torsdagen

Idag är det torsdag. Det är förmiddag och vi klev upp för lite över en timme sedan. Käkat frukost och tittar på nyhetsmorgon i bakgrunden. Det vill säga en helt underbart mysig torsdagförmiddag. Vädret är grått men det är uppehåll (skönt), vilket menas med mest inomhusväder.

Idag har vi planerat att ha en städdag och så har vi en tvättid för att tvätta mina arbetskläder och sängkläderna. Lagom mycket haha. Vi brukar vara expert på att samla ihop 4-5 maskiner innan vi tvättar och då springer man upp och ner som en gummiboll. Men nu har vi planerat lite bättre för att slippa spring och så mycket tvätt på en gång :). Sedan får jag inte glömma att plugga också. Har en hel del att ta itu med innan tentorna och jag börjar redan bli lite smått nervös. Detta är något mer speciellt från gymnasiet tycker jag. Här är det godkänt eller underkänt på engång, inget mitt emellan. Och skulle man vara 1 poäng ifrån G ja då tittar inte läraren tillbaka på det man gjort utan det blir såklart en omtenta på HELA PROVET. Något nytt och det gäller att vara väl förberedd. Dessutom är detta lärdomar för livet, att lära sig så mycket man kan och ta vara på tiden. Att verkligen ligga i och läsa! Skall man tillslut bli ekonom när man går ut gäller det att man har tagit vara på all tid och verkligen utnyttjat den väl till sina studier. Jag skall spara en del böcker jag anser jag har nytta av efteråt. Exempelvis litteraturen till dessa två kurser skall jag spara. Mycket bra står i dessa! Redovisningens grungbok och Hur moderna organisationer fungerar. Tummen upp för det.

Nu har jag lagt mycket krut på redovisningen och nästan "glömt av" organisationskursen. Har liksom lagt den lite åt sidan då redovisningen verkligen tar tid. Nu har vi repeterat fram till kapitel fem, som nu kommer handla om varutransaktioner, om moms och leverantörsskulder/kundfordringar, utländsk valuta m.m.

Nej nu skall jag dricka upp cappuccinon och sedan skall vi ut till stan en sväng och strosa, Ebba hänger såklart på! :) Härligt att promenera i stan bland massa folk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback