29 februari

Hej och god eftermidag på er! Det är helt underbart väder ute och idag slutade jag och Sofia plugga i skolan kl 14. Det resulterade i att jag, Simon och Ebba tog en långpromenad och är nyss hemkomna. Helt, helt underbart! Njöt av varje sekund utomhus. Det känns som att våren har kommit trots att vi endast är inne i februari än.

De senaste pluggdagarna har varit intensiva. Dom har börjat tidigt och slutat sent på kvällen. Därav var promenaden denna eftermiddag extra härlig! hihi.

Nu blir det lite matlagning, potatis- och purjolöksoppa, mums! Efter maten åker vi till Överby och möter upp min familj som är påväg dit nu. Fortsatt trevlig onsdag på er :)

Här kommer någon bild från vår helt galet sköna långpromenad!

 

Vilket väder!

Jag blir helt tokig, sprallig och positiv när vädret är såhär underbart! Älskar det. För en liten stund sedan inveg jag och Ebba balkongen :) Det var jätteskönt att sitta ute med nyllet i solen. Ebba älskade det också lika mycket som jag.

Nu har jag och Simon slängt i oss lite lunch och alldeles strax är det dags för en promenad i det härliga vädret. Jag blir tokig av att vara inomhus. Dock måste jag börja plugga efter promenaden och idag skall jag ta tag i det som kallas koncernredovisning.




Pluggdag!

Hej och god morgon/förmiddag på er! :) Efter en kopp kaffe med chokladsmak och skummad mjölk till så är jag redo för en dag full med läsande, funderande och tålamod. Idag skall vi (jag och Sofia) ta tag i våra kurser (externredovisning C och interredovisning C) och komma igång på riktigt. Nu är det trots allt bara 4 veckor kvar till tentaveckan och tiden går jättefort.

Ebbas traditionella sovställningar - på ett ryggstöd. Det ligger i blodet då hennes förfäder låg på murarna i Tibet ;)


Vecka 7, 2012

Hej och god eftermiddag på er! Helgen var superbra som den alltid är hemma hos familjen. Jag och Ebba åkte dock hem till Trollhättan igen i måndags då det fanns ytterligare ett fel på bilen som Andreas på verkstaden upptäckte. Så nu har han svetsat ihop vårat avgasrör och även byt en lambdasond. Den absolut bästa verkstaden jag varit på någonsin och den enda pappa litar på. Idag 14.30 hade vi tid hos bilprovingen och vår lilla peugeot gick igenom utan anmärkningar. Så härligt! Nu har vi iallafall ett år till framför oss och vi hoppas att vi slipper att besöka någon verkstad de kommande månaderna, helst året.

På pluggfronten har det varit lungt för min del i några veckor. Jag har kunnat jobba en del och dessutom vara en hel del ledig. Det har varit jätteskönt! :) MEN, nu blir det ändring på det. Halva tiden på kurserna har gått och vi har sju inlämningar, en miniuppsats, två salstentor och en muntlig redovisning att jobba med de kommande fem veckorna. Jag tror, eller är helt säker på att vi kommer att lära oss en hel del! ;)

Om en timma ska jag möta upp Sofia och sedan brummar vi vidare till Friskis och Svettis. Där väntar ett step1 pass, härligt!

Jag vill önska er en fortsatt trevlig onsdag!




Bild lånad från Google.


Familjehelg

Hej och godförmiddag fina ni! Om en stund åker jag, Simon och Ebba till min familj i Dalsland och stannar till söndag. Bilen skall på verkstad idag i Högsäter, imorgon blir det en tur till orust och på lördag skall jag jobba. Utöver det så ska vi alla bara njuta och umgås med varandra! Vill passa på att önska er en riktigt bra helg.

Såhär trött är Ebba på förmiddagarna efter morgonpromenaden :)


5 februari 2012

Hej och god eftermiddag på er! Jag har haft en kanonhelg. I fredags kom Sofia hit. Vi pluggade, åt pizza och på kvällen kom hennes syster hit till lägenheten och vi alla umgicks och spelade sällskapsspel.

lördagen (igår) kom Sofia och hennes syster hit under kvällen för att kika på melodifestivalen. Godis, chips och värmeljus var nyckelorden för gårdagen. Supermysigt! Idag söndag har jag och Simon haft en söndag precis som den skall vara. Sovmorgon och mycket inomhusmys! :) Men nu ska jag och Ebba möta upp Sofia och ta en härlig långpromenad. Vädret är mycket mildare idag (ca -5 istället för ca -15 som det har varit dom senaste två, tre dagarna), vilket gör att man blir väldigt promenadsugen :)

Önskar er alla en riktigt fin fortsättning på helgen.


Goddag!

Hej på er! :)

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Sedan dess har pappa hunnit fylla hela 45 år, jag har blivit godkänd på tentan i associationsrätt, vi har hunnit sova ett antal nätter i den nya sängen (den är jätteskön!), vi har hunnit fixa lite i lägenheten (vi har bland annat fått upp gardiner i burspråket som finns i vardagsrummet samt hängt upp nya gardiner i sovrummet), jag har köpt mig en ny mobil (den förra hade nästan gått och dött så det var välbehövligt).  

Idag är det en ljuvlig lördag. Vintern är verkligen här. -14, solsken och när jag och Ebba gick ut imorse så knarrade snön så härligt under fötterna :) Nu har vi precis städat lägenheten som vi förövrigt trivs jättebra i!

Nu ska jag ta en dusch, sedan hoppas jag på att plugga en stund. Jag hoppas motivationen håller i sig hela dagen :)

Jag vill önska er en trevlig helg!

Hundarna förra vintern