Fullt upp

Idag har det varit fullt upp. Maria och Freja kom hit vid 9.30 och vi pluggade faktiskt det mesta av tiden, okejdå snack blev det också men vi var duktiga och pluggade också! Hon och Freja åkte hem med 16.20 bussen och sedan dess har jag pluggat fram till nu. Är helt tom i huvudet nu och orkade faktiskt inte skriva in allt på datorn om den diskussionen jag och Håkan skall hålla imorgon på svenskan. Det viktigaste är att vi skall diskutera så det spelar ändå ingen roll om allt är skrivet på datorn. Skulle det vara så att vi skall lämna in vår läslogg får Johan (läraren) en del datorskrivet och en del handskrivet :P.

Nu skall jag varva ner lite innan läggdags. Hoppas på att orka upp med Simon imorgon innan han cyklar till jobbet vid 05.30. Behöver plugga, plugga, plugga! Elläran tog mycket längre tid än jag beräknat och tisdag v.20 skall vi ha examinationstillfälle i NK B och då är det prov på många av delarna vi skrivit uppsatser om. För mig läre jag skriva om matspjälkningen, rörelseapparaten och signalsystemet innan dess. Med andra ord mycket att göra.

Haha vilket plugginlägg, men skönt var det att ventilera lite och jag fick mig ett litet tänkande om att jag faktiskt måste skynda mig med naturkunskapen och varje arbete får max ta ca 3 dagar! Det gäller att sitta varje dag hela dagarna nu. Men i mitten av maj skall allt vara klart och då blir det en sommar med bara jobb vilket betyder att jobbar man inte så har man friiiiiiitiiiiiiiiid hihi. Skönt med sommar där man kommer att vila upp sig till hösten.

Söndag

Idag är det söndag och lika fint och varmt väder! 15 grader i skuggan nu! och det är fortfarande April. Väldigt underbart dock och vädret får gärna hänga i sig.

Idag drog vi oss extra länge (till 09.40) och vid 12 tiden skall jag, Simon och Ebba ta en promenad hem till Simons föräldrar. Hans mormor och morfar kommer också :) Älgstek bjuds det på och sedan tårta! Mums!

Det enda som finns i mina tankar just nu är Trollhättan. Göteborg känns inte nära mina betyg och så har vi sökt bostad i Trollhättan nu och verkar ha hittat ett supermysigt område bara med studentlägenheter. 34 kvm, 900m från skolan. Ett område med 144 st studentlägenheter med loftgång och grönområden. Alltså man kan ju inte annat än att drömma sig bort för en tid ibland.

Nu väntar min kopp kaffe som har puttrat klart. Sedan tänkte jag ta tag i pluggandet ett litet tag innan vi skall promenera till Lillbo. Hoppas ni får en mysig söndag!

Dagens outfit

Eftersom man kommit hem med lite fynd från New York tänkte jag lägga upp en dagens outfit ikväll.




Fyndet från New York är den stickade tröjan som är en Kate Moss från Topshop. Övriget är både chinosen och den svarta tröjan från Gina tricot och skorna från bianco eller scorett (kommer inte riktigt ihåg då de är från förra året).

Hundinlägg

Idag har vi suttit ute i fyra timmar och bara njutit av det fina vädret! Vi tog även en promenad till Pelles och käkade mjukglass :). En helt underbar lördag har det varit! På eftermiddagen gick vi och handlade middagsmat (grillad kyckling, potatissallad och baguett). Sedan tog vi och hälsade på Simons mor en sväng och ikväll blir en lugn kväll med Robinson.

Igår tog jag och Melinda en promenad med hundarna och tänk vad de lekte! Nu har jag laddat in bilderna från igår! Dock var det svårt att ta bra bilder på våra busiga valpar som förövrig är ½år gamla idag hihi :)


Vi gick på en jättemysig väg där hundarna kunde springa fritt!

Här är en bild från när jag och Ebba satt ute i solen igår:


Nu blir det Robinson med Simon och Ebba. Ha en fortsatt trevlig lördag!

Solsken

Nu skall jag och Simon bara dricka upp vår kopp kaffe sedan skall vi vara ute näst intill hela dagen! Tjohoo Happy day tar jag efter min mormors syster hihi.

Ha en jättetrevlig lördag och njut av varje sekund. Glöm inte detta!

Vilket väder, Vilken Fredag!

Men vilket väder och vilken fredag :D Det är inget tvivel om att man kommer att spendera den mesta av tiden ute idag! Elläran blir lite lidande men jag tar ut och pluggar litteraturhistoria istället. Skall ha diskussion med Håkan om den uppgiften på tisdag nästa vecka.

Vaknade och gick ut med Ebba när Simon cyklade till jobbet 06.40 och satt lite vid datorn en stund efter det men jag var så trött idag (vi la oss 23.30 igår och somnade betydligt senare) att jag tog och la mig fram till nu. Det var väldigt skönt men nu måste jag istället direkt börja råplugga. Sitter lite med Elläran så jag får lite gjort nu och går sedan ut med Ebba och solar och pluggar litteraturhistoria. Det lät väl bra? Förövrigt är det redan nu kl 09.17 på morgonen 12 grader ute i skuggan!! Inte klokt vilket väder! Det måste vara sommar :) Och så är det fredag idag hihi. Köpte en flaska rödvin igår. Ville prova något nytt och personalen gav mig lite tips. Tillslut blev det ett ekologiskt vin från Argentina, Cameleon hette det. Bl.a. smak av viol i, lät det inte gott?

Nu blir det ellära, sedan lite frukost och sedan en fredag utomhus! Shohoooooo. Man blir så fruktansvärt glad av fint väder. Extra extra liksom. Simon slutar 15.38 och då får han helg :)



Trevlig fredag allihopa vart ni än befinner er!

pluggdag

Härligt att komma upp i tid på morgonen. Hela dagen kan jag plugga idag, känns otroligt bra! :) Hoppas jag får gjort massvis idag. Helst över halva uppgiften av elläran som jag skall börja med idag, kommit en bit med min inlämningsuppgift i matten (potensekvationer och logaritmer), och även gjort lite på litteraturhistorian i svenskan! En fullspäckad pluggdag idag med andra ord. Det känns även då härligare att det är mulet ute idag då man skall råplugga så mycket. Verkar som att det skall bli fint i helgen och det gillar vi! :) Mycket!

Mina ägg blev klar mitt i allt. sitter nu med två äggsmörgåsar och ett glas mjölk, nam nam. Sedan blir det en kopp kaffe och elläran tar permiär i min dator. Har redan lagt upp huvudfot och överskrift och skrivit första frågan, men premiär för all fakta och alla reflektioner idag. Ja det känns som att jag kan få mycket gjort idag, hoppas hoppas. Skall ta mig så mycket jag kan i kragen.

Haha ja eftersom att jag skall plugga, så kan jag ju inte sitta här och blogga heller. Så ha en trevlig onsdag alla därute! :)

Bloggens vilodag

Idag har bloggen en vilodag. Den bloggtid jag har hållerjag på att skriva på Nrew York-inlägget så nu blir det lite torrt på inlägg ett litet tag. Är nu och skall börja på och skriva om måndagen. Precis skrivit om söndagen, då vi bl.a. var till central park :).

Idag har Maria varit här på dagen. Mycket umgås, fika, käka lunch och så ställde vi oss i bostadskö i trollhättan :). 16-21 idag har vi tvättid. 5 maskiner, så nu är det proppfullt i torkrummet.  Haha! mina nya underkläder från century 21 och viktoria secret (drygt 20 st) tog lite plats där..hm. Har nu iallfall rensat underklädeslådan. Det var ett måste för att få plats med de nya. Måste även rensa vanliga garderoben, skall göra det i helgen. Putsa föntren läre vi också göra snart. Ja en rejäl vårstädning med andra ord :).

Nu om en liten, liten stund skall jag ner till tvättstugan och vika och ta upp all tvätt för 21.00 får jag absolut inte missa Desperate Housewives. Missade förra veckans avsnitt eftersom vi var i New York, se om man kan se det avsnittet i repris.

Nu åter till tvättstugan. Sedan samma som Maria ikväll, d.v.s en kopp te framför tvn! Dock inte med något nytt te som är nyköpt utan vi har lite guldkorn sedan förr i skafferiet :).



Ha en riktigt trevlig tisdagkväll ni också!

Det var bara en dröm

Puh, och jag som drömde enligt mig en rätt läskig dröm. Jag var på kanske en anstalt av något slag eller iallafall med stökiga ungdomar. De snodde allt!! man var tvungen att ha två band på sig och gömma på kroppen, minns inte var de var till.. haha. Men herregud. Men drömmen var faktiskt läskig! Tur man vaknat och är glad som en lärka nu då :) Steg upp med Simon vid 06 och gick då ut med Ebba. Nu har han precis cyklat till jobbet eftersom han nu börjat sin nya tid (07.00-15.38), varje dag istället för skift som han gått tidigare. Han har även bytt avdelning till smedjan så hoppas det går bra den första dagen! Men det är ju på trotsallt samma företag. Nervösare hade det varit på ett helt nytt jobb!

Och vilket underbart väder det verkar bli idag.
solsken, dock inte så varmt ännu men det är ju så tidigt på morgonen ännu. Blir då troligen att jag sitter utomhus och pluggar och såklart hänger Ebba på. Mysigt att sitta ute i solen!

Nej nu blir det frukost framför nhetsmorgon. Ha en trevlig måndag allihopa :)
P.S Jeanette som jag pluggar med på komvux + alla de som joggade i central park har inspirerat mig till att börja jogga. Så ikväll, ja då skall det flåsas!


Söndagsparty

Ikväll blir det Söndagsparty! D.v.s Söndagsparty med Filip och Fredrik ikväll kl 21.00 på kanal5 :) Det är inspelat från Manhattan, i Tyra banks lokal där hon haft sin show. Synd vi missade att kunna gå dit på direktsändningen med bara några dagar, det skulle varit så häftigt :).

Ser ni min nya vårinspirerade blogg? Ja, jag har ju inte lärt mig detta med bloggdesign och sådana saker så bra så
Maria hjälpte mig och fixade ihop en piffig vårblogg :) Tack snälla du Maria! Vilken skillnad det blev.

Håller nu på att välja ut några av alla ca 600 bilder till new York inlägget! haha. Det tar lite tid men det är det som ger ett bättre resultat. Det var ju trots allt en resa som vi kommer minnas i hela vårat liv :) En stoor och maffig resa, och defenetivt ett resmålstips till alla som gillar storstäder.

Nej nu skall jag antingen pilla lite med New York-inlägget, se på tv eller plugga det dista på evolutionen som jag inte hann med innan resan. Ett aningen svårt beslut. De två första är roliga medan evolutionen är mer ett måste.

Ha enfortsatt trevlig söndagkväll!

Racersnabb lördag!

Ja dagen idag har bara schvissat iväg. Sov ioförsig ovanligt länge också så det kan ju vara det. Vi har också, eller kanske inte, vant tillbaka tiden riktigt. Är jättepigg nu, fast man borde lägga sig. haha! Känns lite konstigt ändå första gången att vara pigg/trött på annorlunda tider man är van vid.

Ikväll har Maria och Freja varit hit och vi har ätit pizza, pratat en massa (bl.a. massa om New York resan) och tittat på både Robinson 2009 och sett en film. Älskad och underbar av alla. Jättehärlig och bra svensk film, en av de bästa svenska filmer jag sett faktiskt. Den och Rallybrudar är kanonbra. Enligt mig :). På robinson har jag alltid tyckt om de blåa laget. Ingen där jag tycker illa om medan det gula laget är lite si sådär. Rafael och Christian och Ranjit eller vad han heter, njaaa. Men Jarmo, gud så härlig alltså haha!

Vi funderar på att spela lite halo 3 även man egentligen borde försöka sova. Simon börjar nya tider på jobbet, eller ny tid skulle jag vilja säga. Han går dagtid varje vecka nu (07.00-15.38), och då behöver vi ställa om oss helt. Klockan är ju bara 19 i New York nu.

Håller även på att förbereda blogginlägget om New York så snart, snart kommer uppdatering om den :). Skall även framkalla en del bilder från resan och även förstora upp att ha på väggen! Kul kul kul. Längtar att få lämna in cdskivorna!

Nej nu blir det antingen lite spel eller så blir det läggdags. I vilket fall som helst så skall jag ta och borsta tänderna nu.
Tjingeling!


Hemma i Sverige!

Ja nu är vi hemkomna till Sverige igen då efter en veckas semester i the big apple, New York. Jag skall ta och skriva om veckan och lägga upp massa bilder men nu är vi alla så trötta (har varit uppe sedan torsdag dag om man räknar svensk tid och har bara slumrat lite sedan dess). Nu är klockan snart fem och vi pinar oss för att inte somna haha. Vissa stunder är det riktigt jobbigt sedan går det över en stund. Men jag har bestämt mig för att inte sova innan åtta i varje fall!

Men jag kan ju skriva att veckan har varit helt underbar! Vilken underbar stad, ja det må jag säga :). Nu skall jag mysa lite med Ebba framför tvn som jag längtat efter så. Ebba alltså, inte tvn. Tack
Maria och Freja som hade Ebba veckan vi var borta!

Oj nu är jag supertrött! uppdatering lovar jag senare. Har iallafall kommit så långt att jag lagt in alla ca 460 kort på datorn :)

Och så får vi ju önska alla en trevlig helg!

From NYC

Hello dear people!

Sitter har pa hotellets dator en stund pa morgonen (07.27 lokal tid) och snart skall vi alla bege oss upp till central park for att strosa runt. Det ar stralande sol men lite halvkyligt.

Dessa dagar har varit underbara! Vi har strosat runt vid time square, akt guidbuss runt manhattan, shoppat i en av varldens storsta varuhus pa tio vaningar, varit upp i rockefeller center, kakat massa god mat och ja manniskorna ar verkligen vanliga har! :) pa 19 km lang yta och 4 km bred pa bredaste stallet befinner sig 2-3 miljoner manniskor varje dag, 1,5 milj bor redan har. Tempot ar sa harligt :) Full fart hela tiden och det kanns ibland som att man verkligen befinner sig i en film! ca 85% av alla bilar bestar ocksa av taxibilar, ja de finns overallt och ar ett billigt och smidigt satt att transportera sig har pa. Men vi tar tunnelbanan :) Pa mandag, tisdag och onsdag har vi planerat att vara i lower Manhattan, alltsa besoka china town, little, italy, soho, noho, greenwich village, ta farjan over till staten island och promenera over Brooklyn bridge. Sedan skall jag besoka ett stalle som heter south street seaport, dar en av alla victoria secret affarer tydligen skall ligga. Just den affaren skall ha det senaste inom badmodet och da maste man ju dit!

Nej nu skall vi gora oss klara for en formiddag i central park, hoppas alla ni haft en riktigt trevlig pask och fortfarande har det! Forovrigt har amerikanarna ingen dag som heter annandagpask.  Det kanske ni inte visste eller sa gjorde ni redan det?:)

/Ann-Charlotte

New York!!!!

Ja nu är det äntligen dags! :) Imorgon runt 14.30 tiden åker jag med Simon och hans föräldrar ner till Arlanda. Där skall vi övernatta på hotell Ibis en natt för att sedan på torsdag förmiddag ta planet som tillslut landar i New York. Jag har varit pirrig, nervös, energisk, superglad, förväntansfull, sprallig och ja allt som hör till innan man skall resa i över en vecka nu. Resfeber kanske? Absolut! Men en skön och rolig sådan :) Jag vet inte hur jag skall tacka Simons föräldrar som bjudit med mig på denna oförglömliga resa! :)

Dessutom är det premiär för mig att åka utanför Europa. Bara en sådan sak! Och att få resa från Arlanda, bara en sådan sak! hahaha. Nej nu längtar jag som en tok, och vill att det skall bli onsdag :) 

Har även med många om och men bestämt outfiten till flygresan. Motiveringen lyder: Skönt men ändå fint. Och resultatet blev:

Jag skulle aldrig kunna sitta i tighta jeans så många timmar så en stickad vit/gräddvit klänning, med gråa strumpbyxor och tygskor blir perfekt en sådan lång flygtur hoppas jag :).

Nej nu skall jag måla om naglarna med lite färg, sedan ut med Ebba och efter det checka om det finns nå mer man kan packa annars blir kvällen lugn :)

Eftermiddagsfika

Hela förmiddagen spenderade jag, Simon och Ebba utomhus sittandes utanför huset med tidningar, New Yorkboken och jag läste lite i svenskauppgiften som jag snart skall börja med. Ebba strosade runt, låg och spanade och verkade tycka det var jättehärligt att få vara ute. Efter att ha suttit där i nära två timmar gick vi en promenad med Ebba och sedan gick jag och Simon och handlade på ica. Bl.a. grejer till middagen ikväll. då skall vi nämligen göra potatisgratäng och steka fläskfilé som nu ligger och gottar sig i vitlöksmarinaden, nam nam!

Efter handlingen åt vi lättare lunch och tog sedan en fika med glass och läste tidningen.


Nu skall vi fixa lite ärenden, bl.a. sätta upp oss i bostadskö, Simon skall söka högskola m.m. Och ikväll blir det en lugn kväll framför tvn opch robinson såklart hihi.

Akustiskt, javisst!

Meeeeeen nu kan jag inte sluta att tjata om det. Vilket jävla väder :) Jag och Simon tog en morgonpormenad med Ebba vid 9 och alltså, jag hade linne och min tunn tunna vårjacka på mig och det var nästan pustigt! Idag blir det till att vistas mycket ute och ta en långpromenad. Sitta i solen och läsa lite och äta glass. Självklart idag. Hihi.

Jag måste lägga ut en mycket bättre version av Måns Zelmerlöfs Hope&Glory. En akustisk version. Akustiska versioner tycker jag i vissa fall kan var mycket bättre än orginalen. Så härliga på något vis.

http://www.youtube.com/watch?v=RkR7LYHPQzU

Lyssna och enjoy :)

Eftersom jag ännu inte är teknisk nog att veta hur man lägger youtubefilmerna på bloggen, så hoppas jag länken duger och att man kommer rätt. Varför skall man vara så oteknisk ibland? haha.. Tittade på "dela" inne på youtube men hittade bara länkar till bl.a. facebook, my space osv, men inte till blogg.se. Har ni lust att berätta hur det går till, lämna en kommentar.

Nu har precis första koppen med kaffe slunkit ner. Skall plugga en stund och sedan skall vi ut i det fina vädret :) Jag har också kommit på att hundägare är ett väldigt vänligt folk. Ebba skäller gärna på andra hundar, troligen eller det är väl av osäkerhet. Jag frågar gärna den andre hundes ägare om hundarna får hälsa och det går de gärna med på. Vissa släpper vi så de får leka :) Det är verkligen jättesnällt!

Nej nu borsta tänderna, sedan evolution. Kämpar med den sista frågan nu. En bred fråga som handlar om Evolutionsteorin och vad det finns för bevis.

God förmiddag härliga fredag

Vilken underbar dag! Och dagen blir inte sämre av att vädret är helt fantastiskt! När jag gick ut med Ebba imorse tog jag med vantarna ifall det skulle blåsa och vara lite kyligt men när jag kom ut möttes jag av en typ sommarvärme, alldeles ljummen :) Åh underbart att vi går mot ljusare och varmare tider. Jag förstår verkligen att människorna vaknar upp ur sin koma på våren. Våren ger en verkligen energi, vilken är supertoppen.

På förmiddagen hade jag svenskalektion och där hade vi även lite betygprat. Läraren vi har nu är gravid och nästa vecka skall hon gå hem och vara mammaledig resten av tiden och vi kommer ha en ny lärare, så idag fick en enkild planering om vad vi gjort och hur vi låg till och jag blev chockad positivt. Svenska tycker jag är svårt, iallafall att skriva rätt efter alla skrivregler. Behöver tänka på huvud- och bisats i meningarna och det skall jag lägga vikten på nu det sista som är kvar. Nu skall jag, Simon och Ebba snart ta en liten promenad, skall bara hänga upp det sista av tvätten. Nu behöver det tvättas inför USA :) hihi.

På eftermiddagen skall jag och Ebba till viksjöfors och hälsa på Maria och Freja. Vi skall ta en promenad med hundarna och plugga matte, ja vi är faktiskt duktiga att plugga lite varje gång vi ses, bra vana! :) Nej nu är de två maskinerna klara och dags att hängas upp på tork.

Ha en jättetrevlig fredag! :-)

Hundinlägg :)

Idag har det varit en jätterolig och fullspäckad dag med massa roligheter! På förmiddagen var jag till skolan och gjorde nationella skriftligt prov i svenska b och höll på i drygt fyra timmar. Sedan var jag hem en snabbis och tog på mig mys/promenadkläder och packade om väskan med matteböcker och jag och Ebba begav oss sedan till Maria och Freja. Först tog vi promenaden i ett helt underbart väder. Det var solsken, svag halvkall vind och vad är vantar förnågot? Idag kunde de faktiskt slänga sig i väggen :). Åh det var så härligt att gå och tjöta och hundarna strosade omkring och njöt även dem av den friska luften!




Efter en långpromenad var hundarna istället för trötta väldigt busiga när vi kom in hihi. Ja de är för sköna! :)



Efter promenad räknade vi lite matte och lagade sedan en jättegod krämig färsrisotto Maria hittade recept på i en av hennes böcker. Ett recept jag skall ta och laga många fler gånger. Supergott. Alltid lika roligt att få nya maträttetips! På kvällen blev det ännu en liten promenad med hundarna och mycket prat. Sedan tittade på vi på sjukhuset och du blir vad du äter, drack te och åt Marias hemmabakta sockerkaka, nam nam! Runt 21.15 tiden begav jag och Ebba begav oss hem till Edsbyn igen. Åh vilken dag det varit :) Direkt jag kom hem ringde jag även mamma som berättade att hon hade försökt få tag i mig hela dagen utan att jag visste det (vi har förmågan att ringa varandra samma dag utan att vi vet om det, är inte det lite knäppt? :)).

Freja var kelsugen på kvällen när vi tittade på tv :).



Nu skall jag krypa ner i sängen och ta och läsa en stund.

Nationella prov, del B

Hej bloggen och kära läsare!

Ja nu sitter jag här med en kopp kaffe, och lånar återigen Simons dator då jag ännu inte knäppt på min. Skall nämligen snart iväg till skolan där det väntas nationella prov idag, skriftligt. 5 timmar skall det hålla på varav en halvtimmes lunchrast 11.30. Nu var det cirka två år sedan jag gjorde detta sist och jag kommer inte ihåg var det var för typ av text jag skrev. Om det var en debattartikel, essä, ett brev, eller kanske en krönika? Hm.

Iallafall skall det bli intressant och jag ser fram emot att sitta där och skriva om en speciell uppgift. Som sagt är området engagemang och påverkan, vilket är ett jättebrett område och dessutom intressant! Jag kommer inte ihåg hur det var upplagt men helst vill jag skriva en krönika. Känns lättast så, eller ett repotage. Åh nu börjar det sprätta i fingrarna på mig. Vill börja skriva!

Man har på sig till klockan 14.00 att skriva klart, men jag kommer inte ihåg om man fick gå tidigare om man blev klar, men det har jag för mig att man fick. Iallafall skall jag och Ebba hem till
Maria och Freja i Viksjöfors på eftermiddagen. Där skall vi ta en långpromenad med hundarna. Sedan är jag bjuden på färsrisotto snälling! (om det stavas så) och sedan blir det endel nyttotid med matteräknande också. Ja så är dagen planerad idag. En rolig dag :)

♦Hoppas ni får en trevlig onsdag, och god morgon på er vart ni än befinner er! ♦