Nordby

igår var jag, mamma, jessica och Simon på nordby köpcentrum somt impuls ligger en bit från Strömstad, inte alls långt från norska gränsen. Det var inte alls planerat att vi skulle åka, utan mamma fick inpuls att åka dit :) Så vi kom inte iväg förrän klockan 1 och jag körde. Vi passade även på att ta med GPS:en så vi skrev in HÅBY (mamma tar alltid fel på Nordby och Håby), så vi körde mot det. Visserligen ligger Håby på väg till Nordby men när vi svängde av E6 efter munkedal så började vi undra.. Mamma sa: Åh vad fräckt den här vägen har jag aldrig åkt. och då hade vi ca 7 mil kvar. Men när vi såg flaggan på GPS:en så insåg vi att vi skrivit fel haha, så jag körde in på nästa vändpunkt och mamma tog en rökpaus medan vi andra skrev in det rätta målet, alltså "Nordby" hahahaha! Det var lite kul :) Framme 14.30 och började shoppa. Jag hittade inget annat än godis hihi :P Syrran fick köpt sig en svart fin klänning och mamma ett par jättesköna gympaskor. Simon en stickad tröja och alla gemensamt: Lösgodis :P
runt 18 tiden skulle vi gå och käka mcdonalds innan vi åkte hem men guuud vilken kö! När vi väl fått våra meal ville mamma ha kaffe men hon sa: "Aldrig i livet att jag ställer mig i den kön för en kopp kaffe!". Då tyckte vi lite synd om henne med tanke att hon varit kaffesugen sedan vi anlände.. stackars mamma :) Hemma igen, hör och häpna klockan 21 haha, men vi tog det lungt på vägen hem och en annan större väg p.g.a den halka vi blivit varnade för.
Efter det startade vi upp monopol, kul kul kul! Jag och simon åkte ut först och då var det mamma, pappa och Jessica kvar. alla låg relativt lika och ägde ganska jämnt fördelat :) 02 på natten spelade de fortfarande med då orkade jag knappt hålla ögonen öppna så jag gick och la mig.
Jättetrevlig dag! :)

Idag är det nyår och jag har nyss käkat frukost och ska nu ta mig en lugn kopp kaffe :) Ha en jättebra dag! Det ska jag ha :) hihi
/Lotta


Göteborg

Igår åkte jag, syrran och hennes vän hampus ner till Göteborg för att shoppa! :)
Vårat första stop var i Bäckebol där jag ville leta efter desperate housewives säsong ett. Av en liten slump när vi hade gett upp hittade hampus en onoff butik på vägen ifrån bäckebol. Vi stannade där och visst fanns den där hihi. Äntligen! Så som man letat :) Sedan åkte vi vidare och ställde bilen på hiingen för att sedan ta stadsbuss in till stan. Där var det grmyt mycket folk men kul var det!
Klockan 13.17 skulle Simon ankomma till Göteborg, då han åkt tåg sedan 06 på morgonen från Edsbyn.
Han var shoppingsugen så vi skyndade ner för att lämna väskor och fortsatte direkt in till Nordstan för att handla :)
Han hittade dig lite snygga kläder! Men jag var tvungen att spara resterande av min lön så fick nöja mig med boxen som jag hemskt gärna velat ha :)

Idag har det varit en städdag då Simon fick mig att rensa alla mina gamla saker som stod i flyttlådor numera sedan jag flyttat upp till byn. Han och jag hjälpes åt att rensa och tillslut blev det 6 soppåsar fulla med gamla saker som ska slängas på tippen. hjälp, hade ingen aning om att jag hamstrat på mig så mycket men vad skönt det är nu när allt är borta!
Nu ska jag strax skjutsa in mamma och se om jag kan få tag i hårfärg (utväxten är inte så snygg längre..), tänkte även köpa en frisyrtidning för jag vill göra något nytt med mitt hår. hm får se.. ska tänka!
/Lotta

Shopping i Uddevalla

Igår på annandagen stack jag och syrran till Uddevalla, Torp efter att vi lämnat mamma på jobbet.
Där var det mer än packat med folk så man fick trängas till nästan max kändes det som. Vissa butiker som Gina Tricot gick knappt att gå in i och kom man väl in så var det bastuvarmt. Men både jag och syrran fick hittat oss lite grejer i mellandagsrean :) Jag köpte mig en Fred Perry svart stickad tröja inne på MQ och en grön skjortklänning inne på Veromoda faktiskt :)Det för 700 kr tillsammans! Väldigt nöjd med mina köp hihi! Syrran köpte sig tre par linnen inne på MQ och Gina, leggings och hon även en skjortklännig (fast svart) inne på Veromoda :) Hon var ute efter ett par joggingskor men avvaktar till vi åker till Göteborg imorgon, fredag , längtar!
Fick även träffat en klasskamrat, Charlotta som jag inte träffat sedan i somras då hon och tre till underbara kamrater kom upp till Edsbyn och hälsade på! Efter den intensiva shoppingrunda avslutade vi med att gå till McDonalds för att käka men där var ÄNNU mer folk, så vi tog med oss vad vi beställt och gick till bilen och åt istället.. :P.
Kom hem efter tre någon gång och strax efter att vi kommit hem åkte jag syrran och lillebror Rickard och hämtade mamma som slutade klockan 16 på konsum. På kvällen blev det ytterligare en dag med julmat och efter middagen började jag att slinga håret på syrran Jessica :)
Efter det såg vi alla på Crocodile Dundee som gick på tv. Har sett den några gånger och tycker fortfarande den är lika bra!

Idag jobbar mamma och pappa har åkt till uddevalla, biltema för att köpa lite bildelar till min bil. Åh älskar mina föräldrar så! Glad att mamma slutar tidigt idag så att man kan umgås :) Och gud vad snäll pappa är. Han gör allt för oss barn! åhh vilka föräldrar! väckte Rickard vid tio så nu sitter söta han och tittar en släng på tv. Han har ont i halsen den stackaren.. Nu får jag återgå till honom. och då blir det frukost!
/Lotta

julklappar :)

idag har det varit en riktigt lugn och slappar dag. Micke och Linda åkte hem på eftermiddagen och sedan har det inte hänt så mycket. Har slappat framför tvn och ätit julmat idag med hehe.
Ikväll klockan 20.00 blir vi bänkade framför tvn då vi skall titta på piratesof the carribean 2 :)

Igår var det julafton, en riktigt mysig julafton måste jag säga!
Vi firade hemma med familjen, mormor och ca klockan 14 kom morbror Micke och Linda. Då började vi förbereda julmaten, såg på kalle anka och efter det åt vi. Gud vad gott det var! åt köttbullar, prinskorv, inlagd sill, älgsylta, ägghalvor med räkor på, julskinka m.m och såklart julmust till :) Grebbestads julmust, gud så god den är!
Efter mat och diskning började julklappsutdelningen och iår var nog julklapps rekord hihi.
Jag fick: Ljushållare och värmeljus, self-tanning spray, GPS, kosta boda skål, Desperate housewives säsong 2, plattång, monopol med visa kort, två orkidéer, tvål med bodylotion och duschgel, trisslotter, 2000 kr i shoppingpengar hihi och 500 kr på ikea till mig och Simon :) Hjälp vad mycket underbart kul man fått! så man storknar. hihi. Vilken nysig julafton med familj och släkt :) Senare på kvällen blev det monopolspelande och fy vad roligt monopol är :) Coolt med morderna grejer då vi hade visakort och slippa fippla med pengar hit och dit :P haha! roligt smart spel :)
Ne nu blir det ut och se vad de andra gör. passa på att umgår nu när man är hemma och hälsar på :)
/Lotta

Julafton

Idag är det julafton och jag har precis vaknat ( 08.50, piiiiip).
Jag kan inte riktigt förstå att det är julafton idag :) haha! Vad man längtat hihi.
Och att äta julmat, oj hjälp vad man längtar! Sitter redan och börjar bli vrålhungrig på julmat, haha!
Vilken mysig dag :)
Jag ska snart käka frukost och sedan ta en härlig julaftonsdusch och göra mig iordning. sedan ska man bara njuta av dagen :) hihi.

Julmarknaden igår på liseberg tyckte jag var jättemysig, precis som man hade förväntat sig, med småbodar och lite karuseller. Även om det inte fanns en snöflinga på backen (förutom den konstgjorda skidbacken :P) så fick jag en jättemysig julstämning. Där åt man brända mandlar, knäckeäpple åkte nyckelpigan med Rickard och såg renar och tomtar :) Vi var där mellan 17.30 och till det stängde 20.00 och det var jättefint då det var mörkt och man fick se alla tända ljus! Otroligt fint! Efter det åkte vi och käkade på mcdonalds i bäckebol och sedan åkte vi till morfars grav i lundby i göteborg. Vad fin familjegraven var med tända ljus och fina kransar! Åh jag blev så glad att äntligen få hälsa på honom. Har inte gjort det sedan han dog för nästan sex år sedan. Blev även nyfiken på att läsa på vår familjegrav vilka som var där och det var 7 personer hittils, bl.a min gammelmorfar och hans hustru, hans syster och hennes man och så derar storebror som dog, bara 8 år gammal. Då fick jag nästan tårar, usch stackare! Men jag vet att de vilar i frid nu :)

Vill hälsa God Jul till morfar där uppe i himlen och jag hoppas du har det fint där och lever gott!
Hoppas du hittat massa fina vänner och är lycklig :) Oj vad man saknar dig! och vår frimärksssamling vi hade, gud vad vi älskade att sitta med vår samling, och vad du lärde mig!
Ne får hälsa en riktigt GOD JUL till allesammans! Nu blir det julefrukost :)
/Lotta

Dan före Dopparedan

Idag är det söndag den 23 december och även drottning Silvias födelesedag så man får väl vara snälla och säga grattis :) Det är även fjärde advent och det betyder att man får tända sista ljuset på adventsstaken och att det bara är 1 dag till julafton, oj :)

Idag ska jag, min familj och mormor ner till Göteborg, Lisebergs julmarknad och kika runt lite. Det ska bli jättekul och jag har en del förväntningar :) Har aldrig varit där men läst om det och fått en mysig bild av att gå där och se alla stånd som säljer alla möjliga saker.
Vi ska även julstäda det sista hemma för det är där vi kommer att fira jul hihi. Hemma med familjen, mormor och med morbror och hans sambo Linda :)

Vill även tala om att julköttbullarna igår smakar jul! Det gick inte att hålla sig när vi stekte dem igår så det slank ner en och annan köttbulle då och då.. Det går inte att beskriva smaken för hemmagjorde köttbullar är nästan heligt goda! Oemotståndliga helt enkelt :)

Ne nu blir det frukost med stureost, blutsaft (fick i fredags reda på att jag inte får bli blodgivare p.g.a mitt låga järnvärde så mamma tipsade mig om något hon drack under sin graviditet) så nu får jag dricka blutsaft (gott) varje morgon efter frukosten, och efter det blir det en kopp kaffe :)
/Lotta

hej och hallå :)

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen men nu kan det ändra sig. Sitter nämligen hemma i Ödeborg nu och inviger den laptop jag köpte för några veckor sedan och som min snälla far tog hem och fixade till :) Han installerade allt som behövdes och gud vad många kul program! haha. Som sagt är jag hemma i Ödeborg hihi och hälsar på min familj under jul, nyår och trettonhelgen. Gjorde en bilresa hem igår, start från Edsbyn. Simon började jobba 05.48 och skulle gå upp vid kvart i fem så jag hänka på upp åt frukost och gjorde mig färdklar medan han gjorde sig arbetsklar :). Bilresan startade 05.40 då jag fick skjutsa simon (råka bryta sönder cykellåset när han skulle få upp det och cykla till jobbet), men så blev det icke. Han kom tillbaka till bilen där jag stod och packade in. Han hjälpte mig och sedan skjutsade jag honom till jobbet. Sedan började bilresan, 05.45, piiip!
Det började sådär då jag inbillade mig mitt ute i skogen vid 06.15 tiden att ena hjulet på bilen satt lite konstigt. Försökte få tag i mobiltelefononen som hade ramlat ur sin plats. Fick panik! stannade bilen och letade igenom hela bilen efter mobilen. hittade den inte... Gud. Jag satte mig på förarsidan och försökte lugna mig lite och efter ett tag fann jag den. PUH vilken lättnad. försökte ringa pappa men jag hade ingen täckning där ute i den kolmörka skogsvägen 06.30 på morgonen. jag var lite rädd faktiskt. Åkte iallafall vidare i hopp om att få lite täckning. Jag inbillade mig fortfarande att ett hjul på bilen satt konstigit då jag tyckte bilen uppförde sig lite slingrigt på den snöiga vägen. Kom ihåg att jag skrev den snöiga vägen. Efter att jag kört en bit fick jag iallafall lite täckning på mobilen och ringde pappa 06.40. Jag stannade bilen och han sa åt mig att hämta verktyg som låg där reservhjulet ligger. Naturligtvis hade jag massa packning i skuffen så innan jag fick ur verktygen, men jag fick ut dom iallafall, det var det viktigaste :P. Han sa åt mig att känna på alla fyra muttrar så att de satt fast och det gjorde dem. Han bad mig även att titta så att däcken såg nogrlunda lika ut med luft och jag blev även tillsagd att skaka och ruska på dem. Alla kändes lika stabila, så jag tackade pappa som jag även väckte (men tur var det för han skulle upp och jobba) hehe. Vet ni vad det var förnågot då jag inbillade mig att ett hjul uppförde sig lite konstigt? Snön/isen på vägen gick sönder under bilen då det blivit plusgrader, hahahaha! det var bara det som gjorde att bilen kändes lite ostabil. hjälp vad lättad jag blev. Åkte sedan vidare och var framme i falun runt 8 tiden på morgonen. Där tankade jag fullt och åt lite frukt och drack kaffe i bilen, sedan var det dags att åka igen. På vägen blev det kallare och kallare och nere vid Ludvika var det -13 grader, brrrr. Min framruta blev ju smutsig efter alla bilar och lastbilar som man möter och kör om eller som man själv kör om, så jag försökte göra rent och försökte spola den ren då ena torkabladet gick sönder. det bara flög av en bit av det ena yttersta bladet och jag tänkte neeej! Min ruta blev bara smusigare och smutsigare och torkabladet fungerade inte så jättebra haha. Stannade vid nästa tappstation och ringde pappa (igen) då han sa till mig att gå dit där luft/vatten står. där fanns en hink att göra rent rutor med och hjälp vad ren framrutan blev! Tack igen pappa :) Men jag hann inte köra länge innan rutan blev lika smutsig igen så jag fick stanna på en hel del mackar och göra rent framrutan på hemvägen, men det gjorde iförsig inget :) haha! Stannade i Örebro vid en tapp och gjorde rent framrutan. passade även på där att käka lite lunch på en korvmojj. Åt en grillad med mos, mums! :) åkte vidare därifrån när klockan var 11 och dönade nästan raka vägen hem sedan (fick ju stanna på några mackar på vägen haha) och kom hem 14.30. Det var den roliga resan :) Det var så härligt att åka och lyssna på musik och se fina ställen på vägen :) I Örebro slutade även solskenet och snön helt. Och det var något pappa sa till mig i telefon " i Örebro slutar snön". Sedan sa jag, här är det sol och solen lyser så starkt att man knappt ser vägen. pappa sa: " jaså här är det grått, det blir grått efter Örebro", och tror ni inte att det blev det också hahaha! Lite komiskt tyckte jag :) Men han är en som måste hålla koll på vädret då han jobbar utomhus och är beroende av att se vad som för väder de väntar oss. Som igår då han skulle gjuta.

Jag tyckte iallafall att resan hem var den mest spännande hemresa med bil jag gjort hittils hehe.
Nu ska jag kliva upp och senare idag blir det köttbullestekning och prinskorvar :) Inte långt till Julen nu, wiiiiiiie!
Hoppas alla får en bra julhelg! :)

Svensson Svensson

vill börja med att tala om att det programmet är kung! går absolut inte att missa bara sådär! Man kan säga att det är typ min heliga stund på dagen haha. man sitter och njuter och skrattar, härligt tycker jag :)

Ne nu var det även ett tag sedan jag skrev sist, men det har inte hänt så mycket heller för den delen.
jobbar som vanligt. Förra veckan vart det övertid måndag, tisdag och lördag så efter den veckan var man rätt slut och längtade efter att sova lite längre på söndagen! och det uppskattade man verkligen kan jag tala om :) så skööönt och efterlängtat.
För två helger sedan åkte jag och Simon buss och tåg till Gävle för att handla lite julklappar, och det hittade vi :) hittade även lite till oss själva som man inte kan undgå.. jag hittade mig ett par vinterstövlar, ett linne på H&M, en myspysoverall att slappa i på intersport och även lite sockar där. hm tror det var allt om jag inte minns fel. alltid kul att fylla på garderoben lite :P

Idag vaknade jag och simon runt halv tio och guuud så skönt att sova längre än 05.40 som man annars brukar gå upp under veckodagarna. Vi kunde gå upp i lugn och ro, tända adventsljusen och käka god och lugn frukost tillsammans och läsa tidning. Härligt säger jag :)
Idag har vi även tagit en promenad i det kalla men jättefina vintervädret. varit ca -10 grader idag som det även varit de senaste dagarna här i Edsbyn.
Nu på kvällen är Simon och hans far på julbord på hotellet här i byn, och du vad gott med julmat :) eftersom att inte jag ska på julbord iår (allmoge har inget) så gjorde jag mig ett eget litet julbord i lägenheten med lite festligheter :)
potatis, ägghalvor, prinskorv, köttbullar, rödbetsallad och såklart julmust till. MUMS :) Just ja vi får jultallrik på torsdag, ska bli spännande vad som finns på den :)

imorgon ska jag ta upp min rosa resväska som ska packas med massor av kläder. Bilen skall även fyllas med julklappar då jag ska bila hem till Ödeborg på fredag :) Det är iallafall tänkt så om inte vädret säger någonting annat.
stannar hemma under jul och nyår fram till den 6 januari då julledigheten tar slut och jobbet börjar igen :)
28 dec kommer Simon ner till ödeborg och hälsar på min familj :) var i somras på semestern han var där sist hehe.
Nu blir det lite tv time för min del, ha det gott alla!