Soliga måndag

Det är måndag och min måndag har mestadels änsålänge bestått av tentaplugg inomhus (lite ångest eftersom det är strålande sol ute, men jag får hejda mig lite till. Kan ju trots allt snart vara ute mer.) Jag, Sofia och Josefin satt på högskolan mellan 09.30-17.20 för att tentaplugga (gick igenom en gammal tenta) och sedan dess har jag hunnit packa det mesta av det jag ska ha med mig hem i sommar (iallafall kläderna). Sedan är det en hel del småsaker man inte tänker på som säkerligen packas klart till imorgon. Ikväll har jag också tvättid för det sista som ska packas ner och sedan får det bli en tv/pluggkväll. Se om jag orkar plugga in en del funktioner och ekvationer. Som vi kom fram till tidigare idag är det inga problem att räkna ut dem, det svåra är att kunna dem utantill och när de ska användas.

Imorgon blir åter en hel dag med tentaplugg på högskolan. Jag och Sofia ska sitta hela dagen, och för att få lite extra motivation får jag en goooood matlåda av henne (egenlagad nyförälskade kräftstjärtar) och jag står för fikan. Hihi.

På onsdag är det tenta i finansiell ekonomi (08.30-13.30) och direkt efter den åker jag till Ödeborg (jobba 16.00-21.12) och stannar sedan över sommaren där :) Har vikariat 1 juni-31 aug på konsum så det är perfekt att ha lite att göra i sommar och få lite extra i inkomst!

Nej nu ska jag snart ner till tvättstugan men innan dess ska jag äta. Trevlig måndagkväll på er!

Dagens pluggklädsel.

Helgen

Det är söndag och i helgen har jag och Ebba varit i Ödeborg. Vi åkte dit i torsdags eftermiddag och jag åkte tillbaka till Trollhättan nu ikväll (Ebba är kvar i Ödeborg). På torsdagmorgon hade dessutom Simon åkt till Stockholm för att hälsa på sin bror över helgen och igår åkte han vidare till Edsbyn. Han ska jobba på Eja (där han jobbade innan vi flyttade ner till Trollhättan) i sommar och jag vet inte när vi kommer träffas nästa gång. Längtar redan efter honom, haha :) Ens närmaste vän, bästa vän och världens bästa pojkvän/sambo. I fredags fick jag jobba 3 timmar för att lära mig det nya kassasystemet. Spännande! Igår (lördag) jobbade jag delad tur och på kvällen var det jag och mamma som jobbade tillsammans. Kul! Idag är det ju som ni säkert alla vet mors dag och det har vi firat med att sitta i trädgården allesammans (jag, syster jessica, mamma, mormor, Rickard och Jessicas pojkvän simon) och fikat med kaffe, fruktsallad och glass. Mor och mormor skrapade lotter. Väldigt mysigt faktiskt!

Imorgon och på tisdag är det dags att superplugga inför tentan på onsdag! Det är mycket att gå igenom men det brukar lösa sig bra :) Hoppas det gör det även denna gång! Inte alls sugen att göra omtenta 25 aug så jag kommer ge gärnet på onsdag! Nej nu ska jag göra sällskap med Tvn en stund innan läggdags.

Trevlig fortsatt söndag på er. Godnatt! 


Jordgubbspremiär

Det finns inget som går upp mot svenska jordgubbar med mycket smak, men idag blev jag så sugen att det blev en ask belgiska jordgubbar :) Det är också premiär för året och om en stund ska jag avnjuta jordgubbarna med en klick lösvispad grädde framför tvn. Mums!


Hunden, människans bästa vän!

Sådär. Har precis plattat håret (plattar lite grann när håret självtorkar för att få hårstråna att ligga lite som jag vill haha, annars vill jag platta så lite som möjligt för att undvika att håret slits.) Någon som gjorde mig sällskap inne i badrummet var Ebba, och här kommer en bild på en trött hund som endå vill vara med :)



Nu ligger hon i soffan när vi sitter vid datorerna. Det där med att hunden är männsikans bästa vän stämmer verkligen in för oss. Utan Ebba saknar vi ihjäl oss! Det känns så tomt utan henne, och så är hon ju "en i familjen" om man kan uttrycka det så. Självklart behandlar vi henne som en hund och inte en människa som många kan göra ibland. Men såklart är hon lite bortskämd också. Just nu brer hon ut sig över halva soffan hihi. Tänk vad härliga och personliga de är :) Åhhhh.

Nu är det dags att lägga oss. Vi tänkte gå upp extra tidigt imorgon för att ta en längre morgonpromenad. Simon behöver hämta ut tågbiljetter och så behöver vi handla lite. Imorgon (09.15-12.00) har vi sista föreläsningen i Financial economics (repetition) och om lite över en vecka är det dags att sätta sig i tentasalen igen.

Godnatt på er!




Härliga måndag!

Idag har jag varit på högskolan fram till 16.30. Föreläsning samt tentaplugg efter det. Kom hem och sedan tog jag, Simon och Ebba en promenad runt spikön i det fina och härliga vädret :) Åt även glass på vägen och det var så himmelskt gott! Mums. Kom hem vid 18.25 och jag tog sedan en dusch. Hamnade visst här en stund och jag ska strax ta och laga lite mat. Men innan det blir det att betala de sista räkningarna för månaden.

Ikväll blir det en lugn kväll framför tvn. Bra tvprogram idag!
Hoppas ni haft en alldeles härlig måndag!

Köpenhamn

Nu är vi hemma igen efter en helg i Danmarks underbara huvudstad. Vi har haft jättetrevlig och roligt! På Torsdagen kom vi som sagt dit vid 11 på förmiddagen och kunde checka in direkt på hotellet (vi bodde 100meter från centralstationen och 300m från Ströget och Tivolit). Efter att ha fått in våra väskor på rummet gick vi genast ut på stan. Vi gick längs Ströget och Nyhamn och via Hamnen tillbaka. Åt lunch på någon asiatisk restaurang. Vid 16 var vi tillbaka på hotellet för att vila en stund (varit uppe sedan 04.30). Simon tittade på hockey-VM (kvartsfinal Sverige-Danmark, haha), och efter den gick vi ut på stan en sväng igen. Dock var allt stängt så vi letade upp en restaurang att käka på och vi hittade en mysig mexikansk restaurang där vi satt ute och åt. Efter god mat gick vi hem till hotellet för att lägga oss.


Simon på Ströget.


Fina Nyhamn.


Nyhamn :)

På fredagen tog vi en heldag på Ströget och handlade lite. Simon fick köpt tre t-shirtar, en jacka m.m. Jag hittade en fin sommarklänning och ett par shorts :) Efter att ha gått genom Ströget åt vi lunch på KFC och gick sedan till hotellet för att lämna av våra grejer, men skyndade oss för att sedan ut och strosa igen. Nu hade vi sikte på en park vi sett på Köpenhamnskartan. När vi kom dit hade en hel del Köpenhamnsbor i alla åldrar redan börjat förfesta och umgås. I en annan del av parken (lekplats) fanns massa barnfamiljer med sina barn. Ja alla sorters människor fanns i parken samlade :) Jättemysig park! Vi satt där hela eftermiddagen. Åt tomater, drack lite öl och åt toffefe, mums! Vid 19 tiden gick vi för att leta upp en restaurang, vilken blev Jensen´s Bofhaus (jättegoda stekar!!).


Ströget


Påväg för en dag på stan


Mums!


Köpenhamns mysiga stora park.





På lördagen checkade vi ut från hotellet och gick bara och stroade runt lite på Ströget. Det var tydligen karneval (eller vad det nu var?) mitt på Ströget, och smockfullt med folk. Det tog oss lång tid att bara ta oss en meter fram, haha! Mysigt med folksamling ibland, en stund. Kul att få kika lite på det, men vi var glada att det var idag när vi skulle hem så vi slapp all trängsel igår. Var jättehärligt att gå lungt längs ströget utan att trängas! Vid 13 åt vi lunch (pizzabuffé), på ett ställe alldeles vid centralstationen. 14.59 gick tåget hem till Sverigen och Trollhättan igen och vi kom hem nu vid 21.20. Ahh härlig helg, jätterolig helg!

Nu blire snart läggdags. Imorgon ska vi till Ödeborg över dagen :)
Trevlig lördagkväll på er och fortsatt trevlig kväll!

Köpenhamn nästa!

Dricker en kopp kaffe nu (jättegott även kl 05 på morgonen!). Vi är klara för att bege oss till centralstationen och med tåg ta ner oss till Köpenhamn. Vi beräknas vara där kl 11 så det är super att ha hela torsdagen på oss också. Idag har vi planerat att gå längs ströget, Nyhamn och gå några gator längs Hamnen (Eller vad kallar man det?) tillbaka. Ska bli väldigt spännande att strosa runt i Danmarks huvudstad och så är ju danska ganska härligt språk det också (förutom att man knappt förstår dem..).

Hoppas ni får en riktigt trevlig helg!
Nu ska vi snart promenera iväg till tågstationen. Första stoppet blir i Göteborg en timma där vi ska växla och äta lite.

Minisemester i 3 dagar

Sådär, har nyss kommit ur duschen efter ett härligt puls/medel pass på Friskis&Svettis. Det var så underbart att cykla dit idag. Doften av växter och natur, 22 plusgrader samt sol, kan det bli bättre? Just nu är det 21.5 grader ute. Det är ju nästan högsommar! :) Åhhh älskar det här vädret som kommit över oss nu. Låt oss hoppas att det stannar!

Ikväll ska vi packa iordning det sista och sedan lägga oss. Klockan tror jag ställs på 04.10 för 05.37 går tåget från station. Vi har en timma i Göteborg där vi kan växla och äta frukost innan nästa tåg tar oss ner till Köpenhamn. Vi är redan framme kl 11. Roligt att ha hela dagen på oss redan imorgon att strosa runt i Danmarks huvudstad. Sedan hela fredagen och vid 15 tiden på lördag åker vi hem mot Trollhättan igen. Åhhhh vad roligt det ska bli med en liten minisemester :)

Nej nu ska det fixas och packas här och sedan blir det läggdags med datorn i sängen för att titta på lite "TV" innan läggdags. Trevlig kväll och helg på er! :)

Godmorgon!

Sådär nu har jag druckit upp morgonkoppen med kaffe och ska alldeles strax bege mig till högskolan. Idag är vi schemalagda mellan 09.15-15.00 med lunch på det. Dessutom brukar vi vara klara redan vid 14 tiden. Efter föreläsning ska vi sitta kvar och plugga lite. Idag tänkte vi börja göra en lathund och skriva upp alla formler likt ett formelblad.

Här kommer skoldagens outfit. Och eftersom jag älskar sköna kläder är chinos, tygskor, en tröja med kofta till vääääldigt skönt att sitta och plugga i :)


Nej nu ska jag pallra mig iväg, ska hinna skriva ut lite innan vi börjar. Trevlig onsdag på er!

Bilder från promenad

Sådär nu är middagen, diskning och tvätten klar och det är snart dags för lite tv innan läggdags. Simon läser och tittar på kartor över Köpenhamn och ja nu vet lite om vart vi skall gå när vi kommer dit på torsdag :) Det blir ströget, Nyhamn och sedan hamngatorna på hemvägen. Shohoooooo vad kul det ska bli!

Tänkte lägga upp lite bilder från min och mammas ljuvliga promenad i söndags med hundarna





Gucci äter gräs, Mums!








Det är så roligt att se när hundar får strosa runt fritt och kunna springa som de själva vill. Och Ebba och Gucci har ju så roligt tillsammans. Springer och leker och har kul! :)

Jag längtar!!!!....

...Till Köpenhamnsresan! :) Det är tisdag och vi tvättar för fullt, så nu är vi snart redo för en helg i Köpenhamn. Ska bli jätteroligt att få komma iväg en sväng och se nytt! Jag vet inte om jag har varit i Köpenhamn tidigare eller ej (isådanafall var jag väldigt ung). Måste fråga de där hemma, men vad spelar det för roll när jag inte kommer ihåg något från staden? Ska bli kul att få strosa runt i staden, på ströget och så vidare och titta, äta gott och bara njuta! :) Jag vet att mina föräldrar var dit över en resa när mamma fyllde 30 men annars har vi hållt oss på Jylland om vi åkt till Danmark.

Ikväll ska jag börja packa. Åhh vad spännande det ska bli att resa bort! Jag och Simon har rest ensamma  bara en gång tidigare och det var till Stockholm för snart 3 år sedan. Sedan har vi rest tillsammans med både min och hans familj :)

Nej nu ska vi börja laga mat (vi gör det enkelt för oss idag då Simon röstade för pulvermos och köttbullar. Jag är en person som älskaaaaar hemmagjort mos men pulvermos kan vara lite charmigt det också ibland och så går det så mycket snabbare att laga så jag höll med denna gång). Ska även hänga upp det sista av tvätten på tork och efter det blir det en lugn kväll.

Dagens klädsel. Härliga pluggklädsel :)


Trevlig tisdag på er!

Uppdatering av helgen och vecka 20

Herregud vad fort tiden går! Det var ju nyss fredag. Haha! I vilket fall åkte ju jag och Ebba till Ödeborg på fredagkvällen och Simon stannade kvar här i Trollhättan då hans bror kom på besök från sthlm under helgen. De hade varit ute både på fredag och lördag och jag är glad att de fick en egen brorhelg tillsammans och att jag inte blandade mig i den :) På lördag jobbade jag och mamma kväll tillsammans och på söndagen tog vi en långpromenad med hundarna. På promenaden skuttade ett rådjur över ängsmarken och gissa vem som jagade den??? Ebba såklart! Lite panik fick jag allt och gapade efter henne, försökte locka henne och få hennes uppmärksamhet osv. Efter att hon hade sprungit ca 200-300 meter stannade hon vid skogskanten eftersom rådjuret hade hoppat in i skogen. Som tur var stod hon bara och spanade in och vi kunde nu locka tillbaka henne. Även om det bara var ett rådjur var vi rädda att hon skulle springa iväg långt och inte komma tillbaka på ett tag.. Puuuh vad jag pustade ut då hon kom tillbaka. Haha var alldeles knäsvag (jag är så himla feg av mig). Men promenaden var annars hur härlig som helst. Det är en jättemysig runda vid skogen och runt en ängsmark eller något liknande. På eftermiddagen åkte jag, mamma, pappa och lillebror Rickard till Torp (köpcentrumet i Uddevalla) och strosade runt där. Mamma hittade nya promenadskor och skor till jobbet och sedan var vi inne och handlade på Coop. Kom till Trollhättan vid 18 tiden.

Idag har det varit föreläsning och vi satt sedan kvar på högskolan för att göra uppgifter. Även imorgon och på onsdag är det föreläsningar och efter dem ska vi sitta kvar och plugga. Känns skönt och behövligt eftersom tentan är om två veckor (redan!).

På torsdag är det sedan dags för mig och Simon att åka till Köpenhamn över tre dagar. Längtar som bara den! :)
Det var vår helg och vår kommande vecka det. Hoppas ni får en trevlig vecka!

P.S. får ju inte glömma att tänka lite extra på Norge idag! :)

Fredag

Nu är det snart dags att åka till Ödeborg för en helg där. Kommer inte blogga så jag vill önska er en riktigt trevlig helg! :)

Simons bror kom idag och snart ska vi ut och äta på en kinarestaurang här i stan, mums! :) Hungrig som en gnu och gott, gott, gott ska det bli!


Suck för det tekniska ibland..

Inte ofta jag är irriterad men det är jag just nu! Inte hela världen men endå. Det är en sådan liten skitsak som gör en irriterad. Kan ha lite med mina hormoner att göra också eftersom jag brukar vara lite känsligare nu. Skulle tvätta idag mellan 10-13, bara det att redan igår så fungerade inte våra taggar (de som gör att vi kommer in genom entrédörren). Jag och tre till stod utanför igårkväll och kom inte in p.g.a. att våra taggar inte fungerade. Jag fick ringa Simon som var inne i lägenheten och bad han komma ner och öppna åt oss inifrån så vi kom in. Tidigare hade Simon gått till shell en snabbis och när han skulle in fungerade inte taggen. Han stod och väntade i ca en kvart innan någon innanför skulle ut. Jag var inte hemma. Simon skulle ju bara vara borta någon minut och tog då inte på sig jacka (regnade och var ganska kallt igår). En tjej ringde Eidar (bostadsbolaget) och berättade om detta och nu är dörren olåst, bra. Men inte nog med det så skulle jag ju ner till tvättstugan för en stund sedan. Inte en tanke på att taggarna inte skulle fungera där (trodde det bara var fel på entrédörren). Så jag la taggen mot skärmen till tvättstugan men det gick inte.. Jag säger bara, nu får det tekniska fan vara nog om det inte kan fungera!!! Dessutom har lägenheterna bara stått här ETT ÅR, inte mer.. Åh jag blir så irriterad när det inte finns andra sätt att ta sig in på om det tekniska krånglar. Hur jobbigt är det att använda en helt vanlig nyckel som i äldre lägenheter? Jag förstår inte varför vi ska ha sådan här tagg. Använder MYCKET hellre en portnyckel som vi hade i byn när vi bodde där. Aldrig krångel. Blääää för tekniska grejer ibland.

Sådär nu är jag mycket lugnare :) Nu ska jag dricka en kopp kaffe, mums! Sedan ska vi dra igång och städa och efter det blir det plugg. Kanske baka sockerkaka också. Får se, är sugen :) Haha.

Trevlig kristihimmel på er!
P.S. Idag åker Simons föräldrar till London över helgen. Hoppas planen går som vanligt och att de får en trevlig resa :) Och på lördag ska Sofia i klassen dit, hoppas ni också kommer iväg och får en trevlig resa!

Vecka 19

Det är onsdageftermiddagen och idag hade vi föreläsning mellan 9.15-12.00, lunch 45 min och sedan föreläsning 45 min till i financial economics. Alltså slutade vi 13.30 trots att vi var schemalagda till 15.00 idag. Onsdagar betyder också att veckans föreläsningar är gjorda och vi har nu hemmastudier, alternativt långledigt - vilket vi själva får välja :) Jag ska se till att få plugga lite grann för nu är det tre veckor kvar till tentamen och denna kurs består till större delen av räkning så det krävs att räkna, räkna, räkna! Intressant kurs är det, men så har jag väl sagt om alla kurser? haha. Men jag tycker faktiskt det!

Vad kommer ske mer idag?
Om en stund ska jag ta en promenad med Ebba (regnar idag dock) och kl 18.00-19.00 är det puls/medel på friskis&svettis :)

Vad händer mer i veckan?
I morgon (torsdag) är det städ, tvätt och pluggdag. På fredag kommer Simons bror Johan hit till Trollhättan över helgen och hälsar på. Kul! :) Jag och Ebba åker till Ödeborg på fredagkväll och på lördag är det dags för ett jobbpass på konsum (16.00-21.12, som mamma kallar lillelördagpasset :-)). På söndag åker jag och Ebba tillbaka till Trollhättan igen.

Hoppas ni haft och får en fortsatt trevlig vecka! :)
/Ann-Charlotte

Rolig, händelserik helg!

Det är måndag och ny vecka. Måndagen har hittils bjudit på föreläsning, och en promenad med Ebba. Just nu lagar vi lite lunch. Mormors goda köttfärslimpa låg i frysen som vi tog upp och till det potatis och brunsås + lingon. Mums!

Helgen har varit superbra! I fredags hämtade vi vår nya bil (Peugeot) och åkte sedan hem till Ödeborg på fredag eftermiddag. Var där och umgicks, grillade, tog promenad och firade Jessica (20 år). Mycket roligt att komma hem och hälsa på :) På söndag förmiddag åkte vi tillbaka till Trollhättan. Jag hoppade in i duschen och halv två möttes jag upp av sofia, hennes mor och syster. Vi åkte till Göteborg för att bli fotograferade. Innan fotograferingen hann vi en snabbis på ikea. Alltid lika roligt att gå in där! :) Sedan var det dags att åka till studion. Kul att få bli sminkad och ta kort, något som bara händer en gång.

Här kommer några bilder av gårdagens Göteborgstripp.






Nu är maten klar. Trevlig måndag på er! :)

Vår torsdag

Vilken strålande torsdag! Idag vaknade jag vid 7 men somnade om och gick inte upp förrän 8.55. Tog en härlig 30 minuters morgonpromenad med Ebba och sedan kl 10 har vi tvättat. Ska strax ner till tvättstugan igen och ta upp allt. Efter det ska jag, Simon och Ebba ta en långpromenad i det strålande vädret som det bjuds på idag. 14 grader i skuggan och sol. Perfekt väder!

På eftermiddagen ska jag möta Sofia på högskolan för att plugga. Känns bra :) 

Trevlig torsdag på er!

Var bara tvungen...

...att ta en bild :)



Nu ska jag störa dem med att knö mig ner jag också, trevlig kväll!

Skönt med träning!

Åh vad skönt det var med ett puls/medel pass ikväll! Jag och Sofia cyklade dit och vädret var verkligen perfekt, ni vet sådär alldeles lagom :) Har nyss kommit ut ut duschen och ska strax bege mig till soffan och mysa framför tvn resten av kvällen.

Idag var även veckans sista föreläsning och vi har nu ledigt/hemmstudier (eller vad det kallas) fram till måndag. På fredag åker jag, Simon och Ebba till Ödeborg och hälsar på och stannar till på söndag. Nu var det tre veckor sedan vi var där så det ska bli jätteroligt :)

Nej nu ska jag förflytta mig till Soffan. Simon och Ebba brer redan ut sig så jag ska se om inte jag också kan knö mer mig där, haha. Simon vilar. Ebba stensover. Nu blir det myskväll med TV! :)

Trevlig onsdagkväll på er.

En trött Ebba. Samma dag vi hämtade hem henne.
Då var hon inte stor :) 8 veckor.

Härliga Tisdag!

Härliga morgon! Härliga tisdag!

Imorse hade jag klockan på 06.50, som jag förövrigt alltid har när vi börjar 9.15. Men eftersom jag är en som tycker om att dra mig på morgonen så brukar jag inte gå upp förrän 7.30. Jag har alltså avsatt tid på morgonen för att kunna ha tid att dra mig, haha. Men imorse lyste solen in så härligt att jag klev upp kl 7. Det var så mysigt och vad skönt det är att ha en halvtimma till på morgonen. Jag och Ebba tog en längre morgonpromenad och jag har hunnit med att fixa mig lite mer och plugga lite på morgonen.

Idag väntas en föreläsning mellan 9.15-12.00 och imorgon är det föreläsning mellan 9.15-15.00. Igår började vi en ny kurs, nämligen Financial economics. Det är den sista kursen inför sommaren och om fem veckor har vi gjort vårat första år som ekonomstudenter. Vad fort tiden gått!

Nej nu ska jag borsta tänderna, och fixa det sista innan det är dags att bege sig iväg till högskolan.
Godmorgon alla där ute :)

Haha härligt kort Melinda tog på Ebba när vi var där och hälsade på :) Ebba och greven (deras hund) var då inte mer än kanske 3-4 månader = BUSIGA valpar!

En peugeot

Oj vilken dag säger jag! Helt otrolig :)

Klockan fyra var jag och Simon och tittade på en bil här i Trollhättan. En Peugeot 206 xsi, -02a, ljusgrå. Vi kom dit och tyckte bilen var hur fin som helst både utvändigt och invändigt!! Det var en ung tjej som ägde den, och det märktes att bilen var pedantskött. Hennes trevliga pappa var också med. Det slutade iallafall att vi bestämde oss för den. På torsdag ska hon lämna in den på peugeot för en justering så på fredag eftermiddag ska vi dit och hämta den. Åh vi är jättenöjda och den är så härlig. Perfekt bil för oss två :) Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig men vi längtar till vi får hem den ljuvliga peugeon! Shohooo.

Nu är det dags för matlagning och idag ska vi testa ett nytt recpet. Spännande ska det bli!
Receptet vi ska prova finns på
Arla.se och heter Nyförälskade kräftstjärtar. Perfekt recept för oss idag då vi blivit nyförälskade i Peugeon :) haha!

Jag vill önska er alla en trevlig helg!