Grattis Maria!

Nu är det lördag, redan säger jag! Tiden springer iväg och imorgon får man redan tända det första ljuset i adventsljusstaken. Idag låg jag och simon och drog oss extra länge och har nu bara hunnit äta en härlig helgfrukost och siitter med varsin kopp kaffe vid varsin dator :P

Idag fyller
Maria 26 år, stort grattis till denna tjej! :) Ikväll kommer hon och hennes vän Lotta hit, ev. Jens och firar Maria! Senare blir det tranan, skall bli roligt då det var ett tag sedan man var ut sist :) Men vad skall man ha på sig? Alltid samma problem men i sista minuten blir det alltid tillslut bra. Klänning eller korta svarta shorts med lila strumpbyxor och pumps. Ja,det återstår helt enkelt att se, tranan blir det i vilket fall!

Nu blir det lite städning i lägenheten. Toan står först på listan!

Chao

Tågresa

Ja nu är det 18 dagar kvar till hemresan över jul. 16 december blir det en närmre 9 timmar resa ner till Kungsbacka där jag skall de sista 15 milen ta pappas bil hem till Ödeborg :) Pappa ville nämligen inte att jag skulle åka 55 mil hem i vintertid och jag håller med honom så denna gång blir det en mysig tågresa :)  Men så har vi ingen bil hemma då pappa jobbar i Kungsbacka under veckorna och mor, syster och mormor inte har körkort. Pappa var smart nog att komma på idén att jag kunde hoppa av i Kungsbacka för att sedan ta hans bil hem och han tar jobbarbilen. Smart va?

Har dock inte beställt hembiljett än då jag inte vet riktigt när jag skall upp. Vill stanna hemma så länge som möjligt och hälsa på. Trots allt är man ju hemmakär :)

Ikväll blir det plugg, plugg, plugg! Var inte förvånade om jag börjar skriva om första/andra världskriget eller mellankrigstiden här på bloggen! Jag lever i en historisk bubbla just nu känns det som haha.

Ja nu är det bäst man sätter fart för ikväll börjar "På Spåret" också med supersköna Oldsberg, vilket man såklart inte får missa :)


Julpynt

Nu är det hög tid att ställa fram sina adventsstaker, och göra allmänt julfint i lilla lägenheten. Började med att göra plats i fönstret både i vardagsrummet och i köket för var sin adventsstake och tog även fram juldukarna som först skall strykas, men det skall jag göra efter jag varit till skolan. Skall strax iväg och ha ett litet muntligt test av engelska boken jag läser. Eftersom det är komvux och vuxflex jag läser så har inte läraren så mycket att basera betyget på, så en ypperlig uppgift är att läsa en engelsk bok hemma och skriva en kort sammanfattning på engelska och göra en muntlig redovisning.

Efter skolan iallafall, då blir det julstök här hemma :) Men vi har tyvärr inga julgardiner.. Simon vill inte ha och jag vill ha. Två olika viljor :P Men skall småkika lite för skulle man hitta ett par jättefina så vinner min vilja :) Och dessutom är det nästan ett måste med julgardiner!

Haha ja det återstår att se, nu måste jag iallfall kvista till skolan and speak some english!

Onsdag morgon

Efter en morgondusch var jag så hungrig att jag nästan kuta ut i köket haha! Nu sitter jag här med två skinksmörgåsar och ett glas proviva, gott! Magen är nöjd :)

Idag skall jag kvista till
Maria och vid 9 skall vi ut och ta en promenad i vinterlandet :) Sedan blir det bakning och matteräknande!

Snart skall jag också beställa tågbiljetter hem, så snart jag vet hur det blir i skolan. Men det blir nog att jag åker hem 18 dec och stannar till runt trettondagen. Skall bli roligt att komma hem till familjen och hälsa på under juletider och nyår :) Det skall också bli mysigt att åka tåg för sedan jag haft bil har det varit att man tagit den. Man måste ju planera mer om man åker tåg men det är mysigt! sitta och titta ut genom fönstet, lyssna på musik och läsa lite på vägen. Åhhh :) Ja nu längtar jag efter en tågtur som luffar hemåt.

Nu blir det en kopp kaffe framför nyhetsmorgon, sedan föna hår och mental förberedning för att gå ut i kylan och sopa av bilen från snö :P Haha! Inte för att jag har ont av snö men på morgonen när man är lite småtrött är det extra extra kallt.

Boston Tea Party

Efter ett eftermiddagsskift med pluggande satt det fint med Boston Tea Party kl 22. Finns det härligare människor än Filip pch Fredrik? haha!



Nu är klockan snart läggdags, blir lite tv innan. Har även bokat tvättid till imorgon 11-16, härligt! Alltid lika härligt med tom tvättkorg :)

Godnatt folks!

Pluggarkväll

Hjälp försökte mig på att söka boplats på boplatsgbg.se, men det var så mycket uppgifter man läre kolla upp så det får vänta till imorgon. Måste ringa boplats göteborg själva angående årsinkomstuppgiften. Det står årsinkomst före skatt och jag har studiemedel numera som är skattefritt, tja måste fråga vad de vill ha för exakta uppgifter för de är många vill jag lova! men bra är det på det viset då jag förstår att en hyresgästsförening vill att man skall kunna betala hyran varje månad och sköta sig. Åter för försök imorgon :)

Snöandet håller i sig, likaså blåsten. Men blåsten har nog avtagit en del, känns det som. Ikväll blir det plugg, plugg, plugg! Historia står på schemat då det numera handlar om nationalismen, imperialismen, första- och andra världskriget.
Ja det är vad jag kommer att läsa om denna måndagkväll.

Idag fyller även faster Madeleine 22 år, stort grattis till henne! :)

Vädret!

Ja fyannemej för vädret idag. Blåser som tusan och snöar. Ännu mysigare är det då att vara här inne i lägenheten och titta ut i ruskvädret :)  Men mysigt är det med snö måste jag säga!

Nu blir det pluggning som gäller :) Innedag, absolut!

Bakning!

Efter en promenad till och hem från Simons föräldrar och god mat så fick jag nu ett ryck om att baka en banankaka :) Nu står den i ugnen och gräddas, mums mums!



Ikväll blir en lugn kväll med TV och bokläsning av den engelska boken "The Pearl" som jag hållt på att läsa (eller ja mest legat haha) i flera veckor. Måste ta mig i kragen och läsa ut denna bok snart för snart är terminen slut redan :)
Hjälp vad fort tiden går! Till veckan eller snarare till helgen blir det till att ta fram adventsstakar och julduk m.m. Mysigt säger jag!

Nu ska jag ut och titta till kakan! Sedan blir det kakätning framför Tvn såklart!

Söndag

Ja nu är det söndag förmiddag, härligt! Och fint är det ute också så om en stund blir det en promenad hem till Simons föräldrar där vi är bjudna på lunch. Trevligt skall det bli och så får man en perfekt promenad på dagen! :)

Nu blir det frukost för våran del.
Trevlig Söndag!

Bollnästripp

Ja om en liten stund beger jag, Simon och Maria sig drygt tre mil österut till hälsingestaden Bollnäs för att strosa runt där en sväng. Trevligt skall det bli :)

Har tagit en dusch, fönat hår och har nu käkat frukost och sitter med min hederliga morgonkopp kaffe. Igår fick jag en knäpp idé om att jag inte skulle dricka den där morgonkoppen eller en kopp kaffe resten av dagen heller för den delen, för att veta att man kan klara sig utan kaffe och inte vara "kaffeberoende". Det gick jättebra fram till eftermiddagen, kvällen igår  då huvudet började värka. Värkte ännu mer. Usch! Jag har aldrig haft sådan huvudverk överhuvudtaget och jag tycker synd om dem som har huvudverk då och då.. Jag har (vilket jag är glad över) aldrig huvudverk! Så vid 21 tiden efter doobidoo kunde jag inte stå ut så jag brygde mig en kopp haha! Och efter någon timma sådär så vart det bättre och jag slocknade som en stock vid 23.

Och jag har en fåfäng sambo! :) Han står framför stegeln och provar olika kläder att ha till Bollnäs :) Söt? Ja! Nu har han beslutat sig tror jag. Svarta jeans och en grå ziptröja! Nu skall jag börja till och sminka mig och klä på mig.

Innan jag gör det så vill jag tala om att jag är lite nervös. Det är jag alltid om jag skall köra och väglaget är lite ostabilt, vilket jag själv tycker är bra då man skärper sig och tar det lungt! Det snöar jättefint ute nu, så mysigt med snö :)

Ne nu blir det mascara och påklädning!
Bye so long!

Solsken och promenad

Ja just nu sitter man framför datorn med ett stort glas mjölk och lite frukost. Tittar ut och det är solsken :) Snön ligger kvar och defenetivt blir det en morgonpromenad idag! Även om det är mycket som skall pluggas nu (lite för mycket) så skall jag ut och ta en riktigt härlig promenad i det fina vädret :) Sedan skall jag handla för kvällens middag. För två veckor sedan bjöd Maria på en skitgod tacopaj och det är just vad jag skall försöka mig på ikväll!

Extra glatt humör blir man av att det är fredag och helgen är här, tänk så konstigt. Att ens humör stiger för att det är helg :) Inte mig emot såklart! Nu ska jag ta och borsta tänderna och klä på mig vinterjackan och ut i den friska luften!

Trevlig helg måste man ju ändå passa på att skriva nu :)

Vilka namn har man egentligen?

1.DITT ROCKSTJÄRNENAMN: (första husdjur & nuvarande bil),
Mimmi Volvo

2. DITT SKURKNAMN: (favorit glassmak, favorit kaka),
Chokladmorotskaka

3.DITT PILOTNAMN: (första bokstaven i förnamnet,Första tre bokstäverna I ditt efternamn),
Asve

4.DITT DETEKTIVNAMN: (favoritfärg, favoritdjur),
Gulhund

5. DITT TV-SÅPA NAMN: (Mellannamn, stad där du föddes),
Eva Göteborg

6.DITT STARWARS NAMN: (De tre första bokstäverna i ditt efternamn, de två första bokstäverna i ditt förnamn),
Svean

7. SUPERHJÄLTENAMN ("Den/det" + din andra favoritfärg, favoritdricka),
Den gul ramlösa

8.VITNESSSKYDDS NAMN: (mammas och pappas mellannamn),
Eva-Bengt

9. DITT NAMN SOM VÄDERPRATARE PÅ TV: (Din 5:e klasslärares efternamn, En stad som börjar med samma bokstav),
Fröjd Färgelanda

10.SPIONNAMN: (Din favoritårstid/månad, en blomma).
Juli Orkidé

11. SERIEFIGURSNAMN: (favoritfrukt, ett klädesplagg du har på dig nu + “ie” eller “y”)
Mango Stickatie

12. HIPPIE NAMN: (Vad du åt till frukost, ditt favoritträd)
Müsli Björk


Gör den ni med vettja om ni skulle vara rastlösa! :)

Snö :)

Nu är det så mysigt och fint ute! Det har snöat, ca två-tre cm och ligger jättefint på marken :) Man kan inte annat än att få vinter och framförallt julkänslor. Tycker det är jätteroligt med snö och vinter nu faktiskt! :) Har aldrig annars varit en vintermänniska. Då det blivit vinter har man liksom längtat till sommaren men nu, ja nu är jag helt såld i vintern och det mysiga! Tänk vad man ändras.. Ja man gör faktiskt det. Kanske kan man säga att jag mognat lite mer? :) haha!

Hade iallfall mattelektion nu ikväll. Snart klar med geometridelen, och kan t.o.m. hända att det blir prov imorgon eftermiddag då vi har två mattepass då, och det betyder att jag har en liten hemuppgift inom rymdgeometri kvar och är sedan klar med A kursen. Shohoooo! :)

Snart lär Simon komma hem från bandyn. Är nyfiken hur det gick :) Jag har inte gått på en match än, men skall bestämt gå när Kungälv, Vänersborg, Sandviken spelar sedan säkerligen några till.
Nu kom han :) 9-3 till byn sa han, kul kul kul! Dock inte tvåsiffrigt som vi trodde men nästan :).

Nu blir det lite inomhusmys innan det är läggdags :) Har klockan på 6.40 imorgon, längesedan man hade klockan så tidigt nu haha. Skäms lite! Men man skall passa på att njuta när man kan sova längre, så jag tar bara tillfället i akt.
Ne nu blir det TV en stund!


Tjejprat och pluggande

Nu är jag hemkommen efter en dag med matematik, fika och massa tjejprat hos Maria och Freja :) Trevligt var det!
Hade även samhällsprov inom ekonomi tidigare imorse, ett g prov.

Har precis käkat lite lunch/middag. Middagsmaten från i måndags som var hemmagjorda pannbiffar med potatis och brunsås. Gott var det :)

Ikväll är det mattelektion för min del och Simon skall på bandymatch, Edsbyn-Örebro. Simon tror byn vinner överlägset med tvåsiffrigt och då gissade jag genast på 13-2. Vet inte varför men det liksom bara dök upp. Se om det blir något sådant då :)

Ja det är min dag idag det haha! Skall nu sätta igång med politikarbetet som jag fick tillbaka i måndags för att utveckla lite mer för att få det betyg jag strävar efter. Ni vet den frågan jag skrivit här tidigare: " Kan sverige drabbas av att en stark ledare utropade sig till diktator?" och jag argumenterade såklart bara emot diktatur, såklart man läre ha med det som talar för att det skall kunna bli en diktatur också.. Haha! Ja, det är vad jag skall ägna mig åt nu innan mattelektionen.

Ha en trevlig kväll allihopa!


Ljuvlig lugn morgon

Ja nu sitter man här med sin müsliskål och bloggar lite på morgonkvisten. Har sovit länge flera dagar nu men idag var det otroligt skönt att stiga upp vid åtta. Simon´däremot klev upp så tidigt att jag inte ens la märke till när han var uppe (annars märks det rätt väl i vår etta) haha! ja han har t.o.m hunnit jobba i 2 ½ timma medan en annan sitter här rätt nyvaken. kl 9.05-10.25 är det mattelektion och sedan tänkte jag sitta kvar på skolan för att göra klart lite arbeten, iallafall naturkunskapen, geologi. Hållt på med det arbetet väldigt många veckor nu och nu på torsdag när vi ändå skall ha labbkväll så ska den in!

Tittar ut genom fönstret och hjälp vad mörkt gråa moln jag ser! men det är 5 plusgrader vilket känns varmt för denna tid på året i hälsingland.

Nu ska jag äta upp, ta en kopp kaffe framför nyhetsmorgon och sedan bege mig iväg till skolan!
bye so long

Städning!

Idag vaknade vi senare än senast. Rekord detta året tror jag bestämt! 10.50 slog jag upp ögonen och blev lite förvånad att klockan var så mycket haha. Sedan blev det frukost och morgonkaffe och efter det började vi med söndagsstädningen. Simon städade inte igår (han sköter damsugning) och jag var på städhumör så jag skurade av köksmöbler + lister från damm.  Åh man blir så glad av att ha det rent och det är också kul att städa! speciellt med radio i öronen :)

Bjuder på lite bilder från lägenheten. Tyvärr inte nya då jag glömde kameran hemma hos familjen haha! men vi har inte gjort något speciellt nytt :)




Nu ska jag plugga en stund! Bl.a. nationella prov i Eng A imorgon kväll.

Lördag

Nu är det snart lördagkväll. Redan säger jag. Dagen har bara flygit iväg men ännu är det långt kvar av dagen :) Idag sov jag och Simon länge! Ända till tio då klockan väckte oss. haha! sätter vi inte på klocka kan vi sova nästan hur länge som helst. Jag är glad att man uppfann väckarklockan! Måste vara en av de bästa uppfinningarna idag. Tummen upp för den!

Sedan vid tolv tog vi en promenad i byn och kikade även in en sväng på Erikshjälpen men kom ut tomhänta. På hemvägen handlade vi lite på ica och sedan började städningen för min del! Vår städdag är på söndagar men nu var jag på städhumör. Skurade lägenheten från topp till tå idag och nu luktar lägenheten rengöringsmedel :) Fräscht! Varm blev man såklart av städningen när man poppade P3 i öronen så efter städningen var det skönt med en dusch.

Ikväll skall jag och Simon promenera/cykla hem till hans föräldrar där vi är bjudna på mat ikväll. Alltid lika trevligt och gott :)

New York

Nu är det mindre än fem månader kvar till New York resan med Simons familj :) Åh det går inte att beskriva hur mycket man längtar dit! Vi kommer att bo på hotell typ mitt i mitten av Manhattan, nära till Empire state building, nära shoppingcentrat Macy´s och stadion Madison square garden och rätt nära central park. shohooooooo! :) Nu får det nästan ta och bli April! Men det är härligt att längta och göra allt man nu måste innan resan hihi. Jag måste iallfall fixa nytt pass annars är nog allt klart innan resan. tror jag iallafall. Längtar som tusan nu :)
Jag har inte varit utomlands så värst mycket, så det skall bli jätteroligt! Och att åka utanför Europa för första gången. Haha låter som att jag är insnöad men det är jag inte. Vår familj har liksom redan hittat sitt favoritresmål och står fast vid det. Bulgarien, Sunny beach. Sunny beach är ett ställe jag starkt tycker om! Har solen, havet, shoppingen m.m. det enda som är sådär där är maten, men förövrigt ett perfekt resmål om man vill ha sol, bad, shopping och uteliv för inte så mycket pengar!

Nu ska jag skjutsa Simon till bandyn. Edsbyn spelar mot Sirius ikväll, heja byn! :) Sedan åker jag vidare till viksjöfors för att vara med Maria och Freja. Vi ska fika och se på tv :)


Tvättdag idag

Nu är det fredag förmiddag och vi har precis käkat frukost och som vanligt har jag en kopp kaffe bredvid mig nu som jag nästan alltid har efter frukosten. Det är den koppen jag dricker på en dag, ibland en till på dagen men det är sällan. Tittade på "du blir vad du äter" igår och då var det sångerskan från fame factory som var med och drack mängder med kaffe! Usch då blev man lite avskräckt, men jag dricker såpas lite kaffe på en dag så jag fortsätter med min lilla morgonkopp :)

Idag har vi tvättid också 11-16, då det nu blivit några maskiner skulle jag tro. Iallfall är tvättkorgen över halvfull. Ska snart ta och sortera upp lite.
Det är härligt att tvätta då vi har en jättebra tvättstuga. Två maskiner, en torktumlare och ett stort torkrum med massa linor att hänga upp på. Ja och så är det fräscht där också för alla är duktiga med att städa upp efter sig efter varenda tvättid. Det är mysigt att tvätta och skönt är det också att få allt tvättat på en gång. alltså ta 4 maskiner på en dag så är all smutstvätt borta för någon vecka iallafall tills det är dags igen :) haha nog om vår tvättstuga.

Nu måste Lotta sortera lite tvätt!
Bye so long!

13 november

Denna veckan har Simon jobbat eftermiddagsskift vilket kan bli lite rastlöst ibland på kvällarna då man är ensam men det är ju på ett sätt bra för då pluggar man mer istället, såklart. Han slutar inte så jättesent 22.24 men ändå, det blir tomt. Jag är den som tycker om att vara själv ibland, men just nu saknar jag honom. En att titta på tv med och skratta med som vi ofta gör haha! Men vet ni? Imorgon har han tagit ledigt, han ville det och så är det bandymatch i byn imorgon kväll :) Roligt roligt!

Även idag lite värt att notera den 13 november, har jag och Simon varit ett par i 3 år och 3 månader. 3,3 liksom :) Det är länge för en liten ungdom. Jag menar man var en liten prick på 17 ½  år som fortfarande gick på gymnasiet i Uddevalla och Simon som nyss tagit studenten när vi blev tillsammans. Varenda lov åkte man upp och hälsade på och la även sina 5 veckors praktiker i byn :) Och han kom ner till västkusten mycket, så i två år lyckades vi ha distansförhållande men numera sambos sedan juni 2007. Kan ju inte heller säga annat än att dialekten här är underbart skön! Skanteru (ska inte du), örsker int, hänne och dänne, schön, nånstansch, du e, jag å, språker osv. allt de nu säger här i ovanåkers kommun :)

Ja här bjuds en bild från i våras/somras när vi tog en shoppingtur till Gävle och Valbo :)


Nu kan jag inte bärga mig med att slå upp matteboken och börja på sista delen, nämligen geometri! Konstig? kanske, men sådant stort intresse har jag för matematik. haha!

Frukt är gott! och nyttigt

Jag säger äntligen! Äntligen är rapporten i Linas händer, alltså mattelärarens. Åh väntar på spänning att få tillbaka den, såg att jag missat lite men det var inte nödvändigt då de mestadels tittar på uträkningarna men vill iallafall ha med det så tänkte lägga till det för min egen skull mest.

Nu har jag också precis käkat en riktigt mellanmålslunch kan man säga. Fil med müsli, linfrön och banan i + en satsumas och en kiwi, mumma var det! Slank ner så fort bara haha! Blev inspirerad då jag och Maria igår pratade och tittade i en bok om frukostar :) Ja ibland anstränger man sig lite iallafall med lite nyttiga frukter!

Nu ska jag sätta igång med läsandet igen, matten först sedan samhällskunskap!


Sol, härliga sol

Idag vaknade man upp till solsken, ja man kan ju inte annat än le :) Precis käkat en god frukost och sitter nu framför datorn och bloggar med en kopp kaffe bredvid, mumma!

Snart skall vi ta tag i disken och sedan ta och handla.
Trevlig solig dag! :)

Matematik

Ja som sagt var det mattelektion nu på kvällen. Tänkte göra klart rapporten där men så blev icke fallet! Haha herregud, tror jag inte haft så svårt för ett arbete som detta någonsin.. Satte mig vid datorn när jag kom dit (en riktig gammal haha) och började med att få en ny lektion i excel :) Väl behövligt! Efter en timme började jag på att göra en tabell och två diagram för att sedan kopiera in i arbetet i worddokumentet. Massa donande med att få det så bra som möjligt och en del ändringar i texten gjordes. När man donat i ca 1 timma och 40 min utan att spara, så kommer felrapportrutan upp, och när man klickar på "skicka inte" läggs arbetet ner som får mitt humör att prövas! Tur att man har tålamod, för det var bara till att börja om från början. Som tur är ligger exceldokumentet kvar nere i fältet bara att kopieras över igen till worddokumentet, men endå! Det tog ju massa onödig extratid och blev såklart inte klar ikväll heller. Tänkte ta tag i det imorgon igen och hoppas då på att få göra klart och skicka in rapporten :) Åh kommer vara så glad att jag tror jag skall fira när den är inne och de har accepterat den och man får gå vidare! Ja, det är vad jag hoppas på nu :)
Annars förutom detta så är matematik väldigt intressant! Alltid varit intresserad av matte och tycker om dess språk. Det är bl.a. därför jag kommer söka in på ekonomprogrammet på handels i Göteborg, att få jobba och analysera med siffror, om siffror, kring siffror!

Nu blir det ännu mer läsande, närmare bestämt ekonomiuppgifterna inom samhällskunskapen.

Have a nice evning!

Simning

Åh idag har varit en sådan där härlig, skön dag! Började med att stiga upp klockan 8 och ha lektion ju, sedan kom Maria och vi gick och simmade i 25 min, alldeles ett lagom simpass när vi båda inte är vana ännu :) Det här får bli en vana, en god vana! Kroppen mår sådär helt underbart bra efter lite träning. Måste träna mera! :) Vill börja löpa någon gång i veckan eller två och så funderar jag och Maria på att prova på pilates. Det såklart måste ju provas! Men man skall börja lungt och öka träningen succesivt, så kanke skulle börja med att simma en gång i veckan och löpa en, sedan såklart promenader emellan det. Skulle vara roligt om man kunde öka sitt flås igen och få tillbaka mycket kondition! Sedan är det ju viktigt med motivation, men bara man börjar så, det är alltid en start :) Ja träning blir det ivarjefall!

Nu är det lungt här ett tag, tänkte ta tag i samhällskunskapen inom ekonomiområdet, och mellan 18-21 är det matematiklektion på skolan om man vill som jag tänkt att gå på! Nu är det på tiden att rapporten blir klar och kan lämnas in. Nu ska det läsas om de konservativa, liberala och den socialdemokratiska välfärdsmodellerna!


Godnatt för dagen!

Nu är klockan sådär sent så man skall börja borsta tänderna och göra sig klar för en natt med ännu lite skönhetssömn som kroppen mår bra av! Imorgon skall jag upp samma tid som imorse alltså vid åttatiden. Är lektion mellan 9.05-10.05 och sedan kommer Maria förbi, för vid 11 tiden drar vi oss till badhuset för att simma :)

Funderar på att läsa innan jag somnar men är ganska trött. Får se efter tandborstningen, hinner ju tänka en del under den :P

Godnatt allesammans!


Tisdag

Hemkommen sedan en stund sedan. Har hunnit packa upp och var så trött att jag sov lite middag. Härlig var det!
I Bollnäs hade jag ett mål, och det var att hitta ett par vinterkängor. Vinterkängor att ha till den kommande bandysäsongen bl.a. Och tror ni inte att vi hittade!! Så härligt att äntligen fått köpt sig ett par varma, vatten och värmetäta skor!
Vi åkte till dollar och var i stan och kikade i affärer. Käkade lättare lunch på krokanen också. Maria sa att man skulle äta deras goda grillade mackor så en sådan med fetaost och vitlöksdressing fick det bli och hjälp vad gott det var! Nya lunchstället absolut!

Nu ska jag dra igång med läsandet för dagen. Matterapporten skall helst nästan bli klar ikväll. Var flera veckor sedan jag började med den, men vill mycket hellre bara räkna matte :) Inte sitta och analysera och skriva rapport om matematik! Känns lite trögt att börja men skönt att få detta klart och nästa rapport hoppas jag går lättare! Längtar till man får komma in på sista delen i A kursen, geometri. Mycket roligare :)
Ska snart ta och göra mig lite mat också, men vet inte vad än. Har lite flygande jakob kvar sedan igår. Får nog bli det och en macka till kanske! Var inte så mycket kvar. Ja så får det bli :)
Nu måste jag sätta igång med rapporten innan jag skjuter upp den ännu mer :P

Ha en trevlig tisdagkväll!

Bollnästripp

Nu blir det strax Bollnäs med Maria. Se om man kommer hem med något roligt eller ej :) Nu blir det till att klä på sig ytterkläderna och bege sig iväg!

Bye so long!

Xbox time

Åh så fort simon käkat upp cheeseballsen som är kvar i påsen så blir det xbox360 spelande som gäller! såklart! :)
Halo3 live om man skall vara exakt till och med :P Haha! shohooo, nu har han käkat klart.

Efter spelande blir det läggdags, har klockan på 07.30 imorgon bitti. Imorgon blir det nämligen lite roligheter på förmiddagen. Jag och
Maria drar en sväng till bollnäs :) Kul kul kul!

Bye bye! :) Här skall det spelas!

Trötthet

Oj vad trött man är. Det är andra dagen nu som man är sådär övertrött. Vet inte vad det är men man har inte alls samma ork man haft tidigare.. Hm konstigt. Har man sovit förlänge eller förlite? Behöver min kropp vila, men det har den gjort tycker jag. Jag tycker att min kropp borde ha överskottsenergi för så mycket har jag inte gjort. Är det mörkret som gör en tröttare? Jadu, mina tankar om olika orsaker till tröttheten har gnott mig sedan igår. Kanske bara behöver lite frisk luft i form av en promenad? Tur man är en optimistisk person. Kanske är tröttheten psykisk bara. Säger jag att jag skall vara pigg istället, kanske kroppen uppfattar signalerna och den blir pigg? Låter inte det bra? :)

Är iallafall ovanligt trött. Tror det har med hösten och göra, jag menar man har hör mycket om den dära höstdepressionen. Många människor som mår sämre då det blir mörkare ute. Jag känner av att man blir tröttare av att det är så mycket mörkare ute. Kroppen behöver solenergi och nu får vi inte lika mycket. Skall bli otroligt skönt att börja simma med Maria på onsdagar. Det gör nog mycket för kroppen nu när vintern och den mörka tiden är här :)

Nu skall jag och Simon gå och handla! :)
Bye bye


Filmtime.

Ja då kom vi hem för en stund sedan, eller ja ett bra tag sedan! När vi kom hem stod städning på schemat. Vi har nämligen satt söndag som en städdag :) Så idag blev det till att skura ur toaletten som jag gör och Simon dammsuger och torkar av golven. Tur man har en etta till lägenhet, går skitfort att storstäda!

Nu blir det film, Moulin Rouge!

Datorn..

Stryck halva meningen "innan vi" i förra inlägget. Min dator strular lite idag.. Åhhh! Behöver nog ge min dator lite skönhetsstimulering, ni vet diskfragmentera eller vad det nu heter, som man skall göra ibland tydligen. Får nog göra det idag! Har inte gjort det sedan jag skaffade den, alltså för snart ca ett år sedan. Kanske påtiden nu?


Fars dag!

Nu sitter jag framför datorn, ganska så nyss stigit upp och druckit en kopp kaffe och ätit två satsumas till frukost. Om en liten stund skall jag och Simon promenera hem till hans föräldrar och äta söndagslunch. Mumma!
Anledningen till man steg upp så sent idag var att jag och Simon igår var chaffis åt hans far som var på blueskväll :) Vi var in en stund och träffade även Simons morbror och hans fru där :)  Trevligt, trevligt var det må jag säga! på ditvägen käkade vi även på max hehe, ett måste nästan enligt simon iallafall om man åker till Bollnäs.
Innan vi

Det är också farsdag idag och jag får tyvärr inte träffa min far p.g.a. vi är 55 mil ifrån varandra. Som tur är finns telefon så skall slå en pling senare idag och gratta :)

Nu ska jag kvista iväg och borsta tänderna sedan blir det på med höstjackan. Milt och härligt väder idag!

Bloggen klar!

Åh nu har Maria hjälpt mig att få iordning och lärt mig att ändra bloggen. Riktigt nöjd nu, då den är personligare! Tack Maria!!

Ska snart ta och bege mig ut till Maria och goa Freja. Vi ska laga tacopaj och titta på Stjärnor på is och Svensson Svensson. Trevlig lördagkväll skall det bli med andra ord :)

Nu ska jag ta och dra mig!
Hoppas alla får en trevlig lördag!

Bye bye

Fredag kväll

Fredag kväll nu. En lugn tvkväll blir det! Provade föresten det argentinska vinet Raza och måste säga att det var supergott!
Plockat fram en skål med cheeseballs och ikväll blir det bara tvmys i soffan! hihi. Mysigt nu när det rullar mot vintern också då det är extra mysigt att vara inomhus!


Matprat :)

Ja nu är däcken bytta till vinterdäck, får tacka simons far för det för själva kan vi inte riktigt än som sagt! Skönt, nu kan man köra på i vinter också hihi.

Var nyss och fredagshandlade lite och inhandlade även två röda ekologiska viner på bolaget. Hm vet inte vilken som skall öppnas till maten ikväll.. Ett nytt argentinskt vin vid namn Raza och ett chilenskt vin vid namn Ecologica. Båda lät god och har aldrig druckit dem förrut. Blir väl någon av dem iaf :)
Ikväll skall det lagas skinkstek i lergryta! hittade receptet i boken "Hela Sveriges Husman" som man kunde köpa på ica. Massa roliga recept i den boken, så ikväll skall det testas! Mums, mums :)

Käkar lite satsumas nu, tror jag blivit satsumasberoende! Näst intill iallafall..haha.

Helgen är kommen

Har nyss hängt upp tvätt och bäddat nytt i sängen. Ljuvligt med nytvättat :) Vaknade och blev pigg av att mamma ringde vid 9 och vi pratade över en timma hihi. 

Idag eller ja snarare hela helgen måste jag plugga som bare den! Måste verkligen ta mig i kragen för jag vet ju hur gärna jag vill in på univresitet till hösten 2009 :)

Nu ska jag plugga en hel del innan vi skall byta däck på bilen vid 14 tiden. Får hjälp av Simons far då jag inte riktigt kan helt själv, men snart så, då kan jag förhoppniongsvis det också! Det svåraste är att veta vart domkraften skall vara under bilen..

Och bloggen är långt ifrån klar än! skall ta mig tid och börja med den, men den får se ut såhär sålänge.
Nu blir det historia och franska revloutionen för fulla muggar.

Trevlig helg allihopa! :)


Bloggen är under design!

Ja nu får ni inte blir förslräckta om det ser lite konstigt eller roligt ut på min blogg, för nu har jag börjat fått lära mig av Maria hur man designar bloggen själv. Med mina nya kunskaper och mitt sinne för att exprementera kommer den kanske se ut som hej kom och hjälp mig ett tag innan jag hittar "den rätta" och personliga designen.

Jag vill iallafall varna er :D
Nu ska det exprementeras lite!

Träning

Åh var nyss ute på en långpromenad med P3 och programmet Christer i öronen. Bästa programmet på P3, absolut! Samtalsämnet idag var dessutom träning, och det var ju passande att lyssna på under promenaden. Vill absolut börja träna mera nu!
Maria undrade om jag vill hänga med henne och simma på onsdagar då det är vuxensim mellan 11-15 och det vill jag gärna! Skönt att simma :)

Efter 40 min promenad är man alldeles pigg och glad :) Endorfinerna sprudlar i kroppen!
Nu ska jag plugga en stund innan vi börjar med maten. Ska bli gott med mat snart :)

Pluggardag

Redan onsdag idag, tiden bara flyger iväg. Kanske just för att man ligger efter nu i pluggandet och man tycker att man inte hinner göra någonting! Haha. Idag blir det iallafall en ren pluggardag! Även idag är vädret strålande så man måste ju pallra sig ut för att få lite solstrålar och frisk luft! Blir ju också piggare av det så tummen upp för promenader.
Har nyss varit och handlat och haft lektion. Blir lax ikväll till middag! Mums. En an mina personliga favoriter :)

Ja eftersom det är rätt stort och man faktiskt är lite intresserad så var det jätteroligt att obama vann och nu är den första mörkhyade presidenten dessutom! Kul kul kul. Tummen upp för detta också :)

Åh nu skulle det sitta fint med en kopp kaffe och sedan är man fit for fight att börja pluggardagen!
Tror jag ska smita iväg nu och göra iordning kaffekokaren. Gevalia, mmm :) Jag känner hur mina hjärnceller börjar vakna till liv nu :P

Bye so long

Miljötänkande.

Håller nu på att läsa om miljötänkande inom ekonomidelen i samhällskunskapen och det får en att tänka en gång extra. Jag menar varje människa kan inte göra allt men alla kan alltid göra något. Eller hur? När jag är ute och handlar tänker jag faktiskt på att köpa ekologiska eller miljömärkta varor. De har bl.a. börjat med miljöplastpåsar på ica, kostar 50 öre mer bara och såklart man tar dem istället för de vanliga! Lika gäller andra varor. Vi har ekologiskt kaffe och florsocker hemma :) Ekologiska bananer kommer hem då och då, och de är också mycket godare tycker jag. Källsorterar gör vi såklart så mycket man kan! Här i Edsbyn är det inte lika petigt som hemma då det hemma hos familjen finns två olika färger på skräppåsarna. en röd där det skall slängas brännbart och grön påse till matrester. Vi har en större påse vi då och då går ner till en sopsortering och sorterar i kontainrar. Bra av oss tycker jag, det lilla vi iallfall gör och jag inbillar mig att om alla bara gör lite så är det väldigt bra!

Jag undrar hur mycket alla människor på jorden vet om miljö och miljötänkande? Jag måste ändå säga att Sverige uppmärksammat miljön bra. Iallfall vad jag sett det. Många åtgärder och tankar kring förbättringar.

Nej nu orkar jag inte fördjupa mig mer, ska snart ta och koka lite te ikväll igen, var så mysigt igår med en kopp framför TV:n och satsumas såklart!
Tjingeling

Tisdag

Vilken underbar förmiddag! Jag har inga lektioner idag och kunde sova hur länge jag vela. Ställde klockan på 7.50 och knäppte på TV:n och nyhetsmorgon på 4:an. Nu är dem i Washington och pratar massor om USA valet som är idag.
Ja valvakan skall man försöka se en del av ikväll :)

Sitter nu med morgonkaffet och bloggar och när jag tittar ut genom fönstret ser jag bara sol :D Måste bli promenad idag! Snön ligger kvar, vilket är mysigt!
Kl 11-16 har vi även tvättid idag. Tre maskiner tvätt. En med strumpor, en vit och en mörk tvätt. Ja det blir en del även om man bara är två stycken. Skall även plugga ikapp idag. Det jag kom efter i när jag var hemma. Idag blir det historia och samhällskunskap i första hand!
Nu ska jag borsta tänderna och sedan kvista ner med de första två maskinerna tvätt.

Ja snart avgörs det vem som blir USA:s nya president.




USA val

Oj såg att jag stavade som en kratta i förra inlägget, för skylla på tidspress :P
Imorgon är det USA val, tja vad säger man. Lite intresserad är man allt. Kan hända att man är uppe halva natten för att titta på valvakan :) Får se hur länge man orkar hålla sig vaken!

Nu ska jag sätta på vattenkokaren och dricka en kopp svart te och äta satsumas som man nu köpt hem i massor framför färjan. gott gott gott :)

Minnet är bra men väldigt kort.

..satan. Hemma glömde jag kameran! Inga bilder kan tas på flera veckor nu. Typiskt mig att glömma haha. Någon som vet övningar om hur man kan förbättra sitt minne? I mitt fall måste jag skriva upp det mesta eller ja allt skulle jag vilja säga för annars glömmer jag.

Nu ska jag kila iväg till skolan, ny introduktion i damhällskunskapen.

Hej kära läsare!

Nu sitter jag i lägenheten i Edsbyn igen efter en tre veckor "semester" med familjen i Dalsland :) Åkte på dagen igår och hade sällskap av gamla klasskamraten charlotta upp till Hallsberg :) Fick även se deras lägenhet de bodde i, fin fint var det! Sedan återstod halva vägen upp och i Dalarna möttes jag av relativt mycket snö. Nu känns det snart som vinter :)

Började iaf åka vid 13.15 tiden och kom fram 21.40. Lugn och rolig bilfärd var det iaf! Väl framme kom Simon och hjälpte mig upp med alla saker (det blir en del när man är borta tre veckor hihi) och pratade om allt som hänt :P Mycket prat innan läggdags :) Hehe stackars Simon som skulle upp tidigt idag..

Vill även tala om att äntligen hittade vi jackan! I förrgår ringde pappa så enkelt som Team sportia i Uddevalla och där fanns den i massor. Så jag kvistade direkt ner på lördagen och hämtade hem en svart Didrikson madison parka str 38, som glatt kommer få hänga med i vinter! Tack mamma, pappa, mormor och Micke :)

Nu sitter jag med morgonkaffet och har packat upp det mesta av packningen, bara lite smågrejer kvar från när vi bl.a. var i Ullared. Idag blir det plugg, handla, umgås och ta en promenad i det friska och numera snöiga vädret :)

Vinterjackeletande! :)

Tidigare idag, eller numera säger man väl igår var jag ner ensam en sväng till torp på kvällen lite innan stängningsdags. För att förklara vad jag gjorde på torp så har jag pratat om att köpa en funktionell vinterjacka, en längre för en sådan har jag inte, och talar om detta inför mina föräldrar som fick den idén att ge mig en sådan i tidig julklapp (tänkte den skulle bli användbar redan nu) men hittade tyvärr inte just den jackan vi kollat på tidigare. Fick nämligen förskott i pengar på eftermiddagen att hitta mig en vinterjacka och var då så ivrig att sticka ner redan ikväll och kika på andra modeller, väl nere hänger den där jackan jag tycker så mycket om (didrikson madison parka) fast i fel storlekar.. och jag kan inte koncentrera mig att titta efter andra. Gör ett försök men hittar ingen passande haha. Frågade i kassan om de kommer få in fler av denna modell men icke, men hon (min föredetta klasskamrat som jobbar där) sa att de har en sådan svart i nordstan i göteborg, i min storlek :) Blir jätteglad, och imorgon ska jag ringa ner för att se om den finns kvar! Åh jag håller verkligen tummarna att de har kvar en sådan! hihi. När jag ändå var nere kikade jag i andra affärer och råkade springa på ett par liknande sneakers jag har och som jag behöver förnya (mina nuvarande är leriga och välanvända må jag säga!) Glatt köper jag hem ett par nya vita adidas sneakers att ha och gå i! Finemang.

Nu på kvällen tog jag och mamma en långpromenad med Bamse och det var verkligen supertrevligt! Friskt ute och en härlig promenad med mycket prat blev det :)
Nu är jag trött, väldigt trött. Snaaaark!
Godnatt och sov gott alla. Imorgon är det alla helgona och första november. Tiden bara rusar iväg!