Härliga tisdag!

Åh vad jag älskar att vakna tidigt och ha hela dagen framför mig! Imorse ringde Simons klocka 06.45 (idag är det välkomstdag för alla 1:or på högskolan), jag låg och drog mig en kvart och steg upp vid 07. Så härligt! Tog en 30 min morgonpromenad med Ebba och åt sedan frukost. Har strykt mina byxor och nu sitter jag här med nyhetsmorgon i bakgrunden och dricker en gudomligt god kopp kaffe. Jag är så jävla lycklig! Dessutom är det sol ute hihi och ja det kan inte bli bättre.

Hur ser dagen ut idag?
Idag tänkte jag göra klart introt till SPSS (ett program vi ska jobba med i denna kurs - har nu fått ett intro med lite instruktioner för att lära oss programmet lite innan det väl är dags att greja med laborationerna). Sedan tänkte jag läsa lite i kursboken och i kommendiummen, tror det kan vara en bra idé till imorgon.

Men innan pluggandet ska jag iväg och handla. Tänkte nämligen prova något nytt recept idag med kyckling, låter skitgott! Är det gott tror jag t.o.m. att jag lägger ut det här senare :)


Dags att studera igen efter sommaruppehåll

Sådär. Då var första skoldagen gjord på högskolan. Tänk nu var det ett tag sedan jag bloggade igen. Min familj har hunnit komma hem från Bulgarien, och jag har hunnit jobba 11 dagar sedan sist jag var här och skrev lite. Men ändå känns det som igår för tiden har bara sprungit iväg!

Jag har också förflyttat mig tillbaka till att bo i lägenheten i Trollhättan (igår skedde förflyttningen) efter att ha spenderat hela sommaren i Dalsland hos min familj. Det har verkligen varit en rolig sommar men nu ser jag fram emot att börja plugga på heltid igen! Åhh jag älskar att studera på högskolan. Nu har vi Tillämpad statistik - att samla och sammanfatta data i 5 veckor. Det är vår första kurs vi inte ska ha en slutlig tentamen i, utan här består den av två laborationer, en enkätundersökning och slutligen en munta (muntlig tenta med lärarna). Sitter redan i soffan och myser framför tvn med ett kompendie i knäet. Jag älskar att studera igen efter sommaruppehållet! Så nu vet ni det, haha. Dessutom börjar min kära Simon studera på högskolan - Personalekonomiprogrammet på 2 år. De har välkomstdag imorgon i Albertsalen och redan på onsdag börjar deras schema. Kul att vi båda studerar!

Nu tvättar vi, och senare idag kommer nog min syster Jessica och hennes pojkvän Simon hit en sväng. Ikväll blir det tvkväll med mys. Jag vill se Rena Rama Rolf (en härlig klassiker) och sedan på fortet som jag inte fick se någonting av förra veckan (jobbade kväll både måndag, tisdag och onsdag).

Nu har jag pladdrat på tillräckligt. Tror det blir så när jag inte varit här på ett tag och samtidigt är på ett väldigt gott humör :P Trevlig kväll på er!


Här är en bild i Albertsalen på högskolan väst :) 


Semester

Igår åkte mor, far, syster Jessica och hennes pojkvän Simon + mammas arbetskamrat och hennes familj till Sunny Beach i Bulgarien :) Jag och Rickard är hemma, och mormor är här och gör oss sällskap :) Åh jag hoppas de har så jävla bra och roligt där nere! Är sugen att hänga på nästa gång som verkar bli om två år och då vill vi vara borta i två veckor.

Min underbara familj! Pappa, mamma, Jessica, Simon, Rickard i vit t-shirt och hans kompis Kevin med på kortet.


Mer renovering

Utom badrummet (som pappa håller på med) så tänkte vi tjejer i familjen att vi också vill hjälpa till med något! Jessicas snälla pojkvän Simon (som är målare) fixade hem färg i den kulör vi ville ha och sedan drog vi igång för att börja måla fasaden. Från vitt till kvällsblå! :) Ungefär tre sidor + en garagesida hann vi med igår. Fasen vad vi är taggade att fortsätta måla. Dock öser regnet ner idag, men det är bra eftersom vi har några sidor kvar att skrubba och kolla igenom innan det är dags att börja måla där.
Dags att fortsätta här. Vill passa på att önska er en trevlig helg!

Unga föräldrar

Idag är jag också ledig, och det är mamma också. Hela morgonen/förmiddagen har vi pratat och galnat oss. Hon fick mig när hon var 22 år och pappa var 21 så jag har ganska unga föräldrar. Vi har alla alltid haft så roligt och stått varandra nära. Både mamma, pappa och mina syskon är som bästa vänner! Och jag kan inget annat än att vara jätteglad över det. Tacksam över hur bra och stark familjen är :)

Mamma lyssnar på musik, rock, närmare bestämt på Nomy och nu har både jag och mamma blivit smittad av Jessicas låtlyssnande sedan igår.

Idag kommer mammas väninna Annika och hennes sambo på besök. Härliga lediga dag!


Mums med hembakat!

Idag har jag varit ledig. Vaknade utvilad vid 8.15, och hade en lugn morgon. Vid 12 gick jag till mormor och vi bakade stompabröd, jättegott bröd! Och så blev det genast min favorit då man inte behöver jäsa degen ett dugg. Kan det bli bättre? Det är ju också så roligt att baka! 

Mums med hembakat!
 


Badrummsuppdatering

På den fronten händer det grejer! Mårthen (pappas bror - vår farbror) kom upp på förmiddagen och har sedan dess tillsammans med pappa kaklat väggarna inne i badrummet. Det är jätteroligt att smita in för att se hur det ser ut då och då :)

Idag har jag varit ledig efter att ha jobbat måndag, onsdag-fredag. Vädret är fint, och det har varit en riktig njutardag! Imorgon äre dags för lite jobb igen. Ett kort pass (9.42-15.00).

Här kommer uppdatering från badrummet i nutid

Kakelmästaren farbror Mårthen!Renovering

Jag har inte nämnt det så mycket i bloggen men mina föräldrar har köpt huset de har hyrt i tolv år. OCH nu håller de på att renovera. Shohoooo! Badrummet blev först ut och här tänkte jag visa hur det ser ut just nu. Tur huset har två badrum :)


Det roligaste tycker jag är att mamma och pappa gör det mesta själv. Farbror Mårthen har kommit upp och hjälpt till att flytspackla golvet och ska nu också hjälpa pappa att kakla. Tror det kommer bli jättefint snart!

Tekniknördsvarning?

Jag vill nu gärna köpa både ny laptop och en ny mobil. Varför? Laptopen jag har köpt var redan begagnad när jag köpte den och nu har jag haft den i tre år - den är visserligen väldigt bra än (Fujitsu Siemens) men vill ändå uppdatera lite eftersom det hänt lite inom den världen. Mobilen jag haft i ca 2 år lade av i våras och nu får jag ha Simons Sony Ericson han hade innan han köpte sin nya. Eftersom att läget är så, kan jag väl inte riktigt klassas som en tekniknörd tycker jag :) Dert låter iallafall bättre om jag nu vill köpa nya. Det känns som att det är dags men ändå inte eftersom både dator och mobil fungerar väldigt bra. Hm, läre fundera på detta ett tag till. Kanske en ny mobil nu och en ny dator nästa år? Ja, det blir iallafall ett senare problem.

Nu har jag nyss druckit en kopp kaffe och är dessutom ledig idag efter att ha jobbat ett fem-dagarspass över helgen (torsdag-måndag). Mamma jobbar till kl 13.45 och efter det tänkte vi ta en långrunda med hundarna. Vi har hittat en superhärlig runda på 6500 steg, och tar lite över en timma att gå. Det är åkrar, hagar, lite skog och grusväg att gå på. Jättehärlig promenadrunda! 
 
Nu ska jag ha en lugn förmiddag och inte göra någonting!
Trevlig tisdag på er!