) och har eftermiddagarna ensamma. Både på gott och ont. Lite ensamt är det ju men desto mer pluggar man istället :P
Har lite "rast" nu innan ännu en historialektion börjar 17.30 ikväll. Ny introduktion så viktigt attt komma. Tills dess ska jag bara slappa framför tvn och pluggar om jag får lust.. haha!


New York

Vet ni? Nu börjar jag fatta att vi skall till New York i April, eller nej föresten, lite svårt att förstå än.. Det är så stort och skall bli så otroligt roligt :) Pratade lite om resan idag när vi var hem till Simons mor och tittade i en katalog med lite bra tips och saker att göra där.
En sak är säker iallafall. Nu ska man ta det lite lugnare med shoppandet här i Sverige och vänta tills man åker. Det kommer bli svårt men med tanke på min begränsade ekonomi så går det nog fint ändå :)  Lever på studiemedel nu tiden då jag pluggar. Det kommer bli ovant till en början eftersom man har varit van vid en heltidslön i över ett år nu.. Men men, kul med en utmaning att hålla i pengar! :P

Åh vilken resa! I already love it and will do even more!
Vill ha April NU NU NU!

vår traditionella söndagslunch

Är nyss hemkommen från vår traditionella söndagslunch hemma hos Simons föräldrar. Alltid lika trevligt att hälsa på dem! :) Promenerade dit och hem, så man även fick lite frisk luft idag, skönt!

Inget planerat ikväll vilket är väldigt skönt, jo föresten kl 20.00 startar ett nytt program på TV6. "Hål i väggen" som man säkert får sig några skratt till :)
Simon sitter här bredvid och spelar gta och jag surfar lite grann och är lite trött. Funderar på att sova lite middag men brukar då bara bli ännu tröttare så jag försöker nog hellre hålla mig vaken med någonting. kanske räkna lite matte? Då blir man glad och pigg :) hihi!


Söndagsmorgon

Söndag är det idag vilket brukar betyda städdag för vår del men idag är icke fallet. Har nyss ätit en god frukost med en kopp kaffe till och halvtittat på nyhetsmorgon söndag på TV4.
Älskar att ta det lugnt om mornarna och vakna till och mysa med tvn på en stund :) Mycket intressant på nyhetsmorgon också!

Idag har vi inga planer men en promenad blir det definitivt! Och som de flesta säger så säger även jag det. Nu är hösten påväg. Det märks så tydligt i den friska och lite kyligare luften med lägre plusgrader om dagarna. Nu får man längta ett år till,  då man kan lägga sig ute och sola i värmen vilket inte går att undgå att tänka på nu när det är kyligare ute. Visst tycker jag hösten är mysig på något vis men jag är verkligen en sommarmänniska. Men att ha sommar åretom skulle bli tradigt i längden, så tur är det att vi har vinter för den har sin charm :).

Även nu behöver jag sätta näsan i böckerna, så hej sålänge! :)

Long time ago..

Ja nu var det ca tre månder sedan jag skrev något i min blogg och det måste betyda att jag är en usel bloggare.
Men vem har sagt att det inte går att ändra? :) Ska försöka änu en gång och se hur det går.
Just nu pluggar jag upp sju stycken ämnen på komvux och mycket energi och tid går åt till detta nu. En person jag egentligen skall tacka är Peter Persson (min förre chef på Allmoge) då han inte lät mig fortsätta jobba p.g.a för lite att göra. Det ledde till att jag fick en spark i rumpan att äntligen ta tag i mina studier och höja dem för att sedan förhoppningsvis komma in på Handelshögskolan i göteborg med inriktning ekonomi. Ett mål som jag starkt sträver efter nu :)

Skall bli roligt att få uppleva storstadslivet ett tag som ungdom då jag starkt tror att man drar sig tillbaka till lugnare miljöer när man blivit mogen nog att skaffa familj. Jag är nog en sådan person iallafall.

jag måste säga att jag starkt diggar självstudier! att kunna sitta hemmifrån och jobba i sin egen takt och när man vill på dygnet :) Perfekt!
Ne nu måste jag ta tag i mig själv igen och sätta näsan i samhällsboken. Ett arbete om massmedia som ska in i slutet av nästa vecka, så nu får jag sätta igång så det blir klart i tid!

Bye bye folks